22. maj 2011

Politiets indsatsleder orkede ikke at håndhæve loven: “Det er ulovligt, hvad folk gør, men…”

Lørdag besatte flere hundrede autonome det privatejede Søminedepot beliggende tæt på Christiania. Besætterne fik som sædvanlig god ukritisk presse, og det bekymrede eksempelvis ikke Metroxpress, at citere en anonym talsmand.

“Talsmand for BZ Minen Emil som ikke vil stå frem med fuldt navn, mener, at det er fuldstændig legitimt at besætte ejendommen, som har ligget øde hen i flere år og i dag er overmalet med graffiti og har lagt areal til flere piratfester.” (Metroxpress, 13. maj 2011: Aktivister planlægger en kæmpe besættelse)

I løbet af lørdagen bragte flere medier interviews med talsmand ‘Emil Vadhave’, af DR Update skiltet som ‘Emil Vadhane’. Ikke ligefrem et almindeligt efternavn, og at dømme efter udseende og argumentation minder BZ-talsmanden, da også om ‘Emil Cold’, der i Politiken 29. oktober 2009, omtales som beboer i den ulovlige bebyggelse ‘Vadestedet’ på Christiania, der i efteråret 2008 var centrum for en større politiaktion.

(DR Update, 21. maj 2011: BZ’ere har indtaget Søminen)

“Jeg er lettet og glad over, at vi fik [politiet] talt til fornuft så hurtigt.” (‘Emil Vadhave’, BZ Søminen)
“Jeg mener, at fornuften skal stå over loven.” (Emil Cold, besætter, Vadestedet)

Derudover bragte DR Update også et interview med “studerende Erik Storrud”, identisk med BZ-veteranen af samme navn, der ofte er tilstede når der er chancer for at komme i håndgemæng med ordensmagten.

(DR Update, 21. maj 2011: BZ’ere har indtaget Søminen)

Hvor medierne bør kritiseres for den ukritiske tilgang til venstreadikale ulovligheder, så er politiets manglende vilje til at håndhæve loven langt værre. Fra Jyllandsposten – Politiet har ladet BZ’erne gå ind på den private grund. Den er nu besat.

“På Refshalevej 96 – ikke langt fra Christiania – ligger den grund, som aktivisterne planlægger at besætte lørdag kl. 14. Stik imod al forventning greb politiet ikke ind mod aktivisterne, da de nåede frem til den private ejendom Søminen. Lidt før klokken 16 kunne aktivisterne erklære grunden for besat. Og trods gentagne advarsler lader politiet alle gå ind.

Det har været vores strategi hele tiden ikke at prøve at stoppe demonstranterne. Det er ulovligt, hvad folk gør, men dette er en afvejning af, hvad der har været mest hensigtsmæssigt,” sagde en politimand til jp.dk, som var på stedet.

På denne måde undgår man slagsmål og kampe mellem politi og aktivister, forklarede han.”

(Politiken TV, 21. maj 2011: Indsatsleder: Vi er jo fornuftige mennesker)

Indsatsleder, Københavns Politi: Vi er jo også fornuftige mennesker. Trods alt, ik’. Man kan så sige, er det værd at kæmpe for, sådan en gammel grund her. Begynde og bruge stav og tåregas og alt det der for det her. Det synes vi ikke lige.

Oploadet Kl. 16:08 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/25473/trackback

25 Comments »

 1. Prøv at tænke på hvis jeg og en gruppe andre “højreorienterede” fandt et sted, som ikke egentligt andvendes til noget (f.eks. nedlagte kommunale park/vejarealer, huse og bygninger, herunder også hos ejendom eget af en privat person/firma.

  Eller når man bliver stoppet af politiet for bitte små forseelser eller fejl, fanget i, befandt sig et forkert sted – Mon vi så kunne forvente dette: “Københavns Politi: Vi er jo også fornuftige mennesker. Trods alt, ik’. Man kan så sige, er det værd at kæmpe for, sådan en gammel grund her. Begynde og bruge stav og tåregas og alt det der for det her. Det synes vi ikke lige.
  Forskel på folk!! Ja-da!
  Retssikkerheden er væk og pøblen regerer – luk det rådne København af – vi gider ikke det sted mere – køvenhavnistan!

  Kommentar by Black Watch — 22. maj 2011 @ 16:31

 2. Er bygningerne fredet som gamle kaserner og befæstning, er besættlsen af dem vel ulovlig.
  Ellers, få da solgt og bygget på grunden. Det må jo være grunde i million klassen mrd beliggenhed!

  Kommentar by Peter — 22. maj 2011 @ 16:45

 3. Politiet gider ikke, politikerne gider ikke, men de vil hindre private ejere i, at beskytte deres retsmæssige ejendom!
  Så er der ikke andet end fri våbenbesiddelse tilbage!

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 22. maj 2011 @ 17:03

 4. Det viser lige præcis hvilket skråplan, vi har bevæget os ud på. Kriminelle kan samle sig i store flokke eller store familier og derved slippe for straf.

  Kommentar by Egtvedpigen — 22. maj 2011 @ 17:19

 5. Politiet har nok indsat 8-900 mand i døgndrift for at overvåge ekstremistiske højreorienterede bloggere og mandsopdække de mange mange højreekstremistiske grupperinger. Og se, det virker!!!!

  Kommentar by Boo — 22. maj 2011 @ 17:29

 6. Ja Ja, dialogpolitiet har atter forhindret et voldeligt sammenstød og loven må tage skraldet endnu engang.

  LOL, “fornuften” står over loven

  Jeg håber bare at den samlede venstrefløj husker disse begivenheder når vi engang skal tilkæmpe os lovlige tilstande i Danmark igen.

  Kommentar by Santor — 22. maj 2011 @ 19:06

 7. Det er desværre en uhensigtsmæssig pædagogik, som politiet og ikke mindst Københavns Kommune lancerer. Som borger kan man indbryde og udøve hærværk så meget man vil, når bare man er mange nok – og taler meningseliten efter munden i et sandt orgie af tolerance-floskler.

  Man forventer naturligvis, at pressen vil behandle nationalisterne med samme lødighed og respekt, når de i år går i fredelig protest til den svenske by Salem. Og nej, det gør man alligevel ikke.

  Kommentar by Morten — 22. maj 2011 @ 20:44

 8. Ny moderne politiledelse med ny moderne stil. Det varer ikke længe før politiet møder kampklædte op i tangatrusser og blomst i nakken. Det er ikke den enkelte politimand som skal bebrejdes.Det er klam radikal politik, som har sneget sig ind i etaten.

  Kommentar by EH — 22. maj 2011 @ 22:46

 9. Godt politiet gik i dialog med aktivisterne, det kom der virkelig noget godt ud af. De fik til fulde opfyldt deres målsætning om ikke at stoppe demonstrationen…

  Vi er til grin.

  Kommentar by Vagn Henning — 22. maj 2011 @ 23:15

 10. Så er der anderledes konsekvens når der køres gaderæs på Avedøre Holme.

  Det er jo forstyrrelse af den offentlige orden, og folk kunne komme til skade.

  Kommentar by Træt — 23. maj 2011 @ 06:49

 11. Jeg synes også det var en tand for meget dialog i går, men heldigvis blev bulen ryddet natten over, så jeg tager de positive briller på og vælger at betragte det som en krigslist, at rydningen blev udskudt til senere. Take them, when their defences are low!
  Men jeg er stadig bange for at det sender et forkert signal til de mange rødesorte tosser, der kun var der til ramasjang i går, men som tog hjem at sove i Søllerød hos deres arkitektforældre, og derfor kun mødte dialogpolitiet.

  Kommentar by Hertz — 23. maj 2011 @ 08:07

 12. Det er politiets forbandede pligt at håndhæve lovene, deriblandt love om privat ejendomsret og lignende. Det er fuldstændigt utilgiveligt at de passivt står og ser til mens en flok aggressive hashrygere tilraner sig anden mands ejendom. Jeg synes det er utroligt at politiet i den grad laver strudsetricket “for at undgå en konfrontation”. Tag dog for helvede at passe jeres arbejde!

  Kommentar by Tony Albers — 23. maj 2011 @ 08:20

 13. Politiet her i Mohammedanmark er en joke, og en hån mod de almindelige danske skatteydere som er tvunget til at betale løn til pohahahahalihahahatiet. Når man tænker på hvor let og ubesværet 4-5-6 “betjente” kan balancere på en enlig “dansk” dreng så han ender som en grønsag, eller hvor hurtigt dhimmistrisserne kan skyde og dræbe en enlig syg “dansker”, sammenholdt med at dhimmistrisserne flygter hver gang en muslim siger BØH!! til dem. Føj for fanden.

  PS.
  Indrømmet, der er sku fantastiske betjente her i Mohammedanmark, men der er desværre bare lysår imellem dem.

  Kommentar by Fritz — 23. maj 2011 @ 09:48

 14. Ejeren af Søminen er slet ikke tilfreds med indsatsen:
  http://jp.dk/indland/article2439725.ece

  Kommentar by Hertz — 23. maj 2011 @ 10:21

 15. Det at borgerne ikke kan regne med politiet, bør ikke tilægges en tilfældig indsatsleder. Det kommer skam fra højeste sted, Københavns politidirektor Johan Reimann. Ifølge J-P: http://jp.dk/indland/krimi/article2439301.ece:

  Danskerne må i visse tilfælde gerne overtræde loven, uden at politiet griber ind. Sådan lyder det fra Københavns politidirektør, Johan Reimann, efter at politiet lørdag lod op mod 1.000 aktivister besætte Søminedepotet på Christianshavn. »I den situation, hvor der er tale om en midlertidig lovovertrædelse, f.eks. en husfredskrænkelse, kan der være sund fornuft i at se gennem fingre med overtrædelsen,« siger Johan Reimann…

  Kommentar by Niels P. — 23. maj 2011 @ 10:34

 16. Man må håbe, at politiet i det mindste har sikret identiteten på om ikke alle 1.000 så i hvert fald mange af dem.

  Det er sådan, at folk der “i forening” laver den slags hæfter en for alle og alle for een.

  Der skal nok være et par stykker i mellem, der har udsigt til arv eller andet godt. Dem håber jeg så ejeren vil gå efter.

  Kommentar by Hans Und — 23. maj 2011 @ 14:20

 17. Hvis de ikke gør deres arbejde, skal de vil heller ikke have deres løn?

  Er det ikke ret ligetil?

  Noget for noget, skulle jeg mene.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 23. maj 2011 @ 19:30

 18. Ekspert: Klogt at vente med Sømine-rydning

  Det var særdeles fornuftigt, at Københavns Politi ventede til tidligt mandag morgen med at rydde det besatte Søminedepotet.

  Det siger Rene Elley Karpantschof, der blandt andet forsker i vold og protester ved Sociologisk Institut på Københavns Universitet.

  http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/05/23/083355.htm

  Kommentar by Ukendt Person — 23. maj 2011 @ 19:30

 19. Hvordan kan det være at BZ’ere/autonome konsekvent går igang med at SMADRE de bygninger de invaderer. Kæmpe falliterklæring fra Københavns Politis side og skræmmende mangel på dømmekraft.

  Kommentar by Johnson — 23. maj 2011 @ 19:39

 20. Jeg tror sgu jeg tager nogle dages fri og lukker mig og alle dem jeg kender og der gerne vil have en lille ferie, ind i et sommerhus, som ikke bruges for tiden/står tomt – efter nogle dage kan vi så bare tage hjem igen – ikke?
  Bare vi er mange nok og ikke vil forsvinde igen – må vi vel kunne gøre det på samme måde, som BZ´erne??

  Kommentar by Black Watch — 23. maj 2011 @ 20:12

 21. Enhedslistens KERNEVÆLGERE marcherer.

  Kommentar by Anonym — 23. maj 2011 @ 21:01

 22. http://www.modstand.nu/aggregator/sources/5

  Kommentar by rubber duck — 23. maj 2011 @ 22:29

 23. Mon Rene Elley Karpantschof for nylig er kommet til at hedde Elley, eller er han ved at forberede en dropning af Karpantschof, så vi glemmer, hvem han er ?

  Kommentar by rubber duck — 23. maj 2011 @ 22:37

 24. -> Rubber duck

  Det har han brugt på skift i mange år. Se evt. http://www.uriasposten.net/archives/9476

  Kommentar by Kim Møller — 23. maj 2011 @ 23:27

 25. Siden 18. maj for 18 år siden (1993) har Politiet været meget tilbageholdende ved den slags demonstrationer.

  Jeg ved fra et familiemedlem, der som ung betjent dengang blev såret, at han skånselsløst, som så mange andre kolleger, blev trukket gennem den ene undersøgelse efter den anden, bl.a. på foranledning af ombudsmanden. Han var ganske tæt på at opgive sin ansættelse, så demoraliserende var undersøgelsesforhørene, og så modløse gjorde man ordensmagtens håndhævere. Vi kan bl.a. takke ombudsmanden derfor.

  Nu er det borgerne der lades i stikken. Skønt vi har midler og ny teknologien til at slå ned på forbryderne, sker det ikke. Tværtimod. De kan ganske ustraffet i medier mobilisere til ulovlighederne.

  Politiets øverste ledelse (og mange politikere) mener nu at det ikke har nogen betydning at man ser passivt til, når forbrydelserne foregår, og at man selv bedst kan vælge metode og tidspunkt. Det kan være bekvemt, men er uhyre kortsigtet. På den lange bane er det særdeles skadeligt for tilliden til Politi og myndigheder. Resultatet kan blive at borgerne selv forsøger at beskytte sig. Det er selvtægt og burde ikke være nødvendigt i en retsstat.

  Kommentar by Niels P. — 24. maj 2011 @ 21:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper