14. september 2005

Indikationer på kulturel overgivelse – minoritetssprog, polygami og islamiske helligdage

090905 TV2 Nettavisen – Foreslår trekantekteskap:

“Svenskene vil høre mer fra feministbevegelsen Fi (Feministisk Initiativ) som fredag innledet sitt landsmøte i Örebro og bestemte seg for å stille med kandidater i riksdagsvalget neste år.

Forslaget om en samlivslov er ett av flere spørsmål som diskuteres på landsmøtet. Forslaget innebærer at flere personer skal kunne inngå i et registrert partnerskap. En slik lovendring vil også kunne åpne for tradisjonelt flerkoneri.

– Det kan utnyttes. Kanskje må man utforme det slik at det ikke kan utnyttes. Det finnes en gryende bevegelse for polygami i Sverige. Men dette handler om å gi mennesker bedre muligheter til å leve som de vil, uttaler en av Fis talskvinner, Devrim Mavi, ifølge Expressen.”

100905 Kristeligt Dagblad – Indvandrernes sprog holdes udenfor i EU:

“Gennem en årrække har den europæiske union gjort en lang række tiltag med det formål at sikre de sproglige minoriteters rettigheder. Senest har EU-Kommissionen meddelt, at den vil give støtte til uddannelsesforløb, som gennemføres på baskisk, gælisk, finsk-ugrisk eller andre minoritetssprog. Herhjemme kritiserer Helle Lykke Nielsen, lektor ved Center for Mellemøststudier på Syddansk Universitet imidlertid, at den europæiske indsats udelader de store indvandrersprog som arabisk og tyrkisk.

120905 SVT Östergötland – Imam positiv till ändring av lovdagar:

“- Det är bra att Norrköpings kommun vill se över möjligheten att anpassa ledigheter inom de kommunala skolorna till religösa minoriteters heliga dagar. Det säger Zekerijah Cajlakovic som är muslimsk imam från Bosniakiska islamiska församlingen i Norrköping.”

Oploadet Kl. 08:34 af Kim Møller — Direkte linkSkriv!

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper