22. marts 2011

Rønn-Hornbech: EU-rettens aktivisme påvirker “det danske velfærdssamfunds fremtid.”

Der kommer en dag hvor et rødt flertal bliver nødt til at skære i velfærdsydelser, som ikke engang de borgerlige i dag tør problematisere. Det bliver en god dag. Kommentar af Birthe Rønn-Hornbech i dagens Berlingske Tidende – En bombe under velfærdsstaten.

“Det kan godt være, at integrationsministeren mener, at de, der gør opmærksom på udviklingen i EU-Domstolen, er hysteriske kællinger. Jeg mener nu med mere end tre års direkte erfaring med EU-Domstolen i mit arbejde, at der er tale om rettidig omhu. Det er aldeles klassisk og går tilbage til den græske tragedies tid, at det er budbringeren, der slås ihjel. Det får bare ikke problemerne til at forsvinde. Sagen er jo, at Danmarks EU-forbehold stort set ikke kan dæmme op for EU-Domstolens aktivistiske virke.

De fleste domme, der har konsekvenser for udlændingelovgivningen i Danmark, vedrører ikke det forbeholdsbelagte område. De fleste domme vedrører princippet om arbejdskraftens og personers frie bevægelighed. Det er et princip, Danmark er bundet af. Det er et princip, som danskerne stemte ja til i 1985, og det er et princip, som er godt og nødvendigt i en moderne verden. Derfor slår EU-Domstolen ned på enhver nok så lille hindring for denne frie bevægelighed, også selvom EU-retten dermed udvikles i en retning, som ingen havde tænkt på i 1985. Dertil kommer, at den frie bevægelighed ikke kun omfatter EU-borgere, men i stigende grad også tredjelandsborgere. På grund af en gammel EU-aftale med Tyrkiet ser man i en række afgørelser og domme tillige, at tyrkernes retsstilling nærmer sig EU-borgernes. Det har vi været nødt til at tage højde for ved lovændringer i Danmark, og det kan man blandt andet også læse sig til i det sidste lovforslag om pointsystemet i familiesammenføringssager, der har været i høring.

Man kan så spørge, hvorfor den politiske del af EU, ministrene og Parlamentet, ikke blot stopper Domstolens aktivisme ved at ændre EU-reglerne. Det har jeg på Danmarks vegne forsøgt og som bekendt uden held. …

Og her er vi ved sagens kerne. Det her drejer sig ikke blot om om antallet af opholdstilladelser til tredjelandsborgere. Det drejer sig også om antallet af opholdsbeviser til EU-borgere, der med benyttelsen af den frie bevægelighed får en række afledte rettigheder, der kan blive meget mere indgribende for Danmark end antallet af opholdstilladelser og opholdsbeviser. Udviklingen i EU-retten drejer sig om intet mindre end det danske velfærdssamfunds fremtid. Det drejer sig om offentlige ydelser. EU-retten udvikler sig kun i én retning, nemlig i retning af at sidestille EU-borgere og andre borgere, der opholder sig i Danmark eller har udøvet den frie bevægelighed og har været i Danmark, men som er rejst hjem igen. Derfor må vi udvise rettidig omhu. Det er en bombe under det danske velfærds­system, hvis man bare kan komme forbi Danmark og så medtage offentlige ydelser til hjemlandet eller et andet EU-land.”

Oploadet Kl. 16:53 af Kim Møller — Direkte link7 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/24005/trackback

7 Comments »

 1. Selvfølgelig kan det lille Danmark ikke brødføde alverdens arbejdssky elementer, der søger ly under den danske paraply.
  De skal have betalt skat til den danske stat i en given årrække, før de kan få udbetalt en dansk krone i social understøttelse.
  Ellers er de danske borgere snotdumme!

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 22. marts 2011 @ 17:36

 2. Hvor er Rønn-Hornbech dog klog.

  Hvorfor er det ikke hende, der er integrationsminister?

  Kommentar by MartinH — 22. marts 2011 @ 18:22

 3. Lissabontraktaten som blev lusket ind ad bagdøren uden folket blev spurgt åbner op for en omvæltning af det danske samfund der underminerer vort højtbesungne velfærdssamfund og vor folkekarakter.

  Den ikke folkevalgte Europæiske Kommission kan ændre, udgive eller endog forandre de love der vedtages gennem folkenes rette valgte repræsentanter.

  Udøvelsen af f.eks dansk suverænitet er i dag kun en formalitet, da alle europæiske love og reguleringer “som sådan er bindende i sin helhed,” og derved efterlades de nationale myndigheder tilbage som “et valg mellem form og metode.” iflg. Lissabontraktaten.

  Den almægtige Europa Domstol, er nu i praksis blevet til Højesteret, der slår ned på nationale love, og forandrer de lokale kulturer og identiteter på kunstig vis så disse passer til E.U. retningslinjerne.

  Skide være med folket, og dets ansvarlige fornuftige ønsker. Folkets kundskab og erfaringerne bygget op gennem århundreder ignoreres, det er jo blot ‘folket.’ Folkestyret er erstattet af et nyt enevældigt monarki af EU embedsfolk ligesom herremændene før Stavnsbåndets ophævelse.

  Som sovjetdissidenten Bukovski sagde er EU ved at udvikle sig til – Det Nye Sovjetunionen.

  Mikhail Gorbachev skulle angiveligt også have sagt det samme:
  “Den mest forbavsende udvikling i politik i løbet af det sidste årti er den tilsyneladende beslutsomhed hos de vesteuropæiske ledere på at genskabe Sovjetunionen i Vesteuropa.”

  Kommentar by synopsis-olsen — 22. marts 2011 @ 19:10

 4. Interessant tidspunkt at blive bekymret på. Iøvrigt er hun temmelig sent ude. Velfærdssamfundet er allerede undermineret. Ikke at de offentlige udgifter er for lave, bevar mig vel, men hvor helvede forsvinder mine skattepenge hen? Et ældre ægtepar, begge 90 år, har fået tildelt 45 min. hjælp hver 14.dag, lukkedage i børnehaver, skoler som siges at forfalde og fyringer på sygehusene. Der må nogle andre huller de triller ned i.
  Officielt koster vore indvandrere samfundet “beskedne” 16 milliarder kroner om året. Andre kilder ryster på hovedet og anbefaler at gange med en faktor 5 – 10. Socialt bedrageri er omfattende.
  Kontanthjælp og førtidspension er blevet et eftertragtet mål for et stigende antal yngre arbejdsduelige personer, og de offentlige kasser er åbenbart blevet et tagselvbord for fremmede, der, der som Rønn siger, smutter forbi Danmark, hvilket så berettiger dem til at tage sociale ydelser med til hjemlandet. Et af Rønns forslag er at amerikanisere landet. Vi skal til at forsikre os. Farvelfærd.

  Kommentar by EH — 22. marts 2011 @ 22:26

 5. Et af de store anslag mod Danmark fra EUs – Fogh Rasmussens side var, da Lissabontraktaten blev lusket ned over hovedet på os !

  Da blev jeg virkelig vred og meget, meget bekymret for Danmarks og danskernes fremtid som et selvstændigt land og folk.

  EUs FIRE FUNDAMENTALE FRIHEDSSØJLER.

  Især søjle 4 er interessant i denne her sammenhæng : fra 1. januar 2010 fik samtlige PARTNERLANDE til EU, hvilke er de arabisk-islamiske Middelhavslande + Tyrkiet, adgang til disse 4 frihedssøjler.

  Dette betød / betyder, at disse Partnerlandes befolkninger kan rejse ind i og tage arbejde overalt i EU-landene.

  Om dette forhold er gået op for befolkningerne i disse lande aner jeg ikke.

  Men at de europæiske landes befolkninger IKKE aner en bønne om dette er jeg næsten sikker på!

  For hvis noget har været tydeligt er det, at EU ikke ligefrem har været videre energisk m.h.t. at oplyse befolkningerne i Europa om hvad det er de har foretaget sig på vores vegne – og for den sags skyld også hvad angår de planer EUrokraterne har på bedding til os.

  Man skal lede grundigt for at finde de oplysninger man søger.

  Og ofte flyttes disse rundt samtidig med de skifter betegnelser!

  Personligt er jeg ikke i tvivl om at dette er bevidst, men om årsagen er at gøre søgningen efter et emne så besværligt, at det ender med man opgiver…. det ved jeg ikke.

  Mistanken foreligger.

  Kommentar by Vivi Andersen — 23. marts 2011 @ 01:44

 6. EF var et borgerligt anliggende, med fordele for DK.
  EU er et socialistisk utopia, med nedbrydning af DK.

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 23. marts 2011 @ 07:06

 7. Læs lidt her om hvordan det går med det socialistiske (og desværre pt. borgerlige)velfærds-Danmark:
  http://www.b.dk/nationalt/sjaellandsk-by-fanget-i-velfaerdsmareridt

  Der skal en stor mental endring til hos danskeren før der bliver rettet op på denne velfærds-idioti, hvor vi tror vi kan leve af, at klippe håret på hinanden.
  Dette er ikke bare EUs skyld, men også vores egne vatnisse-politikere, uanset partifarve.
  Sadly -but true, Danmark er på vej ret i graven, med både hænder og fødder bundet stramt på ryggen.

  Kommentar by Neuhammer — 23. marts 2011 @ 11:44

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper