5. juli 2011

Ole Thyssen om grænsekontrol: “Pludselig er vi igen spærret inde i sådan en slags fængsel”

Jeg hørte P1 dagligt for år tilbage, men har forlængst konkluderet at livet er for kort til statsfinansieret propaganda. Et par citater fra P1 Formiddag i går, hvor antropolog Dennis Nørmark og professor Ole Thyssen debatterede under overskriften Dansk er bedst.

Ole Thyssen: Jeg blev lidt trist med den der grænsekontrol, fordi jeg har sagt åbenhed – nu kan vi bare tage til Sverige eller Tyskland, Verden er åben – vi er en del af Verden, lige pludselig, så kommer der pludselig rød/hvide striber, altså med tykke toldere, der står og kigger ind, og aktiverer ens dårlige samvittighed. Har jeg nu taget noget forkert med? Pludselig er vi igen spærret inde i sådan en slags fængsel, en slags Danmarks-fængsel, pas på os – de fremmede er derude, de vil os det ikke godt…

Thomas Kofoed Poulsen, P1: Vi er jo sådan set det eneste land i EU, der har fundet behov for at stramme op på det her. Hvorfor tror du lige det er Danmark der gør det?

[…]

Dennis Nørmark, antropolog: Hvis vi endelig vil gøre noget ved den internationale kriminalitet i Europa, så kunne vi jo samarbejde med de andre. Men det har vi så også valgt at sige, ej det dur ikke… Vi har jo selv bedt om et retsforbehold i EU, som gør at man ikke kan gøre den form for samarbejde…

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/26597/trackback

25 Comments »

 1. Er det to ikke lidt naive?
  Det er jo hvad nogenlunde andre også gør….hvorfor skal de være så dumme ligesom de ikke er bekendt med at Tyskland også gør det. Udelade fakta det er hvad venstrefløjen kan finde ud af

  Off-topic…jep udlændinge bag gerningen
  http://www.bt.dk/krimi/21-aarig-retarderet-kvinde-voldtaget

  Kommentar by Tim — 5. juli 2011 @ 12:04

 2. “Tykke Toldere” siger professor Ole Thyssen!
  Vadf*nden har gået galt i hovedet på den idiot under rejsens gang?
  Att i gemen bundte sammen toldere som”tykke” er jo helt retarderet og fuldstændigt uværdigt for en akademiker at sige.

  Kommentar by Peer Pedersen — 5. juli 2011 @ 12:35

 3. Det er jo ikke til at forstå, hvordan man har rejst Europa tyndt i 40 år indtil vi kom i Schengen 2001. Det er nok bare noget jeg drømmer.

  Jeg forstår at England ikke er med og næppe kommer det, deres toldere endevender enhver lastbil, der kommer over kanalen

  Kommentar by wied — 5. juli 2011 @ 12:44

 4. #1, ja tyskerne har bemandet alle grænseovergange til Polen. Fandens til hykleri. Som de dog skaber sig – både de danske og de tyske venstreorienterede totalstatstilbedere.

  Ang. OT, så så jeg overskriften på avisen.dk, og tænkte nøjagtig det samme.

  Kommentar by Hr. Snusk — 5. juli 2011 @ 12:49

 5. Hæhæ, det siger min familie også. Hvordan pokker kunne alle de rejser lade sig gøre? Og hvad med køerne på de tyske motorveje?? DE koster tid og penge, så hvornår bliver de forbudte?

  Kommentar by Kim Poulsen — 5. juli 2011 @ 12:49

 6. Danmark er ikke det eneste land der finder en behov for at skærpe grænsekontrollen, spørg blot rundt omkring blandt Europas befolkninger, Danmark er bare det eneste land der endnu rent faktisk har gjort noget ved problemet.
  Og igen, kigger man på hvilke lande der er blandt de rigeste i Europa og samtidigt har de slappeste strafregler, og derfor er yderst attraktive og ikke spor afskrækkende for østeuropæiske kriminelle, så er det netop her i Skandinavien hvortil Danmark rent geografisk er og bliver selve porten, hvorfor vi har et langt større behov, end de som sådan må have på grænserne andre steder i Europa…

  Man kan sige det sådan, at har man beboere i sit nabolag der ikke vil respektere din ejendom og ikke kender forskel på dit og mit, så låser man altså sin dør!

  Kommentar by Jacob Andersen — 5. juli 2011 @ 13:27

 7. – Har jeg taget noget forkert med ?

  – Hvis dit bagagerum er fyldt op med narko eller afrikanere er svaret ja hr. professor.

  Kommentar by Traveren — 5. juli 2011 @ 13:42

 8. @Peer Pedersen:

  Jeg tror faktisk, at disse meget omtalte “fem tykke toldere” oprindelig skyldtes en hørefejl … hvor en
  S/SFer foragteligt sagde, at ‘efterlønnen blev byttet ud med femogtyve toldere’ … men da fejlen(?) gjorde lykke, blev den hængende. Jeg orker ikke at efterforske sagen – men hvis citatet er korrekt, har tolderne da al mulig grund til at føle sig krænkede over denne form for socialistisk ringeagt – for ikke at sige hatespeech.

  Kommentar by Axel — 5. juli 2011 @ 13:44

 9. 8.Axel.

  Jo, men ærlig talt kommer retoriken fra den socialistiske side ikke som en overraskelse.

  Det ville den, hvis socialisterne havde for vane at tale/skrive med en pæn sproganvendelse.

  Men sådan har det ALDRIG forholdt sig.

  De har altid anvendt en sprogbrug der var/er …..rendestensagtig.

  Hvem husker ikke når f.eks. Mogens Lykketoft rullede sig ud .

  Det var i sin tid ham der fik mig til at lytte, ikke til indholdet af det han sagde, men til hans grimme sproganvendelse!

  Kommentar by Vivi Andersen — 5. juli 2011 @ 13:55

 10. Ingen forhindrer ham i at flygte fra dette forfærdelige fængsel. Jeg er sikker på, at en del mennesker gerne står klar med råd og dåd for at hjælpe ham ud af landet.

  Kommentar by Henrik — 5. juli 2011 @ 14:01

 11. @Vivi:

  Mogens Lykketoft er manden, der bare ikke kan klare ordet “Danmark” – derfor siger han konsekvent “i det her land”, og det nærmest spyttes ud. Hans beundrer og partikammerat Poul Friis på P1 Formiddag har abet efter ham i årevis – indtil der i dette forår var en kvindelig lytter, der kritiserede udtrykket generelt.

  Friis har helt skamløst gjort sit program til en talerstol for kammeraterne. Han burde overveje at balancere sig til lidt troværdighed ved f.eks. at lade Morten Messerschmidt bestyre telefonslusen …

  Kommentar by Axel — 5. juli 2011 @ 14:24

 12. Det officielle Tyskland har fået godt og grundigt ondt i forrædderitarmen. Danmark forråder den europæiske idé! Den tyske delstat, Hessen vil i skikkelse af politiker og ‘europaminister’ Jürg-Uwe Hahn sammen med resten af 16 tyske delstater fordømme den danske regerings grænseaftale (med DF). Hahn glemmer, at Danmark ikke er en tysk delstat, han på ægte tysk kan punke, at vi ikke har lyst til at blive punket på hans betingelser, men at vi bider mærke i, hvad han har tænkt sig, og hvad det vil sige at afgive suverænitet. Det forholder sig imidlertid sådan, at Danmark i modsætning til de tyske delstater er en suveræn helstat.

  Med venlig hilsen

  Kommentar by Emeritus — 5. juli 2011 @ 14:48

 13. -> Axel

  Jeg hører ikke “fem” men “tykke toldere”. Ca. 3.20 min. inde hvis andre vil give sin vurdering.

  Kommentar by Kim Møller — 5. juli 2011 @ 15:10

 14. Ang. tykke toldere, så udtalte Villy Søvndal på SF’s landsmøde de formastelige ord, “fire tykke toldere” og ikke “fireogtyve toldere”, som de senere prøvede at lave det om til.

  http://www.b.dk/politiko/roed-forvirring-om-tykke-toldere

  Kommentar by Fish out of Water — 5. juli 2011 @ 15:15

 15. Toldere og betjente til alle havne med udenlands gående færger!
  Ansæt igen gendarmer til og patruljere langs land grænsen mod tyskland.
  Mom ikke det er fordi, at tyskland er bange for at “brænde” inde med sigøjnerne selv nu. For nu er de tvungen til og stjæle i tyskland.

  Kommentar by Peter — 5. juli 2011 @ 15:49

 16. @Kim & FooW:

  Tak!

  @Emeritus:

  Den tyske Reichsbevollmächtigter/Gau Nord, Herr Dr. Christoph Jessen – der så vidt vides ikke har nære relationer til den lille frue med rævebælg og jordemodertaske – har jo allerede advaret os på det kraftigste i en hel måned. For døve øren.

  Vi behøver dog nok ikke at forhaste os med at sænke Flåden, da tyske soldater er alt for fine til kampopgaver, især i tidligere okkuperede lande (d.v.s. den halve verden), men dette lille problem kan sagtens omgås af Forbundsrepublikken ved – efter svensk forbillede – at tillade transit af et par bataljoner romaer, undskyld: rumænske marodører, som evner at hærge dette latterlige lille land til kæft, trit og Schengen-idyl.

  Undskyld. Jeg hører i dette øjeblik i min øresnegl, at den idé allerede har været praktiseret gennem længere tid. Og undskyld igen: Hr. Christoph foretrækker at blive omtalt som “ambassadør”.

  Kommentar by Axel — 5. juli 2011 @ 15:51

 17. “Klap i”…

  …det er den almindelige Tyskers besked til deres politikeres “grænseløse” EU-liderlighed.

  http://gonews.dk.msn.com/udland/tyskerne-til-deres-politikere-klap-i

  – mon ikke utopien om Europas forenede Stater er ved et gå i opløsning, i alt fald bliver der nok lidt mere kontrol med hvem og hvad de forskellige lande lukker ind.

  Redningspakken til Grækenland er der vist ikke mange der tror på vil hjælpe, som at pisse i bukserne for at få varmen, og når de om ikke lang tid alligevel kollapser så står Portugal, Spanien, Irland og Italien på dørtrinet og anmoder om en “pakke”.

  Kommentar by Cantor — 5. juli 2011 @ 18:09

 18. Roger Scruton har skrevet en fremragende artikel om årsagerne til at Europas befolkninger i stigende grad vender sig mod EU bureaukratiet og dettes manglende forståelse for folkesjælen og nationalfølelsen.

  http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/07/eu-og-nationernes-genfdsel.html

  De elitære får et los i rumpetten og opfordres til at lytte til folket.
  Der bliver gjort klart at det er EU-politikernes egen skyld at så mange vender sig mod det som de samme politikere politikere kalder “ekstreme” partier.

  Kommentar by synopsis-olsen — 5. juli 2011 @ 18:31

 19. JP: “Første dag med kontrol: 70 kilo kat.”

  Og nu skal Fedesen vel holdes i live med ‘Missers Tun’ på skatteydernes regning?

  Kommentar by Axel — 5. juli 2011 @ 20:06

 20. Jeg hørte P1 dagligt for år tilbage, men har forlængst konkluderet at livet er for kort til statsfinansieret propaganda….

  Jamen Kim, det kunne have været mig selv, som skrev disse linier. Hørte P1 hver dag, morgen og aften. Det er slut nu. Faktisk føler jeg mig “medieløs”. DR, TV2, TV2 news og stort set samtlige aviser fylder “fladen” med ligegyldige “nyheder” eller artikler. Politiske og samfundsvigtige indlæg har oftest en uacceptabel hældning mod røde/radikale synspunkter. Regeringen behandles erhvervslivets iskolde forlængede arm og DF som skidt. Eneste svage blus i mørket er trods alt fortsat JP, om end lux værdien hastigt nærmer sig niveauet for en St.Hansorm. Et mere balanceret billede af rigets og verdens tilstand kræver opsøgende virksomhed på bloggene. Desværre udnytter kun relativt få denne mulighed. Derfor sker der heller intet politisk.

  Kommentar by EH — 5. juli 2011 @ 23:06

 21. “Medieløs” – fandme et godt ord!
  Det er, hvad jeg, i højere og højere grad, føler mig som. (kan det være rigtigt, at der skal være så mange kommaer i den sætning?)

  Det er stadig P1, som jeg lytter til, men det sker oftere og oftere, at jeg slukker meget kort efter, at jeg har tændt for radioen. Alene lyden af Hanne Foighels stemme får øjeblikkeligt min puls til, at stige med 20. Men der er stadig guldkorn på P1: Natursyn og Videnskabens Verden f.eks. P1 Debat får som regel også en chance, men emnet er ofte noget femi-totalitært, sundhedshysterisk pladder, og så bliver der slukket igen, ligesom når jeg uheldigvis får tændt for Vita, hvor en kvindelig studievært interviewer en kvindelig kunstner om kvindelige værdier, set fra et kvindeligt perspektiv. Så bliver der slukket igen. Men jeg er bestemt ikke færdig med P1; dertil er er for meget værdi på 90.8 MHz – endnu.

  Kommentar by Hr. Snusk — 5. juli 2011 @ 23:28

 22. Mht. samfundsrelevante forhold er der knap så meget, at komme efter …

  Kommentar by Hr. Snusk — 5. juli 2011 @ 23:30

 23. “Pludselig er vi igen spærret inde i sådan en slags fængsel, en slags Danmarks-fængsel”

  Hvor er Thyssen gammeldags. Det er Thyssens holdning der er et fængsel. Ikke Danmark. Grænserne har aldrig være mere åbne end nu, bl.a. med de mange IT muligheder, der nu findes. Og aldrig har trafikken ind og ud af Danmark været større end nu – og heldigvis for det.

  Og det er beskæmmende at høre at nogle tyske politikere nu vil bestemme hvad vi skal og ikke skal i Danmark. Historien har vist at Tyskland skal holde sig for god til at ville bestemme hvad der sker i andre lande end Tyskland.

  Kommentar by Liva — 6. juli 2011 @ 08:28

 24. Hørte også ved et tilfælde denne “debatudsendelse” – og dermed de to deltagende keglers fuldstændig grove og falsk overlegne nedrakning af al dansk – dvs. i klartekst af alle danske forsøg på at gå imod EU-hysteriet. Senest med vor beskedne toldkontrol, i øvrigt ikke meget større end den udmærkede svenske af slagsen, f.eks. i Helsinborg.

  Den slags tilsvining af egen rede er jo set før i Danmarkshistorien, der er altid blevet snobbet for f.eks. fransk eller tysk overherredømme.

  Faktisk gjorde Thyssens og Nørmarks enetaler og overlegne snobbede nedrakning af alle andre danskere end de høje herrer “europæere og verdensborgere” mig så gal i skralden, at jeg brød mit normalprincippet om ikke at spilde tid på at skrive til DR.
  Får se om P1 redaktionen nedlader sig til at svare – I’ll keep you posted.

  Til gengæld var mandagens øvrige reportager fra den stilfærdige grænsekontrol, på typisk dansk høflig manér, af både tynde og runde toldere(!) jo lige den bedste medicin og dokumentation på direkte TV overfor hele EU-overhøjhedens grænseløse hysteri i denne sag.
  Der var flere journalister til stede end toldere, og fryd at se et ældre tysk ægtepar sige “super”! om synet af et par toldere. He, he, he :-)

  Kommentar by spitfire1940 — 6. juli 2011 @ 09:58

 25. Jeg tillader mig at hænge med på denne tråd bare for at fortælle, at jeg også lyttede til denne debat og blev så trist. det bliver jeg altid, når sådan nogle lærde herrer taler på den måde om Danmark og danskerne. Jeg håber på, at der dog i løbet af samtalen kommer bare en eller anden lille positiv bemærkning, men nej, det gør der ikke.
  Hvor må de to debattører dog have det tomt indeni efter sådan en gang nedladen bragesnak.

  Mvh
  Merete

  Kommentar by Merete — 6. juli 2011 @ 17:49

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper