14. marts 2011

Eliteforsker Milena Penkow betalte DR-ansat for god omtale

Interessant udvikling på Milena Penkowa-sagen. 21 Søndag via Forskningspolitisk Arkiv.

Kim Bildsøe Lassen, DR: Tilbage i 2006 viste DR en nærgående portrætdokumentar om netop Milena Penkowa. Nu viser det sig, at der var personlige interesser og penge mellem en person bag dokumentarudsendelsen og Milena Penkowa. …

Speak (Michael Bech): I 2006 ruller dokumentarprogrammet “Milena og Hjernen” over skærmen på DR. Et nærgående portræt af hjerneforskeren der her fortæller at hun vier sit liv til den medicinske videnskab. Programmet tilrettelægges og filmes af blandt andre DR-medarbejderen Otto Schelin. Under optagelserne til ‘Milena og Hjernen’ opstår et venskab mellem Otto Schelin og Milena Penkowa. Blandt andet fordi de begge har en interesse for sportsvogne. På Milena Penkowas arbejdsplads, det offentlige panuminstitutet, her i København, har en stor underjordisk parkeringskælder. Under optagelserne til dokumentarfilmen, og to et halvt år frem sørger Milena Penkowa for at TV-tilrettelæggeren Otte Schelin gratis får lov at parkere sin private sportsvogn i kælderen. En parkeringsplads til en værdi af flere tusinde kroner om måneden.

[…]

Speak: Men ikke nok med det. TV-tilrettelægger Otto Schelins navn dukker op igen, da Milena Penkowa i december måned sidste år sidder på anklagebænken i Københavns Byret tiltalt for underslæb og dokumentfalsk. Blandt andet har hun overført 17.830 kroner fra Dansk Selskab for Neurovidenskab til sin private konto.

Men det er ikke den eneste overførsel. Milena Penkowa flytter også, som denne kvittering fra BG Bank beviser, yderligere 10.000 kroner ind på en anden persons konto. Modtageren af pengene er DR-medarbejder Otto Schelin, altså samme person som har filmet og tilrettelagt DR-programmet om den nu dømte hjerneforsker.

Otto Schelin: Jeg har ikke fået 10.000 kr. af Milena.

Speak: I telefonen fortæller Otto Schelin altså først, at han ingen penge har modtaget fra forskeren, men da 21 Søndag fortæller, at vi er i besiddelse af bilag der viser, at der er overført 10.000 kroner til hans konto godt et års tid efter optagelserne, ændrer han pludselig forklaring. … I en e-mail fra Otto Schelins chef fremgår det, at Otto Schelin nu har modtaget de 10.000 kroner for en opfindelse af et stykke værktøj, der kan bruges til at lave skader på rotter.

21 Søndag har været i kontakt med Milena Penkowa omkring bilagene, men hun har ikke ønsket at kommentere udbetalingen til TV-tilrettelæggeren… Men bilaget for udbetalingen til Otto Schelin indeholder også en anden interessant oplysning. Ifølge domsudskriften er bilaget underskrevet af Milena Penkowa. Og her kan man se at TV-fotografen nu bliver gjort til doktor, og at de 10.000 kroner er betalt for en opfindelse med patentnummeret: 00036769. Her hos Patent- og Varemærkestyrelsen prøver Christina Klingenberg at undersøge hvilken opfindelse der knytter sig til det unikke patentnummer 00036769.

Christiana Klingenberg, Patentstyrelsen: Når jeg søger på den fulde talstreng, så får jeg ingen hits.

Speak: Opfindelsen findes altså ikke.

(21 Søndag, 13. marts 2011: DR journalist belastes af Penkowa-sagen)

Oploadet Kl. 16:25 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/23808/trackback

10 Comments »

 1. Endelig – tilsyneladen – en rationel medarbejder i DR. Det er da til at forstå. I modsætning til alle dem, der propaganderer for ditten eller datten uden at modtage en ordentlig betaling for ydelsen.

  Kommentar by Jens A — 14. marts 2011 @ 16:43

 2. Denne sag bekræfter virkelig alle fordomme om unge kvinder og midaldrende mænd. Begge køn kommer ikke godt ud af forløbet. Penkowa er helt utrolig. Der er åbenbart ingen nedre grænse for, hvad hun kan få sig selv til at gøre for at fremme sin karriere. Hvor mange mænd mon hun har forført i tidens løb: 10, 20, 30? Sagen får selvfølgelig også én ting til at tænke på, hvor almindeligt det er, at unge kvinder så at sige “b…..” sig til tops, og at magtfulde mænd ikke kan modstå fristelserne? Hvad med de mange kvinder, der alene kæmper med deres intellekt og viden. Befinder de sig i en kamp, de aldrig kan vinde?

  Kommentar by Jan Christensen — 14. marts 2011 @ 17:14

 3. 2.Jan Christensen.

  Ja.

  Og dette er ikke en teori jeg har, men erfaringer fra verdenen derude.

  Disse går lige fra at man IKKE vil b…. sig opad, over “medsøstre” der ikke tåler en kollega der ved mere, kan mere, uddanner sig fortløbende osv. til misundelse over udseende,væremåde og fanden og hans pumpestok.

  Ingen andre kan være så nedrige som kvinder, der vil forhindre, skade, ødelægge en kvindelig kollegas forfremmelse .

  Stikker hun næsten lidt for langt frem, yder en ekstra indsats f.eks. via videreuddannelse indenfor faget, så skiller hun sig ud fra flokken og SÅ ….

  Af og til var det som et dejavu : skolepigernes adfærd dengang man gik i underskolen!

  Man tror det er løvn at noget sådant kan foregå blandt vel-/højtuddannede mennesker.

  Penkowa har med garanti været igennem flere af denne type vridemaskiner.

  Men hun er hærdet – og det er man nødt til at være, hvis man ikke vil tromles flad.

  Kommentar by Vivi Andersen — 14. marts 2011 @ 21:23

 4. De politikere, der vil forbyde prostitution, får nok at se til.
  Skal det f.eks. være forbudt for en 18-årig håbefuld digter, at gifte sig med en 50-60-årig forlægger?
  Men i den aktuelle sag – uanset om den drejer sig om en kvinder, der udnytter sine specielle fortrin eller ikke – har politikerne et medansvar for skandalen, idet universiteterne bliver belønnet for at føre kvinder frem.

  Kommentar by Jens A — 14. marts 2011 @ 23:04

 5. Og hvor mange andre af DDR’ STASIer har været inviteret til fx. konferencer med en arbejdstitel ala, “hvordan vi som medie medarbejder modvirker polarisering mellem indvandrer og oprindelige europæere”. Afholdt på 5* resorts med program fra 11 til 13 inklusive frokosten?

  Kommentar by Hans Und — 15. marts 2011 @ 01:07

 6. Glimrende indslag i 21-Søndag. Penkowa er en stinker. Utroværdig fra inderst til yderst.

  Vivi, hvad mener du egentlig med det her? :

  “Penkowa har med garanti været igennem flere af denne type vridemaskiner.

  Men hun er hærdet – og det er man nødt til at være, hvis man ikke vil tromles flad.”

  Kommentar by Hr. Snusk — 15. marts 2011 @ 11:44

 7. Penge OG blowjobs…sikken kombination…

  Kommentar by Erik — 15. marts 2011 @ 11:45

 8. Skulle det ikke være ‘Eks-Eliteforsker Penkow’?

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 15. marts 2011 @ 15:26

 9. Det er sjusk, lusk, fusk, og tusk!

  Kommentar by Slyrgraff — 16. marts 2011 @ 14:32

 10. Otto Schelin er søn af … ? Er han måske søn af jurist Anne Louise Schelin, tidl. Dansk journalistforbund? Han virker som snydt ud af næsen på hende og den tidl chef for DSB, kommunisten Helge Israelsen – i øvrigt er hun datter af en anden Otto Schelin, se herunder

  http://www.b.dk/navne/pressejuraens-kloge-kone

  http://da.wikipedia.org/wiki/Helge_Israelsen

  SCHELIN Otto underdirektør, R.; f. 4/8 1918 i Kbh; søn af salgschef Aage Schelin og hustru Klara f. Rasmussen; gift 27/10 1943 m. Kirsten S., f. 31/7 1919 i Ramme, datter af direktør M Sørensen og hustru Kirstine f. Jensen. HD i bankvæsen 1941; assistent i Frdbg. Handelsbank 1935-45, i Danmarks Nationalbank 1945, fuldmægtig 1958, prokurist 1964, kontorchef 1966, underdir. 1968. Medl. af den danske delegation ved OEEC i Paris 1951-53; stedfortrædende medl. af styrelsen for Den europæiske Betalingsunion 1952; rådgiver for Central Bank of Iraq i Baghdad 1961-63; stedfortrædende medl. af styrelsen for Den internationale Valutafond i Washington 1964-66. Adresse: Bakkev. 19B. 2830 Virum.

  Kommentar by detective — 19. marts 2011 @ 19:02

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper