30. juni 2011

Bent Jensen vil lægge kilderne frem – Tidligere P1-redaktør havde KGB-kodenavnet ‘Kraig’

I universitære kredse kaldes han ‘Sorte Bent’, og det plager tydeligvis venstrefløjen, at historien om Den Kolde Krig ikke udelukkende skrives af marxistiske historikere med veludviklet politisk følsomhed. Først var det utilstedeligt, at Bent Jensen refererede PET-kildes vurdering af Jørgen Dragsdahl. I søndags konstaterede han med udgangspunkt i Kjeld Olesen og fodnotepolitikken, at Socialdemokratiet var påvirket af Sovietunionen – en banal sandhed, men yderst problematisk.

Der er mere i dagens Berlingske Tidende, og hvor endnu en tidligere P1-redaktør er i fokus – Forsker vil afsløre KGBs danske kontakter.

“Center for Koldkrigsforskning med historiker Bent Jensen i spidsen bebuder nu, at det vil offentliggøre navnene på et større antal danskere, som under Den Kolde Krig havde tæt kontakt til det sovjetiske KGB og andre efterretningstjenester fra den gamle Østblok. …

»Jeg håber, at vi får lov til at give et meget mere konkret billede. At vi må give mange flere konkrete oplysninger end PET-kommissionen. Det vil sige, at vi sætter flere navne på. Jeg ved godt, at mange har så ondt over det med navne, men det er absurd,« siger Bent Jensen, der allerede i dag i Berlingske sætter navn på én af de personer, han vil skrive ind i rapporten: SFer og tidligere chefredaktør for Information, afdøde Torben Krogh.

PET-kommissionen omtalte kun Torben Krogh ved hans KGB-kodenavn, »Kraig«, og vurderede, at KGB overdrev hans betydning for at imponere Moskva. PET rejste aldrig straffesag mod Torben Krogh, og hans familie afviser i dag, at han skulle have været agent. …

SFs Pernille Frahm vil nu bede justitsminister Lars Barfoed (K) forklare, om Bent Jensen trods mange advarsler får lov til at bringe navne…”

(DR Online, 26. juni 2007: Torben Krogh død, 63 år)

“Men også pressens etik og navnlig den informationsfrihed, som nok er det eneste dogme, den ellers udogmatiske og lidet fantatiske socialist-redaktør helt eentydigt bekender sig til.” (Dagens portræt, Kristeligt Dagblad, 30. januar 1981)

Oploadet Kl. 16:40 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/26529/trackback

23 Comments »

 1. Henrettelse af de skide landsforrædere er det eneste anstændige.

  Kommentar by Fritz — 30. juni 2011 @ 17:02

 2. Gi de røde en på tuden!

  Kommentar by Tim — 30. juni 2011 @ 17:24

 3. 1Fritz

  SÅ får vi dælemig travlt, du .

  For der er kommet mange flere til og af en for nu-og fremtidens Danmark langt farligere forrædere !

  Kommentar by Vivi Andersen — 30. juni 2011 @ 17:32

 4. Bent Jensen kan bare lække navnene i bedste “wikileaks” stil det er så populært for tiden!

  Så kan statsadvokaten overtage sagen derfra, så vi kan få dømt forræderne.

  Kommentar by Santor — 30. juni 2011 @ 17:50

 5. Kim fin post. Dog tror jeg du har lavet en mindre fejl:Hvor står det at Krogh var redaktør hos DR ?

  Kommentar by Lars H — 30. juni 2011 @ 18:06

 6. Torben krogh var p1 redaktør i adskillige år. Dragsdahl freelancede men fik fast job samme sted- P1 Orientering.

  Kommentar by Kim Møller — 30. juni 2011 @ 18:34

 7. Herregud, de havde KGB kontakter, lad os dog få kortene på bordet. Hvor slemt kan det være for Pernille Frahm ? “Fortidsforvaltning” er sgu ikke Danmarks stærke side, der er tyskerne en del foran. Tøsedrenge !

  Kommentar by wied — 30. juni 2011 @ 19:01

 8. Kim. Har du et link, for jeg kan ikke rigtig finde noget på nettet. Fast kommentator på P1 er ikke helt det samme.

  Kommentar by Lars H — 30. juni 2011 @ 19:25

 9. Her er lidt supplement:

  Torben Krogh (1943-2007) blev uddannet til journalist på United Press Internationals kontor i København og som 22-årig ansat ved avisen Information.
  Kun 25 år gammel valgtes han til chefredaktør på Information 1969 (til 1972), hvilket skaffede ham en straffesag på halsen for at offentliggøre et dokument, som politiet havde beslaglagt i Kejsergadesagen. Det indeholdt ifølge byretten militære hemmeligheder. Tiltalen gjaldt også den ansvarshavende redaktør Børge Outze og Bjarne Hansen.
  I perioden som chefredaktør skrev Krogh også ”Verdens Bank Bogen” , ”Den amerikanske trusel” og ”Anslag mod Statens Sikkerhed. Efterretningssagerne 1969-71”, alle tre udgivet af Rhodos. Efter jobbet som chefredaktør fortsatte han livet ud som medarbejder i forskellige sektioner på Information, men prøvede desuden at få to andre aviser op at stå: Minavisen og Socialistisk Dagblad. Hans journalistsignatur var ”tok”. Han var en kort tid engageret i partipolitik i SF, men foretrak journalistikken: klummeskriver ved Politiken, lederskribent på Information, USA-korrespondent Christiansborgreporter, redaktør på Udenrigspolitisk Selskabs tidsskrift, kommentator på ”Orientering” på DR 1. etc. (og bøger som ”USA i dag – modsætninger og konflikter i det amerikanske samfund” 1973 (om raceproblemer m.m.) og ”Det sorte Oprør”, GB, 1977).
  Han repræsenterede Socialistisk Lytter- og Fjernseerforbund (SLF) i Radiorådet fra 1978. Organisationen skulde bekæmpe den ”borgerlige indoktrinering” i TV, radio og dagspresse og ”arbejde for en demokratisering af de statslige massemedier og fremme en bevidst holdning….”
  Han var blandt de 65 vigtige venstrefløjsfolk, der i november 1977 blev inviterede til det lidt hemmelighedsfulde top-møde på Esplanaden 5 i København. De skulde bane vej for et socialistisk samfundssystemet (se JP 24.10.77 samt nærmere omtale af personerne i tidsskriftet AKTION nr. 4, 5 og 6, 1979)
  Torben Krogh skrev skolebog 1981 om den danske arbejderbevægelses historie,”Nu dages det brødre”, beregnet for 8.-9.- klasser, Borgens Forlag, (anmeldt i Berlingeren 13.3.81 og i Politiken 24.3.81.) Og underskrev samme år på den sovjetinspirerede fredsappel i BT 20/11 side 19. Han vendte tilbage til Informations ledelse i 1984 sammen med Vibeke Sperling, men han havde sit hyr med de anarkistiske 68-journalister, og de trak sig fra chefredaktørstillingen. Han var formand for Journalisthøjskolens bestyrelse og skolens Efteruddannelses bestyrelse, underviste på skolen og beskæftigede sig i øvrigt med internationalt arbejde i FN´s uddannelses-, videnskabelige- og kulturelle afdeling, UNESCO og tilkaldtes tit til DR som politisk ”ekspert”. I 1990´erne var han formand for den daværende mediekommission, Medieudvalget, og tildeltes Publicistklubbens jubilæumspris.
  Torben Krogh huskes også for sin store viden om litteratur, musik og kunst som en del af hjemmets dagligdag. Han havde i 1966 giftet sig med kunsthistoriestuderende Leila Møller, med hvem han skrev en bog om Hørupstatuen i Kongens Have. Hun blev senere museumsinspektør ved Willumsen Museet i Frederikssund.

  Spydpigen

  Kommentar by Gertrud — 30. juni 2011 @ 19:37

 10. Hermed min holdning til problemattiken. For mig at se er problemet de røde lejesvende, men deres børn; de sorte lejesvende. (En tidligere leder på netavisen Lykeon.dk)

  DE SORTE LEJESVENDE

  Der diskuteres i disse dage en del omkring de røde lejesvende. På den ene side mener borgerlige politikere og kommentatorer, at marxisterne i tresserne og halvfjerserne var hyret af KGB, til infiltrere landet og svække modstandskraften. På den anden side mener de gamle marxister ikke at de gjorde noget galt, men ser det stadig deres handlinger som en kamp for det gode samfund.

  Nogle har reelt taget afstand fra deres fortid som Ole Sohn, andre befinder sig stadig mentalt i halvfjerserne som DR´s P3. Hvad kan man gøre? Og hvad har disse røde lejesvende af forhold til den nye infiltrationstrussel radikal islam?

  I første omgang mener jeg, at man bør kigge lidt på metoderne for KGB som, sandsynligvis, stod bag infiltrationen af det danske samfund. KGB arbejdede uhyggeligt effektivt, de var velorganiseret og deres metoder var ekstremt velfungerende og svære at modvirke. Metoden kaldte de, i følge KGB afhopperen Yuri Bezmenov, for “subversion”. Metoderne var en videreudvikling af den kinesiske krigsteoretiker Sun Tzu metoder. I følge hans klassiske værk “The art of war”, er spionage og påvirkning af fjendens moral af den største vigtighed for krigsførelse. Denne taktik førte til en “hemmelig” krig i det vi dag kalder den kolde krig. Krigen blev ikke ført med fysiske våben, men blev ført med efterretningstjenesternes krig imod hinanden. Det skete i hele verden; PLO i Palæstina, Ayers i USA, Pinochet i Chile, 68 oprøret i Frankrig og USA, i Afghanistan, Iran, Kina, Taiwan, Korea, Vietnam, ja hele verden var den kolde krigs skueplads. Efterretningstjeneste stod overfor efterretningstjeneste KGB overfor CIA og MOSSAD.

  I Danmark var der også en lille og uanseelig skueplads. Det betød ikke det store i det store verdensbillede, men det var en stor ting for Danmark. Det socialistiske og kommunistiske Danmark var de villige lokaloperatører for Sovjet. Det mest eklatante eksempel var vel Atomkraft nej tak bevægelsen, som kun giver mening fra et Sovjetsynspunkt. Jeg mener, hvem får noget ud af at den ene part nedruster ubetinget? Det gør den part der ikke nedruster. KGB´s klamme hånd er ret tydelig at se i denne bevægelse. Så var der pascifismen med Rifbjerg som det evige pascifistiske tudehorn. Hvem får noget ud af det? Sovjet. Den agressive kvindebevægelse var muligvis også en del af sovjetinfiltrationen. Det er ikke noget jeg har bevis for i Danmark, men det er de metoder KGB, i følge Yuri Bezmenov, selv eksekverede i de fjendtlige områder, og det passer overraskende godt på Danmark. De brugte de samme metoder i de andre lande de infiltrerede, så hvorfor ikke også i Danmark? Hermed giver udtrykket “røde lejesvende” mening, idet der ligger den sandhed i udtrykket, at dem der var pascifister, gik atommarch og var radikale rødstrømper reelt ikke kæmpede for en bedre verden med større solidaritet, de gjorde bare KGB´s beskidte arbejde.

  Det er selvfølgelig forfærdeligt at erkende at man har levet på en livsløgn, og min fornemmelse er da også at 68´ere som Rifbjerg desperat holder fast i deres idealer, idet erkendelsen af at han er blevet taget ved næsen, betyder et reelt spildt liv. Det er trist, men det er ikke første gang i historien at en generation er blevet taget ved næsen.

  For mig at se, er der heldigvis ved at ske et skred, og flere fremtrædende kommunister har erkendt deres medskyld. Den mest fremtrædende eksponent for denne trend er den tidligere formand for det kommunistiske parti Ole Sohn. Han har reelt erkendt sine fejl, og forsøger at komme videre. Men der er rigtig mange der ikke er kommet så langt, og som stadig holder fast i parolerne fra 68. DR´s P3 er efter min mening, og personlige erfaring, den mest destruktive eksponent for denne uheldige manglende udvikling.

  Var verden så blid og god at der ikke var flere farer, og vi kunne bruge al den tid i verden på at gøre op med de tidligere røde lejesvende, så kunne vi bruge de næste tyve tredve år på at diskutere kold krig og 68´ernes rolle i denne. Men sådan er virkeligheden ikke. For en ny fare er opstået; radikal Islam. Propaganderet fra Iran og fra Egypten/Saudi Arabien. Iran er længst og tydeligst fremme med store prestigebyggerier på Nørrebro og en slet skjult propaganda dagsorden. Saudi Arabien med deres Al Queda og Egypten med deres Muslimske broderskab er også langt fremme. Al Qeuda kender vi til fra angrebet på dobbelt tårnene i New York og infiltration af muslimer i Ishøj. Det muslimske borderskab kender vi fra Tariq Ramadans besøg på Krogerup Højskole.

  I følge mine efterretninger i det iranske miljø er det iranske sikkerhedsapparat stærkt influeret af KGB metoder. Mange af KGB toplederne skulle efter sigende, efter Sovjets fald, have emigreret til villige betalere af deres sorte kunst, herunder mange muslimske regimer. Og, hvis man kigger lidt på de metoder islamisterne bruger i Europa og USA, så kan man tydeligt se at de har været inspireret af KGB. Det er de samme metoder de bruger; nedbrud af moralen, omvendelse af de akademiske institutioner (Edward Said bl.a.), mediearbejde. Ligesom KGB bruger de altså list og taler med to tunger.

  Her har vi så det reelle problem for Danmark. For det er farligt, at vi endnu ikke har fået gjort op med de røde lejesvende, når der nu pludselig er dukket en spiller op der bruger de samme metoder, som de røde lejesvende tidligere er faldet for. Vi risikerer at de røde lejesvende nu bliver til sorte lejesvende.

  Denne trend mener jeg er ret tydelig i det danske samfund. Tag f.eks. P3 og deres promovering af det islamistiske band Outlandish, og deres nuværende promovering af den tidligere medlem af Outlandish; Burhan G. Hvorfor gør P3 det? Så er der utallige eksempler på at medarbejdere i stat og kommune bevidst propaganderer for Islam. Hvorfor gør de det? Jeg mener, multikulturalismen fordrer at man respekterer andre kulturer, ikke at man propaganderer for dem. Hvad med de autonome som nu står side om side med islamisterne? Hvorfor gør de det?

  Det er fordi at de røde lejesvende er blevet til sorte lejesvende.

  Ubevidst, eller bevidst, har de tidligere rødgardister nu overført deres alliance til sortgardisterne.

  Og, det er et forfærdeligt stort problem for den danske stat og det danske demokrati. Staten og samfundet fungerer kun hvis borgerne er loyale overfor det. Demokratiet ligger ikke murstene i folketingets bygning, den ligger i loyaliteten borgerne har overfor den frie, oplyste samtale.

  Hvad gør man så med de sorte lejesvende? Ja, man bør i først og fremmest respektere de tidligere røde lejesvende som nu er blevet erkendte omkring deres fejl, og som nu reelt bekæmper islamismen. Jeg synes at man skal respektere Ole Sohn og Villy Søvndahl for den kamp de reelt tager med de folk de har i deres bagland, som jo står på vippen for at blive sorte lejesvende, ja reelt er sorte lejesvende mange af dem. Det må være en svær kamp.

  Yderligere mener jeg, at Grundtvig har givet os et mægtigt våben i kampen for demokratiet, som vi endnu ikke har svunget med reel virkning. Dette våben er oplysningen, og ja, det stærkeste våben er selvfølgelig Folkeoplysningen. Når først folket forstår hvad det islamiske projekt går ud på, så vil de vende sig fra det. Her er et velfungerende Trykkefrihedsselskab af en utrolig stor betydning, idet Trykkefrihedsselskabet reelt fungerer som et oplysningsorgan for det folkelige. Derfor vil en styrkning af Trykkefrihedsselskabet og en distribution af deres litteratur i stat og kommune være af stor væsentlighed.

  Der vil være nogle forhærdede forbrydrere ind i mellem, jeg tror f.eks. ikke på at P3 kan omvendes, men så må man vel, hvis ikke andet kan gøres, lukke ned for institutionerne, men det bør selvfølgelig være sidste udvej, det er ikke så dansk ikke at få en chance til.

  Men altså, vi bør endnu engang rejse den lysende fakkel over det danske land, således at sandheden kan skinne ud i hvert eneste dansk hjem. Det er vores bedste mulighed for at modvirke de sorte lejesvende og deres propaganda.

  Kommentar by Asger Trier Engberg — 30. juni 2011 @ 20:00

 11. For lang tid siden (1998 http://www.information.dk/22266 ) mente Preben Wilhjelm ellers, at det eneste rigtige var at fremlægge hele PETs materiale om de “ulovligt registrerede”…

  Noget han har gentaget senere i Politiken (kan ikke lige finde et link)

  Nu har piben så fået en helt anden lyd http://politiken.dk/debat/ECE1321470/smid-skyklapperne-bent-jensen/

  Er den her sag meget længere end, at et antal menneskere har blottet sig ved pleje omgang med andre (i blandt personel ved USSR s ambassade), som de delte ideologi med?

  De troede så i deres grænseløse naivitet, at der højest var tale om, at det blev registreret, at de holdt et møde. Nu viser det sig så at referater og sikkert utallige andre bilag ligeledes er blevet gemt.

  Og så er der visse spørgsmål der trænger sig på… Og disse spørgsmål er så ikke blevet filtreret på behørig vis af fx. kommuzisten Poul Villiume med tilhørende spærring af muligheden for opponenter til at stille mod spørgsmål…

  Jeg gætter på vi de næste måneder ser en række alt for tidlige dødsfald. Ikke at der er nogen der slår nogen ihjel, men simpelthen hjerteslag og den slags.

  Kommentar by Hans Und — 30. juni 2011 @ 20:06

 12. Et ægte mandfolk denne Bent Jensen. Han tør gå mod trenden med at være forstående og moderat og udglattende, men den går ikke når det drejer sig om problemer der har været nærmest landsskadelige.

  Kan vi forestille os Reagan sige “Her Gorbachov riv halvdelen af muren ned?”

  Eller Lincoln gå ind for at slaverne skulle have fri mellem 21.00 og 05.00?

  I året 33, tegnede Jesus den berømte streg i sandet og foreslog, “Lad den som er en skurk i superklassen, og som ikke er blevet arresteret i løbet af de sidste fem år og som ikke har nogen truende sagsanlæg mod sig, lad ham kaste den første sten.” Nej vel.

  Der er kun kommet store oprydninger, afsløringer når personer har set stort på det at behage en gruppe der kan udgøre en fare.

  Kommentar by synopsis-olsen — 30. juni 2011 @ 20:22

 13. Asger Trier Engberg. Fremragende fremstilling af dem, der var på den forkerte side af kridtstregen under den kolde krig.
  Hele venstrefløjen har et problem, fordi de betjente sig af en ideologi/religion vel vidende, at den udryddede 100 millioner af egne borgere med den begrundelse, at de var klassefjender.
  Socialdemokraterne var jo de førende antikommunister i mange år, men de kørte efterhånden af sporet i 1960-erne for så at køre i grøften i 1980-erne med fodnoterne efter oplæg fra KGB.
  Som du nævner, er det svært for mange at forlade den marxistiske tro på klassekamp og proletariatets diktatur, der skal føre menneskeheden ind i himmerige.
  At Ole Sohn skiftede til Socialistisk Folkeparti efter kommunismens sammenbrud er nok mere opportunisme end sindelagsskifte.
  Han har investeret SÅ dybe følelser i kommunismen :)
  http://www.24.dk/image/3582112/523×540?.cached
  Hvis han havde meldt sig ind i Venstre, de Konservative eller Liberal Alliance, havde jeg måske troet på hans omvendelse ;)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 30. juni 2011 @ 20:34

 14. Asger, jeg kan garantere at den hellige gral ej er velforvaret hvis blot vi fik islam tilbagerullet. Problemet vi har er en politisk korrekt elite, som i så fald bare ville fylde vort land op med flygtende afrikanske kristne.

  Kommentar by Lars H — 30. juni 2011 @ 20:35

 15. PS. Check lige Enhedslistens tidligere borgmester Gunna Starck – hun sejler nu lige i armene på Hamas i Gaza.
  Den Rød-Grønne alliance ;)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 30. juni 2011 @ 20:41

 16. @ Antimarx anno dazumal, takker :-) tja, jeg bryder mig ikke om landsforrædere, men jeg er frisk på at godtage folk hvis de indrømmer deres fejl. Problemet i dag er jo at mange socialister gerne vil videre men ikke kan fordi de er fanget i at deres egne ikke vil tage opgøret med den kolde krig. Det gør så at dette opgør skygger for opgøret med de sorte lejesvende. Da det er de sorte lejesvende som pt. forpester og forråder landet, så er der aktuelt et stort behov for at få opgøret med deres forældres svigt gjort så hurtigt som muligt.

  Man ligger som man har redt, og, for mig at se, så er man bedre kørende hvis man i det mindste har indrømmet man har taget fejl, end hvis man hænger fast i iransk propaganda som P3 gør. :-)

  Kommentar by Asger Trier Engberg — 30. juni 2011 @ 20:43

 17. @ Lars. tja ja jeg har nu heller ikke så meget tiltro til magten, nu må vi se hvad der sker. I det mindste sker der da et eller andet :-)

  Kommentar by Asger Trier Engberg — 30. juni 2011 @ 20:49

 18. @Asger. Ja, vi andre må bare presse på. :-)

  Kommentar by Lars H — 30. juni 2011 @ 20:56

 19. Pernille Fram hvad er det egentligt, du er bange for, der skal komme frem?

  Kommentar by Grisling — 30. juni 2011 @ 21:15

 20. Jeg har skrevet det før, men gentager det gerne. Et af de aller vigtiske tiltag når tiderne atter bliver forholdsvis normale, bliver et retsopgør med alle de som har begået landsforræderi, og arbejdet for at få Danmark underlagt enten kommunistisk- eller muhammedansk herredømme.
  Er jeg virkelig den eneste der kan se nødvendigheden? Giv lyd fra jer. Det bliver nemlig et stort og komplekst arbejde og, det er ikke et øjeblik for tidligt at komme i gang.

  Kommentar by Danskeren — 1. juli 2011 @ 03:34

 21. Flot stykke arbejde Bent Jensen laver. Hvem er egentlig hans arvtager? Er der nogen af hans format?

  Kommentar by Liva — 1. juli 2011 @ 07:38

 22. @21

  Kim Møller kunne være et bud, han lader til at være en lige så uduelig kildekritiker, som Bent Jensen er det i dette tilfælde.

  Kommentar by Niels — 1. juli 2011 @ 07:49

 23. Asger Trier Engberg.

  Dejligt du er tilbage ved tasterne – og jeg håber du fortsat vil have det godt!

  Du skriver nemlig så godt og ligefrem, at det er til at forstå .

  Fortsæt med frisk mod !

  Kommentar by Vivi Andersen — 1. juli 2011 @ 18:57

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper