25. marts 2011

“Jeg ville ikke selv have troet på, at racismen var så stor, hvis ikke jeg havde set det…”

Lang artikel om en pædagogs erfaringer på Tovshøjskolen i Brabrand i seneste udgave af Weekendavisen. Sosun Sendi og Klaus Wivel interviewer Hara Dvinge – Forældrenes tarv (ikke online).

“Vil man vide, hvordan multikulturalistiske særrettigheder tager sig ud i jordhøjde, bør man kigge forbi Tovshøjskolen i Gellerupparken uden for Aarhus. Det mener Hara Dvinge i hvert fald. Pædagogen har i tre år været ansat på denne skole… Den 1. maj holder hun op på heldagsskolen… Hara Dvinge opgiver måske helt sit hverv. Hun vil hellere gå med post frem for nogensinde at være tilknyttet den slags skole igen.

Årsagerne er talrige, men en episode tjener som pædagogisk eksempel. Dagen før nytårsaften i år lagde hun et opslag på sin skoles intranet, som de ansatte har adgang til. Hun havde længe ment, at skoleledelsen i langt højere grad værnede om forældrenes tro end om børnenes tarv, og nu var hendes tålmodighed sluppet op. I tre måneder havde hun opfordret ledelsen til at fjerne en henvisning, som hendes kollega, læreren Zainab Andersen, havde lagt på intranettet. Zainab Andersen er en dansk-født kvinde, som har konverteret til islam. Hun bestyrer barn-iislam. …

Der kunne Hara Dvinge læse synspunkter, der var rent ud fjendske over for andre grupper end muslimer. Det var langt ude at have den slags liggende på et intranet beregnet til folkeskolelærere, mente hun. Fra ledelsen fik hun tilsagn om, at henvisningen ville blive fjernet, men der skete intet. 30. december 2010 lagde hun en kort syrlig besked på intranettet.

»Godt nytår alle sammen og en særlig tak til Zainab Andersen, der på formidabel vis husker os på, hvordan vi alle bør tænke om os selv, de vantro kuffar,« rasede socialpædagogen med brug af det arabiske ord for ikke-troende. Derefter citerede hun en passage, hvor Zainab Andersen rådgiver om navngivning af muslimske børn.

»Fra de navne, der er forbudt for vores sønner og døtre, er også de navne der er specielle for ikke-muslimer, som: Nicolai, Kristian, Michael, Diana, Pernille osv.« står der. Og videre i en sætning, som ganske vist ikke hænger helt sammen grammatisk, men hvis budskab er klart nok endda: »Da brug af disse navne, før eller siden, vil føre til at barnet føler glæde og kærlighed til navnet og dermed føle samhørighed med dem, hvilket vil føre til, at barnet vil imiterer dem i deres opførsel og vaner. Og vi, muslimerne, er blevet forbudt at imiterer ikke-muslimer og have kærlighed til dem og bånd af venskab.«

Hara Dvinges påmindelse om, hvilke synspunkter ledelsen var med til at udbrede, fik kun 40 minutters levetid. Så var den væk. Dagen efter modtog hun et anbefalet brev fra Tovshøjskolens leder Jesper Lund Madsen. »Jeg har dd. fjernet din nytårshilsen/dit opslag fra skoleintranettets forside,« skrev han. »Jeg vil gerne bede dig om ikke at sætte den fjernede hilsen eller lignende opslag op igen.
Samtidig vil jeg bede dig komme til tjenstlig samtale på mit kontor onsdag den 5. januar klokken 9.00. Du er velkommen til at medbringe en bisidder.«

Hara Dvinge mødte denne første mandag formiddag i det nye år uden bisidder. Hun modtog »en kraftig påtale for at mobbe en kollega« og en besked om ikke at »offentliggøre sine personlige og religiøse holdninger« på skolens intranet.

[…]

Hara Dvinge, 53, omtaler sig selv som en gammel hippie. Socialpædagogen er gråhåret, bærer en lilla sweater, fornuftige sko og ruller selv sine cigaretter… Alle danske elever født mellem 1960 og 2000 kender pædagoger som Hara Dvinge.

»Mine gamle hippievenner er bekymrede for mig. Og før jeg selv begyndte at arbejde i Gellerupparken, talte jeg da også varmt om indvandringens velsignelser. Jeg ville ikke selv have troet på, at racismen var så stor, hvis ikke jeg havde set det med egne øjne.,« siger hun. …

»Hvis jeg havde skrevet på min egen hjemmeside, at jeg opfordrede danske børn til aldrig at knytte venskaber med muslimske børn, var jeg blevet fyret på stedet,« siger hun.

»Min leder spurgte, om jeg havde overvejet, om denne skole var det rigtige sted for mig. Jeg er ret kritisk over for islam, og det er ikke karrierefremmende.

Der er ingen tvivl om, at man mener, at jeg er med til at give skolen et dårligt ry.« Tovshøjskolen er en heldagsskole, der netop er blevet renoveret for 42 millioner kroner. Kantinens mad er 100 procent halal, og børnene får hver dag gratis morgenmad og et kosttilskud i form af et frokostmåltid.

[…]

»Hvis danske børn intet fik at spise, eller hvis danske børn overværede voldelige episoder i hjemmet, ville vi på skolen ikke have det mindste problem med at fortælle forældrene, at de har en pligt til at vise omsorg for deres børn. Blev det ved, ville vi kontakte de sociale myndigheder. Men med muslimer tør vi af en eller anden grund ikke. Der er kommet en religion i vejen. …

Hara Dvinge mener, at skolens ledelse nærmest intet kræver af muslimske forældre og deres børn.

»Man har den opfattelse, at de ikke har nogen ressourcer. Det er en offertænkning, som ingen omsætningsværdi har. Andre har også haft prøvelser i livet.«

« Hara Dvinge beretter om den magtkamp, der foregår mellem drengene og lærerne på hendes skole. Udtryk som »sut-min-pik« og »luder« slynges ofte efter kvindelige lærere, uden at det har synderlige konsekvenser for eleverne. Et stærkt udbredt skældsord er »jøde«. Hara Dvinge er selv i vinters blevet chikaneret af skolepatruljen, som har kaldt hende en »gammel sæk«. … »Nogle finder sig i at blive spyttet på. Jeg ville flippe helt ud,« siger Hara Dvinge.

»I dag vil jeg ikke længere gå tur med mine elever i Gellerupparken, og jeg er ellers ikke bange af mig.« Hun fortæller også, at der er et kønsopdelt hierarki mellem drengene og pigerne, hvor pigerne er bevidste om, at deres rettigheder er mindre i forhold til drengene.
»Man kan tydeligt se, at der forskel på drengene og pigerne, og at pigerne godt ved, hvor de står over for det modsatte køn.

[…]

Hen ad formiddagen ankommer Signe Lo Scott Larsen til Hara Dvinges hus. … Også hun har været tilknyttet Tovshøjskolen som pædagog i 2008-2009. Hun kan genkende meget af det, Hara Dvinge fortæller. De var, før de kom til Tovshøjskolen, begge et par år tilknyttet på Nordgaardskolen, som lå i Gellerupparken, og som lukkede 2008. På Nordgaardskolen var problemerne de samme.

Signe Lo Scott Larsen nævner, at hun en dag på Nordgaardskolen irettesatte en 1. klasses elev. Han løb ud i skolegården, hentede en sten, kom tilbage i klassen og kylede den efter hende. Den ramte hende på armen. … Den samme dreng havde også jaget en af forældrene med en kniv på skolens område – også uden at det fik synderlige konsekvenser.

[…]

Bliver pædagogen af eleverne spurgt om sin holdning til slør, svarer hun, at modne kvinder kan vælge at gå med slør, men ikke piger. Og at folkeskolen burde forbyde, at piger går med slør. …

»Vi skal have indvandrerbørnene placeret på danske skoler, og der må ikke være over ti procent…« Det drastiske forslag ønsker Jesper Lund Madsen slet ikke at tage stilling til: »… I Aarhus Kommune er, så vidt jeg ved, en femtedel af alle børn to-sprogede, og derfor fortæller min matematik mig, at man ikke kan have skoler med et loft på ti procent.« “

Oploadet Kl. 16:22 af Kim Møller — Direkte link50 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/24108/trackback

50 Comments »

 1. Selv om de (beregningerne over det voksende antal børn af fremmede) holder, er der ikke noget at frygte. Børnene bliver jo født som danskere.

  Bjørn Elmquist (Radikale) formand for Folketingets Retsudvalg, Jyllands-Posten 1/12 1994

  Hvad er den danske traditionsrige kultur…andet end selvbedrag…selvglad i sin egen usselhed, fedladen…pylret…Indbyd alle og hvemsomhelst…lad os se, hvor langt vor vidunderlige kultur i grunden holder.Johannes Sløk, professor, Jyllands-Posten 16/2 1985

  Idiotiske danskere…de helt store, blafrende tåber og idioter..et grænseland, hvortil kloge, dygtige mennesker kom rejsende fra syd for at udvikle og hjælpe de primitive nordboere…selv vort nationalsprog er et mixmask af påvirkning fra plattysk, hollandsk og en masse europæiske sprog. Hvad er en dansker? Og hvad er det dog, vi bilder os ind? – Hva’faen er det for et land, mit skib er fortøjet til?

  Erik Wedersøe, skuespiller og forfatter, fhv. formand for Socialdemokratiets kulturudvalg, Berlingske Tidende 3/3 1985

  Uanset hvor mange stramninger, vi laver for at bremse strømmen, så kan ingen modificere folkevandringens realitet…Jeg tillader mig at sætte spørgsmålstegn ved, om det (Danmark) overhovedet er vores…Man kan ikke eje et land, og slet ikke Danmark..

  Suzanne Brøgger, forfatter, B. T. 21/3 1990

  Vi skal ikke tro, at vi i al evighed kan bevare Skandinavien for skandinaverne. Andre lande har deres Chinatown – jeg kan udmærket forestille mig, at Danmark en dag har sit Little Turkey.

  Nils Foss, formand for Dansk Flygtningehjælp, Berlingske Tidende 10/12 1991

  Det er forkert at spørge, om Danmark bliver et multi-etnisk samfund. Der er ingen grund til at tale i gådefuld fremtid. Danmark er allerede nu i mini-format et multi-etnisk samfund, og den udvikling vil fortsætte.

  Birte Weiss (Socialdemokratiet), Jyllands-Posten 18/12 1994

  Jeg forbløffes over den mistillid til det at være dansk, som S. K. (Søren Krarup, red.) giver udtryk for, når han mener, at dansk kultur og kristendom er i fare for at blive væltet omkuld, fordi vi i vort land har nogle få procent indbyggere med en anden kulturel og religiøs baggrund.Dorte M. Bennedsen (Socialdemokratiet), B.T. 19/9 1995

  Jeg siger: stakkels Danmark, hvis vores nationalstat ikke er mere værd, end at den

  kan løbes over ende af så få udlændinge, som der her er tale om. Det er helt andre

  ting, der truer vores nationalstat (SF, Ebba Strange, 1982-83, RI: 9680).

  Men vi bør nok have med i betænkningen, at der skal være en generel henstilling til anklagemyndigheden om at rejse flere sager om racediskrimination – ikke blot om nazistisk propaganda.

  Bjørn Elmquist (Radikale), Jyllands-Posten 29/11 1994.

  Jeg vil have indført den såkaldte omvendte bevisførelse også for racediskrimination, således at det bliver op til arbejdsgiveren at bevise og dokumentere at der ikke er diskrimineret i forbindelse med en given ansættelse…Det ville være et kolossalt fremskridt. Tænk bare hvis der sad en udenlandsk udseende nyhedsoplæser i en af tv-kanalerne. Det vil straks have en effekt. Mange seere vil sige, at de kan jo godt.Jytte Andersen (Socialdemokratiet), Arbejdsminister, Ekstra Bladet 11/6 1995

  Tænk på, hvad vi kan lære af muslimerne, jeg synes, at vi skal lade verdens flygtninge vælte ind over vore grænser, og labbe al deres kultur i os.Dirckinck-Holmfeld, TV-vært, EkstraBladet 3/10 1986

  Og det er ganske vist, at kan vi ikke hamle op med invasionen, er det såmænd nok fordi, vi ikke er bedre værd. Vi burde med entusiasme tage imod tilskudet på et tidspunkt, hvor vi – ærlig talt – ikke har så forfærdelig meget at byde på selv.

  Klaus Rifbjerg, forfatter og forlagsdirektør, Politiken 24/4 l988)

  Men faktum er jo, at indvandrere og flygtninge er med til at berige den danske kultur, og ikke, som nogle mener, dominere den og sætter sig på den.Ritt Bjerregaard (Socialdemokratiet), Jyllands-Posten 27/10 1991

  Kommentar by Limewoody — 25. marts 2011 @ 16:35

 2. “Der er så store problemer på sådan en skole, at normerne flytter sig, uden at man lægger mærke til det. Forunderligt, at der ikke skulle mere til, før en tidligere så stærk dansk folkeskole eroderer”, siger en pædagog i reportagen om Tovshøjskolen, der i 90erne var kendt som progressiv og eftertragtet.

  Folkeskolen er et billede på nationen, og hvordan det kommer til at udarte sig, hvis vi ikke griber ind nu.

  Og det er ikke multikultur, der er problemet. Problemet er islam!

  Kommentar by Signe — 25. marts 2011 @ 16:49

 3. Reportagen er i øvrigt ledsaget af en fantastisk illustration: Gitte Skov har tegnet en muslimsk familie med en skulende fader, der hæver sig over den logrende og på ryggen liggende skoleinspektør (Jesper Lund Madsen, lige dele dhimmi og vantro hund) :-)

  Kommentar by Signe — 25. marts 2011 @ 17:20

 4. “Der er kommet en religion i vejen. …”

  Så sandt. Islam er et problem.

  Kommentar by Liva — 25. marts 2011 @ 17:27

 5. Hvad siger borgmesteren?
  Hvad siger skoledirektøren i kommunen?
  Hvad siger Undervisningsministeren?

  Mit bud er, at DF tager sagen op overfor ministeren. Som derefter ikke gør noget rigtigt. Konvertitten burde jo straks have en sag på halsen. Skoleinspektøren ligeså.

  Kommentar by Gunnar Biering — 25. marts 2011 @ 17:27

 6. Dette indlæg er dd sendt til Weekendavisen – mon de optager det ?

  Hvad vil Marianne Jelved forslå som løsning ?

  ”Forældrenes tarv” var overskriften på en artikel i WA den 25. marts om multikulturalisme i Danmarks klart dårligste folkeskole.

  Tovshøjskolen i Gellerupparken uden for Aarhus er lige udnævnt til at dårligste skole, målt på elevernes resultat ved 9. klasses årsprøverne i 2010.

  En lang og sober artikel beskriver Hara Dvinges oplevelser som pædagog gennem tre år.

  Det er rystende at læse, hvorledes en dansk folkeskole kan være i dagens Danmark. Den ”gamle hippie”, som Hara Dvinge kalder sig selv, mødte for tre år siden frem på skolen med varme følelser for indvandringens velsignelser. Hun havde netop søgt den specielle skole pga. det spændende miljø. Efter tre år er hendes dom klar: Luk Skolen – og riv Gellerupparken ned.

  Skolelederen, Jesper Lund Madsen, har øjensynlig helt tabt orienteringsevnen. Han udtaler: ”Det er vores opgave at sikre, at eleverne får de bedste muligheder for at gennemføre en ungdomsuddannelse. Dette er vi gode til.”

  Tovhøjskolen er foruden at være skolen med de dårligste eksamensresultater, også den skole i landet, hvor færrest elever får en ungdomsuddannelse.

  Det kunne være interessant for WA´s læsere, at få oplyst hvad Marianne Jelved fra de radikale kunne foreslå af løsninger.

  Som ansvarlig minister i alle de år, hvor problemerne med indvandringen blev grundlagt, må hun have et bud på løsningen af hendes selvskabte kaos. Advarslerne var der, men de blev overhørt. Alle som kom med betænkeligheder ved indvandringen, blev dømt ude for racisme.

  Da Jelved samtidig er tidligere skolelærer, må hun også kunne komme med et bud på, hvorfor man i en folkeskole sætter hensynet til forældrenes tro højere end børnenes tarv.

  Morten Dreyer

  Folketingskandidat for Dansk Folkeparti

  Kommentar by Morten Dreyer — 25. marts 2011 @ 17:42

 7. Det er vildt underligt at se sådan en artikel i Weekendavisen, når man i årevis har kendt til siden barn-i-islam.
  Det er flere år siden, jeg skrev om den og i mange anledninger, på flere blogge og stillede meget konkrete spørgsmål til siden. Og ikke en fugl lettede eller tog notits af den. Hverken på den ene eller anden side, flertallet skreg islam handler om kærlighed, det er ikke religion men kultur, selv samme idioter kunne ikke se sammenfaldet og mere af samme ulidelige skuffe Gullay, Latifi m.fl tordnede i front, og skreg racisme. Og jeg har, for min part, ikke glemt de såkaldte kvindesagsforkæmpere, der holdt døren, og stadig holder den, på vid gab ind til uvidenhedens aldeles irrationelle himmerrige. Det gør mig endnu gal helt ind til benet.

  Jeg har den største respekt i verden for din vedholdenhed Kim Møller, selv har jeg for længst mistet debat-pusten i spørgsmålet og må nøjes med at støtte dem, der stadig orker.

  Kommentar by Lotte — 25. marts 2011 @ 17:52

 8. Tak til limewoody for de fine citater: Ak ja.
  Mon de kære koryfærer nogen sinde har sat sig ind i ideologien bag islam?

  Dette citat fra Ayatollah Khomeini opsummerer det fint:

  “Islam gør det til en pligt for alle voksne mænd, forudsat de ikke er handicappede eller har andre mangler, at forberede sig til erobringen af (andre)lande, således at Islams sag adlydes i hvert eneste land i verden. Men de som studerer Islamisk Hellig Krig vil forstå, hvorfor Islam ønsker at erobre hele verden….De som intet kender til Islam lader som om Islam er imod krig. De (som siger dette) er uden viden. Islam siger, -dræb alle de vantro, ligesom de vil dræbe alle jer!….Hvad godt der end findes skyldes udelukkende sværdet, og er i sværdets skygge! Mennesker kan ikke være lydige undtagen ved sværdet” Sværdet er nøglen til Paradiset, der kun kan åbnes for Hellige Krigere!… Betyder alt dette at Islam er en religion der hindrer mænd i at føre krig? Jeg spytter på de de tåbelige sjæle der kommer med en sådan påstand.”

  Kommentar by synopsis-olsen — 25. marts 2011 @ 17:59

 9. “Det kunne være interessant for WA´s læsere, at få oplyst hvad Marianne Jelved fra de radikale kunne foreslå af løsninger.”

  Helt uenig, Jeg har ingen, ingen, ingen tiltro til, at damen kan tænke tre hele tanker, der kan redde noget som helst. Det samme med hendes efterfølger.

  Man burde sætte hendes utallige racistiske udtaler op i kronologisk orden og spørge hende vedholdende, hvordan hun vil forklare hvor årsagen til den tragiske udvikling snesevis af uskyldige muslimske børn, og jødiske børn, og kristne, ateister osv… stammer fra. Ingen pædagogisk institution tog dem alvorligt nok til at lære dem om fundamentet i den frihed, de burde have del i og enhver lærer og pædagog mener sig uddannet på skuldrene af. Til gengæld manglede de ikke tid til at indkalde til tjenstlige samtaler og mere af samme beklagelige skuffe.

  Kommentar by Lotte — 25. marts 2011 @ 18:02

 10. Hej Allesammen- Jeg arbejder på Tovshøjskolen, det er helt ok man har en mening- men der er bare nogle ting man bør og skal accepterer- nemlig tavshedspligt- hvilket jeg synes Hara bryder.

  Jeg arbejder selv på skolen og faktisk har jeg en ledelse der bakker mig 100% op- når jeg har nogle problemer i klassen har jeg fuld opbakning fra min ledelse samt mine kollegaer.

  Jeg har så harm over, at både min skole min kollega egentlig også mig selv bliver svinet til i avisen. Jeg får virkelig dårlig smag i munden- Må sige Hara du er sku taktisk- du vælger og sige op og så kommer dette i avisen….

  Hvis jeg ikke brød mig om min arbejdsplads samt mine kollegaer havde jeg ikke været på Tovshøjskolen i så mange år.

  Jeg er stolt over at arbejde på Tovshøjskolen- stolt af min ledelse – stolt af mine kollegaer- Men HARA dig kan jeg absolut ikke være stolt over.!!! At vores kollega er blevet til muslim og har en holdning til Islam er egentlig hendes problem og ikke dit. Samtidig ved jeg hun ikke går rundt og prædiker om Islam…

  Kommentar by En lærer fra Tovshøjskolen — 25. marts 2011 @ 18:32

 11. Zainab Andersen
  http://www.facebook.com/people/Zainab-Andersen/1342914333

  EMU Danmarksundervisningsportal
  Flygtninge- og indvandrerundervisning
  Barn-i-islam (Dansk) 4.-12. kl. – U
  (Inam Dahl og Zainab Andersen )
  En side for muslimske børn. Indeholder historier om profeterne, Profetens koner og profetens trofaste følge (sahaba). Fortæller om islams doktriner, om Koranen, bønnen og fasten. …
  http://infoguide.emu.dk/CategoryProcessor.pub?catid=1499

  Om Infoguiden
  http://infoguide.emu.dk/About.pub

  Kommentar by anno — 25. marts 2011 @ 18:43

 12. Morten D,

  Har ikke også Vestager være undervisningsminister i den periode?

  Kommentar by Hans Und — 25. marts 2011 @ 18:44

 13. -> En lærer på Tovshøjskolen

  Tavshed er midlet – Islam er målet.

  Kommentar by Kim Møller — 25. marts 2011 @ 18:51

 14. En lærer fra Tovshøjskolen,

  Tavshedspligten omfatter elevernes (og forældres private forhold).

  Ikke hvordan skolen fungere som institution.

  Mellem kollegaer gælder de almindelige regler.

  Undtagelsen kan være, at fremdrage et i og for sig uskyldigt forhold, men et forhold som offentliggjort medfører uforholdsmæssige skadevirkninger for en eller anden. Vel at mærke hvis det er noget den, der offentliggør burde kunne forudse.

  Præcis hvor synes du Hara og WA er udenfor skolen som institution og inde på andres privatsfære?

  Kommentar by Hans Und — 25. marts 2011 @ 18:54

 15. @ En lærer fra Tovhøjskolen

  “At vores kollega er blevet til muslim og har en holdning til Islam er egentlig hendes problem og ikke dit. Samtidig ved jeg hun ikke går rundt og prædiker om Islam…”

  Synes du slet ikke, at det er problematisk, at Zainab Andersen bruger skolens intranet som reklamesøjle for en racistisk hjemmeside som Barn-iislam?

  Kommentar by Egtvedpigen — 25. marts 2011 @ 19:00

 16. @10:

  “Jeg arbejder selv på skolen og faktisk har jeg en ledelse der bakker mig 100% op- når jeg har nogle problemer i klassen har jeg fuld opbakning fra min ledelse samt mine kollegaer.”

  Jamen det tror jeg da på. Hvis løsningsmodellen er at ignorere racisme, kønsapartheid og jødehad, så lyder det da til at du har fuld opbakning. Og hvis succeskriteriet er at børnene ikke råber ‘luder’ efter en lærer, hvis hun ikke har fortjent det- jamen så går det vel godt?

  Eller?

  Er det usandt når Hara Dvinge siger at det er konskvensfrit for børnene at råbe sådan til kvindlige lærere?

  Er det usandt, at Zainab Andersen er redaktør på en hjemmeside, der decideret opfordrer muslimske børn til at undgå venskab med ikke-muslimer?

  Syntes du ikke det er et problem at hun er ansat på en folkeskole med netop den sammensætning?

  Kommentar by Anne Marie Buch — 25. marts 2011 @ 19:07

 17. @En lærer fra Tovshøjskolen

  Sådan som du staver og sætter komma, så håber jeg, du underviser i sløjd og ikke i dansk…

  Kommentar by Frederik — 25. marts 2011 @ 19:24

 18. @ 10 “En lærer fra Tovshøjskolen” -mon dog?. Et så elendigt dansk kan en uddannet lærer dog trods alt ikke skrive. Men vedkommende er måske sløjd- eller formningslærer ?

  Kommentar by Andreas Br. — 25. marts 2011 @ 19:46

 19. @ En lærer fra Tovhøjskolen:

  Synes du ikke at det er rimeligt at forældrene får at vide, at de har lagt deres barn i hænderne på et menneske med så rabiate danskfjendtlige holdninger?

  Kommentar by Scarlet P — 25. marts 2011 @ 19:56

 20. Træk forældrene i bistandshjælpen, når børnene laver ballade.

  Så skal vi nok se dem træde i karakter og tage ansvar.

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 25. marts 2011 @ 20:16

 21. @Morten Dreyer – jeg håber de optager dit læserbrev. Men hvem tager Marianne Jelveds mening om noget som helst alvorligt i dag? Det er meget mere interessant for os vælgere at få at vide, hvad I vil gøre.

  Det virker som om DFs værdipolitik i dag er symbolsk – udelukkende symptombehandling. Og jeres økonomiske politik sejler: Hvorledes vi fordeler skatteydernes penge er vel også en del af løsningen på vores katastrofale demografiske situation? Det gør LA til et bedre alternativ, fordi de i det mindste er fornuftige på økonomien.

  Jeg anerkender DFs store arbejde for at sætte (muslimsk) indvandring på dagsordenen og reducere antallet i en periode, men nu har I altså hvilet på laurbærene længe nok. Kom ind i kampen igen, please :)

  Kommentar by Signe — 25. marts 2011 @ 20:30

 22. @”En lærer fra Tovshøjskolen”

  “Jeg er stolt over at arbejde på Tovshøjskolen- stolt af min ledelse – stolt af mine kollegaer”

  Hvorfor egentligt det?

  Jeres skole er den fagligt ringeste i Danmark – af landets over 1200 skoler opnår Tovshøjskolen sidstepladsen for karaktergennemsnit. Også korrigeret for social elevsammensætning ligger Tovshøjskolen elendigt, nr. 950 af 1200. Samtidigt fejler skolen helt evident sit sociale og kulturelle ansvar i forhold til de muslimske elever.

  Åbenlyse omsorgssvigt, åbenlyse opdragelsessvigt og møgelendig faglighed – er det noget at være stolt af?

  Men du er måske nok heller ikke så stolt i virkeligheden, siden du forsøger at skamme din ex-kollega for at fortælle om forholdene på skolen.

  Kommentar by Tintin — 25. marts 2011 @ 20:37

 23. Og hvor mange partier er det lige Morten Dreyer har været medlem af? Når han er blevet upopulær eller ikke fået sin vilje så er han straks flyttet.

  Kommentar by Michael Larsen — 25. marts 2011 @ 20:58

 24. Michael Larsen
  ??????

  Kommentar by broholm (ordblind) — 25. marts 2011 @ 21:16

 25. #18. Ork jo, det faglige niveau falder for hvert nyt hold, her er en af dem der også har det svært med dansk, blandt andet.

  http://pinstripe.wordpress.com/2009/04/25/gulay-kocbay-nu-med-%C3%A6gte-tyrkfejl/

  Kommentar by Anonym — 25. marts 2011 @ 21:34

 26. #18. Det kan sagtes være, her er et andet eksempel på hvor langt læreuddannelsen er sunket.

  http://pinstripe.wordpress.com/2009/04/25/gulay-kocbay-nu-med-%C3%A6gte-tyrkfejl/

  Kommentar by PBr. — 25. marts 2011 @ 21:36

 27. Hara Dvinge har kun et forslag til en løsning og det er at lukke skolen. Men problemet er jo, at kulturberigernes børn så skal flyttes over til de andre skoler og dermed fortsætter forpestningen af indlæringsklimaet bare det nye sted.
  Det fordrer et tillægsforslag, nemlig at starte med at returnere de værste familier, ellers nytter hverken lukning af skolen eller at jævne Gellerupparken med jorden.

  Kommentar by Menig 442 — 25. marts 2011 @ 22:01

 28. @ Michael Larsen

  Det er fint nok at du har en holdning til Morten Dreyer , men har du ikke en kommentar til artiklen ?

  Det er sjovt som Polyb , Michael Larsen og andre ligesindede aldrig har en kommentar til de åbenlyse groteske eksempler på muslim-problemer der vitterligt er i dagens Danmark.

  Kun når i kan finde små detaljer at kritisere ser man jeres kommentarer, men det ville være godt for jeres troværdighed hvis i en gang i mellem ville indrømme når Kim Møller har en god pointe .. Ja en gang i mellem rammer han måske ved siden af – men der er fandme mange gange hvor det er så åbenlyst at vi har et islam-problem i vesten at sekv et barn kan se det. Men så er der tavshed fra Michael Larsen og co.

  Kommentar by A Andersen — 25. marts 2011 @ 22:14

 29. Det skærer i mit hjerte at læse sådan en artikel. Hvordan en hel skole og dets personale kan kapitulere eller ligefrem arbejde for Islams fremme og muslimernes religion i Danmark.
  Det er en ren krigserklæring at læse om en sådan skole. Der har været talrige dokumentarer om disse slags skoler på blandt andet DR. Vollsmose har også været i søgelyset.

  Hvorfor skal etnisk danskere se på fra sidelinien imens denne her form for kulturel voldtægt finder sted?
  DF står bare og ser på og kritiserer men sker der noget? Bliver de lukket ned, bliver børnene eller deres forældre straffet? Bliver skolens personale stillet til ansvar? Hvorfor sker der ingenting? For min skyld og sikkert også LANGT de fleste herinde skulle alle børnene og personalet smides ud af Danmark, gerne med en sum penge i røven hvis det kan tilskynde til at de stopper med at forpeste landet. Intet mindre vil stille mig tilfreds.

  Kommentar by Endnu en vantro — 25. marts 2011 @ 22:26

 30. Ps må sige at det er svært at tro på at kommentar 10 “En lærer fra Tovshøjskolen” virkelig er en lærer. Den stavekontrol ligner en arabisk elev fra 7 klasse !!

  Personen svarer heller ikke på de mange spørgsmål så det er helt tydeligt en troll.. -hvis jeg har forstået begrebet troll korrekt.

  Kommentar by A Andersen — 25. marts 2011 @ 22:26

 31. Atter en syg, totalt hjerneblæst venstreorienteret tåbe.

  Himmel, hvordan og hvorfor skal dette land spoleres af den slags tåber ?

  SYGT

  Kommentar by ramses-2 — 26. marts 2011 @ 00:25

 32. “Det er fint nok at du har en holdning til Morten Dreyer , men har du ikke en kommentar til artiklen ?

  Det er sjovt som Polyb , Michael Larsen og andre ligesindede aldrig har en kommentar til de åbenlyse groteske eksempler på muslim-problemer der vitterligt er i dagens Danmark.

  Kun når i kan finde små detaljer at kritisere ser man jeres kommentarer, men det ville være godt for jeres troværdighed hvis i en gang i mellem ville indrømme når Kim Møller har en god pointe .. Ja en gang i mellem rammer han måske ved siden af – men der er fandme mange gange hvor det er så åbenlyst at vi har et islam-problem i vesten at sekv et barn kan se det. Men så er der tavshed fra Michael Larsen og co.

  Kommentar by A Andersen — 25. marts 2011 @ 22:14”

  Ja det indlæg kan man kun være 100% enig i. Det er så sandt som det er sagt/skrevet.
  De anstændige kan ikke være anstændige når det kommer til kritik af de muslimske skoler i Danmark.
  Dertil rækker deres selverkendelse ikke, og har aldrig gjort det på nær nogle få. Modspørgsmål, fortielse, bortforklaringer er de til gengæld eksperter i. Men at se virkeligheden i øjnene der hvor dele af muslimerne har fejlet, dertil når de nok aldrig nogensinde. Det er SÅ absurd åbenlyst men stilheden er som sædvanlig det eneste der kommer fra deres kanter.
  Kig på eksemplerne her igennem flere år på Uriasposten, og se samtidig deres manglende kritik og erkendelse. Fat det dem der kan. Min hjerne står af når det kommer til rød logik og forståelse.

  Kommentar by Endnu en vantro — 26. marts 2011 @ 00:26

 33. Tak for dette indlæg.

  Kommentar by William Jansen — 26. marts 2011 @ 01:42

 34. >10
  Hvis du er lærer, burde du vide at flertalsformen af kollega er kolleger.
  Du kan heller ikke stave til sgu.
  Alt i alt skriver du dårligt dansk.
  Havde du arbejdet i min skole, var du for længst sendt en tur tilbage til seminariet.

  Kommentar by Nielsen — 26. marts 2011 @ 02:08

 35. Mon denne historie er enestående?, eller kunne man ved at grave lidt finde lignende historier på andre skoler, fritidshjem. Vi mangler nogle flere whistleblower’s. Men er jo klar at som i det tidligere CCCP, så må man ikke modsige systemet, da systemet ikke kan tage fejl. Hvad fanden er det for et samfund vi efterhånden har fået?

  Kommentar by Hans L — 26. marts 2011 @ 07:42

 36. A Andersen — 25. marts 2011 @ 22:14

  HØRT HØRT HØRT HØRT HØRT

  det er patetisk uvidende flokdyr. Socialister (og deres kære islamister) er skræmte over at være alene. Så skal man tænke selv. Uha nej, så krakelerer deres ophøjede tro.

  Total ligegyldige og utroværdige, når de ikke kan forholde sig til andet end deres selvbestaltede anstændighed

  Kommentar by tavsen — 26. marts 2011 @ 08:48

 37. Hans L

  Jeg tror ikke, Wikileaks og whistleblowers er velsete og anstændige i den sammenhæng :-D :-D

  Kommentar by tavsen — 26. marts 2011 @ 08:51

 38. Ganske betegnende.

  Polyb, Michael Larsen og andre ligesindede har ingen kommentarer til
  ‘Selvmordsaktivister’ Kulturel mangfoldighed i Varde: Smurte chili i øjnene på sine to børn

  det må betyde, de sanktionerer sådanne handlinger.

  Den, der tier, samtykker

  Kommentar by tavsen — 26. marts 2011 @ 08:56

 39. @tavsen, du har jo nok ret.

  Kommentar by Hans L — 26. marts 2011 @ 12:43

 40. @ Morten Dreyer

  Se nu at få sat skub i den undersøgelse der skal vise, hvor meget “KULTURBERIGELSEN” årligt koster. DREAM har opgjort tallet til ca. 16 MILLIARDER, men det er uden omkostningerne til hele “GODHEDSINDUSTRIEN”.

  Vi lander vel på ca. 30 MILLIARDER for hele “svineriet”.

  Så kan folk jo selv bestemme om De vil have “KULTURBERIGELSE” eller VELFÆRD for pengene – se nu at komme i gang, Morten.

  Kommentar by Holger — 26. marts 2011 @ 16:52

 41. De såkaldte flytninge kan være her i landet midlertidigt. Når forholdene i “flygtningenes” hjemland er blevet forbedret, bør “flygtningene”(og deres pårørende) i hovedreglen hjemsendes.

  Kommentar by Jørgen — 26. marts 2011 @ 20:21

 42. Hvis lærerens stavning er sigende for den øvrige lærerstab, så er det de ringeste lærere, de har på den skole. Jeg tror dog, at han/hun er en fake.
  Lotte: De “autoriserede” kvindesagsforkæmpere: Ja, som Elisabeth Møller Jensen formand/kvinde for Kvinfo, som blev decideret dårlig rent fysisk, da hun debatterede forleden med borgerlige Mie Harder. Hun kunne slet ikke have at blive modsagt på de engang for alle vedtagne dogmer.
  Angående Marianne Jelved – som dig har jeg ingen lyst til eller interesse i at høre hendes mening om noget som helst. Hun er ude på overdrevet. Det er rigtigt, at hun er læreruddannet, men det er så længe siden, at hun ingen anelse har om, hvad der foregår i folkeskolen nu om dage.

  Kommentar by boppo — 26. marts 2011 @ 23:13

 43. Jeg bringer linket til debatten mellem Elisabeth Møller Jensen og Mie Harder hos Cepos fornylig
  http://ceposvideo.provector.dk/?poditemid=12682&tagsid

  Kommentar by boppo — 26. marts 2011 @ 23:17

 44. Det kan lyde flot, når jeg siger, at Marianne Jelved som læreruddannet ikke har nogen anelse om, hvad der foregår i folkeskolen nu om dage.
  Det vil jeg gerne uddybe.
  Hun var i Deadline forleden samen med Lars Olsen, som jeg ellers har haft stor respekt for på grund af hans bøger, der spidder det kunstige uddannelsessystem. Især de tekniske skoler. Den dag var han ikke så god. Jeg fik den tanke, at han aspirerer til en position som folketingskandidat.
  Men for at vende tilbage til Marianne Jelved. Hun kan alle de tekniske ting, såsom hvornår et barn går i SFO og den slags.
  Det, hun ikke ved noget om, er, hvordan kulturen i folkeskolen er.
  Jeg kan selvfølgelig ikke udtale mig på alle folkeskolers vegne, men på den jeg har arbejdet i næsten 40 år. Det er en skole på Vestegnen af København, som egentligt startede så godt. Vi havde i 70’erne forældre, der sagde: Er der noget, vi kan hjælpe med, så siger du bare til. Det var solide arbejderfamilier.
  Vi havde en inspektør, der sagde til borgmesteren, at han ikke skulle sende for mange indvandrere hen til vores skole, da vi i forvejen havde vores andel af problemfamilier. Borgmesteren var en fornuftig mand, så han efterlevede ønsket.
  Da han slap grebet, sås det omgående i tallene fra kommunalvalget, men nu var der så mange indvandrere i kommunen, at borgmesteren var nødt til at fordele dem på alle skolerne.
  Siden er det kun gået tilbage.
  Det er en hel historie for sig, som kun gør ondt i hjertet og gør én afmægtig.

  Kommentar by boppo — 26. marts 2011 @ 23:44

 45. Med hensyn til, hvordan det sås i tallene ved kommunalvalgene:
  Kommunen er socialdemokratisk styret og fik i overvejende grad stemmerne fra vores skoledistikt. Så snart andelen af indvandrere blev skruet op, fik Dansk Folkeparti en stor fremgang. Og når jeg siger stor, så mener jeg STOR.

  Kommentar by boppo — 27. marts 2011 @ 00:01

 46. Hatten af for den “gamle hippie”, som ikke har glemt sine idealer og står op og slås for dem! I hendes unge dage ville store flokke af hippier have besat lederens kontor, demonstreret i gaderne, arrangeret happenings og solgt støttebadges, og hele programfladen på radio og TV ville have været fyldt med protestsange og fællessang. Det mener jeg på en god måde. Dengang ku de, hippierne. Nu er der bare en enkelt, modig dame i lilla sweater tilbage til at føre kampen helt alene.

  Kommentar by AN — 27. marts 2011 @ 10:59

 47. Der vil altid være “landsby tosser” som hende der er konverteret til islam.At hun omtaler sig selv som hun gør,viser jo bare hvor langt ude i tågerne hun er.Godt gået Dvinge.

  Kommentar by Nevi — 28. marts 2011 @ 12:33

 48. kollegaer el. kolleger

  Spørgsmål:
  Hvad hedder kollega i flertal? Kollegaer eller kolleger?

  Svar:
  Det kan hedde begge dele, jf. Retskrivningsordbogen, 3. udg., 2001.

  Uddybning:

  Ordet kollega har haft to flertalsformer lige siden det første gang kom med i en officiel retskrivningsordbog i 1891 (Viggo Saabye: Dansk Retskrivningsordbog). I ordbogen nævnes flertalsformen kollegaer først, og så tilføjes det at man også kan bruge formen kolleger. Det tyder altså på at formen kollegaer på dette tidspunkt har været den foretrukne. I Ordbog over det danske Sprog fra 1928 karakteriseres formen kolleger da også som “lidt mindre dagligdags”, men senere er den blevet ganske almindelig.

  Senest redigeret til sproget.dk 04.04.2007
  Fra Dansk Sprognævns svarbase
  Jørgen Nørby Jensen

  Kommentar by Anton — 29. marts 2011 @ 22:37

 49. […] Uriasposten om pædagog der fik nok af “berigelsen” på selvsamme skole: http://www.uriasposten.net/archives/24108 […]

  Pingback by Ugen der gik – uge 12 | Stop islamiseringen af Danmark — 1. april 2011 @ 08:45

 50. Jeg har lige læst Forældrenes tarv – har ikke haft tid før! Hvis forholdene er, som Hara Dvinge beskriver, forstår jeg hendes beslutning og også hendes konklusion: Luk skolen.
  De forhold, hun beskriver er horrible, og jeg forstår ikke, at nogen lærere eller pædagoger finder sig i sådanne arbejdsforhold. Drengenes sprog overfor kvindelige lærere er naturligvis helt uacceptabelt og skal stoppes med det samme.
  Zainab Andersen henvisning på intranettet skulle selvfølgelig have været fjernet straks.
  Desværre er denne skole ikke et enstående eksempel. Nu er det jo stadig sådan, at det er skolelederen, der tegner en skole, og hvis denne skoleleder er konfliktsky, kan alt ske. Lærerne bliver “ligeglade” De “hører” ikke, hvad der bliver sagt, men ingen trives i sådan et klima, og det går ud over alle.
  Jeg kan ikke gå ind i alle detaljer i denne artikel, men for mig lyder det, som om skolelederen burde opsiges, og en handlekraftig peson, der tør træde i karakter, burde ansættes.

  Kommentar by Lise — 3. april 2011 @ 19:45

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper