22. juli 2005

Jagten på den moderate muslim fortsætter – Zubair Butt Hussain klarede ikke testen

Sjælden god artikel i dagens Jyllandsposten, hvor Helle Broberg Nielsen går lidt i dybden med de ofte omtalte ‘moderate muslimer’. Et citat fra Glashuset: Muslimer i Danmark: Jagten på den spiselige muslim:

Danske medier har med både kyshånd og kalkulation grebet chancen for at benytte en frisk stemme fra det vidtspændende muslimske miljø i København. Zubair Butt Hussain er uddannet cand. polit., en førsteklasses mønsterbryder med pakistansk baggrund, job som økonom, veltalende og tilmed dansk gift. Og så er han talsmand for noget så næsten grundtvigiansk som en nystiftet forening med det imødekommende navn, Muslimer i dialog med tilhørende pressevenlig hjemmeside... Nogle kendte måske allerede den sympatiske akademiker fra Tal med Gud panel-programmet på DR 2 om tro. Andre havde måske hørt, at han havde været i Koplevs Krydsfelt på P1 den 16. december sidste år. Havde de selv hørt programmet, ville de bl.a. have fået den detalje med som tilsyneladende også kom bag på Koplev selv at Hussains kone er konverteret til islam og bærer tørklæde. Samt at han i dén grad opfatter sig selv som rettroende i en ganske bogstavelig forstand. Velintegreret, men altså netop ikke den moderate muslim, som medierne og politikerne ellers plejer at forelske sig i.

Stigmatiserings-vinklen er i det hele taget rigtig hot på DR. Temaet var det samme dagen efter i P1 Debat efter 12-Radioavisen. I Sommersyn tirsdag den 19. juli programmet var produceret af DR i Rønne kunne imam Fatih Alev og den aldeles areligiøse religionshistoriker Tim Jensen hurtigt blive enige om, at det er fordommene imod muslimer, der er det virkelige problem. Og altså at dem, der nærer fordommene nogle danskere i virkeligheden skaber alle problemerne. Inklusiv er ansvarlige for, at utilpassede unge knægte med muslimsk baggrund bevæger sig ud af den tangent, der fører til marginalisering, vrede og enten kriminalitet eller religiøs fanatisme. Studievært Jacob Rosdahl var efter alt at dømme lige så enig, selvom han et par gange forsøgte at bryde talestrømmen fra især Tim Jensen med et enkelt eller halvandet spagt spørgsmål i løbet af den hele halve time.”

6 Comments »

 1. Kære læser;
  Hvor mine ord havner ved jeg på samme måde som med fremtiden ikke,- min computer er til service,- og min kone er til julefrokost,- den computer jeg skriver på er,- fra en skole -foræret- Ikke at have en computer,- er som ikke have solbriller i Sahara.- Måske ville det være nærmere med vand.- og alle mulige andre ting;-og hvis savn af kvindelig nærhed måtte være;- da blot tænke på tidens omsorg.
  p

  Kommentar by Anonym — 12. december 2008 @ 20:24

 2. Undskyld, men hvorfor skal i kritisere Jacob Rosdahl?!
  Jeg vil sige at han er den bedste studievært, man har hørt længe!
  Og han er helt klart en hel del bedre, end denne Kim Møller.
  Det er fuldstændig uhørt at sige at Jacob Rosdahl spurgte “spæde” spørgsmål!
  Han har mere erfaring, personlighed og er i det hele taget en bedre journalist og vært, end hele Uriasposten tilsammen.

  Desuden vil jeg dog sige at jeg er enig i, at fordommene fra danskerne er det værste ang. muslimer…

  -D

  Kommentar by Anonym Anonymius — 18. juli 2011 @ 12:23

 3. Til den anonyme (som har Rosdahl i sin emailadresse)

  Jeg citerer en artikel fra en trykt avis. Hvad er problemet sådan rent journalistisk i det?

  Kommentar by Kim Møller — 18. juli 2011 @ 13:51

 4. Problemet, Kim Møller, er grundlæggende at en muslim som Zubair, som både er dansk gift, har arbejde, er veltalende og veluddannet, opvokset i Smørum og deltagende i debatter og på alskens fora på internettet og i TV, faktisk har en mening der ikke er lig din? Hvorfor så den ubehagelige “afsløringsagtige” retorik? Er du en “højreradikal whistleblower” eller er du i virkeligheden bare udemokratisk og for negativ forskelsbehandling af etniske mindretal?

  Kommentar by Joachim G. — 13. juli 2013 @ 16:32

 5. -> Joachim G.

  Jeg konstaterer at Zubair Butt Hussain ikke er en moderat muslim, forstået sådan at hvis flertallet af danskere var som ZBH, så var Danmark noget helt andet – og værre. Problemet er således ikke at han har en anden holdning end min, men at hans holdninger (ideologi) risikerer at få uønskede konsekvenser for kommende generationer af danskere – herunder mine børn.

  “Hvorfor så den ubehagelige “afsløringsagtige” retorik? Er du en “højreradikal whistleblower” eller er du i virkeligheden bare udemokratisk og for negativ forskelsbehandling af etniske mindretal?”

  Det er et frit land, og du kan selv vælge hvad du kalder mig. På samme måde er det også op til mig, om jeg tager dine etiketter seriøs.

  Kommentar by Kim Møller — 13. juli 2013 @ 20:21

 6. Jeg tror at når der er mange nok af rettroende muslimer som hr. Zubair Hussein vil det omkringværende samfund blive ændret til ukendelighed.

  Kommentar by Søren Lindgreen — 9. april 2014 @ 12:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper