13. april 2011

Socialdemokraterne er åbne over for højere licens, så DR kan styrke nyhedsdækningen…

De socialdemokratiske aviser forsvandt med farve-tv’et, og det er ikke svært at følge Mogens Jensens rationale. Fra Information – S åbne over for højere licens.

Socialdemokraterne tager godt imod Danmarks Radios medieudspil og er enige i, at der skal rettes op på tv-stationens økonomi i et kommende medieforlig.

Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, frygter for flere genudsendelser, hvis ikke Danmarks Radio tilføres flere penge.

… Generelt er medieordføreren positiv over for DR’s mediepolitiske udspil, der blandt andet indebærer en styrket nyhedsdækning, mere HD-tv og en ny historisk dramaserie. Han er samtidig enig med DR i, at det særligt er vigtigt at styrke nyhedsdækningen over for de unge og i regionerne.”

Oploadet Kl. 05:20 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/24568/trackback

19 Comments »

 1. “det særligt er vigtigt at styrke nyhedsdækningen over for de unge og i regionerne.”

  Mere indoktrinering betalt af os selv…

  Kommentar by Jacob Andersen — 13. april 2011 @ 07:14

 2. Selvfølgelig er de det, man skal jo betale for venlig presse.
  Det undre mig til stadighed, at hverken tv2, DDR eller EB har fundet det nødvendigt at dække Sass Larsens påstået korruption, Søren Pind blev smidt på forsiden for et bonuskort og Bendt B røg på fordi han fik en jagttur.
  Men det er vel som med Helles skat, vi lader historien dø, for så kommer der nok penge efter valget.

  Kommentar by broholm (ordblind) — 13. april 2011 @ 07:19

 3. Lidt i periferien af emnet, men dog om DR og dets ideologi. Og jeg går selvfølgelig ud fra, at venstrefløjens iver efter at give DR flere penge har noget at gøre med institutionens ideologi.
  Her om DR’s indsats for ”sprogfornyelsen”. Der kan bestå i at få ord til at betyde nærmest det modsatte af hvad der hidtil har været gældende.
  I går i P1 Morgen kunne man høre studieværten sige: ”hun forsørger sin familie – med seks børn – med (på) bistandshjælp”.

  Kommentar by Jens A — 13. april 2011 @ 07:47

 4. Jamen det er helt fint at licensen bliver forøget, så længe at den samtidig gøres frivillig.

  Kommentar by Vantroende — 13. april 2011 @ 08:08

 5. Pris og Kvalitet haenger sammen. Sosserne vil gerne have bedre kvalitet….

  En konservativ ville saenke omk med det samme, sosserne smider istedet (vi andres) penge ned i hullet.

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 13. april 2011 @ 10:22

 6. Jeg forstår ikke hvorfor Uriasposten pludselig tager op et citat fra Mogens Jensen fra november 2009. Det er uaktuelt, da der er sket en hel del siden på det mediepolitiske område.

  Det er ganske vist altid S-SF-Rad-mediepolitik at styrke Danmarks Radio, tilføre flere licensmidler og offentlige midler, udvide DR’s sendeplatforme, give DR flere muligheder på internettet og yderligere styrke DR’s magtkoncentration på medieområdet på bekostning af andre medier.

  Sigende for Mogens Jensens bemærkninger nov. 2009 er det, at de kom i samme måned som DR kunne gå i luften med 3 nye kanaler: DR K, DR Ramasjang og DR HD. DR havde selvfølgelig fået udvidet budgettet dertil. DR Update var kommet i 2007, men blev med den digitale overgang tilgængelig for alle.

  Mogens Jensen citeres ovenfor for at være tilfreds med DR’s mediepolitiske udspil (2009) om styrket nyhedsdækning, mere HDTV, historisk dramaserie og nyhedsdækning over for unge og i regionerne.

  Hertil vil jeg bemærke at disse ting er gennemført ved det seneste mediepolitiske forlig 2011-14 http://kulturministeriet.dk/da/Kulturpolitik/Medier/Medieaftalen/(V-K-DF-LA). Forliget er udmøntet i DR’s public service kontrakt januar 2011: http://kulturministeriet.dk/Documents/Kulturpolitik/medier/DR/public_servicekontrakt.PDF

  DR får bl.a. 100 mill. kr. til en historisk dramaserie (samme beløb som man vil give til den nye radiokanal, som oppositionen kalder Radio Møller og er stærk modstander af). DR kan sende DR1 i HD fra 1. jan. 2012. DR HD bibeholdes (det er en overraskelse) og skal bl.a. sende stof for unge. Man vil begynde forsøg på nyhedsudsendelser for børn. Regionalt er det især TV 2 Regionerne der styrkes, endda med HD-kvalitet.

  S-SF-Rad’s mediepolitik (2010) kan man læse om her: http://www.socialdemokraterne.dk/download.aspx?docId=710038

  Mogens Jensen har bebudet et S-SF-Rad. mediepolitisk valgudspil (jan. 2011) her: http://journalisten.dk/mogens-jensen-nyt-medieudspil-valget.

  Kommentar by Niels P. — 13. april 2011 @ 10:34

 7. Overskrift på DDR tekstTV

  Lave ydelser presser flere i job!!!!!!!!

  Samme nyhed på TV2

  Lavere socialhjælp får flere i arbejde

  Kommentar by tavsen — 13. april 2011 @ 12:46

 8. -> Niels P.

  Jeg snublede over historien, da jeg scannede nyheder på min telefon. Mener ikke det var 180 Grader, men her har den også lige været – http://www.180grader.dk/Politik/s-aabne-over-for-hoejere-licens-information-dk. Så godt datoen da jeg bloggede, men vurderede det var fejl (sket tidligere) og rykkede den online. Evig aktuel.

  Kommentar by Kim Møller — 13. april 2011 @ 13:50

 9. Netop! En væsentlig del af indoktrineringen er den slags sprogbrug, der næppe bliver bemærker af de fleste lyttere eller seere, og netop af den grund er så effektiv. Men for dem, der har øje eller øre for den slags, afslører sprogbrugen ubarmhjertig sprogbrugeren.

  Kommentar by Jens A — 13. april 2011 @ 13:55

 10. 9. referer til 7.

  Kommentar by Jens A — 13. april 2011 @ 13:59

 11. Sælg Lortet!

  Måske Berlusconi eller Murdoch vil købe.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 13. april 2011 @ 14:03

 12. Hehe, der er ikke grænser fra Mogens Jensens perversiteter. Den mand forsvarer hvad som helst bl.a. at flere folketingspolitikere inkl. ham selv fik en gratis skatteyderbetalt koncertbillet til popdåsen Madonnas koncert i Jylland i 2006. Den eneste måde at udvise modstand overfor DDRs skattefinansierede tyranni og indoktrinering er ved at udvise civil ulydighed og undlade at betale licens eller afskaf dit tv/radio. Jeg har gjort det sidste!

  Kommentar by Diego — 13. april 2011 @ 14:53

 13. Sælg TV2 og forær DR til medarbejderne ;) og afskaf tvangslicensen. Staten skal ikke eje medier.

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 13. april 2011 @ 16:04

 14. Hvor mange penge får de egentlig ind via tvungen licens?
  Betaler indvandrerne licens?
  Hvis hver husstand i danmark + – betaler licens, enten radio, medie, tv + virksomhed for radio. Det må give nogle penge i kassen. – pensionist rabat.

  Kommentar by Goofy — 13. april 2011 @ 16:14

 15. Ad 8. Ja, Kim Møller, det er evigt aktuelt at S-SF-Rad vil forhøje medielicensen og bruge provenuet til at styrke DR’s magtstilling på medie-området. De vil ikke indse at denne magtkoncentration er til fare for vores folkestyre.

  Mediepolitik er med rette et genkommende emne i Uriasposten, og jeg ser gerne at du kommer med flere poster, fx om den mediepolitik Mogens Jensen løfter sløret for i det link jeg allerede har anført ovenfor: http://journalisten.dk/mogens-jensen-nyt-medieudspil-valget (jan. 2011). Mediepolitik er om mere end licens.

  Ad 14. DR får ifølge medieaftalen 2011-14 ca. 3,5 mia. kr. i 2011. Ca. 450 mill. kr. går til de regionale TV 2-virksomheder og et par hundrede mill. kr. går til forskelligt andet/andre. Medielicensen er i 2011 ca. 2300 kr. pr. husstand. Til næste år bliver TV 2 betalingskanal. Hvad de forskellige tv-distributører vil opkræve, er uvist, men de skal afregne ca. 10-12 kr./md. til TV 2 eksklusive moms.

  Ad 12. Medielicens udløses også hvis du har en computer eller blot en mobiltelefon med internetadgang!

  Kommentar by Niels P. — 13. april 2011 @ 18:06

 16. Gud fader…. mere DDR propaganda !

  Christiansborg er tilholdssted for Danmarks mest velorganiserede tyvebande ! Kunne man ikke rydde lortet ved brug af rockerloven ?

  Kommentar by Tolder — 13. april 2011 @ 18:20

 17. Der er penge til (næsten) alt, når bare det drejer sig om vennerne. Nogen skal da for fanden betale det gilde. Der er altså ikke villige millionærer nok. “Undersøgelser” har vist at vi gerne vil betale mere i skat for at få verdens dyreste velfærd gjort endnu dyrere, men har de også vist at vi vil betale mere i licens for at fodre endnu flere jornalister og talentløse danske skuespillere. Udsigt til stigende renter, stærkt stigende priser på basisvarer og faldende realløn. Kønt tidspunkt at komme de idiotiske udmeldinger på. En rigtig Mogens Jensen.

  Kommentar by EH — 14. april 2011 @ 00:52

 18. Er Mogens Jensen den ny Stalin? :(
  De statsejede Tv-stationer, der lever af tvangslicensen og er talerør for venstrefløjen, fagforeningerne og den offentlige sektors vækst, skal selvfølgelig have flere penge og mere beskyttelse mod konkurrence. De privatejede Tv-stationer skal holdes nede. Her er Mogens Jensen også ude med krabasken mod de onde private:(Fra JP) “Usikkerhed om frit tv-valg. Af JAKOB VØLVER(Fra JP) 12.04.10. Politikerne kræver frit kanalvalg, så forbrugerne ikke hænger på store tv-pakker og lange bindinger. Men det bliver dyrt og vil true danske tv-kanaler og dansksprogede udsendelser, mener flere af tv-branchens største spillere. …..Det skal vedtages ved lov i det kommende medieforlig, hvis det står til partierne, og ifølge Mogens Jensen (S) er der flertal for udspillet, der præsenteres i morgen..” Mogens Jensen vil bare bestemme over folk og have stat, stat, stat så langt øjet rækker…..

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 16. april 2011 @ 16:19

 19. Er Mogens Jensen den ny Stalin, der vil bestemme over folk og have stat, stat, stat så langt øjet rækker….?
  http://fpn.dk/digitalt/tv_foto/article2036414.ece

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 16. april 2011 @ 16:22

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper