22. maj 2011

Villy Søvndals personlige rådgiver, Thomas Sæhl Sørensen – tidligere venstreekstremist

Onsdag aften forsøgte en større gruppe venstreradikale at barrikere Nørrebrogade, denne gang motiveret af 18-årsdagen for urolighederne efter afstemningen om Edinburgh-aftalen. En bank blev udsat for hærværk, 65 blev anholdt, men alle blev efterfølgende løsladt uden sigtelse.

Den 18. maj 1993 havde Antifascistisk Aktion anmeldt en større demonstration på Blågårds Plads, hvad hen over aftenen udviklede sig dramatisk. Adskillige venstreradikale blev anholdt, flere fik dom, men bevisbyrden var også dengang svær at løfte, og langt de fleste blev efterfølgende frifundet. Blandt den sidste gruppe var et par skribenter fra Muldvarpen, medlemsbladet for den revolutionære socialistiske ungdomsorganisation Rebel. De befandt sig sidst på aftenen på en Nørrebro-legeplads, og blev i kraft af deres tilstedeværelse, sigtet for deltagelse i optøjerne.

Den ene var Thomas Sæhl Sørensen, i dag presserådgiver for Villy Søvndal, med hvem han ifølge Ekstra Bladet nærmest har et ‘far-søn-forhold’. En mand der skriver de fleste af Søvndals taler, og betegnes som en af blot fem personer, der “støber kuglerne på det røde hold”.

(SF.dk, ansatte & DR.dk, Spindoktorens dom)

I Rebel-tiden boede Thomas Sæhl Sørensen i et venstreradikalt kollektiv på Lundbyesgade (Nørrebro), og har således delt adresse med flere militante, herunder en af de sigtede i sagen mod brandattentatgruppen Homo/Aktion. Blandt de nære venner kan nævnes Pernille Rosenkrantz-Theill, hvis fortid på den radikale venstrefløj er et kapitel for sig selv.

Han blev senere aktiv i Antiracistisk Netværk, og fik en strålende journalistisk karriere, med ansættelse på Radioavisens Christiansborgredaktion (DR), Nyhedsministeriet (TV2 Radio), Politiken og Ritzaus Bureau.

I 1992 var han leder af’ Propagandagruppen’ i Rebel, og må som aktiv i Rebel København have haft et vist samarbejde med Antifascistisk Aktion, der på daværende tidspunkt, stod for Rebels antifascistiske ‘arbejde’.

(Muldvarpen 1992/2)

“Rebels mål er, at opbygge et klasse- og statsløst samfund – et kommunistisk samfund, hvor ingen udnytter andre og derved skaber uligheder.” (Rebel – Revolutionære Unge Socialister (Kbh-gruppen): I De Autonome, 1995. S. 128)

“For flere erfarne unge fra BZ-miljøet i København blev REBEL for fast en ramme og uenigheder om metoder og bredde førte til at man hen af vejen trak sig fra REBEL til fordel for grupper som Antifascistisk Aktion (AFA).” (Leksikon.org, Rebel)

(Muldvarpen, 1993/2)

Apropos.

“Onsdag 24. november starter mediernes dækning af min to måneder gamle artikel med en nyhed i Radioavisen af journalist Thomas Sæhl Sørensen. Resten af dagen kører debatten i de øvrige medier på baggrund af Radioavisens vinkel. Radioavisen præsenterede min artikel som et konkret forslag rettet mod bestemte grupper af borgere, nemlig folkepensionister, arbejdsløse og studerende. Journalisten lagde al fokus på stemmeret for tre grupper af borgere, som jeg ikke engang nævner selvstændigt i mit debatoplæg. Samtidig undlader han behændigt den del af mit indlæg, hvori det fastslås, at de grundlæggende menneskerettigheder skal respekteres af alle og gælde for alle.” (Lotte Calundann Noer, Liberator; Berlingske Tidende, 7. december 2004: Debatniveau under gulvbrædderne)

Citater.

“I lederen ‘Fascister uden hagekors’ (18.8.) sidestiller Ekstra Bladet de autonome anti-nazister med nazisterne. Begge grupper omtales som fascister – brune eller rødlakerede. Snak! Helt galt går det for lederskribenten, da han begynder at tilsvine Enhedslisten. Enhedslistens folketingsmedlem Søren Søndergaard omtales som ‘festtaler ved de rødlakerede fascisters optøjer i Roskilde’. Hvad fanden er meningen?” (Ekstra Bladet, 20. august 1997: Kald ikke autonome fascister)

“Socialdemokratiet lefler for højrebølgen i stedet for at give den modspil. Socialdemokratiet vinder ikke kernevælgerne tilbage ved at lefle for de rige og overtage de borgerliges flygtningepolitik. … Højrebølgen er farlig. Ikke kun for flygtninge og indvandrere, men for hele Underdanmark. … Fremmedhetzen bruges til at skabe splid blandt folk på gulvet. … Skal højrebølgen rulles tilbage er det nødvendigt at man tør sejle op mod fremmedhetzen…” (Politiken, 31. januar 1998: På flugt fra Nyrup)

“I stedet for regeringens kvaksalveri er der brug for en kur, der du’r. Arbejdet skal fordeles. Seks timers arbejdsdag og seks ugers ferie kan skabe job til flere…” Jyllandsposten, 20. oktober 1998: En kur, der du’r)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/25423/trackback

15 Comments »

 1. Jeg kan kun skrive som Tolder- vi fik ikke gjort arbejdet færdigt, og desværre bliver det nok denne gang nok vores undergang..FOR VI ER FOR DUMME TIL AT LÆRE AF HISTORIEN.

  Kommentar by Fritz — 23. maj 2011 @ 05:49

 2. Som sædvanlig fint arbejde, Kim.

  Men man bliver efterhånden ikke overrasket længere.

  Jeg mener, når Søvndal kan have Ole Sohn ved sin side. Sohn, der opgav loyaliteten for sit fædreland til fordel for et kommunistisk diktatur, der havde kanonerne rettet mod Danmark…

  Kommentar by Jern Henrik — 23. maj 2011 @ 06:07

 3. Hvorfor tager de borgerlige ikke fat om dette? Det er jo en gaveregn forud for en valgkamp!

  Smid handsken og angrib (udstil) dette pak.

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 23. maj 2011 @ 08:40

 4. Hvis man engang imellem mistænker, at nogle folk på tinge ikke er rigtigt raske i hovedet, har man nok ret:
  http://www.bt.dk/politik/gravid-mfer-lider-af-adhd-og-depression

  Kommentar by Hertz — 23. maj 2011 @ 10:38

 5. Jeg forstår ikke S kan leve med alle disse neokommunister i deres midte. Er S virkelig så magtbegærlige, at de lader hånt om alle politiske principper. Svaret må være ja.

  Det er et besynderligt skue, at se den ene ekstremist bevæge sig rundt om den politiske indflydelse – det være sig i de brugerbetalte public service medier eller i S og SF alt i mens disse partier skælder og smælder på eksempelvis DF, der hænges ud ved alle lejligheder og vi kender jo alle flosklerne.

  Heldigvis afslører venstrefløjens strategi, at den ikke har hverken politiske visioner, politikere med format eller endda nogen dynamisk og modig tilgang til de problemer de sammen med ekstremisterne i de Radikale har skabt. Kort sagt vil venstrefløjen materialistiske betontænkning kun fortsætte den kulturelle katastrofes udfoldelse.

  Kommentar by Limewoody — 23. maj 2011 @ 10:52

 6. Man omgiver sig da med veluddannede og velkvalificerede rådgivere i den socialistiske blok-
  Alt andet ville jo være påfaldende!

  Kommentar by Elis Mogensen — 23. maj 2011 @ 14:50

 7. Tjaa, Thomas Sæhl, det må være frustrerende at bruge hele sit liv på en idé, der aldrig nogensinde bliver til noget. Indtil videre har du spildt mindst 20 år, og ikke en skid har du rykket. Voks dog op og kom videre med dit liv…

  Kommentar by Frederik — 23. maj 2011 @ 15:12

 8. Meget interessant afsløring. Man må give ekstremisterne i og omkring AFA, at de formår at søge magt og indflydelse. Desværre er det lykkes dem uden medierne bevågenhed.

  Kommentar by Martin — 23. maj 2011 @ 15:51

 9. Villy Løgnhals kan bruge hvad som helst og hvem som helst.
  Det ser sort ud for Danmark og danskerne, hvis sådan en type kommer til fadet.
  Manden er samvittighedsløs.

  Kommentar by Anonym — 23. maj 2011 @ 20:59

 10. Gad vide, hvornår vi får mere præcis information om disse personer:
  http://modkraft.dk/nyheder/article/faengslet-for-brandanslag-mod

  http://forum.anarcho.dk/viewtopic.php?id=4894&p=2
  fortæller i nyt indlæg dette:
  “Idag har 4 af vores venner atter været for en dommer. Det resulterede i en forlængelse af varetægtsfængslingen i yderligere 4 uger.
  Det betyder de stadigt har brug for at vide at vi står sammen og er 100% solidariske!
  Derfor SKRIV!
  solidaritetshilsner(snabela)gmail(punktum)com
  eller
  Fangesolidaritet
  c/o Bumzen
  Baldersgade 20-22
  2200 Kbh N

  Breve/tegniner/billeder kan også afleveres i ungdomshuset.”
  Ungdomshuset? Hvilket?

  Kommentar by rubber duck — 23. maj 2011 @ 22:17

 11. Kostelig dialog:

  Skribent
  Re: Pet anholder fire venstre radikale
  PET har anholdt to mere i sagen:
  http://politiken.dk/indland/ECE1286369/ … ttentater/

  Skribent
  Re: Pet anholder fire venstre radikale
  Det er fandme ubehageligt så mange liv de prøver at ødelægge med det her :(

  ——–

  Kommentar by rubber duck — 23. maj 2011 @ 23:12

 12. Har man nu ikke lov til at blive ældre, moderere sig og skifte holdning? Hvis man har været aktiv i rebel, skal man være fordømt og fortabt til evig tid, ifølge jer? Dette ryster ingen på den moderate venstrefløj. Mange af os har selv flirtet med revolutionære ideer i vores unge dage.

  Kommentar by TJ — 24. maj 2011 @ 17:28

 13. -> TJ:

  Det kommer, sjovt nok, ikke som en overraskelse, at en, efter eget udsagn moderat venstrefløjser, har flirtet med det revolutionære….kan vi borgerlige ikke se lyset i jeres røde tankespind skal vi bare have en kugle…ikke sandt?

  Kommentar by Nosferatu — 25. maj 2011 @ 20:44

 14. Det var dog det mest sygelige og ubehagelige forum jeg nogensinde har besøgt. Hvad er det her? En amatøragtig registrering af mennesker med “forkerte” politiske holdninger, på linje med Blekingegadebandens registrering af danske jøder? Parnoide konspirationsteoretikere? Et barnligt chatforum for nazister?

  Jeg stemmer selv borgerligt men respekterer mine politiske modstandere for deres demokratiske ret til at mene noget andet end jeg. Dette her tjener til gengæld ingen respekt.

  Kommentar by Anonym — 30. august 2011 @ 08:01

 15. Utroligt jeg først høre om denne spindoktors blakket ry, nu….det er da en skændsel at en mand med denne fortid kan sidde og rådgive en politiker der desværre med stor sansynlighed kommer til magten! En magt der ligner et job som udenrigsminister med gebrokken engelsk og en ræverøv kommunistisk rådgiver bag sit ord! Hvorfor er dette ikke slået op, herunder valgkampen? Det er da utrolig vigtigt at vi Dansker ved hvilke dømte og kriminelle medarbejder der står bag de politiker der måske kommer til at præsenterer Danmark ud af til??!!

  Kommentar by Kristian — 3. september 2011 @ 19:00

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper