19. maj 2011

24 timer: Vi bliver mere blufærdige (5. maj) – Vi bliver mere ublufærdige (18. maj)

Når medierne vinkler skarpt, sløres modsatrettede tendenser. For to uger siden bloggede jeg en historie fra 24 timer om stigende blufærdighed i landets svømmehaller. Blandt ‘eksperterne’ der blev citeret, var journalist og forfatter Anna Louise Stevnhøj, der mente blufærdigheden var udtryk for “en generel kropsforskrækkelse og blufærdighed”, der havde bredt sig i samfundet.

Fra onsdagens udgave af samme avis – Unge intimbarberer sig under bruseren i fitnesscentre.

“Ublufærdige unge barberer deres kønsbehåring under brusere og i saunaer i fitnesscentrene. … Det er både kvinder og mænd, der barberer sig forneden, og ofte er de mellem 17 og 25 år gamle, lyder vurderingen fra centrene. …

Sex & Samfunds formand, Christian Graugaard, siger, at han er forbavset over, at de unges kropskultur har udviklet sig så hurtigt, at de finder det helt naturligt at intimbarbere sig offentligt.

»Vi med en mere traditionel blufærdigheds-opfattelse slet ikke kan følge med…,« siger Christian Graugaard.

Oploadet Kl. 06:28 af Kim Møller — Direkte link7 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/25396/trackback

7 Comments »

 1. Who cares, det er alligevel kun tabere der ikke har deres egen pool. /s

  Kommentar by Vagn Henning — 19. maj 2011 @ 07:39

 2. Tjah, måske er det mig, der er sart, men jeg synes, det er rimelig klamt at komme ud i baderummet og se en fyr sidde på hug og skrabe bollerne. Dette syn har desværre mødt mig et par gange i fitnessdk.

  Nogle aktiviteter er bedre at gøre derhjemme i det private rum, især når de producerer mængder af afskårne pubeshår, som andre ellers skal vade rundt i.

  Kommentar by Thomas — 19. maj 2011 @ 08:29

 3. I vores fitnesscenter har der været en del problemer med muslimaer, der bader og går i sauna med undertøjet på. Der hænger ganske vist et stor opslag, der på forskellige sprog forklarer, at dette er forbudt af hensyn til hygiejnen. Men det er de totalt ligeglade med.

  Efter at folk har brokket sig, er de begyndt at klæde om på toiletterne og i solarierne i stedet for, med lange køer til følge. Der står de så i en lang række, dækket af deres gevandter, og glor hånligt på os arme
  urene tøjter, der har så lidt respekt for vores krop, at vi bare klæder om uden at gøre et stort nummer ud af det.

  Ikke at jeg er vild med, at folk barberer sig i fællesbadet – jeg har aldrig oplevet det selv – men jeg vil så langt foretrække det frem for at skulle stå og føle mig stemplet af dem, der åbenbart er for rene til bare at bade normalt.

  Hvad angår de to artikler, så tror jeg at de begge har ret, og at de er udtryk for en opsplitning i samfundet, der er en uundgåelig følge af multikultur.

  Kommentar by Scarlet P — 19. maj 2011 @ 10:24

 4. OT

  Bo Asmus Kjeldgaard stopper som borgmester i København, efter Ekstra Bladet har afsløret ham i boligsvindel.
  http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article1557687.ece

  Det var dog en befrielse at slippe af med den uduelige politiker. Der klattede over 300 millioner væk som skoleborgmester.

  Ufatteligt københavnerne igen stemte på en sådan inkompetent personage ved sidste kommunevalg.

  Kommentar by tavsen — 19. maj 2011 @ 15:02

 5. Uanset hvad, så hører intimbarbering ikke hjemme i offentlige badeanstalter og svømmehaller…

  Men godt set, Kim. Journalisterne er lynhurtige til at generalisere, ofte på et helt fejlagtigt og selvmodsigende grundlag.

  Kommentar by Jern Henrik — 19. maj 2011 @ 15:31

 6. Landet vrimler med Anna Louise Stevnhøjér. Naive som småbørn, blinde som muldvarpe og rystende som espeløv. En gang imellem må man godt mene og sige at visse personer er meget tæt på at opfylde kriterierne for at blive betegnet som idioter, ikke? Det er hermed sagt.

  Kommentar by EH — 19. maj 2011 @ 17:30

 7. Som ung omkring 1970, er det jo en jammer at se, at store dele af befolkningen har gravet Dronning Victoria op igen. Vi stod, og står ikke på stranden, og hopper komisk rundt på ét ben indhyllet i et badehåndklæde, mens vi forsøger i flere minutter at få hevet badebukserne af eller på, og endnu værre er det for de arme piger der kæmper med udelt badedragt.

  Første artikel er det sædvanlige røgslør om muslimsk opførsel. “Vi” vil ikke vise noget syd for navlen og nord for knæene til nogen fremmed for mænds vedkommende, og slet ikke noget for kvinders vedkommende. Anna Louise Stenhøj er blot en af mange løgnagtige eller uduelige journalister.

  Christian Graugaard har ikke opdaget, at uønsket hårvækst i skridtet behandles med samme naturlighed som uønsket hårvækst i ansigtet. Man barberer det af. Jeg hjælper min kone med det, og hun hjælper mig. Fint arrangement. Vi gør det dog ikke offentligt, for der følger gerne mere med.

  Kommentar by Georg Hansen — 19. maj 2011 @ 17:54

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper