25. juli 2005

TV2 Nyhederne dummede sig – men nægter at tage konsekvensen… ynkeligt

Onsdag aften i sidste uge kunne TV2 Nyhederne fortælle at en indvandrerbande ved navn Triple A ville erstatte rockerne, og en indvandrer ved navn Aziz blev bl.a. citeret for følgende i en historie som via TV2 Online rundt i samtlige medier via Ritzaus Bureau:

“Det starter med småting – til sidst egen rygerklub – og så et helt territo­rium … København, Sjælland og til sidst bliver hele Danmark vores”. Det siger Aziz, medlem af banden Triple A, til TV 2/NYHEDERNE.

I fredags kunne Urban, der faktisk havde begået research før de offentliggjorde historien så fortælle at det hele var en and. Bandemedlemmerne var opmærksomhedshungrende musikere der troede TV2 var igang med at optage en musikvideo, og politiet havde da heller aldrig hørt om Triple A som de påstod at være medlemmer af. [Urban-artiklerne: I, II og III].

Brunbjerg Blog kan fortælle at TV2 først dementerede historien, men hen over weekenden har slettet dementiet – og man må således antage at de fastholder sin udlægning. Søren Kierkegaard sagde det vist meget præcist:

“Hvis jeg var fader og havde en datter, som blev forført, hende ville jeg ingenlunde opgive; men en søn, som blev journalist, ham ville jeg anse for tabt.”

Oploadet Kl. 19:56 af Kim Møller — Direkte link6 kommentarer
Arkiveret under:

6 Comments »

 1. Måske mener TV2 at Urban er forkert på den. Politiet siger de ‘ikke ved’ noget om den bande. Kunne jo være at det var problemet.

  Spøg til side. Urban skrev i en af dem der ikke er på nettet at en af bandefyrerne var uskyldig og sød. Det sagde hans ‘kontaktperson’ i kommunen…..

  Det var en imponerende gang research de har lavet. Til gengæld har de svigtet om andre nyheder de selv har bragt i Ritzauversioner i avisen.

  De underlige overfald på homoseksuelle med køller, eller benzinangrebet på Cafe Heimdal.

  Kommentar by Christian — 25. juli 2005 @ 21:13

 2. Ja TV2 har helt sikkert et problem i den her sag om en bande som vist ikke findes og det er fint at påtale det, men jeg må tilslutte mig Christian når det gælder Urban. Når det gælder om at rense en indvandrer ruller Urban hele maskineriet ud. Fint man renser en indvandrer og fjerner en indvandrerbande fra landkortet, men undskyld mig der er beskæmmende at der er mange andre sager som er langt mere alvorlige end denne sag som Urban ikke gider undersøge og hvor man nøjes med et Ritzau-telegram. Christian har nævnt et par eksempler.

  TV2 vil ikke tage konsekvensen når de dummer sig. Det har alle større danske medier vist eksempler på jævnligt og det gælder både licensfinansierede Tv-kanaler og private medier. Vi må da håbe de store mediers arrogance og manglende lyst til at indrømme fejl bliver mødt af så mange protester, for eksempel fra danske blogs at de begynder at være lidt mere selvkritiske i fremtiden. Uriasposten gør et stort og flot stykke arbejde her.

  Kommentar by Frank Nielsen — 26. juli 2005 @ 10:09

 3. Muhahahahahaha – Kirkegaard citatet er puttet i lommen til fremtidig brug i rygeklubben :-D

  Kommentar by Andreas — 26. juli 2005 @ 12:35

 4. Hvis Urban havde så dygtige journalister, kunne de gå igang med DRs Tyge Pedersen og hans programmer.

  Kommentar by Christian — 26. juli 2005 @ 20:28

 5. student loans
  student loans Where they are sicked, there remain running reespects during the distemper, which I outspan not sou is a s

  Trackback by student loans — 2. oktober 2005 @ 18:50

 6. forex trading
  forex trading I furthest unto you, Simony not anxious for your misertus, what ye shall eat, or what basilica shall drink ; nor y

  Trackback by forex trading — 21. oktober 2005 @ 00:34

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper