5. april 2011

Konflikten i Elfenbenskysten: Kristne i syd – muslimer i nord

Alle aspekter af borgerkrigen i Libyen vendes og drejes, men der skulle gå lang tid før det etniske element i den igangværende konflikt i Elfenbenskysten nåede de danske medier. Fra Jyllandsposten – FN-styrker angriber præsident.

“Den franske præsident, Nicolas Sarkozy, bekræfter ifølge nyhedsbureauet AP, at regeringen har givet fransk militær bemyndigelse til at medvirke i en militær FN-operation, der skal neutralisere Elfenbenskystens militær og beskytte civilbefolkningen. … Målet er tilsyneladende at nå frem til Laurent Gbagbos palads i Plateau-distriktet. …

Konflikten i landet er eskaleret, fordi den nuværende præsident Laurent Gbagbo indtil videre nægtet at træde tilbage, selvom FN allerede har anerkendt hans rival, Alassane Ouattara, som vinder af et meget tæt valg den 28. november sidste år. …

Men konflikten stikker ifølge eksperter dybere end valget af en præsident.

Tusinder af muslimske indvandrere fra lande som Mali og Burkina Faso er de seneste år flyttet til Elfenbenskysten, fordi levestandarden er højere end i nabolandene.

Befolkningen i den nordlige del af landet, som har samme baggrund som tilflytterne, er derfor blevet styrket, mens befolkningen mod syd er begyndt at reagere mod indvandringen, som ifølge dem truer landet.

Mere.

“The International Red Cross said that in what appeared to be inter-ethnic violence, at least 800 people were killed on Tuesday in an incident “particularly shocking by its size and brutality”.” (France24, 3. april. 2011)

“A thousand civilians have been found massacred in a small town in Ivory Coast amid worsening civil conflict in the West African state. The victims were discovered by aid agency workers in Duekoue. Some had been shot and others hacked to death with machetes. … Last night 10,000 refugees crowded into Duekoue’s Catholic church, guarded by 1,000 United Nations peacekeepers.” (Mail Online, 3. april 2011)

Oploadet Kl. 03:07 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/24347/trackback

16 Comments »

 1. Borgerkrigen i Elfenbenkysten

  – Fra Politikken 31. mar. 2011 “29-årigs far døde: For farligt at køre ham på sygehuset”:

  “Flere muslimske imamer er blevet slået ihjel under borgerkrigen, blandt andet i storbyen Abidjan”

  “Hun er dansk gift og har dansk efternavn, men politiken.dk har efter hendes ønske valgt ikke at skrive hendes navn.”

  “»Mine bødre kan ikke gå ud på gaden. De risikerer at blive stoppet og bedt om at vise deres papirer. Sker det, vil man let kunne se, at de er muslimer«, siger hun med henvisning til, at Ghagbos støtter hovedsageligt er kristne, mens Quattara har stor opbakning blandt landets Elfenbenskysten muslimer.”

  “»Mange muslimer er blevet likvideret på grund af deres religion, nogle er blevet brændt ihjel. Derfor er mine brødre bange for at gå ud«, siger den 29-årige kvinde.”

  h t t p://politiken.dk/udland/ECE1241368/29-aarigs-far-doede-for-farligt-at-koere-ham-paa-sygehuset/

  Kommentar by anno — 5. april 2011 @ 04:00

 2. De som sitter på makten försöker hjärntvätta oss till att känna skuld för vår kristna och humanistiska historia och tradition, det som gör oss till människor.

  Krig mot kristna förtigs. Inte i en enda svensk tidning kan man läsa något om att inbördeskriget i Elfenbenskusten står mellan muslimer och icke-muslimer. Förklaringen är att det “internationella samfundet” bestämt sig för att tvinga fram ett muslimskt maktövertagande. Den muslimske kandidaten Ouattara vann ju valet med någon procent. Det kallas demokrati när en majoritet kan utöva diktatur över en minoritet.

  Tidningarna borde informera om att rebellerna bedriver heligt krig, jihad. Å andra sidan är president Gbagbos anhängare inte heller särskilt fredliga, vilket kan ha sin förklaring i deras rädsla för vad ett muslimskt maktövertagande skulle innebära. Krig mot kristna förekommer ju i hela den islamiska världen.

  Redan har Ouattaras män genomfört en massaker på 1000 civila i staden Duékoué i västra delen av landet. Vad väntar de kristna i huvudstaden Abidjan när jihadkrigarna tågar in. Jublar det “internationella samfundet” då?

  Kommentar by Knute — 5. april 2011 @ 04:39

 3. – Ser ud til Elfenbenskysten har begået samme fejl som os

  “Der var politisk stabilitet, og landet var et af Afrikas rigeste lande. Befolkningen rykkede ind til byerne og i stedet tog gæstearbejdere fra Burkina Faso og Mali arbejde i kakaoplantagerne.”

  Derfor slås de i Elfenbenskysten
  http://politiken.dk/udland/ECE1244609/derfor-slaas-de-i-elfenbenskysten/

  Kommentar by anno — 5. april 2011 @ 05:12

 4. Striden står mellem:

  Laurent Gbagbo, Southerner, Christian
  Alassane Ouattara, Northerner, Muslim

  Så der er lagt i kakkelovnen

  Medierne tør dog ikke beskrive konfliktens religiøse undertone som et sammenstød mellem indvandrede muslimer i nord og de oprindelige kristne i syd.

  Derimod fremstår Ouattara selv mest som en teknokrat og er en internationalt anerkendt økonom, mens Gbagbo støttes af ’onde’ højreorienterede amerikanske kristne. Uha, uha. Denne vinkling er så perfekt for medierne jf. annos beskrivelse fra Politiken, med bonushistorier om muslimer som konfliktens ofre.

  Banalt: “Mange muslimer er blevet likvideret på grund af deres religion” må gerne fortælles i Politiken. “Mange kristne er blevet likvideret på grund af deres religion” kan ikke fortælles.

  Kommentar by traveler — 5. april 2011 @ 05:48

 5. Hvis blot den kristne befolkning i Elfenbenskysten ville favne diversiteten og multikulturalismen … – Så ville vi ikke opleve så bitre reaktioner fra de åbentsindede, men frygteligt diskriminerede, muslimer.

  Jeg bliver så flov over at være dansk, når jeg ser virkningen af, at kristne missionærer har udbredt nordeuropæisk intolerance til det afrikanske kontinent! For så kommer jeg til at tænke på Dansk Folkeparti, og det, der sker her i lille Danmark …

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 5. april 2011 @ 08:21

 6. Tak til Kim for nok engang at bringe den fortiede sandhed frem.

  Uden at have sat mig detaljeret ind i konflikten havde jeg faktisk lugtet lunten via et indslag i DR Radioavisen søndag. Rapporten fra Elfenbenskysten afsluttedes med en afmålt, tydeligt negativ intoneret bemærkning om, at præsident Gbagbo kun støttes af “den kristne højrefløj i USA” (i DR optikken er dette jo bevis for, at man er skurk).

  Herfra kunne man så (hvis man er skarp) regne ud, at konflikten blot er seneste hot-spot i civilisationskrigen mellem Islam og resten af verden.

  Sandheden om disse konflikter forties eller forvrænges konsekvent, fordi presse, politikere og diplomati frygter, at sandheden “puster til ilden”. Løgn og tavshed anses åbenbart som vejen frem mod det “multikulturelle” paradis – sandheden er i hvert fald farlig.

  Se også (tidligere blogget af Kim): http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/405524:Kirke—tro–EU-er-splittet–Maa-Europa-sige-ligeud–at-kristne-er-forfulgte
  “Det var især Storbritannien og andre nordeuropæiske lande, som ønskede at holde udtalelsen i generelle vendinger uden at nævne bestemte trossamfund, ifølge diplomatiske kilder af frygt for at puste til “civilisationernes sammenstød”.”

  Vi der ønsker at kende sandheden må så enten analysere dagspressen med kremlologisk nidkærhed – eller fortsat følge med på Uriasposten.

  “Fred kan man altid få – man skal bare bøje nakken.”
  Citat: Thomas Østergaard Aallmann/”Løvehjerter”.

  Kommentar by Tintin — 5. april 2011 @ 08:49

 7. intressant.

  Kommentar by giraffen — 5. april 2011 @ 11:02

 8. Man kan med fordel læse en af de mange bøger der er skrevet de sidste år om forfølgelser af kristne – kristendommen er den mest forfulgte religion i verden, og forfølges blandt andet systematisk i “det nye demokratiske Ægypten”.

  Niels-Erik, Søndergaard har lige udgivet “Kristenforfølgelser i Verden II” på forlaget Rafael. Den kan fås hos boghandlerne.

  Kommentar by Peter Krogsten — 5. april 2011 @ 11:13

 9. Det er jo glimrende at blive oplyst om dette, men ærlig talt, hvad med vi SELV startede med at sørge for det ikke sker herhjemme ?

  Den indvandring vi ikke burde have fra de arabisk-islamiske lande fortsætter så vidt jeg kan forstå på bl.a. EU.

  Det er jo ikke et spørgsmål om den oprindelige befolknings ønsker, men hvad EU har planlagt vi skal acceptere.

  Og her er PARTNERLANDENE = de arabisk-islamiske Middelhavslande EUs kæledægger.

  Søjle 4 i EUs FIRE FUNDAMENTALE FRIHEDSSØJLER burde vi sætte os ind i + spekulere lidt over hvilke konsekvenser denne har.

  Partnerlandenes befolkniger har nemlig fået adgang til disse Søjler på lige fod med befolkningerne i EU!

  Kommentar by Vivi Andersen — 5. april 2011 @ 13:12

 10. Ja lad os endelig få alle de “kristne” afrikanere herop. Læs biblen og få medicin og mad er vist reglen i Afrika når det gælder om at omvende Afrikanere til evangelisk kristendom. Man kan ikke smide Afrikanere i jakkesæt, give dem bolig og bil og tro at de vil opføre sig anderledes i Danmark end de gør i Afrika.

  I kan jo se hvordan “kristne” Afrikanere behandler hvide Europæere i Zimbabwe og Sydafrika.

  Jo før vi lader dem sejle deres egen sø jo bedre.

  Frankrig er også igang med at beskytte deres fremtidige statsborgere i Elfenbenskysten, når nu de indfødte “Gallo-romans” er blevet udryddet af horderne fra den trejde verden.

  Kommentar by Lavard — 5. april 2011 @ 14:06

 11. Der er den krølle på halen ift konflikten i Elfensbenskysten, at den præsident som FN, Frankrig og de fleste andre lande støtter formentlig slet ikke er opstillingsberettiget i første omgang. Det er kun indfødte og så folk født i Elfenbenskysten, der har valg- og opstillingsret til politiske embeder.

  Officielt er Ouattara født i Elfenbenskysten, men med en far fra Burkina Faso. Mindre officielt er både begge hans forældre og hans fødested i Burkina Faso. Det ville gøre ham uegnet til at varetage et politisk embede.

  Kommentar by Henrik — 5. april 2011 @ 14:56

 12. Hjælp muslimerne til magten – dræb de kristne. Hvor er det lige vi har set det før??

  Kommentar by Goofy — 5. april 2011 @ 15:55

 13. Det er den samme historie, som vi ser flere steder i verden. F.eks I Kosovo, som var gammelt Serbisk kerneland indtil muslimske Albanere indvandrede og i dag udgør et flertal. Det indvanderede flertal har vi så hjulpet med at smide de oprindelige Serbere ud.
  Vi så det i middelalderen hvor muslimerne erobrede Nordafrika og overtog magten fra Berbere til trods for at de ikke udgjorde et flertal. Vi ser det i dag hvor Nigeria er truet og nu også Elfenbenskysten. Det interessante bliver at se hvornår de for alvor begynder at ske i Europa. Mit bud er at enten Frankrig eller Sverige vil få problemerne først, alvorlig fra midten af århunderet og rigtig slemt i slutningen. Den fremherskende türkertro på at muslimer langsomt vil blive integreret eller assimileret er efter min bedste overbevisning forkert.
  Romerriget gik under p.g.a. folkevandring, det lader til at det også bliver vores lod.

  Kommentar by Andreas — 5. april 2011 @ 17:03

 14. Ja, MSM har de sidste dage skrevet vel tusind gange saa meget om den prædikant i Florida der spildte en tændstik paa at brænde en Koran, som de hundrevis af dræbte kristne paa Elfenbenskysten.

  Kommentar by marius — 5. april 2011 @ 19:06

 15. Jeg ved ikke, Marius, om dette kan hænge sammen med at vi i massevis af år har hørt om ” det stakkels Afrika og de stakkels afrikanere.”

  Vi har i lige så mange år været med til, på årlig basis, at donere ret pæne summer til diverse lande i Afrika – og intet, aboslut INTET har hjulpet.

  Hverken penge eller fysiske former for understøttelse.

  Man bliver træt af Afrika med de evindelige problemer.

  Kommentar by Vivi Andersen — 5. april 2011 @ 20:03

 16. Muslimer indvandrer til et land med højere levestandard og laver ballade? Hvor har jeg hørt den historie før?

  Kommentar by Hertz — 7. april 2011 @ 10:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper