18. maj 2011

Professor Ole Wæver væver om problemer med religionsfrihed i den islamiske verden

Forskere udgiver digre værker for at forklare, mens taxi-chaufføren stilfærdigt konstaterer at ytrings- og religionsfrihed ikke findes i den islamiske verden, og kun har vundet almen accept i Vesten, ‘Kristenheden’. Fra Kristeligt Dagblad – Organisationer ignorerer forfulgte kristne.

“Førende menneskerettighedsorganisationer ser stort på krænkelser af religionsfriheden særligt i Mellemøsten, mener forskere og fremtrædende aktivister. Mens islamister særligt i Mellemøsten strammer grebet om religiøse mindretal, er menneskerettighedsorganisationer som Amnesty International og Human Rights Watch stort set blinde over for forfølgelser af kristne i regionen. …

Ifølge professor i international politik ved Københavns Universitet Ole Wæver er Mellemøstens forfulgte kristne “et ulykkeligt offer for en uhellig alliance mellem to politiske hensyn”:

“Dels er organisationerne sammen med venstrefløjen bange for at puste til islamofobien i Vesten, dels er de vestlige lande, som er engageret i krige i Irak og Afghanistan, ikke interesserede i at fremstå som kristne, fordi islamister forsøger at fremmane krigene som religionskrige, hvor det kristne Vesten fører korstog mod muslimer.”

Derfor er forfølgelser af kristne langt mindre synlige i offentligheden end fortjent, siger Ole Wæver.

“Men det burde ikke være så forfærdeligt svært at gøre opmærksom på problemerne uden at fremstå som forsvarer af særligt kristne hensyn. Det handler jo om frihedsrettigheder og mindretalsbeskyttelse,” siger han.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/25390/trackback

8 Comments »

 1. “Dels er organisationerne sammen med venstrefløjen bange for at puste til islamofobien i Vesten”

  Altså bange for at Islam´s sande væsen bliver alment kendt ?

  Det skal nok holde freden !

  Kommentar by Aglet Xander — 18. maj 2011 @ 16:30

 2. Det er vel en af de mere nøgterne analyser fra Ole Wæver, der ellers ofte har budt ind med rendyrket apologi.

  Bonusinfo: Ole Wæver har åbenbart tidligere deltaget i socialdemokratiske politik-udviklingsgrupper; http://www.kommunikationsforum.dk/artikler/karaktermord-eller-varedeklaration-paa-helle-thorning-schmidt

  Det er der ikke noget galt med. Men det da rart at vide når man nogen gange studser noget over hans udlægninger af verdenssituation og ofte ganske kritiske syn på regeringens politik.

  Kommentar by Superman — 18. maj 2011 @ 17:37

 3. Ja – islamproblemet skubbes i baggrunden og “fejes ind under kelim-tæppet” – men det bliver det ikke ved med – en dag kan det ikke mere undertrykkes og bortforklares – må vi håbe at vi stadig er i stand til at tage opgøret og konflikten – det undgår vi ikke – Er bange for, at det er for sent at ændre noget nu og i de kommende år.

  Desværre bliver det mine børn og børnebørn, som kommer til at tage opgøret og ulykkerne med DK/EU forræderne og islam – det bliver ikke nemt og kommer til at koste dyrt – antagelig værre end II Verdenkrig og noget som man nogensidende har set!!

  Kommentar by Black Watch — 18. maj 2011 @ 19:50

 4. Gad vide hvornår det går op for folk, at den pseudoreligiøse og politiske konstruktion kaldet islam i langt højere grad handler om magt og dominans. Det gælder magten over historien, sproget, magten til at fordele samfundets goder.

  At Vesten som helhed fører en henholdende appeasementpolitik overfor islam gør ikke situationen bedre. Det er som om den store dele af den vestlige formoder, at en sådan ført politik vil formilde islam og dens tilhængere. Tværtimod. Det vil kun give den mere blod på tanden.

  Kommentar by Limewoody — 18. maj 2011 @ 19:50

 5. 4.
  Jamen, er det ikke ufatteligt, Limewoody, at folk, politikere osv. i Vesten tilsyneladende ikke aner hvad det er vi har med at gøre ?

  Hvor mange år endnu kan myndighedspersoner og politikerne undlade at sætte sig ind i de islamiske tekster, altså i hvad islam ER og hvilken agenda ideologien har.

  Jeg er faktisk rystet og forarget over denne lallende tilgang til islam og den samme lallende adfærd overfor islam , den selverklærede fjende af Vesten og vestens befolkninger = de urene, 2.klasses mennesker !

  Man skulle ikke tro at vesterlændingene overhovedet aner hvad f.eks. den Europæiske historie omfatter af beskrivelser af islams angreb på de europæiske lande, at det islam har gang i HER og NU er den 3. Jihad mod Europa !

  Jeg føler lyst til at skrige, råbe og bande over denne laissez-faire holdning som meget vel kan komme til at betyde enorme tragedier for ikke alene europæerne, men samtlige befolkninger i Vesten.

  Vågn op, for f…. : Islam ER I KRIG MOD OS fordi Islam for længe siden har erklæret OS krig og gjorde det igen via Khomeini.

  Kommentar by Vivi Andersen — 19. maj 2011 @ 02:30

 6. Uforståeligt at hverken FN, EU og hvad har du, ikke griber ind – evt militært – overfor den systematiske og statssanktionerede undertrykkelse, forfølgelse og udryddelse af kristne i muslimske lande. Vi har stadig overlegne våben.

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 19. maj 2011 @ 08:59

 7. @ 2: Hvis Ole Wæver i dag er socialdemokrat, er det i sig selv en stor forbedring – i sin ungdom var han “fredsforsker” og langt ude på venstrefløjen.

  Kommentar by Absalon — 19. maj 2011 @ 13:54

 8. Amnesty International og Human Rights Watch er desværre underlagt den kultur-marxistiske filosofi. Det har de været længe, og den pæne borgerlige kultur har selvfølgelig ikke opdaget det. Er Ole Wæver ved at opdage et lille hjørne af problematikken? “Det handler jo om frihedsrettigheder og mindretalsbeskyttelse,” siger han. Den med mindretalsbeskyttelse har han fra Det Radikale Venstre. Nej jeg tror alligevel han er for langt ude, selv om han siger, at “forfølgelserne af de kristne er langt mindre synlige i offentligheden end fortjent”. Ole Wæver var fredsforsker, OK, så kender vi hans politiske ståsted. Det er et af landets største problemer, at den yderste venstrefløj har fået de vigtigste stillinger i samfundet siden 1968. De er eksperterne, som de unge uvidende journalister lytter til.

  Kommentar by Tim Pallis — 20. maj 2011 @ 10:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper