29. september 2005

“en elegant blanding af virkelige udtalelser og opdigtede, men yderst sandsynlige scener”

Det er tilsyneladende højsæson for Bush-bashing. Sidste fredag havde Aarhus Teater danmarkspremiere på David Hares Stuff Happens, en forestilling med følgende emne:

Et foruroligende og aktuelt stykke om en storpolitisk verden, hvor kampen om magt overskygger enhver form for moral og fornuft. En verden som Danmark, i kraft af sin deltagelse i Irak-krigen, i høj grad er en del af. Med en elegant blanding af virkelige udtalelser og opdigtede, men yderst sandsynlige scener, skildrer Hare de politiske overvejelser, der lå til grund for USAs og den vestlige alliances ihærdige forsøg på at finde masseødelæggelsesvåben i Irak og vælte landets diktator Saddam Hussein… David Hare fremstiller med stor dramatisk indsigt og politisk viden et særdeles autentisk billede af, hvordan politikerne opfører sig bag lukkede døre. Og det er bestemt ikke kedeligt! Vi bliver vidne til et taktisk spil i korridorerne, der reducerer politiske intriger i film som Kongekabale til rene bagateller. Har du ikke den nære storpolitiske historie i frisk erindring, får du den her serveret som en rystende Reuter-nyhed – og vel at mærke med det der skete bag kulisserne.”

Nøjagtigt som Udefras motivanalyser, men med den skønlitterære genres frihed til at præsentere virkeligheden uafhængigt af samme. Reklamen for stykket siger alt:

Den republikanske leder af repræsentanternes hus, Tom Delay måtte igår træde tilbage fra sin post på grund af en sigtelse for overtrædelse af reglerne for finansiering af en valgkamp i Texas. Bush er fra Texas, så den fik fuld skrue i de fleste medier. Ingen gjorde det værre end Erik Ettrup i dagens Orientering – et citat fra Republikansk leder træder tilbage:

“Sammen med George Bush har Tom Delay været arkitekten bag republikanernes valgsucceser… de har suppleret hinanden. Bush har været ansigtet udadtil og har udstykket den politiske kurs. Delay har været jernmanden der har fået skruet flertal sammen med både pisk og gulerod. Han brutalitet er legendarisk og han bliver af mange betragtet som den mest indflydelsesrige politiker i USA efter præsident.”

Dick Cheney er “skyggen bag Bush”, Richard Perle er “mørkets fyrste”, Karl Rove er enten “amerikansk politiks grå eminence” eller “hjernen bag Bush”. Tom Delay må fremover sættes på listen over dukkeførerere.

At Bush blot er en marionet for en neo-konservativ intelligensia er et synspunkt som ofte ledsages af påstande om Bushs manglende intelligens, lejlighedsvis præsententeret fra den modsatte side, som værende en intelligent politiker der forfører folket med påtaget dumhed.

I dagens Århus Stiftstidende kan man læse seneste bashende mediestunt fra overdrevet – troligt formidlet af Berlingske Tidendes Poul Høi. Vi har tidligere hørt at Bush er en genfødt kristen, og at netop de er de mest fanatiske af alle kristne. Sangen er hørt før, men teksten vendes nu på hovedet. Fra forsiden af Stiftstidende, og største artikel i udlandssektionen – Cavlingprisvinderen Poul Høi med nyheden Se og Hør ikke fik med i denne uge:

Rygterne er skabt af tabloid-avisen The National Enquirer som ingen seriøse aviser i USA tør bruge som kilde. Artiklen Bush’s booze crisis har derimod cirkuleret på venstreorienterede blogs siden onsdag i sidste uge, og det er svært at tro Høi læser andet. Journalistisk er det dog helt i hundene at Høi uden videre anmærkninger kæder Enquirers beskyldninger sammen med et par loonistiske artikler af Kathrine van Wormer på History News Network dateret 12. maj 2003 (Is George W. a “Dry Drunk”?) og 25. januar 2004 (More evidence that Bush Is a “Dry Drunk”?). Men så fik han i det mindste mulighed for at citere David Letterman for disse knap så vise ord:

“Der er rapporter om, at præsident Bush er begyndt at drikke igen. Det er kun rimeligt, hvis han er, for han har fået alle os andre til at drikke.”

Humoristisk apropos: When President Lincoln was approached about Ulysses S. Grant’s drinking, he is reputed to have responded, ‘find out what he’s drinking, so I can send it to my other generals.’

Oploadet Kl. 20:25 af Kim Møller — Direkte link6 kommentarer

6 Comments »

 1. Når man nu husker hvad Clinton blev udsat for, er det her da ikke specielt vildt, bare en anden stil – det hører nok med til jobbet.
  Se hvad de osse kan finde på:
  http://alexanderband.dk/bush/ :-)

  Kommentar by mb — 29. september 2005 @ 20:54

 2. Til mb

  Alexanderband er i særklasse herhjemme – virkelig god humor. Jan Gintberg må også tilføjes listen – han formår som ingen anden dansk standupper at gøre grin med politikere, uden man aner en tung politisk slagside. Humor for humorens skyld så at sige. Intet er værre end Hausgaard-typer, som tror deres politiske overbevisning har almen interesse.

  Kommentar by Kim Møller — 30. september 2005 @ 08:40

 3. Medarbejderne på DR sover sikkert ganske udmærket også om natten. Danmark er så primitivt et land, at befolkningen har udset DR til at være øverste sandhed. DR’s journalister føler sig af gode grunde urørlige, udstyret som de er med statslicenseret orakelstatus.

  De, der burde sove dårligt, er os borgere. Desværre er middeldanskeren for dum til at indse dette. Han tror fast og fuldt på at Kofi griber ind, hvis bistandshjælpen udebliver.

  Hvornår, om jeg tør spørge, tænker debattørerne på hvad der kan og skal gøres? Hvornår ser jeg forslag til handlinger, der kan genindføre civilisationen i mit lille land?

  Eller er debatten her blot et tørrestativ for ungdommelige betragtninger vasket i filosofikum?

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Anonym — 30. september 2005 @ 11:59

 4. At nedlægge DR er et af de vigtige skridt, eller i det mindste at afluse det kraftigt. Men hvordan gør vi det? Har svært ved at se hvad vi kan gøre, så længe kvinderne (og bløde mænd) har den indflydelse de har.

  Kommentar by Kim Poulsen — 1. oktober 2005 @ 12:28

 5. Hvordan får vi så nedlagt DR Kim? Det er vel overflødigt at nævne, at jeg er enig med dig.

  Selvom Kim’s og andre kritiskes blogge er godt besøgt, så mangler der stadig kontakt til nogle millioner Danskere, før budskabet er kendt? Hvorledes får man den almindelige Dansker i tale?

  For nogle år siden lavede jeg i anledning af en eu-afstemning en eu-plakat til min bils bagrude. Én fik den kontakt med. Han havde gjort sig store anstrengelser for at brække sig ud over bilens bagrude. Én gang bilvask var en billig pris for at nå mange tusinde. Er det noget i den retning, man skal gøre? En streamer med: ”Luk DR! Vil du finde dig i eensidig manipulation?” ?

  Hvis nogle kvikke unge mennesker går i gang, så støtter jeg projektet.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Anonym — 1. oktober 2005 @ 14:35

 6. Jeg med !

  Kommentar by Whodares — 2. oktober 2005 @ 18:48

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper