20. juli 2005

Helle Merete Brix om ‘Terrorister og moderate barbarer’ & lidt fra apologien

Ypperlig kronik i dagens Berlingske Tidende, hvor Helle Merete Brix fortæller om multikulti-fortalernes leflen for kyniske islamister. Et citat fra Terrorister og moderate barbarer:

“Angrebet på London for nylig gør det mere vigtigt end nogensinde at få fastslået, hvem der er liberale muslimer, og hvem der ikke er. Ethvert terrorangreb siden 11. september har efter min opfattelse styrket de islamiske organisationer og talsmænd i Vesten, der nu igen på vore TV-kanaler, om det så er DR, BBC eller CNN, får lov at fremstille sig som moderate. Sandheden er, at langt de fleste af dem ønsker Europa islamiseret og ikke sjældent har ubehagelige forbindelser til terroristernes netværk.”

Interessant er oplysningerne om Yussuf al-Qaradawi:

“På TV-stationen Al Jazeera, der er ejet af emiren af Qatar, har Qaradawi sit eget spørgeprogram med omtrent ti millioner seere. På »Sharia og livet« udsteder han blandt andet fatwaer, der opmuntrer til drab på amerikanske soldater i Irak. Han slår også fast, at de palæstinensiske selvmordsterrorister ikke engang skal betragte israelske spædbørn som uskyldige civile.”

Det er ikke mange uger siden jeg læste apologet-antologien At være muslim i Danmark (2003), hvor Ehab Galal i artiklen Islam via satellit kunne fortælle:

“Den mest populære satellitkanal blandt arabisktalende muslimer i København og Malmö er al-Jazeera, som er kendt for at være den mest progressive arabiske satellitkanal med ca. 38 millioner seere på verdensplan. 90% af svarpersonerne i Roalds undersøgelse oplyser, at de jævnligt ser denne kanal (Roald 2001). Det religiøse program ’sharî’a’ og livet’ med al-Qaradawi blev sendt på al-Jeezera første gang i efteråret 1998. Det er ikke kun et populært program i den arabiske verden. Ifølge Roalds undersøgelse svarer 45% af de adspurgte, at de ser ’sharî’a’ og livet’ jævnligt, mens 35% siger, at de nogle gange ser det. 20% ser det aldrig. De skandinaviske seere betegner al-Qaradawi som moderat, rationel og realistisk. Også kritikerne af hans program bruger betegnelserne moderat og rationel, men som en kritik af at han er for moderat og rationel (Roald 2001). [ss. 99]

Eksemplerne viser, at al-Qaradawi’s udgangspunkt er, at muslimer i ikke-muslimske lande må forholde sig realistisk til og indordne sig under, at de lever i et ikke-muslimsk samfund, samtidig med at de bør efterleve islamiske påbud i størst mulig grad, og at der på visse områder ikke findes kompromisløsninger… Og selv om han er meget pædagogisk og pragmatisk, stiller han på ingen måde spørgsmålstegn ved, at Koranen er kilde til og rettesnor for korrekt islamisk adfærd. Som Skovgaard-Petersen (2003) skriver, udtrykker programmet ikke forskellige meninger og fortolkninger. Al-Qaradawis meninger er de korrekte. Han er eksperten og er ikke i programmet for at underholde, men for at undervise.” [s. 100]

Opdate: En svensk oversættelse af HMBs kronik findes her (Terrorister och moderata barbarer via Danskeren i Sverige)

15 Comments »

 1. “De skandinaviske seere betegner al-Qaradawi som moderat, rationel og realistisk. Også kritikerne af hans program bruger betegnelserne moderat og rationel, men som en kritik af at han er for moderat og rationel (Roald 2001).” [ss. 99]”

  —>> Der har vi ‘den’ – den moderate muslim.

  “Red” Ken Livingstone har i øvrigt forsvaret hans sværmeri med al-Qaradawi med at man skulle være i ‘dialog med de moderate kræfter’ indenfor islam *sic* – Efter hukommelsen.

  I øvrigt en knaldgod kronik. Hvor er de hæderlige journalister der skulle have skrevet det samme ?

  Kommentar by Christian — 20. juli 2005 @ 18:33

 2. Man behøver kun at indordne sig, sålænge man er i mindretal. Islam er heldigvis ved at få fodfæste blandt den almene Jens, og om få er er flertallet af muslimer i Danmark pæredanske. Når islam så er flertallet i Danmark, er det de vantro, der skal indordne sig flertallet – naturligvis med mindrtalsbeskyttelse i form af dhimmiskat mm til kristne og jøder.
  Jeg håber, at både Christian og Kim Møller kan udvise så meget demokratisk sindelag at de er gode tabere til den tid – i øjeblikket indordner jeg mig naturligvis dansk lov og lever så godt det kan lade sig gøre i harmoni med Janteloven. Når islam til den tid er flertal, håber jeg Christian, Hellig Merete Briks og Kim Møller vil gøre det samme.

  Kommentar by Mumin — 20. juli 2005 @ 20:04

 3. Mumin, inkluderer vores demokratiske mindretalsrettigheder også retten til kvindeundertrykkelse, paralelle justissystemer, paralelle økonomier og terrorbombninger imod folk vi ikke holder med, til dén tid ?

  Jeg skal i øvrigt minde om at demokratiet ikke i overenstemmelse med menneskerettighederne ikke kan afskaffes blot fordi et muslimsk flertal beslutter det. I så fald gælder demokratiets spilleregler ikke længere, hvorfor vi “vantro” ikke skal acceptere noget som helts.

  Kommentar by DaLi — 20. juli 2005 @ 21:54

 4. Der er et fåtal konvertiter mumie og danskerne vil naturligvis ikke indordne sig under islams regler. Du så hvordan det gik de nazistiske medløbere under den tyske besættelse. Jeg synes det er godt at Mumien – medmindre det er en dansk provokatør – taler så åbent ud. Du skal være glad for at der i Danmark er en reststat og at danskerne generelt opfører sig civiliseret. Ellers ville typer som dig risikere at blive brændt på et bål. Og selv om jeg nærer den dybeste afsky overfor tilbedere af den pædofile Mohammed, så ønsker jeg dog ikke dig og dine primitive venner den skæbne.

  Må Allah sove uroligt og vådt i nat.

  Kommentar by Christian — 20. juli 2005 @ 22:24

 5. Børge,Mumien,Lars Eriksen,er det ikke samme person der kører rundt med debattørerne her på siden??

  Kommentar by PB. — 21. juli 2005 @ 07:24

 6. angående PBs spørgsmål – kan dette være muligt?

  Kommentar by vivi andersen — 21. juli 2005 @ 08:35

 7. Børge,Mumien,Lars Eriksen,er det ikke samme person der kører rundt med debattørerne her på siden??

  Man vil kunne sandsynliggøre det såfremt det var faktisk var sådan. Kræver dog et større arbejde – ikke mindst hvis alle tre har dynamiske ip-adresser.

  Kommentar by Kim Møller — 21. juli 2005 @ 14:44

 8. I kan være ganske rolige; jeg er kun én person og lider ikke af nogen personlighedsspaltning LOL!
  Derimod ønsker jeg et islamisk Danmark og agter at arbejde derfor – til folk, der ikke kan lide det; de kan jo bare finde et andet bageri til den tid.

  Kommentar by Mumin — 21. juli 2005 @ 15:15

 9. Det siger en del om din karakter som menneske, at demokrati er noget man arbejder i ly af for som at afskaffe.

  Forhåbentlig kommer der lovgivning imod din form for hatespeech, således at du ikke åbent kan “arbejde” derfor længere.

  Kommentar by DaLi — 21. juli 2005 @ 15:48

 10. Ovenstående (alle 1-9) er lige til at græde over.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 22. juli 2005 @ 11:35

 11. Jamen Børge,så gå da ud og gør noget ved det!!!,du vil jo så gerne,og debat og oplysning er jo ikke lige dig.

  Kommentar by PB. — 22. juli 2005 @ 14:17

 12. Jamen tak da til PB, der nok burde anskaffe sig et nyt tastatur og ”softwaresystem” til at styre det.

  Jo – jeg er Børge, og ikke Lars Eriksen eller Munin. Sådan helt neutralt kan man skelne på skriftsproget og den røde tråd. Vi 3 kører i helt separate spor. LE i et gymnasialt ungdommeligt, Munin i et klart intelligent og objektivt og jeg i min blodrøde vrede over ”danskerne”. Ingen af os har nogen objektiv interesse i at udgøre os for hinanden.

  LE er hurtigt forbigået.

  Munin kan være en af de intelligente og velformulerede muslimer vi alle omgås i vor hverdag. Det kan også være en DANSKER, der vil gøre opmærksom på den uafvendelige fremtid.

  Når det gælder undertegnede Børge, – Kim kan jo bare maile og jeg vil tilstå at jeg står bag alle Børgerne -, så er min sag, som er den røde tråd i alle mine indvendinger, at

  Muslimerne er uskyldige. De skyldige er os selv (socialisterne især),

  Ikke nok så meget oplysning (hetz mod) om islam vil ændre dette.

  At den brægende fåreflok ikke kan afvende udviklingen ved at bræge på FN og demokratiet.

  Til Kim’erne vil jeg gerne sige en stor tak. Ikke kun for at I modstår, at mennesker, der tør sige sandheden, udelukkes fra at give deres livsnødvendige meninger til kende. Et godt eksempel på hvor perverst de brægende får kan opføre sig, når hyggen i flokken forstyrres, så man i går, hvor jeg blev udpeget som potentiel nakkeskyder af uskyldige.

  Afslutningsvis: Tak til Munin for at give dit bud på fremtiden. Skam til fjolset der truer Munin med FN og censur. Den brægende fåreflok vil blive klippet i hylende snestorm, også selvom stolte kæmper som Kim’erne vil slås som flokkens Lamberter. Desværre – men så meget større tak til Kim. Han er mit bud sammen med Kimpo på fremtidens NFS Grundtvig, der, hvis han havde levet i dag, ville have været fængslet i 99% af tiden, for at forstyrre hyggen i fåreflokken.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 22. juli 2005 @ 14:44

 13. Sorry Mumin med staveriet.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 22. juli 2005 @ 16:29

 14. Tak Børge,jeg må sige at jeg tager hatten af for din ærlighed og klare tale,og jeg tog fejl ang. pseudonymerne,det havde også været for underligt.Jeg er sikkert ikke enig med dig i mange ting,men grundlæggende er vi på samme hold,og jeg kan forsikre dig om at hvis det kommer til det,vil jeg ikke lægge mig og logre,det Danske forsvar 9 april fylder mig altid med skam.

  Kommentar by PB. — 22. juli 2005 @ 17:07

 15. Godt ord igen PB.

  Det glæder mig, at vi er flere der, uenighed til trods, vil slås for civilisationen og vor enestående arv.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 22. juli 2005 @ 17:40

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper