16. maj 2011

Fra venstreradikale til Det Radikale Venstre: ‘No borders – No nations’

Dansk Folkeparti fik med genindførelsen af en form for grænsekontrol sin hidtil største sejr under Lars Løkke Rasmussen. Som ethvert forslag fra partiet blev det omgående skudt ned, ikke bare af politiske modstandere, men også af forskere og medier.

“Det er overhovedet ikke realistisk at genindføre grænsekontrollen”, lød det fra eliteforsker Thomas Gammeltoft-Hansen på DR Online, kort efter Dansk Folkeparti gjorde grænsekontrollen til et tema. Han blev sekunderet af professor Marlene Wind, der argumenterede med, at det i så fald betingede en ændring eller opsigelse af Schengen-aftalen. Trods de politiske argumenter fra forskerne, valgte DR Online at headline med Grænsekontrol vil koste dyrt.

Dagen efter var turen kommet til lektor Gerd Battrup, der hævdede, at det erfaringsmæssigt “har kostet kassen på mange måder” at indføre grænsekontrol. Mindre turisme, mindre samhandel, mindre alt. DR Online opsummerede med overskriften Dårlige erfaringer med grænsekontrol, og det giver god mening hvis man mener det handler om økonomi, og man kan perspektivere på baggrund af USA’s erfaringer med grænsen til Canada. Gerd Battrup ignorerer fuldstændigt, at USA jo ikke indførte grænsekontrollen for at øge turismen eller promovere samhandel. Det skete i kølvandet på 11. september 2001, og den efterfølgende lavkonjunktur, har selvfølgelig påvirket såvel turisme som samhandel. Gerd Battrup kunne have talt om sydgrænsen til Mexico, men undlod af indlysende årsager.

De hidkaldte EU-forskere, Thomas Gammeltoft-Hansen og Marlene Wind, har på forskellige måder udtrykt sin antipati mod nationalstatens grænser, og de burde selvfølgelig have oplyst, at Danmark i forhold til Schengen og Amsterdam-traktaten har en ‘dansk protokol’, der giver Danmark mulighed for at håndhæve undtagelser, såfremt det krænker Danmarks retslige forbehold. Det er ikke noget regeringen taler højt om, og det er ikke noget oppositionen har interesse i at gøre opmærksom på, og for en føderalist som Marlene Wind, er det noget nær et skrækscenarie, al den stund hun er uforbeholden EU-tilhænger.

Thomas Gammeltoft-Hansen er nært beslægtet med Hans Gammeltoft-Hansen, tidligere formand for pressionsgruppen Dansk Flygtningehjælp og i høj grad medansvarlig for fortidige grænseåbninger.

(Thomas Gammeltoft-Hansen på Facebook)

Det var efter alt at dømme Thomas Gammeltoft-Hansen, der i efteråret 2009 rådgav Kirkeasyl, og her sad til bords med venstreradikale, der for 12-14 år år siden bekæmpede opbygningen af EU’s ydre grænser.

Den yderste venstrefløj oprettede konstruktioner såsom ‘Københavnske Deportationsmodstandere’ og ‘Anti-racistisk Håndværkerlaug’, og den 22. maj 1998, blot seks før afstemningen om Amsterdam-traktaten, besatte en gruppe som kaldte sig ‘Grænseløse EU-modstandere’ grænseovergangene i Padborg og Kruså og ødelagde en række ubemandede grænseposter. Kampen var dengang rettet mod EU’s ydre grænser, ‘Fort Europa’, for som der stod på en af bannerne: “Refugees of the world – WELCOME”.

Venstreekstremister demonstrerer ikke mere mod ‘Fort Europa’. Det kan ændre sig, men her i 2011 er der ingen grund til at bekæmpe EU, der konkret forsøger at realisere det kendte venstreekstreme slogan: ‘No borders – No nations’.

(‘Grænseløse EU-modstandere’, Kruså Grænseovergang, 23. maj 1998)

Da grænsekontrollen blev besluttet, var det ikke nemt at være Marlene Wind. På den ene side skulle hun forklare hvorfor det alligevel ikke var nødvendigt at opsige eller ændre Schengen-aftalen, men omvendt skulle danskerne forstå at det var helt forkert. I et interview med Jyllandsposten forklarede hun, at hun allerede var “blevet ringet op af tre tyske journalister” der var “rasende over Danmarks beslutning om at indføre grænsekontrol”. En meget afslørende kommentar, for journalister burde vel i lighed med forskere analysere politiske udviklinger, og ikke være følelsesmæssig engageret for eller imod.

Marlene Wind pointerede endvidere, at det sendte “et signal om, at vi er mistænksomme over for folk, der kommer udefra“, og så kunne professor Johannes Andersen fable videre om et ‘fremmedfjendsk image’, idet vi er “et af de lande, der sætter flest spørgsmålstegn ved internationale konventioner”. Han uddybede ikke, velvidende at forslaget ikke kolliderede med Schengen-aftalen. Tankevækkende er Johannes Andersens sidste argument, her citeret i sin helhed.

“Johannes Andersen mener desuden, at beslutningen kan få betydning for EU-samarbejdet.

Det bekræfter et billede af, at Danmark ønsker at presse holdningen i Europa i en bestemt retning. Det kan derfor rejse et spørgsmål om vores egentlige vilje til at indgå i EU-samarbejdet,” siger han.

Beslutningen kan få politiske kræfter i andre lande til at bryde løs.

“Man kan for eksempel forestille sig, at Italien synes, at det er en vældig god ide, som de også vil kigge på. Og sådan er der garanteret også andre lande, der har det”.”

Tidligere var EU-tilhængernes hovedargument, at vi skulle være ved bordet, og på den måde dreje udviklingen i EU i en anden retning. Nu burde vi ikke indføre grænsekontrol, fordi vi hermed risikerer at hæmme nationalstaternes afvikling. Når nu forskere ser lyset i EU-sporet, kan det ikke undre, at Det Radikale Venstre gemmer sine holdninger bag ‘fagkundskaben’, men det handler selvfølgelig om politik. Ingen forklarer forklarer dette bedre end Nigel Farage, der sidste tirsdag i Europaparlamentet gav en dundertale henvendt til EU-Kommissionsformanden, den tidligere leninist José Manuel Barroso.

(Nigel Farage taler i Europaparlamentet, Strassbourg, 10. maj 2011; Youtube)

“You attack those who want to control their own border policies. You attack them today as xenophobes. You attack them as extremists. But worst of all, oh, worst of all you attacked them three times for being populists.

Isn’t that a dreadful thing. The power of the ballot box. When people dare to vote No in referendums, they’re populists. When they want to control their own borders, they are populists. I put it to you that populists are actually democrats, and you abuse those that want to fly the flag of populism.

Well here it is, Mr Barroso, here it is. And that flag has represented liberal democracy far more than any other member state of this European Union and it will go on long after your star-spangled banner has disappeared.”

Mere.

 • 28/4-11 Jyllandsposten – Norske betjente: Luk grænserne.
 • 14/5-11 BT – Se politiets kæmpe fangst.
 • 15/5-11 Jyllandsposten – Ralf Pittelkow: Bagnyheden: Dansk politik fik mod igen.
 • The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/24893/trackback

  19 Comments »

  1. Det er totalt til grin, at EU bruger så meget tid på Danmarks reetablering af grænsekontrollen, når EU-styrets økonomi er ved at bryde sammen. Hvad med at bruge krudtet på de sydeuropæiske økonomier som Grækenland, Spanien, Portugal og Irland? Men Marlene Wind kan åbenbart kun finde ud af at slå Dansk Folkeparti og de EU-kritiske danskere i hovedet end at forholde sig til den graverende krise de nævnte lande befinder sig i.

   Kommentar by Ritt Britt Popper — 16. maj 2011 @ 15:16

  2. Ja det forklarer jo også hvorfor jeg så tit har hørt ham(den nye Gammeltoft-Hansen) få taletid på P1.

   Kommentar by Jesper D. Jakobsen — 16. maj 2011 @ 15:22

  3. Hvis man lige gider at åbne avisen, så kan man jo også konstatere at det private erhvervsliv jamrer sig over grænsekontrollen.

   Spøjst nok, så befinder de aller aller EU liderligste politikere sig i den borgerlige lejr.

   Kommentar by Tolder — 16. maj 2011 @ 16:07

  4. ‘Grænseløse EU-modstandere’? Navnet minder betænkeligt om terrorgruppen ‘Grænseløse Beate’, der senere angreb den daværende integrationsministers privathjem med brandbomber.

   Kommentar by Dog of God — 16. maj 2011 @ 16:08

  5. Så længe at EU lande med grænser ud af til ikke kan passe på deres eget lands grænser, er det nødvendigt!
   Bare tag udsendelsene i tv med skat på razzia. Havd der egentlig findes i diverse pizzariaer og kioskers baglokale og kældere af illegale arbejdere.
   Og angående programmet med told og skat, hvad der kører over grænsen af biler uden moms og dansk indregestrering.
   Så op med bommen og kræv gerne vejafgift af udenlandske lastbiler.

   Kommentar by Peter — 16. maj 2011 @ 16:40

  6. OT Nogen der kender til detaljerne i denne sag?

   Skulle der mon være tale om grænseoverskridende “kulturberigelse” fra sydøst? Og vil nogle i så fald være overrasket?

   http://www.bt.dk/krimi/to-faengslet-efter-gruppe-voldtaegt-af-17-aarig

   To personer er fortsat på fri fod
   To fængslet efter gruppe-voldtægt af 17-årig

   ESBEN SKRUMSAGER – Mandag den 16. maj 2011, 16:40

   Mandag eftermiddag blev to personer varetægtsfængslet i fire uger, efter at være blevet fremstillet i et grundlovsforhør. To personer er fortsat på fri fod.

   De to unge mænd blev søndag aften og mandag eftermiddag anholdt i sagen om en grov gruppevoldtægt af en blot 17-årig pige.

   – De er her til eftermiddag blevet fremstillet i et grundlovsforhør. De vil nu begge være varetægtsfængslet indtil d. 14. juni, fortæller Steen Ørskov Larsen, efterforskningsleder ved Vestegnens Politi i dag til bt.dk.

   Kommentar by Anonym — 16. maj 2011 @ 16:46

  7. Det er trods alt sjældent at noget så bagatelagtigt som lidt ekstra toldkontrol har skabt en så massiv og ensidig medie-kampagne som den vi har været vidne til i den sidste uges tid.

   Journalisterne har nærmest alle den samme vinkel og slet skjulte agenda, og et utal af “eksperter” har politiseret uhæmmet i stedet for at forhold sig nøgternt til situationen.

   Selv de borgerlige medier er med på hysteriet.

   Og det forsætter jo ved alle relaterede emner; Søren Pind havde knapt fremsat ideen om at det skulle være lettere for folk fra USA og Canada m.fl. at blive familiesammenført – førend at berlingske havde fundet en rabiat ekspert fra RUC der kunne råbe RACIST.
   Og den overskrift står så på b.dk og forslaget og regeringen er dermed fikseret i rollen som yderst kontroversiel.
   Et helt ordinært snusfornuftigt forslag som de fleste borgere i dette land forstår og givetvis sympatiserer med bliver i stedet til en historie om racisme. OG det i det ultraborgerlige Berlingske.

   Kommentar by Superman — 16. maj 2011 @ 17:31

  8. Anne Knudsen påpeger i WAs leder, at Sverige har haft grænsekontrol og bl.a. en restriktiv politik i forhold til at lukke hunde ind i landet, uden at nogle har løftet et øjenbryn eller betvivlet den praksis. Men det forholder man sig åbenbart ikke til, hvis man er “EU-forsker” med en dagsorden.

   Kommentar by x — 16. maj 2011 @ 18:33

  9. “Marlene Wind pointerede endvidere, at det sendte “et signal om, at vi er mistænksomme over for folk, der kommer udefra“.

   Selvfølgelig er vi det. Og det er et sundt signal, der viser, at vi ikke er helt tossede og det vil sikkert holde nogle af de værste væk fra landet.

   Kommentar by marius — 16. maj 2011 @ 18:36

  10. EU tilhængerne bliver mere og mere latterlige.
   De hænger sig i Danmarks vel berettigede grænsekontrol, medens Sydeuropa
   synker mod udslettelsen.
   Hvor er de ynkelige og snotdumme!

   falkeøje

   Kommentar by falkeøje — 16. maj 2011 @ 19:00

  11. Glimrende overblik over “eksperternes” holdninger. Pudsigt nok er de alle i perfekt harmoni – ihvertfald dem, de kommer til orde i MSM. Men deres argumenter er påfaldende tynde, og journalisterne synes ikke det er nødvendigt med mere end én vinkel.

   Kommentar by Hr. Snusk — 16. maj 2011 @ 20:43

  12. Desværre tror jeg kun der er tale om, at man har fået lov til at stille 2 skilderhuse op og et par mand med en scanner som de lejlighedsvist får lov til at pege på de forbipasserende køretøjer med.
   Det provokerer længere nede i EU, og er vel alene som sådan et o.k. tiltag, men symbolpolitik er vist hvad det er.

   Kommentar by mb — 16. maj 2011 @ 22:11

  13. Så længe EU arbejder for at lave en stor stat med ubegrænset indvandring, er det som sød musik i de rødes ører. Man kan så undre sig over deres oprindelige modstand. Var det så fordi de ikke fattede hvad EU betød og hvad EU ville? I så fald har Messerschmidt jo helt ret, befolkningen blev ført bag lyset da de skulle stemme om EF, de anede ikke hvad det betød og politikerne oplyste dem ikke, de gav endda urigtige oplysninger!

   Kommentar by Pernille Bendixen — 16. maj 2011 @ 22:43

  14. 13.Pernille Bendixen

   Næe, befolkningen blev ikke ordentlig oplyst af politikerne FORDI politikerne ikke selv havde sat sig ind i hvad det var EF på sigt betød for Europas lande – det stod jo med småt eller vævet ind i de lange, lange i forvejen uforståelige tekster.

   Man skulle tro, at politikerne forventede at befolkningerne SELV havde sat sig ind i emnet ?

   Og det mente befolkningerne ikke, idet man jo havde valgt de forskellige politikere til at tage sig af bl.a. sådanne ting.

   Noget andet er at jeg ikke vil klandre politikerne alene, men også os selv som vælgere, da vi nok gennemgående har været – og stadig er- måske ikke uinteresserede i politik, men vi gider / orker ikke rigtig arbejdet med at sætte os ind i forholdene.

   Præcist den samme metode har vi, politikerne og vælgerne, anvendt i forbindelse med ideologien islam.

   Kommentar by Vivi Andersen — 17. maj 2011 @ 00:44

  15. “Selv de borgerlige medier er med på hysteriet”

   findes der borgerlige medier??? og politikere???

   MODSTANDERE AF EU MÅ JUBLE OVER DEN BESLUTNING

   Kommentar by tavsen — 17. maj 2011 @ 06:58

  16. Mens EU-Kommissionen og tyske ministre udtrykker stor bekymring over en styrket dansk grænsekontrol, så er der ros at hente fra den svenske regering.

   Sveriges finansminister, Anders Borg, ser langt fra nogen problemer i, at Danmark vil sende flere toldere til den dansk-svenske grænse.

   “Det er selvfølgelig godt, at Danmark vil træffe foranstaltninger for at sikre, at vi ikke har narkotikasmugling, menneskesmugling eller andet, som foregår mellem Sverige og Danmark. Det er jo sådan en grænsekontrol, vi selv har,” siger Anders Borg.
   http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-39828038:svensk-minister-roser-dansk-gr%C3%A6nsekontrol.html

   Kommentar by anti-marx anno dazumal — 17. maj 2011 @ 09:19

  17. Ufatteligt i forhold til journalistisk integritet, men i forhold DDR s stasi propaganda er det ikke, at politiske aktivister som Gammeltoft og Wind gang på gang bliver promoveret som “eksperter”.

   At blive omtalt som “ekspert” af DDR og øvrige MSM, er vel den største fornærmelse man kan udsætte nogen for.

   Kommentar by Hans Und — 17. maj 2011 @ 11:34

  18. Trosset at der skal være grænsekontrol. Men som tingene ser ud nu, så er det nødvendigt.

   Kommentar by Liva — 17. maj 2011 @ 19:48

  19. Hvis Sverige kan være restriktive med hensyn til at lukke hunde ind i landet, så kan Danmark vel også.

   Kommentar by Binee — 18. maj 2011 @ 12:30

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper