8. maj 2011

Kairo, Egypten: Muslimer angriber atter koptere – kirker sat i brand, flere døde

For to måneder siden brændte flere tusinde muslimer en koptisk kirke nogle kilometer længere sydpå, som reaktion på en muslimsk piges forhold til en kopter. Her råbte angriberne også ‘Allahu Akbar’, og eneste konstant lader til at være volden mod den kristne minoritet.

Fra Ekstra Bladet – 500 muslimer bag angreb på kristen kirke i Kairo.

“Mindst 10 mennesker er dræbt og 186 såret under sammenstød mellem muslimer og kristne i den egyptiske hovedstad Kairo. …

Uroen opstod, da henved 500 salafistiske muslimer lørdag gik til angreb på den koptiske St. Mena Kirke i Kairos Imbaba-distrikt. De ville befri en kvinde, som de hævdede blev tilbageholdt mod sin vilje, fordi hun ville konvertere til islam.

Kristne og muslimer kastede sten mod hinanden, og en brandbombe, der blev kastet mod kirken, satte ild til en lejlighed ved siden af.

Senere satte muslimer ild til en anden kirke i samme distrikt, men branden blev hurtigt slukket.”

(Kairo, 7. maj 2011)

“De sekteriske modsætninger er… meget stærke i Egypten i dag.” (Jakob Skovgaard-Petersen, professor; Berlingske Tidende)

“Kopterne er en stadig mindre gruppe i Egypten, og meget tyder på, at gruppen frygter at blive endnu mindre.” (Jakob Erle, direktør for Det Dansk-Egyptiske Dialoginstitut; Berlingske Tidende)

Opdate.

(DR Update, 8. maj 2011: Muslimer og kristne slås)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/25083/trackback

14 Comments »

 1. Måske har kopterne selv været skyldige i og med at de har en meget stigmatiserende og rå tone i debatten. Eller noget….

  Det mest interessante er sådan set hvor stilfærdigt trækken-på-skuldre agtigt de to danske eksperter kommenterer begivenheden.

  Kommentar by Superman — 8. maj 2011 @ 15:22

 2. Ja, det virker som om at den gode Direktør Jacob Erle er fuldstændig i vildrede over hvad årsagen til kopternes tilbagegang kan være.

  Kommentar by Santor — 8. maj 2011 @ 17:40

 3. Kirkebyggeri i Egypten pålægges så mange begrænsninger, at det i praksis er umuligt for kopterne at få lov.

  Nedenstående er hentet fra artikel af Raymond Ibrahim der har et indgående kendskab til de kristnes situation i især Egypten.
  http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/03/moskebyggeri-i-vesten-kontra-kirker-i.html

  “Alt dette bliver forstærket af at højtstående egyptiske muslimer udsteder fatwas, hvor man sammenligner bygningen af en kirke med bygningen af en “natklub,” et spillekasino eller bygningen af en stald til svineavl, katte eller hunde”; eller som er set på Al Jazeera hvor man på latterligste vis anklager kopterne for at opmagasinere våben i deres kirker og torturere muslimske kvinder i deres klostre.

  Mens moskeer, hvoraf nogle opfostret radikalisering og tjener som baser for terrorister popper op overalt i Amerikas landskab er kirkerne på vej til helt at forsvinde i Mellemøsten, Kristendommens vugge. Mere påfaldende er det at mens Amerika giver muslimerne lov til at bygge en mega-moske nær Ground Zero – der blev udslettet af islamister der delvist var blevet radikaliseret i moskeer – da forfølger Amerikas “venner og allierede” i den muslimske verden uden blusel kristne og deres kirker.”

  Men den naive jubel over de ‘demokratiske’ revolutioner i Mellemøsten fortsætter, og kristne kommer til at bløde for dem.

  Kommentar by synopsis-olsen — 8. maj 2011 @ 17:49

 4. Egyptens regering skal stå til regnskab overfor den øvrige Verden for de muslimske overfald, de egyptiske kristne har lidt.
  Det har intet med frihed og demokrati at gøre.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 8. maj 2011 @ 19:01

 5. Jubeloverskrift i JP: “Islamister skaber ro i by i Tunesien”

  http://jp.dk/udland/article2424174.ece

  Man forstår, at hvis der bare var nogle flere af disse fredsmagere, ville problemerne i den arabiske verden, herunder forfølgelsen af kopterne, hurtigt blive løst.
  Måske kunne vi overtale nogle af disse fredselskende mennesker til at immigrere til Vollsmose, Nørrebro og andre muslimske ghettoer. Islamister kan man jo aldrig få nok af.

  JP overgår til tider selv Politiken i stupiditet.

  Kommentar by dem — 8. maj 2011 @ 20:03

 6. DR update kalder overfaldet på kristne for “slagsmål MELLEM muslimer og kristne”. Igen viser DR sit grimme islampropaganderende fjæs! Løgn og bedrag og fortielser. De tre ord kendetegner den tvangslicensfinansierede støjsender!

  Kommentar by morlille — 8. maj 2011 @ 20:40

 7. Der er mange i Vesten, der er moralsk medansvarlige for den terror mod kristne (og andre religiøse mindretal), der forekommer i de såkaldte muslimske lande. Det gælder mennesker i alle professioner på alle niveauer i samfundet. Politikere (tænk f. eks. på den underdanighed overfor islam, der kom til udtryk i taler af Anders Fogh Rasmussen og Barack H. Obama før og efter deres tiltrædelse af deres nuværende embeder), journalister (der konsekvent beskriver terrorhandlingerne som ”sammenstød” mellem forskellige etniske eller religiøse grupper) og eksperter af enhver art.
  Medens nogen måske kan undskyldes med uvidenhed, specielt blandt politikere og journalister, er sammenstillingen af eksperter med uvidenhed vel ikke rigtig gangbar. Jeg vil derfor koncentrere mig om eksperterne, selvom nogen journalister ved deres sprogbrug (nok engang) afslører sig selv. F. eks. kunne man i Radioavisen kl. 17 høre at der ”også var muslimske ofre” i forbindelse med ”sammenstødet”. Kunne man forestille sig formuleringen ”der var også kristne ofre” – nej vel.
  Men tilbage til eksperterne (jeg er altid i tvivl om jeg skal sætte det i gåseøjne), specielt indenfor disciplinerne: islam, religionshistorie, Mellemøsten evt. arabisk. Der er mange, men hvis jeg skulle nævne nogle navne, på nogen der hyppigt bliver brugt i medierne, er det f. eks. Jakob Skovgaard-Petersen, Jakob Erle, Jørgen Bæk Simonsen, Mikael Rothstein og Tim Jensen.
  Ved disse eksperter ikke at terror mod de vantro er lige efter bogen (Koranen)? Måske mener de at Koranen bare er en bog, der kan fortolkes meget forskelligt. Men er det også muslimernes opfattelse? Er de nævnte eksperter (der – så vidt jeg ved – ikke er muslimer) afhængige af muslimer til at fortælle dem hvad islam er, fordi de respekterer muslimernes opfattelse af Koranen, som utilgængelig for vantro? Der kommer til udtryk ved denne koran citat: ”Når du læser Koranen op, sætter Vi mellem dig og dem, der ikke tror på det hinsidige, et usynligt forhæng. Vi dækker deres hjerter til, så de ikke forstår den, og Vi gør dem tunghøre. … ”(17:45-)? Der egentlig indebærer at hvis en vantro vil forsøge at sætte sig ind i islam ved at læse det centrale kildeskrift går det hele i opløsning. Islam opløser sig selv for øjnene af den vantro. Det gælder også det citerede!
  Er det (de vantro) islameksperters tilgang til islam?
  Ved eksperterne ikke hvad de såkaldte ”sammenstød” mellem kristne og muslimer i Ægypten, Irak, Sudan, Nigeria Elfenbenskysten o.s.v. går ud på?
  Kan Jakob Skovgaard-Petersen og Jakob Erle – der jo påstås at have en indgående kendskab til Ægypten – ikke udarbejde en statistik for – lad os sige for de sidste 10 år – hvor mange (1) kristne der er dræbt af muslimer og hvor mange kirker, der er brændt af, og (2) hvor mange muslimer, der er dræbt af kristne, og hvor mange moskeer, der er brændt af?
  Ved eksperter ikke at (vantro) danskere systematisk fordrives fra de såkaldte ghettoer på grund af chikane, hærværk, brandstiftelse og lignende? Og det er samme billede overalt i Europa.
  Eksperternes muslimske venner på universiteterne fortæller dem selvfølgelig, at det har ikke noget med islam at gøre (det er drengestreger eller lignende).
  Ved eksperterne ikke at menighedsrådet i Gellerup (Århus) betaler de lokale muslimer for at få lov at gå i kirke, og undgå hærværk mod kirken?
  Men eksperterne kan vist ikke forestille sig, at det skulle have noget at gøre med de ”sammenstød”, der rapporteres fra Ægypten.

  Kommentar by Jens A — 8. maj 2011 @ 20:56

 8. DR Tekst TV er med ved fortielsens frontlinie:

  “KAIRO: KRISTNE OG MUSLIMER I KAMP”

  “Den sekteriske vold har indtil nu kostet 12 mennesker livet”

  At undgå konflikt med forbryderne prioriteres højere end solidariteten med ofrene. Hos pressen. Hos eksperterne. Hos de magthavende politikere på internationalt niveau.

  ALT for ikke at puste til civilisationskonflikten – ALT!

  Kommentar by Tintin — 8. maj 2011 @ 21:02

 9. Danmarx Radio er simpelthen en skændsel, men bortset fra DF er der vel næppe noget parti i folketinget, der ønsker et opgør med DDR.

  VK-regeringen i almindelighed og Per Stig Møller i særdeleshed synes det er mere relevant, bl.a. at oprette et Dansk-egyptisk dialoginstitut, oprettet i 2005 og financieret af Udenrigsministeriet. Egypten betaler ikke til det. Nuværende chef: Jakob Erle, VS’er og PFLP-sympatisør.

  Vi har en sølle regering, men alternativet er desværre meget værre.

  Hvad angår Jyllandsposten, så er der vel kun at sige, at JP er storkunde ved Ritzau. Store dele af JP’s elendige netavis er Ritzau telegrammer, der gengives i helt uredigeret form. JP er en sølle avis, det eneste positive man kan sige om den er, at de andre aviser, DDR og TV-2 News er meget værre.

  Kommentar by Binee — 8. maj 2011 @ 23:43

 10. Hvis muslimer fra Vollsmose en dag marcherer i tusindtal gennem Odense centrum og brænder Albani kirke af midt under søndagsgudstjenesten med de bedende spærret inde, vil DR´s overskrift sikkert erklære, at – “Mange mister livet under slåskampe mellem katolske vietnamesere og arabiske muslimer”.

  DR´s journalister dyrker tydeligvis de samme journalistiske værdier som “Der Stürmer”

  Kommentar by Mackety — 9. maj 2011 @ 07:06

 11. Kopterne er Egyptere, der ikke er konverteret til islam, selvom de har været truet og forfulgt af muslimer i mere end 1300 år. “sekteriske modsætninger” og at “Kopterne er en stadig mindre gruppe i Egypten er li’som en gammel nyhed ;)
  En dag i 2091, når islam også har vundet i Europa, hedder det: “De sekteriske modsætninger er… meget stærke i Danmark i dag.”
  “Danskerne er en stadig mindre kristen gruppe i Danmark, og meget tyder på, at gruppen frygter at blive endnu mindre.”

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 9. maj 2011 @ 10:17

 12. “Slagsmål mellem nazister og jøder. 6 mio. jøder dræbt.”

  Kommentar by Uffe — 9. maj 2011 @ 11:33

 13. Metro Expres har idag mandag en uhørt malplaceret klumme om netop egypten.

  En kvindelig såkaldt udenrigskommentator skriver klummen der er træt af fremmedhad i danmark og i stedet glædes over netop at have oplevet smilende mennesker i cairo. Det er rendyrket idioti, politisk korrekthed, sammenligning af æbler og pærer, proportionsforvrængning og eksemplerne er så mageløst tåbelige at jeg kun kan læse dem ind i en racistisk kontekst hvor arabere faktisk er at betragte som børn.
  Men det er naturligvis danskerne der er problemet. Selvklart.

  Klumme ville være idiotisk på et hvilket som helst tidspunkt. Men at den kommer dagen efter at muslimer angriber kristne og mens professorer der ikke just er kendt for deres anti-islam dagsorden taler om en yderst anspændt situation, så har metroexpres en decideret hyldest klumme til venligheden, imødekommende og tolerancen i egypten.

  Det er hylende morsomt.

  Kommentar by Superman — 9. maj 2011 @ 16:44

 14. Og de påstår, at der gemmes kvinder mod deres vilje i kirken, der ellers gerne ville konvertere til islam??
  Uha, Danmark glæd dig!!

  Kommentar by Peter — 9. maj 2011 @ 17:02

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper