24. marts 2011

‘Gaddafis Libyen med såkaldt »arabisk socialisme« var et lyspunkt i det almindelige mørke’

Fantastisk kommentar af professor Bent Jensen i Berlingske Tidende – Mens vi venter på Gaddafi.

“Der er ingen ende på, hvor forfærdeligt oberst Gaddafi (faktisk nåede han kun at blive kaptajn) har undertrykt det libyske folk. Ikke mindst venstreorienterede journalister og politikere viser deres skinhellige forargelse og forsøger at finde en grimasse, der kan passe til den aktuelle situation.

Glemt og fortiet er venstrefløjens beundring for »den libyske socialisme« og dens mange velsignede bedrifter med samme oberst Gadaffi i spidsen, blot noget yngre. … Hans ry rakte helt til Danmark, hvor universitetsansatte kultursociologer og fredsforskere lavede omfattende reklame for den gale ørkensheik, som gerne betalte godt for naive og hysteriske rejsende i fred og deres underdanige hyldest.

»Kultursociologen« og »fredsforskeren« Maja Naur fra universitetet i Odense havde en meget bred opfattelse af begrebet fred, som hun gav udtryk for i et hefte om fredens tilstand i 1983. Blandt truslerne mod freden indregnede hun således forurening, arbejdsløshed, korruption, »passivisering«, »manglende tro på fremtiden«, manglende solidaritet plus noget, der hed »osv.«, og som ikke blev nærmere beskrevet. Fredsforskeren Naur forkyndte, at politistaten nærmede sig i Danmark, hvilket politiets adfærd over for fredsbevægelsen og BZere angiveligt beviste.

NATO var ikke som påstået fredsbevarende, men førte krige på andre landes territorium (?). Oberst Gaddafis Libyen med såkaldt »arabisk socialisme« var heldigvis et lyspunkt i det almindelige mørke. For at få oberst Gaddafis fredelige socialisme til at stråle endnu mere, var der ikke mindre end fem gange i Naurs fredshefte billeder og tekst om de onde israeleres aggressivitet. Ufrivilligt morsomt var et flot foto i fredsheftet af nogle smarte kvindelige soldater, der skulle illustrere Gaddafis progressive og fredelige arabisk-socialistiske militærvæsen. De kvindelige soldater var nemlig israelere!

Oberst Gaddafis socialistiske regime fik naturligvis dannet en venskabsforening i Danmark, så det danske folk kunne blive venner med oberstens kære folk. Det danske folk skulle imidlertid ikke være det reelt eksisterende danske folk, men nogle sekteriske organisationer og personer på venstrefløjen. Forfatteren og KGB-agenten Arne Herløv Petersen blev udset til formand for det Gaddafi-elskende danske folk.

Den libyske ambassade ville, at den ny venskabsforening fik nær tilknytning til DKP, og at vennerne ligeledes skulle have gode forbindelser til de danske kommunisters studenterorganisation, der kaldte sig Komm S, og hvor Frank Aaen spillede en hovedrolle. Man ønskede at udveksle progressive studenter mellem de to lande.

Den libyske oberst fik også arrangeret konferencer med deltagelse af tilbedere fra hele verden. De fik både rejse og luksusophold betalt. Konferencedeltagerne skulle diskutere visdommen i Gaddafis såkaldte Grønne Bog – et vulgært sammensurium af klicheer om »folket«, socialismen og alt godt fra den arabiske ørken i lighed med Maos Røde Bog.

Blandt deltagerne i disse underlødige sammenkomster var også danske »forskere«. Da de universitetsstuderende ikke længere gad studere fransk, oprettede universitetet i Odense noget, der hed »Projekt Nordafrika«. Her blev Maja Naur ansat. Hun var altså ud over faglig kompetent i »fred« også faglig kompetent i »Nordafrika«. Da det senere blev afsløret, at forskere fra Projekt Nordafrika havde deltaget i Gaddafis fantasikonferencer bl.a. i Sydamerika, blev der ballade på universitetet i Odense. Men derpå avancerede Maja Naur til konsulent for Verdensbanken. Hun har altså forstand på både fred, Gaddafi, socialisme og økonomi.

Der var også andre venstreorienterede i Danmark, der søgte oberst Gaddafis græsgange. … Selv om PFLP var hovedpartneren, ville Venstresocialisterne også gerne have kontakt til den socialistiske oberst Gaddafi i Libyen. Det lykkedes da også Venstresocialisterne at få økonomisk støtte fra Libyen til gennemførelse af en anti-israelsk Palæstina-uge.””

Oploadet Kl. 14:25 af Kim Møller — Direkte link7 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/24080/trackback

7 Comments »

 1. Farven groen er ikke tilfaeldig; proften Muuuhaamads ynglingsfarve, intet mindre.

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 24. marts 2011 @ 15:44

 2. Ja, der skal sluges en kamel eller to, og der er brug for en bred håndvask.

  Libyen var formandsland for UNHRC i en periode, og derefter skiftede man sidste del af navnet ud med “Council” i stedet for “Commission”, i et forsøg på at afbøde skaderne på renomeet, men beholde akronymet (forkortelsen). I samme råd sidder lande som SaudiArabien, Cuba, og flere andre, der er velkendte for deres ihærdige forsvar for UNHRD af 1948, med religionsfrihed, ytringsfrihed og andre basale rettigheder som bærende elementer. Ting som er en selvfølge i de pågældende lande – not.

  Køb ved håndvasken bliver sikkert ligeså overset af den danske presse, som Nyrup og HTS’s og resten af verdens socialdemokratiers nære kontakt til Mubarak i Ægypten og Ali fra Tunesien i organisationen Socialist International. SI har stadig Cypern repræsenteret ved “Republican Turkish Party CTP”, altså en besættelsesmagt og El Fatah repræsenterer fallitboet Det Palæstinensiske Selvstyre.

  Dansk presse fortalte også vidt og bredt om 4 civile “palæstinensere” der var blevet dræbt. Man skrev intet om en fuldstændig uskyldig jødisk familie på 3, der fik skåret halsen over i deres eget hjem, den foreskrevne straf for vantro.

  Socialisterne ved man hvor man har: Altid på den forkerte side med fuld støtte til det til enhver tid værste diktatur.

  Kommentar by Georg Hansen — 24. marts 2011 @ 17:26

 3. Reagan: “mad dog of the Middle East”

  Ogsaa der havde Reagan ret. Desværre formaaede han ikke, trods flere forsøg, at dræbe køteren.

  Kommentar by marius — 24. marts 2011 @ 18:58

 4. Jeg er ligeglad med Libyen eller de andre gedeknepperlande. så længe perkeraffaldet ikke kommer hertil!

  Kommentar by odins bror — 25. marts 2011 @ 03:04

 5. Gad vide hvad EU gav gadaffi i støtte for og holde flygtningene hjemme?
  Lad ham blive ved magten. For han kunne da holde styr på folket dernede. Ligesom en saddam hussein havde styr på de forskellige grupperinger af islam ikke sloges indbyrdes. Og en tito havde over kristne og muslimer i jugoslavien.
  Og hvis det endelig er bevistligt, at det er al-queda (godt hjulpet af kommunister), der står bag oprøret for og få mere islam.
  Så bliver det jo som i jugoslavien, hvor nato hjalp muslimerne med og overtage magten.

  Kommentar by Goofy — 25. marts 2011 @ 13:42

 6. Det er nogle sande helte, vi nu hører synge med på “Dengang jeg drog aftse”. Holger K. Nielsen, Frank Åen, Villy Søvndal & Sohn. Interessant indlæg af Bent Jensen og flot billede af Gaddafis Grønne Bog. Jeg mindes med vemod præsident Reagans ‘forbier’ med fly-og raketangrebet mod Gadaffi, som – har jeg nu hørt – var blevet advaret af tyrkerne?. Gadaffis bombe i et Fly over Lockerbie og hans bombe i et diskotek i Berlin samt hans ‘asyl’ til både Sorte Pantere og LSD-professor Timothey Leary, der vist ikke rigtig trivedes i dét miljø og derfor forlagde residensen til Svejts. Hvordan kunne DR blive ved med at tage ham alvorligt? Jeg husker er radioavis i P1 for en udes ttid siden, hvor der indenfor få minutter blev sagt “diktatoren Gadaffi” mindst 5-6 gange – og hvor uvant det lød med den betegnelse i DR. Båndene med DR’s nyhedsudsendelse må være en skatkiste for samfundsforskerrnes indholdsanalyser af de danske statslige og socialistiske mediers positive bias mht socialistisk diktatur – NOT :)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 25. marts 2011 @ 15:50

 7. Maja Nauer skulle vel ikke være mor til Majse?

  Kommentar by Hans Und — 25. marts 2011 @ 20:48

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper