30. juli 2005

Læserbrev i Berlingske Tidende: DR burde skamme sig…

Jeg var tilsyneladende ikke den eneste som blev forarget over Bjørn Møllers anti-amerikanisme forleden dag i TVavisen. Her et læserbrev af Jens E. Maarbjerg fra fredagens Berlingske Tidende – i fuld længde:

Hvad har Danmarks Radio gang i?

“Efter at have set TV Avisen 22. juli kl. 21 på DR1 måtte jeg knibe mig selv i armen for at være sikker på, at det ikke var noget, jeg havde drømt. For det indslag, jeg havde set og hørt, var af en så bizar karakter, at man med god grund kunne spørge, hvad er det DR har gang i.

Hvordan kan man give seniorforsker Bjørn Møller fra DIIS lov til uhindret at lufte sin antiamerikanske ideologi i en grad, der klart overstiger det tilladelige i en licensbetalt nyhedsudsendelse?

At Bjørn Møller tilhører den venstreorienterede klike, der stadig begræder Sovjetunionens fald, og som derfor pr. definition er anti alt som vedrører USA, det er selvfølgelig hans gode demokratiske ret. Men hvorfor DR inviterer en mand med et så unuanceret syn på USA til at kommentere de nye forhandlinger i Kina om Nordkoreas atomvåbenprogram, er helt uforståeligt, medmindre man med fuldt overlæg har valgt en person, som man på forhånd vidste ville passe ind i redaktionens egen USA-kritiske holdning. At dette er tilfældet, er svært at betvivle, når den smilende studievært uhindret og samtykkende lader Bjørn Møller postulere, at man jo bestemt ikke kan nære større tillid til USAs efterretningsvæsen – at USA ikke vil betænke sig på at anvende atomvåben – at atomvåben vil være i sikre hænder hos Nordkoreas diktator – samt at et atomvåbenoprustet Nordkorea ikke vil være en større trussel mod verdensfreden end USA.

DR burde skamme sig, for det indslag kunne man simpelthen ikke være bekendt.”

Opdate 31/7-05: Jyllandsposten, Kort sagt (Henning Madsen):

Hadet til USA

“På trods af eksistensen af mange velorienterede, internationale forskere og kommentatorer bruger DR systematisk seniorforsker Bjørn Møller til belysning af den globale terror m.m. BM svigter aldrig – hadet til USA skal holdes ved lige! 25/7 “kammede” han helt over. Efter en lang og uklar beskrivelse af våbenbalance, terroranvendelse af div. våben og de politiske årsager og følgevirkninger, kendte og kommende atommagter, denne svada: »Det er langt farligere, at USA har atomvåben – fordi de kan finde på at bruge det.«”

Oploadet Kl. 18:20 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer

11 Comments »

 1. Bjørn Møller er jo en af disse medie-ludere, hvis medie-liderlighed er omvendt proportionalt med deres faglighed [men som regel ligefremt proportionalt med deres venstreorienterethed].

  Bjørn Møller er kun “senior”-“forsker” fordi han har siddet på “fredsforskningsinstitutter” (a la Jan Øberg) i 3 årtier. Han burde nærmere tituleres senil-forsker.

  Han har aldrig præsteret noget af forskningsmæssige værdi, og hans produktion er uhyre pauver. – Der er heller ingen seriøse forsker, der skriver små-læserbreve til Ekstrabladet og andre steder, som BM gør. – Men så er det jo altid godt, at han har sin mobiltelefon med, så han kan komme ind til DR og fyre nogle af sine fordrukne rablerier af…

  Det eneste han nogensinde har skrevet af en vis vægt, var en bog om såkaldt NOD – en ide om, at der blev fred i verden, hvis bare alle kanoner kun kunne skyde baglæns… Som den øvrige “fredsbevægelse” var den udtænkt hos KGBs III Direktorar, og Møller virke således som påvirkningsagent i den glade Fodnote-tid.

  Husker stadig, at Møller mødte op på universitet i alkoholpåvirket og usoigneret tilstand. Det er åbenbart ikke blevet bedre siden da.

  Kan huske, at han holdt foredrag om, hvordan “zionisterne i Hollywood dominerede USAs udenrigspolitik”. – Så blev han ved at fable om Whoppi Goldberg – og så blev det for sort for mig…

  Et andet guldkorn fra midt-90’erne var, at han fuldstændigt umotiveret lige midt i en lektion skulle bemærke, at Ulla Dahlerup var “en racistisk heks”. – Havde ikke umiddelbart lyst til at kommentere dette, da der jo ventede en eksamen – men det være nu gjort. Bedre sent en aldrig.

  BM skrev i øvrigt afhandling om Babeuf, der var en af de mest radikal socialister under under Terrorregimet under Den Franske Revolution. – Og noget tyder på, at BM aldrig har frigjort sig fra terrorismens fascination.

  Kommentar by milgrom — 1. august 2005 @ 00:07

 2. Hvis denne “milgrom” vil være så venlig at opgive anonymiteten, skal han/hun høre fra min sagfører. Hvem som helst må mene og skrive hvad som helst om mine synspunkter, men at påstå at jeg skulle være mødt op til undervisning i alkoholpåvirket tilstand er både fejlagtigt og en injurie. Skulle nogen ønske at checke troværdigheden af påstandende om min akademiske produktion mm. kan jeg iøvrigt henvise til min hjemmeside (www.diis.dk/graphics/personweb/bmo/bmo.html) der bl.a. henviser til mine ialt 7 bøger samt flere hundrede artikler mm. Bjørn Møller

  Kommentar by Bjørn Møller — 9. august 2005 @ 15:42

 3. “Bjørn Møller” —-> Efter Retsplejelovens §119 kan titlen “sagfører” kun anvendes af personer med bestalling givet før 1958. – Så det må være en gammel svend; medmindre du mener det, der hedder en advokat i vore dage?

  Hvad din sag-vokat angår, så vil han da utvivlsomt gerne have dine penge – advokater får som bekendt altid fuld gevinst, selv i en selvmordssag som denne.

  Jeg har aldrig påstået, at jeg fik dig [Bjørn Øller] til at blæse i et alkometer. Omvendt vil det altid være mit (og sidemænds) indtryk, at du var alkoholpåvirket – hvilket må ses i sammenhæng med det forhold, at dine fedtede fløjls-bukser var flængede bagpå – til almindelig morskab for holdet.

  Ifølge sagens natur kan jeg godt forstå, hvis din erindring er lidt tåget.

  Jeg er udmærket bekendt med dine hadefulde smuds-indlæg (undskyld, jeg mener naturligvis “videnskabelige produktion”). Jeg håber ikke, at de er skrevet i ædru tilstand [om hvilket punkt jeg ikke har nogen eksakt erfaring; det er blot et fromt ønske].

  Bortset fra slagfejl som “Whoopi” og “Direktorart”, så går jeg ud fra at du er enig i ovenstående beskrivelse af din gøren og laden?

  – Skyldes din patologiske vrede i øvrigt, at du føler dig taget med [de revnede fløjls-]bukser nede, idet du troede, at du bare kunne bruge Universitetet som din egen, private propaganda-sender? – Fordi “borgerlige” er dumme, og ikke går på universitetet? Fordi du gik ud fra, at du kunne hygge dig i dit lille mini-Mordkorea på Universitetet.

  Get real, “Bjørn Møller”.

  Kommentar by milgrom — 9. august 2005 @ 17:58

 4. Direktorat – non mea culpa – har gået i Ritt Bjerregaards folkeskole…

  Kommentar by milgrom — 9. august 2005 @ 18:04

 5. “jeg skulle være mødt op til undervisning i alkoholpåvirket tilstand er både fejlagtigt og en injurie”

  Nu skriver milgrom jo ikke at Bjørn Møller var beruset under undervisningen.

  Ellers benægter Bjørn Møller ikke de andre påstande.

  Kommentar by Christian — 9. august 2005 @ 18:34

 6. Mon ikke du, Bjørn Møller, skulle belave dig på at tiderne er skiftet. Du og dine har ikke længere vetoret overfor den offentlige debat, hvorfor I må finde jer i denne slags polemik der til forveksling ligner den retfærdige harme der lukkes ud efter mange års grov undertrykkelse. Med andre ord: Køb en hacienda på Cuba og nyd dit otium. Du vil ikke blive savnet i debatten.

  Kommentar by IL KIMPO — 9. august 2005 @ 21:01

 7. Hej Milgrom,

  Tillykke med din flotte nedværdigende retorik og din store forståelse af og for dine medmennesker. Vidunderlige positive ringe spreder sig om dig.

  Kommentar by anonym (officielt endda) — 6. oktober 2005 @ 11:40

 8. wow!..det var eddermame en underholdende ordveksling.Det er altså sådan en prof. konfliktløser griber tingene an, sådan at fare i flint over et indlæg på nettet….han kontakter sin sagfører!…hvor latterligt.
  Tvivler nu en del på at det virkelig er den rigtige Bjørn Møller, eller måske det er denne koleriske personlighed der har gjort interesseret i konfliktforskning til at begynde med.

  Kommentar by interface — 23. oktober 2005 @ 16:42

 9. Til Interface

  Det er skam den rigtige Bjørn Møller – er som webmaster blevet kontaktet af Gladsaxe politi. Men indlægget er ikke så nemt at få slettet;-)

  Kommentar by Kim Møller — 23. oktober 2005 @ 18:28

 10. BM ser tydeligvis uriasposten som en meget betydningsfuld avis;)

  Kan staklen ikke indse at han gør alt for at forstørre skaden fra milgrom´s indlæg.
  Dette gør faktisk bare milgrom endnu mere troværdig…BM bryder sig vist ikke om at hans udtalelelser uden for mikrofon bliver kendt.
  Jeg mener bestemt at drude dahlerup bør kontaktes så hun kan lægge sag an mod BM (alene det at han ikke benægter sine udtalelser er dybt krænkende)
  Jeg vil ved enhver lejlighed henvise folk til den morsomme tråd i praktisk konflikteskalering.

  Kommentar by interface — 23. oktober 2005 @ 23:16

 11. Det er under min værdighed at diskutere noget som helst med anynyme personer, og man kan derfor ikke slutte NOGET SOM HELST af mit manglende svar. Jeg henholder mig til B.S. Ingemann: “Når mænd jeg kasted min handske/opslog jeg min ridderhjelm;/de så, jeg var Holger Danske/og ingen formummet skælm.//Vil dansken i verden fægte,/men dølger åsyn og navn,/jeg véd, hans ånd er ej ægte,/jeg tager ham ej i favn.” Mit “åsyn og navn” kan findes på adressen http://www.diis.dk/graphics/personweb/bmo/bmo.html. Bjørn Møller

  http://www.diis.dk/graphics/personweb/bmo/bmo.html

  Kommentar by Bjørn Møller — 1. november 2005 @ 10:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper