18. marts 2011

Italienske kommunister kæmpede for at alle kunne få “en universitetsgrad uden at studere”

Jeg ved ikke helt hvorfor venstrefløjen identificerer sig selv med ‘arbejderklassen’. Herunder et citat fra Karen Dissings Terrorismen – Et italiensk lærestykke i politik og bedrag (1982), under afsnittet Industrien og skolerne, s. 111f.

“Den røde terrorismes “strategiske mål” har været grupperet i skiftende befolkningsgrupper og tidsperioder: først industriens ledere, så værkførere, så fagforeningsfolk, så dommere, journalister, fængselsrepræsentanter, politikere. I 1978 skete der en bølge af attentater mod universitetsfolk og gymnasielærere i forbindelse med Autonomia´s kampagne for “det garanterede 27-tal”, en mindstekarakter for bestået eksamen, som sikrede statslig studenterløn og den endelige universitetsgrad. Eftersom der ikke eksisterer adgangsbegrænsning til universiteterne eller pligt til at følge forelæsninger, så ville denne kampagne, hvis den var lykkedes, have gjort det muligt for alle italienske statsborgere at få en universitetsgrad uden at studere, og med løn.

Blandt Autonomia-bevægelsens ledere var Antonio Negri, hvis bøger stadig læses på den yderste venstrefløj, herunder desværre også på universiteterne.

Oploadet Kl. 06:47 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/23898/trackback

16 Comments »

 1. Den bog må du da have skaffet i et antikvariat. Jeg mener, at jeg læste den omkring 1987. Det er mit indtryk, at den italienske venstrefløj har været en samling drømmende nyttig-idioter for mafia og det korrupte italien. Sagen er, at industrien i norditalien og mafien i syditalien ikke ville finde sammen omkring Kristelig-demokraterne. Det interesse fællesskab blev skabt af dennne drømme venstrefløj. Der har også været mange antyninger over tid, at en del venstre-fløjsaktiviteter fik støtte fra mafiøse dele; Mordet på Aldo Moro har antydet en forbindelse. Sagen er, at de borgerlige i nord aldrig har haft fællesskab med mafiaen i syd. De har ønsket velfungerne institutioner mm. Iøvrigt var meget af det italienske bankvæsen i den periode statsejet så kredit vurdering var mere en parti vurdering.

  Kommentar by Jens Thorsted — 18. marts 2011 @ 09:48

 2. Det har venstrefløjen dk og i usa jo også i dag . fagforeningen teamsters er jo styret af fammilien hoffa . og fra starten i 20 erne hvor hoffa fammiline havede arbejdet sig til tops brugte de fagforeningen til og eliminere en anden større fagforening og til og presse dennes meddelemmer oveer til dem og arbejdere der ikke var med i nogen fagforening blev presset ind i teamsters ( charfør brancen) i dag er mafiaen lige så meget en del af teamsters som de altid har været og en del af havnearbejder union. der er faldet utrolig mange domme over bestyerlses meddelemmer og div højtstående leder for utalige mord som hit mænd , da jobende i teamsteres tit kun er skalkeskjul. men lønen og de meget givtive pentions/ fra trædelses ordninger hjælper jo tit fammilien til de fængslet mafia/teamsteres ledere men el har det tætteste samarbejde med teamsteres( new york mafiaen) og det har demokraterne i usa også

  Kommentar by erik hansen — 18. marts 2011 @ 12:59

 3. Det mest deprimerende er at bevægelsen stadig er aktiv som venstrefløjssekter, der er en trussel mod normale mennesker og samfundet. Jeg husker f.eks malingsattentatet mod statsministeren i folketinget, de midaldrende ‘unge’ kvindelige pædagoger med partisantørklæder, der kastede – viste det sig senere – grød mod Geert Wilders, klimatosserne, der angreb verdens statsledere, der var til middag hos Dronning Margrethe på Christiansborg (vi troede de ville skyde en halv snes?) osv. Desværre sov sikkerhedsvagterne – eller de tog chanchen og kiggede på – og unlod at pløkke dem ned på terrorformodningen. Ærgerligt :)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 18. marts 2011 @ 13:34

 4. Den modige nu afdøde Oriana Fallaci citerer i sin bog “The Force of Reason” fra en artikel i en af Italiens førende fascistiske tidsskrifter, skrevet i nedgangstiden for Mussolinis styre i 1944:

  “Roosevelt og Churchill og deres partnere skal indse at skulle Aksemagterne….tabe sejren da ville flertallet af fascisterne, der undslap svøben, gå over til kommunismen. De ville indgå i en fælles sag med den, og dette ville lukke gabet der i dag skiller de to revolutioner.”

  Fra facisme, nazisme til kommunisme er skillelinjen usynlig og dermed ikke eksisterende.

  Kommentar by synopsis-olsen — 18. marts 2011 @ 18:10

 5. I Danmark kan man allerede få en universitetsuddannelse med løn og uden at komme til undervisningen og tage rigtige eksaminer. Den slags hedder RUC, og er underligt nok et sammenrand for ukvalificerede socialister.

  Kommentar by Poul Poulsen — 18. marts 2011 @ 19:22

 6. @Poul Poulsen

  Det var dog noget af det mest tåbelige man længe har hørt. Hvorledes underbygger du din idiotiske påstand om RUC ?

  Til din orientering, har en lang række fag på RUC, rent faktisk mødepligt. Hvilket fx ikke forefindes på KU. Desuden gennemføres eksamnierne på RUC, efter fuldstændigt samme skabelon som resten af landets universiteter. Dog med den undtagelse at RUC ikke af økonomiske årsager, behøver at lade alle bestå, som det for tiden sker på KU.

  Kommentar by Rasmus Birch — 18. marts 2011 @ 20:31

 7. @ Rasmus Birch : Der trådte jeg vist på din ømme tå ;-). RUCs navn siger ligesom det hele fordi det ikke er et rigtigt universitet, men kun et center (bogstavskombinationen lyder lidt for meget som VUC). Fagligt siger det også det hele, at centret ikke har haft én eneste økonomisk vismand. Kun en socialistisk regering vil kunne ændre på det, netop fordi RUC ikke bygger på viden men politik. Det manglende intellektuelle format kan også læses ud fra centrets placering på de internationale ranglister, hvor det vel kun er det grønlandske som er dårligere. Den elendige internationale vurdering af RUC kan du også læse ud af de udvekslingsstuderende, som du formentligt møder ude på marken i Roskilde. Hovedparten af dem er kinesere, som får deres “uddannelser” mod betaling. Dem der altså møder op til timerne, og ikke “forsvinder” og senere dukker op andre steder i Europa.

  Kommentar by Poul Poulsen — 18. marts 2011 @ 23:02

 8. Poul Poulsen: Faktisk har de skiftet navn til Roskilde Universitet – men de forkorter sig stadig RUC. (Det bliver stedet selvfølgelig ikke bedre af…)

  http://www.ruc.dk/

  Kommentar by Thomas — 18. marts 2011 @ 23:39

 9. @ Thomas : Bare det at man skal skifte navn for ikke at lyde som et sted for aftenundervisning i fransk på HF-niveau, siger vist det hele :-)

  Kommentar by Poul Poulsen — 18. marts 2011 @ 23:56

 10. OT Sensation: Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol giver fortabt ;-)

  Man kan jo så håbe på, at dette er starten på en helt ny tendens, hvor domstolen endelig begynder at indse grænserne for sin egen kompetance og jurisdiktion, og at den faktisk slet IKKE er sat i verden for at tyrannisere de europæiske befolkninger og underminere deres kulturer og religiøse traditioner, sådan som en del politisk korrekte kulturrelativister samt venstreorienterede oikofober og andre naivister åbenbart har gået og troet og set frem til med stor begejstring; men sporene skræmmer unægteligt, så lad os nu lige vente at se, før vi tør tro på det for alvor ;-)

  Italien: Kristus bliver i klasseværelset

  http://www.b.dk/globalt/italien-kristus-bliver-i-klassevaerelset

  Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har nu fastslået, at italienske skolers klasseværelser gerne må have Jesus på korset hængende.

  Af Niels Schack Nørgaard og Jens Beck Nielsen, jeni@berlingske.dk

  18. marts 2011, 16:37

  Italienske skolers klasseværelser må gerne have Jesus hængende på korset.

  Det står fast efter en opsigtsvækkende dom, der netop er afsagt ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Domstolen vil ikke blande sig i, om de stærkt troende katolikker i Italien har krucifikser på væggene i skolerne.

  Dermed vælger domstolen at underkende sin egen afgørelse fra sidste sommer. [!!!]

  http://www.b.dk/nationalt/kristus-fredes-i-folkeskolen

  Kristus fredes i folkeskolen

  Italienske børn må fortsat vænne sig til at kigge på Kristus-figurer i skolen. Dom i en omstridt sag om religionsfrihed ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol trækker også spor til Danmark.

  Af Niels Schack Nørgaard og Jens Beck Nielsen // jeni@berlingske.dk

  19. marts 2011, 00:30

  Må danske folkeskoler gerne have kors hængende på væggene, synge morgensang med salmer og flage med Dannebrog? Det lyder som en selvfølge, men kristne symboler og ritualer har længe været i fare i den danske skole. [!!!!!]

  Lige indtil i går eftermiddag, da en dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol omstødte dens egen kontroversielle afgørelse fra 2009, der gav en finsk-italiensk kvinde medhold i, at hendes børn ikke skulle konfronteres med en lidende Kristus på korset i børnenes folkeskole. [ Det ville da egentlig være rart at få at vide, HVORFOR og HVORDAN denne helt urimelige dom sådan lige pludseligt blev omstødt – har dommerne mon fået et vink med
  en vognstang, om at deres job
  og eventuelle fremtidige karrieremuligheder er i fare, hvis de ikke makker ret? ]

  Den finsk-italienske kvinde Soile Lautsi havde lagt sag an mod Italien, fordi hun mener, at krucifikser er indoktrinerende, og hun og hendes mand havde besluttet, at børnene skulle have en ikke-religiøs opdragelse i det stærkt katolske Italien. [ Ja, så er det sandelig også genialt at flytte til lige netop Italien, ikke? Men man kunne vel fx. bare have fundet en anden skole UDEN et krucifiks på væggen? ]

  Kernen i den endelige afgørelse er, at det overlades til staterne selv at løse det følsomme spørgsmål om religiøse symboler.
  [ !!! Vi vil så forventningsfuldt se frem til at denne helt nye selverkendelse fra den ellers altid emsige, PK-opdragende og folkeforagtende domstol breder sig til andre følsomme, kulturelle områder … ]

  Kommentar by Bjovulf — 19. marts 2011 @ 01:41

 11. Også OT – håber det bliver tilgivet
  Ifølge DDRs propagandatjeneste, vil der blive afholdt en “mindehøjtidelighed” på Blågårds Plads i København. Mindehøjtideligheden er til ære for det bandemedlem, der forleden blev dræbt ved et skyderi samme sted.

  Jeg glæder mig til at se om DR retter ind og bliver væk fra den i teorien offentligt tilgængelige plads, for det lokale banderåd har “bedt om” at TV ikke er til stede.

  Jeg kan ikke se nogen som helst grund til at TV ikke skulle kunne sende fra Blågårds Plads og set i lyset af den indflydelse de evindelige skyderier har på de lokale københavneres liv, kan en mindehøjtidelighed for et af disse skyderiers ofre da kun have stor nyhedsværdi. Under henvisning til stationens “public service” forpligtelser bør DR naturligvis bringe et indslag om det i TV-nyhederne.

  Spørgsmålet er så om DR vælger at rette sig efter det muslimske diktat om hvem der må færdes hvor på offentlige steder, ligesom DR i sin tid undlod at filme de heilende muslimske horder der protesterende drog gennem flere danske byer, da Israel sidst forsvarede sig militært mod missilangreb fra araberne.

  Se DRs omtale (inklusive grammatiske brølere – det der med verberne er “en svær en”)

  Man burde forespørge om DR har tænkt sig at dukke op.
  http://www.dr.dk/P4/Kbh/Nyheder/Koebenhavn/2011/03/18/155917.htm

  Kommentar by PerH — 19. marts 2011 @ 08:00

 12. Bjovulf,

  Jeg vil ikke glæde mig for tidligt. Faktisk forventer jeg, at dommen vil give anledning til, at jammen når nu der gerne må være et kors, så SKAL der sandelig være en halvmåne… Ellers er kulten jo bleve diskrimineret.

  Kommentar by Hans Und — 19. marts 2011 @ 08:40

 13. @12

  Nej, du har sikkert ret – alting er jo som bekendt lige godt
  for disse frelste gloriepudsere – , men nu var min kommentar
  også overvejende ment sarkastisk, dog iblandet en smule glædelig
  overraskelse og dyb forundring, sådan a la “Hvad gik der mon lige galt for dem der?!?”. Køreplanen mod det evigt lyksalige globaliserede multikulti-samfund var jo ellers lige sat i fuld drift, og så??? :D

  Kommentar by Bjovulf — 19. marts 2011 @ 12:39

 14. Venstreorienterede har aldrig været mere ulykkelige

  http://www.information.dk/262742

  Kommentar by BE — 19. marts 2011 @ 19:48

 15. KU er ikke for fint selv.

  Tilbage i 2002-2003 fik jeg undervisning i Retssociologi af en fyr ved navn Niels-Erik. Han delte foldere ud for sit lille gut-mensch projekt, midt i undervisningstiden.

  Nu er hans projekt vist nok på finansloven.

  Gæt en person

  Kommentar by kbh — 20. marts 2011 @ 12:38

 16. ÅÅH ja Niels Erik fra stikkercentralen drc

  Kommentar by karl3447 — 20. marts 2011 @ 14:58

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper