27. september 2005

Foreningen for Etnisk Ligestilling: “Det med ægtefællerne ser jeg ikke som et problem”

En undersøgelse af Catinét for Ugebrevet A4 kunne igår berette at integrationen går den forkerte vej, og tallene er intet mindre end skræmmende. Et citat:

Mens andelen af beskæftigede indvandrere steg fra 33 til 50 procent fra 2000 til 2004, er den nu faldet til 43 procent. Andelen uden for arbejdsstyrken er lige så stor og har været stigende det seneste år.”

I den anledning havde P1 debat idag hentet Henriette Kjær og Uzma Ahmed Andresen fra Foreningen for Etnisk Ligestilling ind i studiet, til en analyse af dansk integration anno 2005. Sidstnævnte var tydeligvis mere en del af problemet end af løsningen. Her lidt fra dialogen, som udemærket illustrerer at Foreningen for Etnisk Ligestilling er en del af problemet, og ikke løsningen.

Uzma Ahmed Andresen: Tendensen er at flere og flere indvandrerkvinder, især pakistanerne vælger deres ægtefælle selv, og det gør de udfra hvad de har af ønsker… Jeg er ikke enig med dig i at kvinderne er undertrykte…

P1-Vært: Men stadigvæk det er kun 46 pct. af kvinder i den arbejdsdygtige alder der er i arbejde – hver anden af efterkommerne, altså børn der er født i Danmark… Det går godt siger du, men det er kun her tredje, hver tredje af de børn som er født i Danmark som gifter sig dansk – resten henter deres ægtefæller…

Uzma Ahmed Andresen: Jeg ved det går godt, jeg ved der er fremskridt, jeg ved at tendenserne peger den rigtige vej, men at det ikke kommer op til overfladen… Det med ægtefællerne ser jeg ikke som et problem, hvis man føler at det er en del af ens kultur der præger ens hverdag, så kan det da godt være at man ønsker at ens ægtefælle har den del også, så der er basis for at man forstår hinanden på hjemmefronten… Jeg er ikke enig i at man absolut skal sige at integrationen sker når man nu går ud og gifter sig med en af dansk oprindelse.

Når Dokumentations- og Rådgivningscenteret for Racediskrimination kæmper for det islamiske tørklæde-kodeks, så kan det ikke overraske at ovennævnte forening, der arbejder for “bekæmpelse af diskrimination” i praksis kæmper for ‘retten’ til ikke at omgås kristne danskere. Biskop Keld Holm, der grundlagde foreningen for et par år siden må have en grim smag i munden.

Oploadet Kl. 20:42 af Kim Møller — Direkte linkSkriv!

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper