4. juni 2011

“Oh, come out you black and tans”

Jeg sympatiserer i sagens natur ikke med IRA, men der er nu noget fantastisk over irernes mere folkelige trods. Glimrende fortolket i sangen Black and Tans, der findes i utallige udgaver på nettet. Black and Tans var øgenavnet for et nyoprettet britisk regiment, der i 1920 fik til opgave at slå det irske oprør ned. Hør sangen på Youtube.

“I was born on a Dublin street where the Royal drums do beat
And the loving English feet they tramped all over us,
And every night when me father’d come home tight
He’d invite the neighbors outside with this chorus:

Oh, come out you black and tans,
Come out and fight me like a man
Show your wives how you won medals down in Flanders
Tell them how the IRA made you run like hell away,
From the green and lovely lanes in Killashandra.

Come let me hear you tell
How you slammed the great Parnell,
When you fought them well and truly persecuted,
Where are the smears and jeers
That you bravely let us hear
When our heroes of sixteen were executed.

Oh, come out you black and tans…

Allen, Larkin, and O’Brien–
How you bravely called them swine!
Robert Emmett who you hung and drew and quartered!
High upon that scaffold high,
How you murdered Henry Joy!
And our Croppy Boys from Wexford you did slaughter!

Oh, come out you black and tans…

The day is coming fast
And the time is here at last,
When each yeoman will be cast aside before us,
And if there be a need
Sure my kids wil sing, “Godspeed!”
With a verse or two of Steven Beehan’s chorus.

Oh, come out you black and tans…”

Oploadet Kl. 12:30 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/25840/trackback

14 Comments »

 1. Wouw, tak for det link.
  Bragte søde minder om den irske pige jeg kærestede med, og som gav mig et tape med “IRISH REPLUBLICAN JAIL SONGS” med Paddy Reilly.
  Ku’ ikke dy mig for at søge lidt på Paddy Reilly og fandt denne.
  http://www.youtube.com/watch?v=zRNV_MDT-7o
  og fik våde øjne.
  Det var kærestens hjemby og jeg besøgte mormoren der boede få meter fra en af de forfærdelige 10 meter høje mure man havde bygget tværs over gaden.

  Kommentar by Eyvind Dk — 4. juni 2011 @ 13:08

 2. Uha-uha, den nordirske konflikt er godt nok noget af en hvepserede at stikke hånden ned i, men jeg må give dig ret i at den klassiske irske folkemusikkultur og dèn slagsmålsberedte fandenivoldskhed, den ofte afspejler, nok kan være inspirerende, så længe vi ikke havner i decideret blind fanatisk-terroristisk blodrus af en slags, der bare ikke længere burde høre hjemme blandt civiliserede kristne nordeuropæere.

  (Gammelt had forgår som bekendt ikke så let, og jeg har da her på de hjemlige breddegrader også hørt en sød lille vandrehistorie fra langt op i forrige århundrede om en gammel svensk bondekone, som – forevist et billede af Christian II – vistnok på en pengeseddel? – skal have hvæset “Kristian Tyrann!”, spyttet på billedet, krøllet det sammen og smidt det på jorden, altsammen på baggrund af Det Stockholmske Blodbad tilbage i år 1520!)

  Angående moderne irsk pop er jeg dog nærmest ved at kaste op over frelste “Bono”-typer, som på den ene side synger “protest-pop” og prædiker artige, socialistisk-inspirerede budskaber i medierne, mens de på den anden side flytter deres egne musikmilliarder i skattely…

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 4. juni 2011 @ 13:59

 3. Og det er endnu mere tragisk for irerne, at mere
  end to millioner åbenbart stadig er ‘tvunget’ til at leve
  i England, Skotland og Wales…….

  Kommentar by Fidibus — 4. juni 2011 @ 17:46

 4. JEG KAN KUN BLIVE VED MED AT GENTAGE DETTE BUDSKAB TIL MUSLIMER I DK
  Gøre som os eller forlade os
  Vi skal ikke prøve at analysere og forstå 57 versioner af islam eller dens 13 sharia samlinger. Det er ikke for os at sige til muslimer, hvor der skal laves om på deres kultur og religion. Vi skal blot sige til alle muslimer uanset hvor de kommer fra, at det er ikke os, som skal indrettes efter deres ønsker om ændringer. Det er dem selv, som SKAL indrette sig efter vores kultur, skikke og værdier. Nul særbehandling, punktum. Hele det muslimske paradigme er: Dem mod os.
  Muslimer skal ikke have end moske før….
  Vi skal ikke røre en FINGER, før muslimer har ændret Islam til at tolerere andre end dem selv, ligestilling mellem kønnene, fjernet Sharia lovgivningen, lader vantro komme til Medina og Mekka, ændrer Islam og koranen så de ikke HADER de vantro, fjern “dawa”, “sharia”, “dhimmi” og “jihad” fra koranen, gifter sig ikke med andre end muslimer, lader muslimske piger blive som vestlige piger og lade dem få deres seksuelle frigørelse, kristne og jøder er ikke som aber og grise, dræber kristne og brænder kirker i muslimske lande, slår dem der forlader Islam ihjel, fjern Madrassa og Koran skoler, osv. FØR DER IKKE SKER NOGLE ÆNDRINGER HOS MUSLIMER SKAL VI IKKE RØRE EN FINGER. Vi venter…..hvad er muslimernes næste træk? Tør de ligge pres på den Saudiske konge, eller er de bare kyllinger? Vi er anti jihad, vi er anti sharia og vi er anti dawa og anti apostates mord.
  Og hvis de endelig får en moske, skal kønnene ikke separeres og der skal ikke være minerater, og det skal være udelukkende på DANSK, men det ligger 20-100 år ude i fremtiden.
  Det er muslimske unge der vil have moskeer, mens vores unge ikke kunne drømme om at bygge flere kirker. Det viser deres indoktrinering/hjernevaskning fra barns ben, som man har fået fra deres fundamentalistiske forældre. Hvis de vil fortsætte denne stil må de tage til Mellemøsten, vi gider ikke den levemåde heroppe! Det første muslimer lærer i Danmark er om det er Haram eller Halal.
  De virkelige afgørende punkter for at Islam skal kunne begå sig i en global verden er at man ikke tager unge ind og indoktrinerer dem/hjernevasker dem fra barns ben i Koranen og Muhammed, giver piger uddannelsesfrihed uden pres, giver piger deres seksuelle frigørelse så de bliver nogenlunde som vestlige, at man fjerner det islamiske kulturelle pres hos unge i Islamiske kredse, gør op med ære og skam traditioner i Islam samt andre traditioner der har negativ formål, og ikke giver individet frihed. OG SÅ STOP MED AT TAGE KORANEN OG DEN RELIGION/IDEOLOGI SÅ SERIØST!
  Her kan salafister, wahabister, hizb ut tahrir, islamister, islamisk trossamfund, pro Iran folk, fundamentalister der ikke kan tage afstand fra stening og lignende godt skride fra Danmark. Samt dem der tager bogen alvorligt og ikke kan tåle at Muhammed bliver tegnet eller de der deler verden op i de troende samt de vantro, I har INTET at gøre i dette land. Og tro mig der er MANGE der sætter ummahen og deres muslimske religiøse identitet større end dansk nationalitet. Dette vil 20-50 år ude i fremtiden være afgørende, hvis der skulle komme en krig imod muslimer, som har stået på de sidste 1400 år pga. hver i sær har sin triumferende tro, og lad jer ikke narre af at der har været rolig de sidste 340 år.
  HVORFOR KAN I BARE IKKE FALDE TIL I EN GLOBAL VERDEN OG LIGESTILLE JER ISTEDET FOR ALT DET VRØVL VI SKAL HØRE PÅ? PRØV IKKE PÅ AT TAGE MAGT OG DOMINERE LIGEGYLDIG HVOR I ER! BEVIS FØRST I KAN FÅ JERES EGNE LANDE TIL AT FUNGERE UDEN AT SLÅ IHJEL, RACISME, OSV.! I SKAL IKKE HAVE LOV TIL AT FÅ EN FREE RIDE I VORES LAND!

  Kommentar by Tim — 4. juni 2011 @ 18:24

 5. Det var i 1985 jeg var i Belfast. Vi kørte fra republikken op til Ulster, og kom forbi adskillige checkpoints. Ved det første hev jeg kameraet frem for at tage et billed, hvilket fik familien til at kaste sig over mig – for at dække kameraet – og spurgte om jeg var sindsyg!
  Hvis soldaterne ved et checkpoint så en blitz ville de måske åbne ild og, og nedskyde hele bilen. Derefter var jeg anderledes ydmyg og passede mere på. Hele det indre af Belfast havde ALLE sine butiksvinduer op til 3. sals højde dækket med tykke træplader!
  Det var vildt at opleve stemningen direkte.
  Jeg var/blev stor IRA-tilhænger, men fik nok ved deres senere rene terroraktioner.
  Men deres musik, øl, sprut og kultur er second to none!!!!!!!!!!!!!

  Kommentar by Eyvind Dk — 4. juni 2011 @ 18:30

 6. Hvor har du ret 2 A.P.Johnsen. De nordirske/irske udvandrere til USA medbragte en trods og et enorm forbehold overfor indgreb i deres privatsfære, fra magthavernes side, en ret til at ville besidde våben og en stærk patriotisme overfor deres nye hjemland som havde givet dem frihed. Mangler vi ikke lidt trods?

  M.h.t. BONO der har du også ret. Jeg ville synes bedre om Bono, hvis han gav hele sin enorme formue til de nødlidende i Afrika før han begynder at belære os andre om “ansvarlighed,” men jeg tvivler på at hans filantropiske holdninger vil gå så langt. Hvis han gjorde, hvordan kunne han da have råd til at gøre det som kun virkeligt rige kan, såsom at få fløjet sin yndlingshat fra UK til Italien fordi han havde glemt den?

  Alverdens penge kan ikke købe klasse.

  Kommentar by synopsis-olsen — 4. juni 2011 @ 21:18

 7. ->6: Eller den med Bono der står på scenen og klapper mens han råber til publikum: “Hver gang jeg klapper, dør der et barn i Afrika.” – hvorpå en publikummer råber tilbage: “Så hold da op med at klappe din idiot.”

  Kommentar by Hodja — 4. juni 2011 @ 21:44

 8. @6 Synopsis-Olsen:

  Tak for din tilslutning, men jeg kan alligevel ikke lade være med at tænke på, i hvilken utrolig grad mange irere blev strålende patrioter i deres nye – og måske netop vel at mærke frie og demokratiske? – hjemland USA:

  Man skal vist ikke besøge mange politi- eller brandstationer i New York eller Boston for at finde stolte, dedikerede politi- eller brandmandsfamilier, hvor denne slags oprigtigt samfundstjenende hverv er gået i arv i adskillige generationer? ;-)

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 5. juni 2011 @ 01:48

 9. I forlængelse heraf kunne man vel strengt taget prøve at tage sig et lille kig på disse to branchers tabslister under terrorangrebet imod New York 11.september 2001: Jeg vil i udgangspunktet – uden overhovedet selv at have læst nærmere op på det – vædde en sval pint velskænket guiness på at der forekommer en vis overvægt af irsk-klingende navne, og al ære for det!

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 5. juni 2011 @ 01:54

 10. Ja, nu bliver det måske lidt anstrengende (men okay, hjemmesidebestyreren er da trods alt også historiker?), for jeg har lige smugkigget lidt på Wikipedia’s artikel om Irsk-amerikanere:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Irish_American

  (Med fare for at blive alvorligt gammelskole-nationalromantisk kunne man måske overveje visse fæle “genetiske” teorier om nogle decideret dødsforagtende vikinger, som enten ved voldtægt eller decideret bosættelse får forplantet sig med de måske lidt mere fromme og fredelige kristne keltere på hin grønne ø, for at man derefter har nogle eventuelle efterkommere, som sjovt nok har nosser til ligeledes at søge vestpå over åbent hav i jagten på en ny og bedre tilværelse?)

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 5. juni 2011 @ 02:36

 11. Håber det er ok? Her er lidt mere Irsk

  http://youtu.be/qdRQ-o3f4hw

  http://youtu.be/3ncTWslqo9w

  Kommentar by PBr — 5. juni 2011 @ 08:47

 12. Do not forget the easter uprising 1916
  the foggy dew

  Kommentar by maxxa — 5. juni 2011 @ 18:45

 13. ‘Come out and fight me like a man’
  Findes der mon et mere rammende kampråb for et folkeligt oprør?

  @ 6 Olsen:
  Tom Wolf skrev i sin bjergtagende roman, “Forfængelighedens Bål” om netop irsk-amerikanerne i New Yorks politi at de [citeret efter hukommelsen] ‘hellere vil tage en kugle lige i ansigtet, end vige så meget som en tomme.’

  Det er netop den trods vi skal finde frem mod de muslimske skrællinger, så skal det sgu nok gå alt sammen.

  Come out and fight me like a man! Hvis I ellers tør!

  Kommentar by Mikael — 5. juni 2011 @ 19:25

 14. “Det er netop den trods vi skal finde frem mod de muslimske skrællinger, så skal det sgu nok gå alt sammen.”

  Et af problemerne er så bare at du vil have størstedelen af befolkningen imod dig.

  Kommentar by PBr — 6. juni 2011 @ 03:49

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper