27. juni 2005

Lidt om demagogi, fascisme, racisme, racerenhed og ‘hvide’ skoler…

Fra MetroXpress sidste onsdag – lidt DF-bashing fra en Caspar Miller, der sætter nye nedre standarder for hadsk retorik:

Her kunne man passennde debunke fantasten med fortællingen om at ‘indvandrere’ faktisk ikke kunne stemme ved danske valg helt frem til 1981. Det gør således de første fire regeringer under Anker Jørgensen fascistoide…

Tjek også lige en kommentar fra stand-upper Jonatan Spang i dagens MetroXpress, hvori han konkluderer at DF’ere ikke blot har en anden politisk overbevisning end ham selv – men simpelthen er dårligere mennesker. Konklusionen er baseret på egen hukommelse fra en samtale foretaget i fuldskab, samt en børnehaveklasse-definition af ‘race’ – der naturligvis intet har at gøre med islam som kultur eller religion [MetroXpress 27/6-05 Zulumuslimer].

Der danner sig et klart mønster. Kun venstrefløjen taler om ‘racer’. I dagens Information er der et godt eksempel ved Rasmus Lindboe og Mette Klingsey. Følgende citeres Bertel Haarder for:

“»Jeg ser jo, at København og Frederiksberg har problemer med skoler med en stor dominans af tosprogede elever. Så er det nærliggende, når vi nu har to kommuner, hvor 25 procent af eleverne går på private skoler, så at få dem inddraget. Det tror jeg gerne, de vil,« siger Bertel Haarder.”

Men sådan her indledes artiklen Privatskoler skal belønnes for etniske elever:

“For at bryde billedet af ’hvide’ privatskoler vil undervisningsminister Bertel Haarder belønne skolerne for at modtage indvandrere… Regeringen vil bryde billedet af de nærmest racerene danske privatskoler med en økonomisk belønning til de skoler, der modtager indvandrere. I dag følger et særlig tilskud – udfra en gennemsnitsberegning – på ca. 12.000 kroner hver tosproget elev i folkeskolen.”

Man mærker hensigten…

1 kommentar »

 1. Dette bliver interessant at følge :

  hvem bestemmer i de private skoler – pengene eller forældrerne/skolen ?

  Jeg bryder mig ikke om denne form for indblanding i privatskolernes forhold.
  Som tidligere såkaldt cykelvikar i Folkeskolen for år tilbage fandt jeg nødvendigt at sende egne 3 unger i Privatskole.
  Fordi jeg ganske enkelt ikke havde lyst til at spille hazard med mine ungers skolegang.
  Allerede på det tidspunkt hvor jeg arbejdede i Folkeskolen tegnede der sig et billede af en skole hvor ganske mange elever krævede særlig opmærksomhed – og hvor endnu flere elever blev ladt i stikken.
  En klassetime er nu engang kun på 45 min..
  Befinder der sig elever med dårlige dansk sprogkundskaber samt elever med adfærdsmæssige problemer samlet i een klasse skal der ikke megen fantasi til at forestille sig hvem af eleverne der må gives køb på.
  Nemlig de velfungerende og velbegavede.
  Er det det Haarder ønsker sig ?
  Jeg tror det ikke.
  Men at han selv har haft sine ønsker for egne børn viste sig, da han meldte dem i Steiner Skolen – lige som jeg selv gjorde det.

  Kommentar by vivi andersen — 28. juni 2005 @ 04:36

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper