27. juni 2005

Fra det danske overdrev: Forbyd integrationshæmmende ironi

Man tror næsten det er løgn. Et citat fra en artikel i Fagbladet 3F – ved navn Forbud mod ironi giver bedre integration [via Filtrat]:

En aktiv sprogpolitik, der omfatter et forbud over for brug af ironi på arbejdspladsen, kan være en effektiv metode til at skabe bedre integration af nydanskere på det danske arbejdsmarked. Det siger Halima El Abassi, sociolog og næstformand i Foreningen for Etnisk Ligestilling, på baggrund en undersøgelse om nydanske 3F’ere, som Catinét Research har lavet for Fagbladet 3F.”

Hvorfor ikke køre ideen helt ud. Forbud danskere at snakke med hinanden på dansk – på den måde undgås ekskluderende sprogbrug, til stor glæde for integrationen. El Abassi og hans organisation kan så fremover kalde alle talende danskere for racister, mens Det Radikale Venstre forsøger at undertrykke deres undskyldning på vegne af den onde højrefløj…

Oploadet Kl. 18:50 af Kim Møller — Direkte link4 kommentarer

4 Comments »

 1. Forbudet mod ironi kan naturligvis kun håndhæves, hvis al konversation på arbejdspladsen optages, så bevismateriale mod ironiske skadevoldere er til stede. Imidlertid kan ironi også udtrykkes ved fagter og ansigtsudtryk, så der skal videooptagelser til fra alle vinkler og fra morgen til fyraften.

  Kommentar by Crass Børsting — 28. juni 2005 @ 09:25

 2. Censur paa nysprog: “en aktiv sprogpolitik”…

  Kommentar by udlandsdanskeren — 28. juni 2005 @ 09:40

 3. Hej Kim!

  Sproget, som er nøgLEN til forståelse af et folk og dets kultur og tankegang, forsøges nu patenteret og styret “ovenfra”, fra de politisk korrekte, således at man kan undertrykke al dansk sjæl, dansk vid og dansk lune, til fordel for et mere anonymt og “universelt” og “spiseligt” udtryk.
  Mange mener jo desværre tillige, at der slet ikke er en dansk kultur at attakére… Ak ja…
  Tak iøvrigt for en ualmindelig god og skarp og spændende daglig analyse af medielarmen (-:
  Venlig hilsen
  Marianne

  Kommentar by Marianne — 28. juni 2005 @ 14:32

 4. Jeg vil lade være med at kommentere Mariannes kommentar, men blot konstatere, at “aktiv sprogpolitik” ikke blot er censur på nysprog – det er nysprog i sig selv. Det er absurd.
  Men hvis tilstrækkelig mange medarbejdere finder denne tåbelige idé fornuftig, så er de velkomne til at praktisere det lokalt på deres arbejdsplads. Det må de selv lide under.

  Kommentar by Johan Espersen — 28. juni 2005 @ 16:13

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper