4. oktober 2005

Mere om Muhammed-illustrationerne – Khankan, undertegnede og en nærtagende muslim

Fra dagens Berlingske Tidende – Sherin Khankan læser Koranen på sin helt egen måde, og undrer sig over hun ikke kan bruges som modpol i Bluitgen-debatten på Deadline. Hvis DR2 vil have muslimers syn på Muhammed-billeder, så siger det sig selv at Khankan ikke kan bruges – hun repræsenterer jo blot forfulgte islamiske sekter:

Opinion: DR2 dæmoniserer muslimer
“Onsdag 28. september bliver jeg ringet op af »Deadline« og spurgt, om jeg kan deltage i en debat vedrørende forsiden til Kåre Bluitgens nye bog om Profeten Muhammad. Det særlige ved denne forside er, at den forestiller Profeten ridende på en kamel. I klassisk islamisk teologi og tradition viser man ikke Profetens portræt. Tegneren har derfor valgt at være anonym af sikkerhedsmæssige grunde.

Jeg forklarer DR2-journalisten, at det er korrekt, at der ikke er tradition for at portrættere Profeten blandt aktive muslimer. Men at denne adab (dvs. særlig respektfuld omgang og tone med Koranen og Profeten) selvfølgelig ikke kan forventes at gælde for ikke-muslimer. Majoriteten af Danmarks aktive muslimer er ikke optaget af denne forside og ser ingen problematik i det forhold, at en ikke-muslim ikke følger Guds vejledning på dette område. Jeg er ikke bogstavfundamentalist. I lighed med mange andre muslimer anlægger jeg en reformistisk tilgang til Koranen og er i højere grad optaget af Koranens essens. Journalisten virker ikke tilfreds med mit svar og siger skuffet: Jeg troede, at du var imod, at man viste Profeten. Det er jeg også, men jeg forventer ikke, at ikke-muslimer viser dette hensyn. Så kan vi ikke bruge dig alligevel.

Torsdag 29. september startede konstruktionen på den ikke-eksisterende konflikt…”

Fra Ritzaus Bureau (via Herning Folkeblad):

Dødstrusler mod bladtegnere

“En side i Jyllands-Posten fredag med en række satiriske tegninger af profeten Muhammed bragte i den grad en ung mands følelser i kog, at han ringede til avisen og truede tegnerne på livet. Efter en intens efterforskning lykkedes det mandag for politiet i Århus at finde frem til en 17-årig, der blev sigtet for trusler efter straffeloven.”

Fra dagens Jyllandsposten – et opkog af denne postering som læserbrev:

Ingen leflen for islam i 1911
“Tak til Jyllands-Posten for artiklen med Muhammed-illustrationerne (1/10), selv om flere af bidragene med deres lidt for abstrakte form blot bekræfter problemets eksistens. Det er tankevækkende, at da den senere rektor for Københavns Universitet, filologen Johannes Østrup i 1911 udgav sin Muhammed-biografi, var der ingen leflen for religiøse dogmer. Her blev forsiden prydet af Muhammed ridende gennem luften på en tovinget hest (Burak), nøjagtigt som den islamiske tradition foreskrev – samme tradition, som fastholder, at Muhammed blot er et menneske – Guds sendebud.”

Oploadet Kl. 19:12 af Kim Møller — Direkte linkEn kommentar

1 kommentar »

  1. Pinagtigt indlæg af Khankan. Ifølge JP bliver avisen nu boykottet af kiosker i København og sagen var ifølge en kioskejer der har Satan *sic* og som var tyrker der havde boet 29 år i Danmark det sore debatemne ved fredagsbønnen.

    Kommentar by Christian — 4. oktober 2005 @ 23:25

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper