16. juni 2011

Morten Torbjørn Andersen og hans revolutionære kamp mod AGF’s nye hovedsponsor

Som medlem af KRIFA eller Det Faglige Hus slipper man for at finansiere venstrefløjens politiske kamp. Fra århus Stiftstidende – AGF’s fans siger nej til KRIFA.

“Kristelig Fagbevægelse og AGF har indgået en treårig aftale, der blandt andet betyder, at der det næste halve år skal stå KRIFA på brystet af AGF-spillerne. Men det er ikke alle, der er lige glade for den nye aftale. En stor, voksende gruppe af AGF-fans har organiseret sig på Facebook på en side, der hedder »AGF-fans der siger nej til KRIFA som sponsor«. …

Morten Torbjørn Andersen, der har oprettet siden, skriver, at den er for AGF-fans, der siger nej til kristen og politisk propaganda fra KRIFA som af mange opfattes som en skruebrækker-fagforening, der kun tænker på profit.”

Man skal være ualmindeligt venstredrejet, for at se en reklame for Kristelig Fagforening som værende politisk eller religiøs propaganda, og initiativtageren Morten Torbjørn Andersen har da også en fortid på den ekstreme venstrefløj. Tidligere på året var han kommunikationsmedarbejder for Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet, men tilbage i 2007 var han som aktivist for det venstreorienterede Operation Dagsværk, hovedperson i en radiodokumentar om gruppens initiativer i Bolivia. Her fortalte han ærligt om hans anti-imperialistiske kamp, der fik ham anholdt under rydningen af Jagtvej 69.

(P1, Dokumentarzonen, 31. oktober 2007: Morten og revolutionen)

Morten Torbjørn Andersen: Jeg arbejder for Operation Dagsværk, ulønnet. Jeg laver sådan mange forskellige projekter, mange forskellige politiske aktiviteter, sådan ude på den, hvad hedder det – den ekstreme venstrefløj, den radikale venstrefløj. Der laver jeg mange ting.

Der er ved at en Reclaim the Streets, hvor man sådan set besætter gaden, eller hvad skal man sige… Ideen er jo, at det er folkets gader, det er ikke dem med pengene, som har monopol på at have plads. Så man kræver sine gader tilbage, man kræver sit byrum tilbage… Det handler om vigtigheden af, at have et sted hvor man selv definerer de rammer man lever i. Altså, det minder meget om det projekt Operation Dagsværk i år er bygget op omkring. Guarani’erne skal være fri for sådan en eller anden spansk imperialisme, amerikansk imperialisme af en art, og sådan kan man jo på en eller anden måde sige, at Nørrebro, eller Ungdomsmiljøet er kolonialiseret af det småborgerlige Danmark på en eller anden måde. Altså det er jo vidt forskellige vilkår, og det er en vidt forskellig kamp, men det handler i bund og grund om at få lov til selv at definere de vilkår man lever under.

Oploadet Kl. 16:17 af Kim Møller — Direkte link27 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/26209/trackback

27 Comments »

 1. Sikke en sinke! Men en udmærket repræsentant for sin art, naturligvis.

  Kommentar by MT — 16. juni 2011 @ 17:14

 2. Hvis det ikke var for den arbejdende og skattebetalende del af befolkningen ville samfundsnassere som Morten Torbjørn Andersen ” med et projekt ” kun kunne overleve ved at samle flasker.

  Lad os nu få stoppet alle de skatteyderbetalte “projekter” som arbejdsuduelige venstrefløjs aktivister har opfundet.

  Kommentar by Santor — 16. juni 2011 @ 18:08

 3. Man kan blive medlem af følgende facebookgruppe, og støtte op om AGF:

  https://www.facebook.com/pages/AGF-fans-der-respekterer-klubbens-beslutning-om-KRIFA-som-sponsor/152475318159754

  Kommentar by Lars H — 16. juni 2011 @ 20:41

 4. og den anden sideejer er tilhænger af enhedslisten… Ikke fordi det bare er “tilfældige AGF fans” der har oprettet siden.

  et udpluk af fansider den anden ejer er fan af:
  Det Kommunistiske Manifest Karl Marx (under bøger)
  Enhedslisten (under interesser)

  Kommentar by ole — 16. juni 2011 @ 20:45

 5. “… det handler i bund og grund om at få lov til selv at definere de vilkår man lever under.”

  Det handler i bund og grund om at denne autonome ikke skal have lov til at definere de vilkår jeg (man) lever under.

  Kommentar by Niels P. — 16. juni 2011 @ 22:12

 6. Mon Nicolai Wammel vil jage ekstremisterne ud af Aarhus ?

  Kommentar by Tolder — 16. juni 2011 @ 22:19

 7. Som bonusinfo har den anden intiativtager til gruppen, Martin Odgaard, tidligere været skribent for den autonome hjemmeside modkraft.

  Kommentar by Philip S — 17. juni 2011 @ 00:18

 8. Godt fundet Kim ! Uriasposten er efterhånden det eneste sted der rent researchmæssigt tager fat i de historier som aldrig brings i msm.

  Nicolai Wammen er en lille klam socialdemokrat der befinder sig vel i selskab med de venstreekstremes stormtropper. Århus Stiftstidende er Wammens fanklubs officielle blad.

  Kommentar by Perh — 17. juni 2011 @ 07:04

 9. http://stiften.dk/aarhus/sfo-brand-var-paasat 17. juni 2011
  Ikke siden den 20 millioner kroner dyre brand på Møllevangsskolen i 2003 har en skolebrand kostet århusianerne så mange penge som branden på Gammelgaardsskolens SFO. Aarhus kommune har nemlig en selvrisiko på ikke mindre end 25 millioner kroner.

  Det skønnes, at branden på Gammelgaardsskolen kommer til at koste borgerne 12 millioner kroner….

  Nå, vi sparer bare lidt på gammeldanskerne

  Kommentar by tavsen — 17. juni 2011 @ 07:34

 10. -> 9

  Fuldstændig rigtigt. Omkostningerne til ubrugelige perkere, EU og vores tåbelige krige skal vi have råd til. Så man alle andre spare i solidaritet eller arbejde 12 minutter mere.

  Kommentar by Boo — 17. juni 2011 @ 11:48

 11. Det er da noget svineri at en forening der oven i købet falsk betegner sig selv som en fagforening bruger medlemmernes penge på at støtte private virksomheder som de sportsklubber de sponsorerer jo er.
  Er der en option hvor medlemmerne kan frabede sig at deres kontigent bliver brugt til det ?
  Det burde der være da nok ikke alle medlemmer er AGF eller AG København fans eller bare ikke er sports interesseret og mener at deres kontigent burde bruges på fagligt arbejde.
  Men det er selvfølgelig ikke Krifa`s intensioner da de jo i virkeligheden er en arbejdsgiverforening.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 17. juni 2011 @ 12:39

 12. http://vbn.aau.dk/da/clippings/titusindvis-skal-trodse-en-storkonflikt(5b688724-f271-4f9c-a27a-39cbccd19768).html

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 17. juni 2011 @ 12:54

 13. -> Per Henrik Rasmussen

  “Er der en option hvor medlemmerne kan frabede sig at deres kontigent bliver brugt til det ?”

  Det er ret simpelt. Man kan melde sig ud, og evt. melde sig ind i anden fagforening der bedre svarer til ens sportslige eller politiske udgangspunkt.

  Kommentar by Kim Møller — 17. juni 2011 @ 12:56

 14. Det håber jeg så sandelig også at de gør når det efterhånden begynder at trænge ind at nasserøvsorganitationen Krifa i virkeligheden ikke varetager deres interesser med mindre de selvfølgelig har et ønske om at være en nasserøv.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 17. juni 2011 @ 13:09

 15. Morten-et-og-andet-Torbjørn Andersen, stakkels knøs.

  Håber da han finder en fornuftig vej at slå ind på, på rejsen gennem tilværelsen.

  Men “kostforagter” er han jo ikke, så måske kommer vi til at høre mere om ham som en af de mange tilfælde den yderste venstrefløj har ædt med hud og hår .

  Kommentar by Vivi Andersen — 17. juni 2011 @ 13:39

 16. Nu er jeg ikke specielt meget sportsinteresseret og mener at sport fylder alt for meget og optager plads for mere relevant viden men jeg kan da godt følge dem der er modstander af dette sponsorat.
  Det må da være nederen at se sit hold rende rundt som reklamesøjler for en organisation hvis slet skjulte højredrejede snylter agenda man skal være ualmindeligt blåøjet for ikke at kunne få øje på

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 17. juni 2011 @ 13:55

 17. -> Per Henrik Rasmussen

  To ud af tre ord du skriver her på siden er politisk onani. Søger du længe nok, skal du nok finde en modpol til højre. Mit liv er for kort.

  Kommentar by Kim Møller — 17. juni 2011 @ 13:58

 18. Hr.Møller
  99% denne blogs emner og kommentarer er uforløst politisk petting så hvis du mener at dit liv er for kort er det selvforskyldt.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 17. juni 2011 @ 14:21

 19. […] Bevis #1: De to folk bag "hadegruppen" på Facebook er aktive på den ekstreme venstrefløj og har stået bag flere politiske aktiviteter og artikler. Læs mere […]

  Pingback by AGF og Krifa i gidselsdrama | Sponsor med vilje — 17. juni 2011 @ 21:10

 20. @18 Ingen tvinger dig til at læse bloggen. Der er RIGELIGT af skribenter derude, som er rørende enige med dig i at en selvstændig kristelig a-kasse må være et højredrejet fascist-foretagende på linje med restauranten NOMA eller KFUM-spejderne. Slut dig for alt i verden til denne tanketomme majoritet. I mellemtiden vil du måske have os andre undskyldt – os, som ikke er enige i de gængse vrangforestillinger om ondskabsfulde højreorienterede plot.

  Kommentar by Vest — 17. juni 2011 @ 22:55

 21. Hr.vest (nok ikke det vilde vilde vest men alligevel lidt John Wayne er der sku at spore)
  Nu er du som du selv antyder nok ikke den største gourmet expert og det er vel ikke min skyld at du blev kaseret som spejder.
  Skal jeg stave det for dig eller hvad ?
  Hint
  det begynder med f

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 18. juni 2011 @ 01:01

 22. @21 Jeg håber, at det ord du vil stave til er “farvel”. For som sagt ville det være oplagt hvis du sluttede dig til de andre 80-90% af de danskere, som kan se højreorienterede forfærdeligheder overalt – selv i en kristen a-kasse.

  Kommentar by Vest — 18. juni 2011 @ 10:57

 23. “…Det er da noget svineri at en forening der oven i købet falsk betegner sig selv som en fagforening bruger medlemmernes penge på at støtte private virksomheder som de sportsklubber de sponsorerer jo er…”

  Hvordan betegner de sig “falsk” som en fagforening ?

  Du har fattet uhyggeligt lidt om den virkelige verden.

  Fagforeninger er interesseorganisationer, der skal fremme deres medlemmers bedste interesser. De er ikke organisationer med en gudgiven overlegen moral eller indsigt i noget som helst.

  Det gør Krifa også. De benytter blot muligheden for at ligge sig i slipstrømmen på andre uden at opfinde den dybe tallerken igen. Det kan de så tilbyde til en ordentlig pris, dels fordi de ikke skal finansiere et kæmpe polit-apparat og dels fordi de modsat de inkompetence røde foreninger fungerer iht. kompetencer snarere end trofasthed for en eller anden obskur sag.

  Jeg har arbejdet professionelt med bl.a. partstrepræsentanter fra FOA, 3F, Metal og RBF, og jeg er på medlemmernes vegne bestyrtet over kvaliteten af den rådgivning de får. Der er Krifa og Fagforeningen Danmark som eksempel meget mere kompetente og meget mere realistiske på deres medlemmers vegne. De er i øvrigt også hestehoveder foran til at give feedback, saglig kritik og forbedringsforslag.

  Kommentar by Kbh — 19. juni 2011 @ 16:35

 24. @23 Kbh
  Læs dog inlæg #12
  Når du så har gjort det så læs det lige en gang til.
  Er der så noget du stadig ikke forstår så er du velkommen til at stille uddybende spørgsmål hvis de ellers er relevante.
  Hej hej

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 19. juni 2011 @ 17:41

 25. Et eller andet sted er det jo lidt dobbeltmoralsk at kræve man kan blive fritaget for kontingent til politiske interesser via fagforeningen , men her er svaret bare at holder man ikke af at ens penge skal støtte AGF så kan man bare melde sig ud …Hvori ligger forskellen udover det er elendig reklame for Krifa når det igen foregår i 1 div :-)

  Jeg ved det bare er reklame, men alligevel for det er næppe majoriteten af krifas medlemmer der støtter AGF ?

  Kommentar by Whodares — 19. juni 2011 @ 18:35

 26. kristofobi

  Kommentar by M — 21. juni 2011 @ 04:52

 27. Jeg er den i omtaler som skribent på Modkraft.dk, det er ikke rigtigt. Jeg har aldrig skrevet der, ligesom Modkraft heller ikke er nogen autonom side, men en nyhedside/portal for en samlede venstrefløj.

  Vi har ikke en såkaldt “Hadegruppe” på facebook, men derimod en gruppe på over 1700 like’s der siger nej til politik og religion i vores klub!

  Kommentar by AGF Fan forever — 23. juni 2011 @ 21:34

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper