29. juni 2005

Rabiate socialister truer Bush på livet – Vagn Greve gør sig til apologet i Politiken

I dagens Politiken kan man læse at Politiet tjekker Bush-modstandere, på baggrund af en løbeseddel uddelt på Nørrebro igår. Et citat fra artiklen:

“Politiet vil nu undersøge en løbeseddel, som nogen, der kalder sig ‘autonome grupper’ har sat i omløb i København op til den amerikanske præsidents besøg 5.-6. juli.

Det er ordlyden ‘Død over imperialismen. Død over Bush’, der har fået Københavns Politi til at se nærmere på løbesedlen.”

Jura-professor Vagn Greves holdning kan ikke mere overraske – det næste bliver vel at han vil løse uoverensstemmelserne mellem ‘de to parter’ ved at lade USA betale for terroristers død snude for snude – og derefter påbyde Bush ikke at nærme sig København.

“Vagn Greve, professor i strafferet ved Københavns Universitet, forklarer, at de ord, der er brugt på løbesedlen, kan være omfattet af straffelovens trusselsbegreb, men at politiet skal undersøge sammenhængen og motiverne bag ordene, før det kan afgøres, om der er tale om ulovligt sprogbrug.”

PS: Bemærk hvorledes Politiken tager den brede pensel frem i under-overskriften hvor fredelige og demokratiske KU sidestilles med rabiate kommunister.

9 Comments »

 1. OFF TOPIC!!

  Gitte Seeberg forsøger at overtale folk til at lade hende beholde sin stiling…

  “Udvidelsen af EU skal fortsætte. OVEN PÅ skuffelsen efter det franske og hollandske nej og mødet med regeringscheferne, der endte i kollektiv skakmat, er det nu på tide at se fremad.”

  http://www.jp.dk/meninger/ncartikel:aid=3130738

  Kommentar by mikkel — 29. juni 2005 @ 10:45

 2. Saa nu skal man undersoege “sammenhængen og motiverne bag ordene” “doed over Bush”. hm javel.
  Mon Greve havde sagt det samme, hvis der var tale om en nazistisk gruppe, der uddelte loebesedler med “doed over joeder, muslimer etc…?

  Kommentar by udlandsdanskeren — 29. juni 2005 @ 11:38

 3. Det skal politiet faktisk ikke, nej.

  De skal blot forholde sig til truslen som om den var virkelig og umiddelbar indtil der er opnået vished for det modsatte.

  Det er chokerende at Københavns Universitets Juridiske Fakultets Dekan nu for anden gang på blot uger udtaler sig løgnagtigt om gældende ret, for hver gang tilsyneladende at støtte et bestemt politisk resultat i den offentlige debat.

  Jeg kan kun opfordre til – ligesom jeg selv – at sende en mail til Universitetets rektor Linda Nielsen og søge svar på, i hvor højt omfang at Universitetets ansatte må udtale sig ukorrekt om videnskabelig fakta imens de smykker sig med den ekspertaura, som deres jobtitler dikterer.

  Kommentar by DaLi — 29. juni 2005 @ 20:43

 4. Tjah, der er forskel på folk…

  Thorkild Kjærgaard blev deporteret til Grøndlands Universitet blot fordi han ville lade Søren Krarup lave en udstilling om sit syn på fænomenet danskhed. – Ikke at TK nødvendigvis var enig med SK, men det er nu svært at komme uden om SK i denne debat – så valget var oplagt.

  Jens Kaalhauge Nielsen blev i øvrigt deporteret samme sted hen – fordi han var lidt for forskningsmæssigt interesseret i Heidegger og de Benoist og andre “politisk ukorrekte” tænkere. JKN kom dog tilbage fra Ultima Thule og sidder i dag som professor i Odense (meen han er jo nok også den eneste politolog i Danmark, der har en ph.d. fra Yale).

  Men alt i alt ville det nok være en god ide at sende Den Kulrede Greve til op i kulden…

  Kommentar by milgrom — 29. juni 2005 @ 21:53

 5. Comical-Keld ovre fra ‘Keld Bachs Conspiracy Emporium’ svarer i kommentarfeltet en amerikaner, som foreslår at man stillede Bush og andre politikere op og skød dem. Til det svarer Comical-Keld:

  “By the way, we’re recieving a visit from the commander-in-chief (mr. Bush) next week, but unfortunately, neither Lee Harry Oswald nor Mark Chapman are around to help ‘welcome’ him . . .”

  http://multigraphic.dk/lounge/wordpress/?p=1512#comments

  MVH
  Jakob

  Kommentar by Jakob — 29. juni 2005 @ 23:06

 6. *Sætter popcorn over og venter spændt på at Mads Bryde Andersen – Danmarks pt. fagligt mest produktive og progressive juraforsker – overføres til Færøerne *

  Kommentar by DaLi — 29. juni 2005 @ 23:28

 7. 6>>> Hvad var det i øvrigt lige han sagde for nylig, der fik mit “politisk ukorrekt”-barometer til at stå på “smukt”? Genopfrisk venligst min hukommelse, oh, alvidende phorum…

  Kommentar by milgrom — 30. juni 2005 @ 11:48

 8. Faktisk sagde han ikke noget politisk ukorrekt Milgrom.

  Hans pointe var, at EMR-Domstolen i Strassbourg’s sagsbehandling efterhånden har nået helt ned i det man betegner som bagatelsager, som eks. størrelsen af parkeringsbøder og lignende.

  Set i sammenhængen med det faktum, at EMRK’s artikler rent sporgligt kan dække over stort set ethvert aspekt i national (Dansk) lovgivning lige fra miljøsager over byggeregulering over spiritusbevillinger over indsattes madplaner over undervisningsformer i specialskoler over højden på kantsten til , så kan man rent statsvidenskabeligt sige at den reelle magt over samfundet er flyttet fra det demokratisk valgte folketing over til nogle karrierejurister i Strassbourg, som kun de færreste ved hvem er og hvordan disse er endt dér.

  Brydes tese er den, at det er underligt at politiske kredse som ellers går MEGET op i ant-facisme er mere end villige til at løbende og i total ubemærkethed at overgive magt til en udemokratisk institution uden anden god grund end at ordet “menneskerrettighed” indgår i deres titler. Samt at han er chokeret over debattens lukkethed og over hvorledes at ethvert sagligt argument om domstolens (overskridelse af sine) traktatmæssige beføjelser forsøges stigmatiseres som en kritik af eksistensen af menneskerettigheder overhovedet.

  Bryde påpeger vel egentligt kun det, som sker hver dag i den politiske debat på andre områder ; Nemlig at venstrefløjen generelt men specifikt kulturrelativisterne i stedet for at beskæftige sig med politiske reelle problemstillinger og pro/contra argumenter i højere grad beskæftiger sig med associasionstricks for i videst muligt omfang at diskvalificere opponenters kredibilitet overfor offentligheden, således at man nogle gange helt kan kvæle en politisk debat i opspringet eller i det mindste være sikker på at moralsk fremstå som den ærefulde part overfor offentligheden.

  Jeg kan herudover anbefale at læse transkriptet fra Ole Espersens afskedsseminar fra KU. Et herligt sammenrend af retsvidenskabelige kultutrrelativister, hvis reelle juridiske argumenter om menneskerettigheder “under angreb” der var så papirtynde, at det var pinligt selv for en førsteårs studerende at høre på. Politisering af videnskaben i een grad, så tæerne krummede sig HELT sammen.

  Kommentar by DaLi — 30. juni 2005 @ 12:59

 9. Thanx!

  Kommentar by milgrom — 30. juni 2005 @ 14:50

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper