7. marts 2011

“To fædre er dræbt under sammenstød”, skrev Ritzaus Bureau

Selvom medierne taler meget om menneskerettigheder i Mellemøsten i de her dage, så fortæller de aldrig sandheden om kristenforfølgelserne. Jyllandsposten kolporterer Ritzaus Bureau – Kærlighed endt i drab og kirkebrand.

“Et forhold mellem en kristen mand og en muslimsk kvinde har ført til blodig familiefejde i Egypten. To fædre er dræbt under sammenstød i Egypten mellem muslimer og kristne, og muslimer har stukket en kirke i brand i landsbyen Sol syd for Kairo.”

(Atfif, syd for Cairo, Egypten)

AINA har detaljerne, og ’sammenstød’ virker en kende upræcist – Nearly 4000 Muslims Attack Christian Homes in Egypt, Torch Church.

A mob of nearly four thousand Muslims has attacked Coptic homes this evening in the village of Soul, Atfif in Helwan Governorate, 30 kilometers from Cairo, and torched the Church of St. Mina and St. George. There are conflicting reports about the whereabouts of the Church pastor Father Yosha and three deacons who were at church; some say they died in the fire and some say they are being held captive by the Muslims inside the church. Witnesses report the mob prevented the fire brigade from entering the village. …

This incident was triggered by a relationship between 40-year-old Copt Ashraf Iskander and a Muslim woman. Yesterday a “reconciliation” meeting was arranged between the relevant Coptic and Muslim families and together with the Muslim elders it was decided that Ashraf Iskander would have to leave the village because Muslims torched his house.

The father of the Muslim woman was killed by his cousin because he did not kill his daughter to preserve the family’s honor, which led the woman’s brother to avenge the death of his father by killing the cousin. The village Muslims blamed the Christians.

The Muslim mob attacked the church, exploding 5-6 gas cylinders inside the church, pulled down the cross and the domes and burnt everything inside. … Witnesses said the mob chanted “Allahu Akbar” and vowed to conduct their morning prayers on the church plot after razing it.”

Oploadet Kl. 05:20 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/23588/trackback

11 Comments »

 1. Under Mubarak havde de kristne koptere en vis form for beskyttelse, som dog ikke hindrede at de blev forfulgt. En opgørelse anslår at der har været over 1500 angreb mod kristne, heraf mange med døde og alvorligt sårede. Myndighederne træder til, men oftest først flere timer efter angrebene er indledt, og så er det jo for sent at gribe ind.

  http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/03/moskebyggeri-i-vesten-kontra-kirker-i.html

  Muslimske gejstlige udsteder fatwas mod kirkebyggeri, hvor man sammenligner bygningen af en kirke med bygningen af en “natklub,” et spilekasino eller bygningen af en stald til svineavl, katte eller hunde”; eller som er set på Al Jazeera, hvor man på latterligste vis anklager kopterne for at opmagasinere våben i deres kirker og torturere muslimske kvinder i deres klostre.

  Når nu forholdene var ‘tålelige’ under Mubarak, hvordan mon det så bliver under Det Muslimske Broderskab, hvis leder Qaradawi fik en heltemodtagelse i Egypten, samme mand der går ind for Hitlers løsning på ‘jødeproblemet.’

  Kommentar by synopsis-olsen — 7. marts 2011 @ 07:52

 2. @et ægteskab mellem en kristen mand og en muslimsk mand er ulovligt, medmindre manden konverterer til islam.

  Den tro jeg lige JP.dk skal havde værefisret med de broderskabet . .

  Kommentar by Aglet Xander — 7. marts 2011 @ 10:23

 3. JP HAR opdateret en gang, så de må jo mene, at et ægteskab mellem en kristen mand og en muslimsk mand underligt nok skulle være ulovligt, medmindre de læser UP idag og forstår, hvad de læser.

  Kommentar by ejegod — 7. marts 2011 @ 11:28

 4. “Allahu Akbar” råber de revolutionære mænd (plus enkelte tilslørede kvinder samt Steffen Jensen) både i Egypten, Tunesien og Libyen. Der er nok tale om en revolution, der skal indføre ‘islamisk styret demokrati’.
  I stedet for at ligge på maven for de religiøst intolerante oprørere, der før var kontrolleret af totalitære styrer, burde vi koncentrere vores sympati og bistand til vores kristne meningsfæller i de muslimske lande, som bliver undertrykt, forfulgt og myrdet.
  Vi bør helt blande os udenom muslimernes ‘demokrati’. der ikke har ret meget med vores demokratiopfattelse at gøre.
  Stop al økonomisk og anden hjælp til muslimske lande og giv den i stedet til kritne i disse lande. Luk diverse dialogcentre og andre latterlige institutter, hvor vi bare gør os selv til grin.
  Muslimerne vil ikke have noget med vesten og ‘den store satan’, USA at gøre og vi skal tage konsekvensen og lade dem sejle deres egen sø. Sporene skræmmer fra George W. Bush’s idealistiske demokrati-imperialisme i Irak og Afghanistan og linjen bør ikke fortsættes pga det igangværende muslimske oprør i mellemøsten. Det er mere end tvivlsomt at det vil fremme kristne værdier og gavne kristne i og udenfor mellemøsten.

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 7. marts 2011 @ 12:00

 5. @anti-marx anno dazumal
  Det er sådanne nogle folk som dig vi har brug for i dansk politik. Sådanne klare og helt præcise og skarpe holdninger, der rammer et ømt punkt hos mange. Nemlig det faktum at sympati med muslimske lande og deres ønske om “demokrati”, ikke fører til noget som helst PT. I stedet for bør man sympatisere med dem der ligger os nærmest, og som vi har noget grundlæggende til fælles med nemlig de kristne mindretal i de muslimske lande. For min skyld skulle alle bistandsprojekter og penge skrottes som går til muslimske fattige.
  Ikke fordi de ikke har brug for hjælpen.
  Men den hjælp kan de stenrige arabiske oliestater fint bidrage med, og overtage hjælpen. Vi så det senest ifm naturkatastroferne i Pakistan. Kristne lande skulle ind over og hjælpe landet der har brugt jeg ved ikke hvor mange milliarder af $ på våben og krigsmateriel.
  Samtidig med at Pakistan til den dag idag diskriminerer og undertrykker de kristne mindretal der er i landet.

  Faktum er at de muslimske lande er LYSÅR bagefter hvad angår ligestilling og lige rettigheder og muligheder til de kristne mindretal der har boet der i århundreder.
  Og at de dagligt må leve i frygt for overfald og diskrimination.
  Og gud hjælpe mig om Danmark så ikke sender milliarder i bistand til disse lande.

  Det er på tide med en ANSTÆNDIG politik fra dansk side, der gør op med disse bidrag til lande der enten formøbler egne midler på våben, som rent ud sagt ikke gør sig fortjent til denne hjælp, eller som kan hjælpes af deres rige muslimske brødre i de andre lande.

  Men det er ikke til at blive klog på de muslimske lande. Hvem der er venner med hvem, og hvem som støtter hvem og har interesser i hinandens regimer.

  Jeg tør slet ikke tænke på hvor mange hundrede hvis ikke tusinde milliarder af $ Italien har købt olie af libyen uden at stille krav til omfordeling i samfundet af disse enorme summer.
  Vesten har solgt sin sjæl til PetroDollars det kan der ikke herske det mindste tvivl om.
  Usa som den allerstørste frontløber.

  Kommentar by Endnu en vantro — 7. marts 2011 @ 13:59

 6. Europa vil drukne i flygtninge. Det bliver jugoslavien om igen.

  Kommentar by Peter — 7. marts 2011 @ 14:51

 7. Det er tragisk, at hver gang der forekommer omvæltninger i den muhammedanske verden er det helt sikkert at ikke-muslimske grupper bliver angrtebet på den mest babariske pøbelvis. Det sker som i Nordafrika efter anden verdenskrig hvor over 600 000 jøder blev drevet ud og mange slået ihjel eller i Iraq hvor jøder blev massekreret, under det ossmanniske riges opløsning blev der begået folkemord mod kristne i Tyrkiet, det nuværende Iraq, Syrien og Libanon.
  Man ser med forstemmet sind på massemediernes jubel-idioti i forbindelse med de nuværende omvæltninger. Og de gider ikke se de årtusind gamle mønstre der træder tydeligt frem. Nu er muhammedanernes verden næsten kuffar-rein og Islam søger at udvide sit Lebensraum med godt testede metoder og den vestlige elites selvpinere stiller villigt op til en gang pisk alt imens den de råber grimme ord i retning af deres landsmænd.

  Kommentar by Limewoody — 7. marts 2011 @ 16:09

 8. Vi kan vel blot konstatere at demonstrationerne mod Mubarak forløb så forbløffende succesfulde og hurtigt at de nu er gået videre med næste projekt.

  Kommentar by Superman — 7. marts 2011 @ 17:01

 9. Tænk at bero en artikel af denne karakter på en “en egyptisk embedsmand”. Som eneste kilde. Ukritisk.

  Enten er Ritzau utilgiveligt inkompetente eller også er de bedrageriske. Jeg tror det sidste.

  JP pådrager sig naturligvis et medansvar ved trykke artiklen. Ubeset?

  JP burde presse deres leverandør på denne her og i øvrigt fremover kigge de artikler som de køber udefra kritisk igennem inden de publicerer dem.

  Kommentar by Tintin — 7. marts 2011 @ 21:29

 10. “Jyllandsposten kolporterer Ritzaus Bureau”

  Ja, og Ritzau kolporterer MENA, Middle East News Agency i Cairo, et nyhedsbureau ejet af den egyptiske regering.

  Der er ingen nederste grænse for mediernes uvederhæftighed?

  Kommentar by Niels P. — 7. marts 2011 @ 22:19

 11. På Al-jazeera har det været blandt dagens tophistorier at tusinder af koptere i dag har demonstreret i gaderne imod racisme og diskrimination.

  Det er jo klart de er bekymrede. Udover de rituelle nedslagtninger af kristne familier, nedbrændinger af ældgamle kirker, love rettet imod kristen kulturel udfoldelse osv – tror jeg ikke kopterne og de 1% tilbageværende kristne ligefrem er begejstrede over at 17.000 hardcore islamister er løsladt fra fængslerne, og det Islamiske Broderskab oprettede et parti på selve profetens fødselsdag. Der er ikke udsigt til at de får det bedre.

  Så udover rykindet af endnu flere muslimer, skal vi sandsynligvis nok belave os på at kunne opsuge et par millioner kristne fra den arabiske verden også – i takt med at landene bliver mere “frie” og “demokratiske”.

  Kommentar by dadk — 8. marts 2011 @ 21:52

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper