29. juni 2005

Ritzaus Bureau og medløbere såsom DR drager entydig konklusion på tvivlsomt grundlag…

Der er blot en uge til Bush gæster København, og medierne gentager i disse dage deres famøse formidling af den amerikanske valgkamp.

I sidste uge blev konklusionerne fra en Gallup-analyse mishandlet i de danske medier, men istedet for at forvride konklusionerne kunne de sikkert have fundet bedre belæg for deres politiske antipatier på Realclear Politics. Når nu de nægter at referere tendensen hos samtlige analyser.. forstås.

Idag kan man så læse at Catinét på foranledning af Ritzaus Bureau skabte basis for følgende ‘nyhed’ på DR Online Måling: Fogh er for flink ved Bush. Et citat:

46 procent af de adspurgte svarer, at de mener, at regeringen er “for venlig” eller “alt for venlig” i sin linje over for amerikanerne. 41 procent svarer, at de mener, at regeringens linje er “tilpas”, mens kun 3,6 procent siger, at VK-regeringens linje er for uvenlig.

Læs overskriften igen, og bid mærke i det faktum at blot 1,4 pct. af de 1004 udspurgte gjorde udslaget. Tænk hvis otte havde skiftet side – så havde Fogh-linien haft flertal, og vi havde så kunnet læse at danskerne var delt i spørgsmålet om Foghs linie overfor Bush.

Oploadet Kl. 18:21 af Kim Møller — Direkte link2 kommentarer

2 Comments »

 1. Den DR fordrejning er slem. De 1,4% er jo normalt indenfor den statistiske usikkerhed for sådan en meningsmåling.

  Ikke just første gang at DR strammer den. Sidste år skrev jeg en klage over denne artikel, som havde overskriften “Uændret ledighed i februar” – hvilket var nonsense, da der i artiklen stod, at ledigheden var faldet. Efter et par mails frem og tilbage (og et par uger) ændrede de overskriften. Til den tid var den naturligvis begravet langt væk og rettelsen kan vel nærmest betragtes som en tom gestus når man ikke lavede en egentlig berigtigelse. http://www.dr.dk/nyheder/penge/article.jhtml?articleID=161476

  Nuvel, en lille sag, men endnu et eksempel på at DRs bias.

  MVH
  Jakob

  Kommentar by Jakob — 29. juni 2005 @ 22:59

 2. Jeg forstår ikke helt problemstillingen. Er der 5 svar muligheder her:

  1) Alt for venlig
  2) For venlig
  3) Tilpas
  4) For uvenlig
  5) Alt for uvenlig

  Og får 1)+2) så 46%, 3) 41% og 4)+5) 3.6%?

  I så fald forstår jeg ikke at 1,4% skulle udgøre udslaget, men måske opvejer “tilpas” og “for venlig” hinanden i spørgsmålene?

  Kommentar by The man — 1. juli 2005 @ 21:02

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper