22. maj 2011

… og pludselig var Lars von Trier en typisk dansker

I mere end et årti har Lars von Trier på forskellige måder hånet Danmark og danskerne, og hvis han på nogen måder kan siges at repræsentere noget dansk, så må det være det kulturelle selvhad på den kunstneriske venstrefløj. Herunder illustreret ved hans videohilsen fra 2006, lavet i protest mod den nationale kulturkanon.

“Ohh You Danes… It just shows that in Denmark we have a very small mentality and sometimes forget that there are other people around us.” (Nicolas Winding Refn; Politiken.tv, 20. maj 2011: Refn: Von Trier afspejler den danske mentalitet)

“En tysk avis mente, at Lars von Triers udtalelser om, at han forstår Hitler og nazismen, kunne kædes sammen med den politiske højredrejning i Danmark. Langt ude? Ja, set med danske øjne. Men jo ikke med udenlandske. Når verden de seneste år har hørt om dansk politik og kultur, har det handlet om forhånelse af muslimer.

Det næste, man hører fra os i international sammenhæng, er, når landets verdensberømte filminstruktør udtaler forståelse for Hitler og kalder sig selv nazist. Ikke underligt, hvis nogen ude omkring drager nogle ubehagelige konklusioner om puslingelandet med det ellers så tilforladelige image. … Det svedne grin og den lumpne selvovervurdering går fint op i den lavere enhed, vi synes er så vældig dansk.” (Anita Bay Bundegaard; Politiken, 22. maj 2011: Det er jo kun for sjov)

(Lars von Trier, Videohilsen, 2006)

“… det danske svastika. Det burde samles ind og afbrændes.” (Lars von Trier om Dannebrog; TV2 Zulu, 24. marts 2001)

Oploadet Kl. 13:55 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/25462/trackback

21 Comments »

 1. Han er jo kunstner.
  William Blake: The road of excess leads to the palace of wisdom. ? ;-)

  Kommentar by Anonym — 22. maj 2011 @ 14:14

 2. Han er jo kunstner.
  William Blake: The road of excess leads to the palace of wisdom. ? ;-)

  Kommentar by mb — 22. maj 2011 @ 14:14

 3. Ha, Politikens åndelige blålys Anita Bay Bundegaard er også allerede i gang med omskrivningsforsøgene. Nu er det altså også alle andre danskere, den er helt gal med – ja, måske var det i virkeligheden det Lars fun Trier forsøgte at gøre opmærksom på, Anita? … ja, kom nu frem med det – du kan jo godt! :D

  Og med vores udbredte hang til (påstået) fremmedhad og racisme, så er vi faktisk selv ude om, at vi har fået det (påståede) dårlige ry i udlandet, der gør at venstrefløjens og de kulturradigales store forgudede “kunstner” / filminstruktør Lars fun Trier så let bliver misforstået, når han i udlandet forsøger at være morsom på sit (ubehjælpsomme) skoleengelsk ….

  Hmmm, Anita Bay – hvem er det nu lige, blandt alle danske aviser og medier, der har haft allermest travlt med sprede de der falske rygter om danskerne til udlandet? Ja, netop – Politiken SELV med selveste
  det pæreløse fyrtårn Sankt Tøger i spidsen. Fordi man så kunne henvise til herhjemme, hvilket gyseligt indtryk man henne i udlandet nu havde fået af det usle Danmark med alle de “fremmedfjendske” og “racistiske” danskere.

  http://politiken.dk/debat/signatur/ECE1288536/det-er-jo-kun-for-sjov

  Kommentar by Bjovulf — 22. maj 2011 @ 15:17

 4. Det er mest sandsynligt, at (han tror) han er nazist inderst inde. Men venstreorienteret udenpå, hvilket han er drevet ud i uden at selv at vide hvordan. Hans røde image er bare en “persona” (C.G. Jung).

  Jeg giver ikke en skid for alle de røde tossers brandslukning, der går ud på at han jo ikke mente det eller bare forsøgte at være morsom. Han er et ikon på venstrefløjen og de røde finkulturelle aber prøver desperat at redde ham.

  Det er ganske normalt før røde kulturikoner at være i tvivl om deres ståsted.

  Se bare dette citat; “Jeg er hverken højre- eller venstreorienteret – snarere desorienteret” (Jesper Klein).

  Med Trier er det sådan at Nazisten bare ville ud – ligesom hos Dr. Strangelove:

  http://www.youtube.com/watch?v=iesXUFOlWC0&feature=related

  Kommentar by Sigwar — 22. maj 2011 @ 15:23

 5. Hvad Lars von Trier siger, skal man lade ind af det ene øre og ud af det andet.
  For år tilbage ville han have spillet Internationale, når han skridtede op af den røde løber, forleden havde han en god forståelse for Hitler.
  Kun hysteriske jøder kan blive forarget over en sådan “vimpel”.
  Det hele kan klares med et skuldertræk.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 22. maj 2011 @ 15:50

 6. Han plagierer vel egentlig bare den gamle oikofobkommunist Otto Gelsted:

  “Gør jer frit af selvbedraget
  og et liv, der længst er dødt –
  slet det grimme kors af flaget,
  gør det rødt!”

  (Manden beskrives absurd nok som “humanist OG kommunist” på den groteske wikipedia-parodi leksikon.org: http://www.leksikon.org/art.php?n=976 )

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 22. maj 2011 @ 16:29

 7. Von Trier er en folkeudskifter, men kun af ord, for han er for dum. Han får de offentlige kroner for at kunne leje dyre filmstjerner. Det, der kommer ud af det, har absolut intet format. Specielt hans bevidst rystede, håndholdte kameraer vidner om hans manglende kunnen; men det ødelægger samtidig folks hjerner at se på. ‘DET ER DA GENIALT’.

  Når hele mediedanmark bakker tumpen op og hævder overreaktion fra de reagerende, så er det fordi mediedanmark hader danskerne og Danmark, og samtidig tror sig hævet over alverden som Trier, når vel at mærke kun de danske seere er tilstede i monopolcirkussen. Trier er hævet over alverden, fordi det gået godt så længe med hans lort. Det er netop sådant, der kendetegner tumper, der tages alvorligt.

  Vi husker Herbert Schmidt fra Matador; der var ikke øje tørt, da han rejste til Spanien, og navnlig ikke da han vendte tilbage til Hitlers okkuperede Danmark og ville opføre skuespil. Ideologien er 68-modellens annammede, den er Triers. Man kan ikke være eneherskende på så mange måder. Man kan forsøge at være ond eller god. Den selvoptagede er altid ond. Så enkelt er det.

  Von Trier, von Leth, von And, von Madsen og de andre vonner. De tillader sig alt og kan alt på offentlig støtte, og gud nåde og trøste den, der i opkomlingedanmark siger de øverste i mindste maskestørrelse imod.

  Og hvem er så Herbert Schmidt?:
  http://danmark.wordpress.com/2010/12/17/husker-vi-matadors-herbert-schmidt/

  Kommentar by Jeanne — 22. maj 2011 @ 16:39

 8. Her skærer von Trier så omstændeligt korset ud af flaget. Fint nok. Det er en genial happening. I filmen Antichrist lader han klitoris skære af en forpint kvinde. Som der skæres klitorisser af millioner af piger på verdensplan. I sin seneste film Melancholia får han sågar hele verden til at gå under. Hvad er der snart mere for von’en at skære i, klippe af/væk eller helt få til at forsvinde?

  Der er vist kun islamiske dogmer og konservatisme tilbage, er der ikke?

  Næste gang må det være turen for von’en at klippe en halvmåne og en stjerne ud af et flag og skære hul i hijabs, burkaer og niqabs? Og gøre grin med sharia og halal?

  Men gør von’en det? Er han farve- og kulturblind kunstner, når det kommer til stykket? Er han verdenskunster – eller blot en lokal kunstner, der kun magter (og har råd til) at bokse med den vestlige verden?

  At han har fået tatoveret f u c k på sine fingre viser måske bare, at han er ved at løbe tom for ord i den vestlige verden – han har ikke mere på hjerte. Selvom det nu er tid til at se nærmere på den islamiske verdens ‘kors’.

  Men von’en er vist blevet for syg – og for gammel, for enøjet og konservativ og magelig – til oprør.. Det oprør der er nødvendigt nu.

  Kommentar by Liva — 22. maj 2011 @ 16:57

 9. Bare vent at se!

  Det næste bliver nok, at LfT i virkeliheden har gjort dette som en del af en større kunsterisk happening, hvor han som en anden Odin ofrer sig selv i det højeste træ,for at alverden rigtigt kan skue de “onde”, “fremmedfjendske” og “racistiske” danskere ;-)

  Kommentar by Bjovulf — 22. maj 2011 @ 16:57

 10. “virkeligheden”, kunstnerisk” – GRRRR! :D

  LfT = Lars fun Trier

  Kommentar by Bjovulf — 22. maj 2011 @ 17:00

 11. 2+2=5. Winston Smith http://en.wikipedia.org/wiki/Winston_Smith

  Kommentar by Peter Buch — 22. maj 2011 @ 17:09

 12. OT Haha, nu er USAs præsident Obama lige pludselig blevet irer i DRs optik :D

  O’Bama – how on earth could we miss that? ;-)

  Den sårbare magt
  21. maj 2011 17:10
  Orientering Weekend ser i denne uge på mænd, magt og Sex. På USAs irske landsmand præsident O´Bama [!!!] og på alle de stærke republikanske mænd der ikke tør stille op imod ham ved næste valg.

  http://www.dr.dk/P1/orientering/Orientering_weekend/2011/05/19162318.htm

  Kommentar by Bjovulf — 22. maj 2011 @ 17:19

 13. Luk for statsstøtten (til hr. Trier og alle de andre ivrigt nassende genier), bevar ytringsfriheden (for hr. Trier og genierne og alle os andre).

  Så enkelt kunne og burde det være.

  Kommentar by Crass Børsting — 22. maj 2011 @ 17:41

 14. Ja, ham zionisten Roman Polanski der gav en 13 årig pige stoffer og voldtog hende analt blev jo ikke en non gratia person på Cannes.

  Lars von Trier har åbenbart hele livet troet, han var jøde, og har så af den grund identificeret sig med “forfulgte” minoriteter og skabt sig på den måde, han har.

  Det er selvfølgelig snotdumt af ham at lægge sig ud med jøderne, når han har en karriere i medieindustrien.

  Læs hvad den jødiske journalist Joel Stein skriver i Los Angeles Times :

  http://articles.latimes.com/2008/dec/19/opinion/oe-stein19

  How deeply Jewish is Hollywood? When the studio chiefs took out a full-page ad in the Los Angeles Times a few weeks ago to demand that the Screen Actors Guild settle its contract, the open letter was signed by: News Corp. President Peter Chernin (Jewish), Paramount Pictures Chairman Brad Grey (Jewish), Walt Disney Co. Chief Executive Robert Iger (Jewish), Sony Pictures Chairman Michael Lynton (surprise, Dutch Jew), Warner Bros. Chairman Barry Meyer (Jewish), CBS Corp. Chief Executive Leslie Moonves (so Jewish his great uncle was the first prime minister of Israel), MGM Chairman Harry Sloan (Jewish) and NBC Universal Chief Executive Jeff Zucker (mega-Jewish). If either of the Weinstein brothers had signed, this group would have not only the power to shut down all film production but to form a minyan with enough Fiji water on hand to fill a mikvah.

  […]

  But I don’t care if Americans think we’re running the news media, Hollywood, Wall Street or the government. I just care that we get to keep running them.

  Kommentar by Anonym — 22. maj 2011 @ 17:55

 15. Apropos Lars fun Trier :D

  http://politiken.dk/kultur/film/ECE1288919/refn-kaaret-som-bedste-inst ruktoer-i-cannes/

  Film 22. maj. 2011 KL. 19.45 opdateret 22. maj. 2011 KL. 20.15

  Refn kåret som bedste instruktør i Cannes

  AF Astrid Søndberg og Amalie Kønigsfeldt
  Cannes 2011

  Danske Nicolas Winding Refn er løbet med prisen for bedste instruktør ved filmfestivalen i Cannes.

  Tildelt for den amerikanske film ‘Drive’, som de danske eksperter også inden prisuddelingen havde i topfeltet over palmekandidater.

  Kommentar by Bjovulf — 22. maj 2011 @ 19:29

 16. Smed lidt efter skolepigen. Hun bliver helt overvejende dyppet i tjære og rullet i fjer – selv i Politiken.

  Af Søren Ferling , København NV 14:58 22. MAJ
  Jamen, kære ABB – da du i Folketinget foreslog at økonomiske flygtninge skulle bevilges asyl, indså man at du mentalt set var et barn – en overbeskyttet middelklassepige på en 9-11 år. – Her viser du at intet er sket siden. – Jeg tror at du reagerer fordi nazismen ligger så snublende nær din og Systemet Politikens politiske linie – i har bare vendt racehierakiet på hovedet – inklusive dehumanisering af den forhadte race – danskere. I tror at i er ‘anti’-nazister. Det er i ikke – i er ‘omvendte’ nazister. – Og det tror i i jeres blinde racehad er en form for ‘retfærdighed’. – Og nej, jeg tror ikke at en eneste stavelse i ovenstående vil trænge igennem teflonbelægningen.

  Kommentar by Søren Ferling — 22. maj 2011 @ 21:14

 17. Han hedder Lars Trier, og ikke von Trier!

  Kommentar by Jens — 22. maj 2011 @ 22:46

 18. På Justitsministeriets side om familiestyrelsen om navne står nævnt:
  Hvis du ønsker at tage et helt nyt efternavn, der ikke allerede findes som efternavn, kan du søge om navnet i dit bopælssogn.
  Von Trier fandtes vist ikke før Lars. Der ses 5 ved navn -Lars Trier- uden filminstruktøren nævnt, mig bekendt, ved søgning på KRAK.

  Kommentar by Peter Buch — 22. maj 2011 @ 23:42

 19. Åh, nej, bare vores angiveligt varme følelser for Hitler ikke trækker flere arabere til.

  Kommentar by Ulla Lauridsen — 23. maj 2011 @ 08:50

 20. @ 17 Jens.
  Du har helt ret vedr. Lars Triers navn.

  Trier er nu helt nede i skidtet og kan ikke synke dybere.
  Han er blevet forsvaret af den radigale Anita Bay Bundgaard

  Kommentar by Binee — 23. maj 2011 @ 15:20

 21. Såfremt filminstruktøren har søgt om efternavnet von Trier, hvilket jeg forudsætter er sket, er det hans navn.

  Kommentar by Peter Buch — 23. maj 2011 @ 19:18

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper