2. september 2005

Venstrefløjen og de selverklærede humanister evner ikke at skille venner fra fjender

En stor nyhed er næsten blevet forbigået i den danske presse i denne uge, og man skal vist være svenskrød for ikke at se baggrunden. Tjetjenernes eksil-præsident Akhmed Sakajev gik i alliance med Sjamil Basejev, terroristen bag blandt andet teaterbomberne i Moskva i 2002 og skolebombningen i Beslan sidste år. Sakajev blev tidligere, i kraft af Ruslands beskyldninger mod ham for terrorisme, og en generel sympati for den ‘tjetjenske sag’ – mediernes darling. Selv seriøse borgerlige aviser betegnede ham som en ‘moderat tjetjensk uafhængighedsforkæmper’, og det siger sig selv at venstrefløjen gik i med samlede ben.

At Støttekomiteen for Tjetjenien, ledet af historiker Thomas Bindesbøll Larsen dyrkede Sakajev som en fredsommelig politiker kan ikke overraske, ligesom det heller ikke burde overraske at Bjørn Elmquist i 2002 tog hans parti da han ifm. den Tjetjenske Verdenskongres i København blev anholdt, og senere løsladt. Men folkevalgte politikere burde holde sig for god til at flirte med terrorister, og det der ligner til forveksling.

Her et kort uddrag en artikel med en meget sigende overskrift – Regering vil ikke sige undskyld, trykt i Politiken 6. december 2002.

“Anholdelsen, der foregik midt om natten og uden brug af tolk, og selve varetægtsfængslingen, der fandt sted under isolationslignende vilkår, fik torsdag SF, Socialdemokraterne, de radikale og Enhedslisten til at rejse en forespørgselsdebat om Tjetjenien og forholdet mellem Danmark og Rusland. Partierne ønsker samtidig, at Folketinget på det danske samfunds vegne skal beklage forløbet af sagen og de gener, det har medført for Akhmed Sakajev, som selv har afvist at søge om erstatning for varetægtsfængslingen og har udtrykt forståelse for, at de danske myndigheder ikke havde andet valg end at anholde ham.

»Alligevel bør den danske nation sige undskyld til en så betydningsfuld politiker som Akhmed Sakajev. Han er en mand af format, og han er en af de personer, der skal spille en afgørende rolle i fredsforhandlingerne mellem Rusland og Tjetjenien. Man siger vel ikke kun undskyld for en uret, man har begået, når man bliver bedt om det«, sagde Holger K. Nielsen (SF).

Så er det her jeg tænker. Hvorfor er ingen af Sakajevs danske venner blevet konfronteret med de nye oplysninger. Foreløbigt har jeg kun set følgende:

300805 DR Online – Per Stig: Dybt skuffet over tjetjenerne.

010905 Jyllandsposten – Gitte Seeberg: Der er ingen tilgivelse for terror.

Torsdag var iøvrigt årsdagen for drabet på 321 skolebørn i Beslan – en terroraktion der nu fremstilles fuldstændigt areligiøst. Terroristerne har ingen religion kan man næste høre Seidenfaden messe i baggrunden, og det lykkedes da også DRs udsending Poul F. Hansen i P1 Morgen at tale i syv minutter om Putins skyld i terroraktionens udfald uden en eneste gang at nævne islam.

2 Comments »

  1. Du har i kommetaren d. 2. sept. linje 5 forvekslet Basaev og Sakajev

    Kommentar by POUL F. HANSEN — 7. september 2005 @ 12:46

  2. Hermed rettet. Jeg takker.

    Kommentar by Kim Møller — 7. september 2005 @ 13:37

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper