6. juli 2011

Den progressive elite til kamp for det grænseløse Europa, det partierne ikke tør gå til valg på

Med live-tv fra grænsekontrollens genindførelse tirsdag formiddag, nåede mediehysteriet sit foreløbige højdepunkt. Hvor det herhjemme er lykkedes Politiken & Co. at gøre sagen til agurketidens altoverskyggende emne i medierne, så er danskerne overordnet set fuldstændig ligeglade. Hverken herhjemme eller i Tyskland er der dybe følelser investeret i det grænseløse Europa, og de fleste ser mere praktisk på tingene. Selvom Die Welt og Bild Zeitung lader sin foragt for det danske tiltag skinne igennem artiklerne, så er tyskerne helt på linje med danskerne.

(Die Welt, 13. maj 2011 – Bild Zeitung, 5. juli 2011; Ekstra Bladet)

Det samme hvis man spørger tyske turister, som flere medier gjorde, herunder Nordjyske, eller diverse sommerhusudlejere.

“Vi er da bedøvende ligeglade med, hvad én eller anden Hessen-minister har sagt. Det er ikke ham, der skal afgøre, hvor vi skal holde vores ferie.” (Ingo Herpolsheimer, turist)

“Vi står midt i en juli måned, som vi aldrig har oplevet så godt som i år. Altså, vi står og har fuldstændig udsolgt.” (Steen Hansen, sommerhusudlejer, Die Hyggelige Dänen)

(TV-avisen, 5. juli 2011: Tyskerne kommer alligevel)

På den anden side er der kødranden af eksperter, der har gjort karriere i den talende klasse. Det er eksempelvis en journalist som Marc-Christoph Wagner, en forsker som Marlene Wind, eller senest – lektor Karl Christian Lammers, hvis analyse af tyskernes holdning må være et foreløbigt lavpunkt. Her citeret fra TV2 Online – Ekspert: Tyskerne har gavn af åbne grænser.

“”Jeg tror ikke, det tyske folk som sådan støtter grænsekontrollen. Det at rejse frit betyder meget for tyskerne, fordi mange stadigvæk kan huske, hvordan det var at rejse i 1950’erne efter krigen,” siger Lammers…

En undersøgelse på nettet fra den tyske tabloidavis Bild-Zeitung viser, at 78 procent af brugerne bakker op om den danske grænsekontrol og ønsker, at Tyskland indfører noget lignende. Men den undersøgelse giver Karl Christian Lammers ikke meget for.

Der er nogen, som er kritiske over for de frie grænser mod Østeuropa, men man skal huske på, hvem der læser Bild. Det er hovedsageligt den gruppe, der ligger på den højrepopulistiske fløj,” siger han. …

Han anslår, at mellem 15 og 25 procent af tyskerne støtter en øget grænsekontrol. Efter en meget omtalt bog fra den indvandrerkritiske tyske forfatter Thilo Sarrazin, viste en undersøgelse nemlig efterfølgende, at han ville få samme tilslutning.

“Man skal huske på, at der ikke er noget højrepopulistisk parti i Tyskland. Så hvis man i stedet prøver at knytte hans støtter til grænsekontrollen, så vil de formentlig støtte sådan noget,” siger Karl Christian Lammers.”

Glemmes må heller ikke politikerne. Det være sig danske Jens Rohde (EP), den tyske Europaminister Jürg-Uwe Hahn, den tyske Europaminister Guido Westerwelle eller socialdemokraten Martin Schultz (EP), Nyrups kampfælle i alliancen af progressive socialdemokrater. Han mener grænsekontrollen er unødvendig symbolpolitik, fremprovokeret af højrepopulister med henblik på den kommende valgkamp. Han kunne også have bedt den danske venstrefløj gå til valg på et grænseløs Europa, men det gjorde han ikke, og det er der jo nok en grund til.

(TV-avisen, 5. juli 2011: Tyskerne kommer alligevel)

Generelt er medierne helt ubrugelige. TV-avisens dækning tirsdag aften var isoleret set ok, og der er da også enkelte lyspunkter i den trykte presse, men det er helt vanvittigt, at den halve sommer skal bruges på at diskutere noget så banalt. Ved Kruså-grænseovergangen var det svært for tolderne, at få plads til at arbejde, og symptomatisk for hysteriet blev narkohunden Luna interviewet af tysk tv. Ekstra Bladet har mere – Toldere: Pressen skyld i dårlig fangst.

“De tyske journalister har typisk været bekymret sig for den permanente grænsekontrol. Men stationen er jo bare et kontor med toiletfaciliteter.” (talsmand, SKAT)

(NDR, 5. juli 2011: Medienwirbel um dänische Grenzkontrollen)

Hvor flere danske medier tidligere havde en forbeholden indgang til EU, så er der intet der tyder på, at der fremover vil være et eneste større dansk medie som offentligt undsiger stadig tættere EU-integration. De kommende år vil medierne formentligt blive et væg-til-væg tæppe af holdningsmassage i EU-spørgsmål, og man skal ikke lede længe efter oplagte eksempler.

Medierne kører i dag historien om en fejl i Pia Kjærsgaards Ugebrev. Flere medier, herunder TV2 lancerer den som ‘Pia K afsløret i fejl om Schengen’. Ordret skrev Pia Kjærsgaard…

“EU har desuden indlemmet en serie østeuropæiske lande i Schengen-samarbejdet – Bulgarien og Rumænien bliver de næste – to højkriminelle lande, hvor øst-mafiaen har snart sagt lige så meget indflydelse som landenes politikere, og hvor skyderier i gaderne er hverdag og korruption er et helt almindeligt fænomen – givetvis også blandt de rumænske og bulgarske grænsebetjente, der nu er betroet at skulle vogte over EU’s ydre grænser.” (Dansk Pia Kjærsgaard, 4. juli 2011: Et ulykkesvarsel for EU)

Pia Kjærsgaard pointerer, at Bulgarien og Rumænien bliver de to næste lande i Schengen, og forklarer hvilke konsekvenser det får for EU’s ydre grænsekontrol fremover. Ordet ‘nu’ kan misforstås, men henfører tydeligvis til første led – når landene er blevet fuldgyldige medlemmer.

Det mest absurde ved kritikken, er jo nok at Bulgarien og Rumænien vitterligt er tiltrådt Schengen-samarbejdet. Det skete den dag de blev medlem af EU, men på grund af grænseoverskridende kriminalitet hænger de fast i en EU-dikteret overgangsordning. Det er ikke mere end fire uger siden, Europaparlamentet anbefalede fuldgyldig implementering, og det skal nok ske, selvom flere lande modsætter sig det. Sidst var det blandt andet Sverige og Tyskland.

Et citat fra dagens leder i den avis dele af venstrefløjen ynder at betegne som Morgenfascisten Jyllands-Pesten.

“Det må efterhånden være gået op for regeringen, at den ikke slipper af sted med at føre de europæiske regeringer bag lyset, så tilbage står statsministeren og hans hold med et accelererende indenrigspolitisk problem. DF gør intet for at medvirke til at løse den diplomatiske knude. Tværtimod… Det er nok udtryk for en vis selvovervurdering at mene, at Tyskland og såmænd nok hele Europa skal ”sættes på plads.” Statsministeren må vælge, om det er Europa eller Dansk Folkeparti, han vil sætte på plads. Må vi høfligst foreslå det sidste? (Jyllands-Posten, 6. juli 2011: Grænsefarcen)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/26640/trackback

14 Comments »

 1. Lad endelig Lars Løkke sætte DF på plads i denher sag, så skal han nok bare ikke regne med at være statsminister næste år…

  Kommentar by Vagn Henning — 6. juli 2011 @ 16:22

 2. “… Det at rejse frit betyder meget for tyskerne, fordi mange stadigvæk kan huske, hvordan det var at rejse i 1950′erne efter krigen,”

  Jeg var godt klar over, at tyskerne har et demografisk problem, men vidste nu ikke, at de allesammen var så gamle!

  Kommentar by Andreas — 6. juli 2011 @ 17:25

 3. Den JP-leder kunne være skrevet af Marlene Wind.

  Kommentar by Hr. Snusk — 6. juli 2011 @ 18:03

 4. Ved et EU møde fik jeg spurgt den ene meget EU-glade deltager om, hvad han mente kunne være årsagen til at så mange såkaldte “højreekstremistiske” partier havde stor fremgang i de nationale valg. Behændigt var svaret, at det var beklageligt, men ligeså beklageligt var tilstedeværelsen af de venstreekstremistiske partier.

  Det forekommer som om, at de som virkelig er EU-hooked bare ikke kan se, at der er en folkelig opstand mod det stadig større bureaukrati og den langsomme kvælning af det som befolkningerne opfatter som deres identitet – nationalstaten.

  Ved en anden episode med en EU-entusiast gav jeg udtryk for min kritiske holdning til bureaukratiet og den manglende forståelse af folkenes diversitet, og det oppiskede tempo for at udvide og ensrette Europas lande. En nærmest religiøs aggressivitet var reaktionen. “Om jeg nogen sinde havde set hvad der foregik i Bruxelles? De fantastiske bygninger og institutioner!” Det forekom som om han beskrev et tempel eller en katedral. Det viste sig da også han havde været ‘gejstligt’ EU ansat’ i hele sin karriere.

  Roger Scruton har skrevet en fremragende artikel, Nationernes Genfødsel, om årsagerne til denne ‘arrogante’ holdning fra de EU-elitæres side, som kolliderer så kraftigt med folkenes identitet. Er ikke den voldsomme EU-begejstring og de underfundige overførsler af de nationale parlamenters magtbeføjelser til EU-Parlamentet, bureaukratiet, EU domstolene og Kommissionen selve hovedårsagen til at mange vender sig til de “ekstreme” partier? Det er en selvforstærkende proces der er igangsat og som ikke umiddelbart kan standses nu under den voldsomme gældskrise.

  Det er måske også meget godt! Hvis ikke folkesjælen er med kan selv de bedste intentioner ikke gennemføres uden ved tvang, og manipulation.

  Kommentar by synopsis-olsen — 6. juli 2011 @ 18:10

 5. Og så er også Per Clausen, Enhedslisten, imod Bulgariens og Rumæniens optagelse i Schengen. Ifølge dagens Berlinger: http://www.b.dk/politiko/el-vil-stoppe-schengen-aftale-med-oestlande

  Kommentar by Henrik Petersen — 6. juli 2011 @ 18:15

 6. Der var fuld forståelse fra bilisterne og ikke meget at komme efter på den første dag med øget grænsekontrol.
  http://folketidende.dk/ingen-panik-ved-graensen 06/07/2011

  http://www.jv.dk/artikel/1151724:Udland–Slesvig-Holsten-raekker-haand-ud-mod-Danmark

  http://www.jv.dk/artikel/1151245:Udland–Norge-vil-stramme-graensekontrol

  Kommentar by tavsen — 6. juli 2011 @ 18:20

 7. I JP kunne man i onsdags papiravisen læse om hollænderen der blev stoppet som den første. Iøvrigt udvalgt til ære for medierne.

  Medierne lavede naturligvis sjov med at der var fødevarer i bagagerummet.

  Men hvad sagde hollænderen selv. Han var ligeglad med toldkontrollen. Den generede ham ikke. Derimod var han utilfreds med medierne.
  Vi skal dog næppe forvente en leder i politiken der bekymrer sig om hvilket image de danske journalister giver os ude i verden.

  Ekstra Bladet har den latterlige historier om to somaliere der kan krydse grænsen som de lyster. Ergo er DF til grin.
  Lige gyldigt hvad vinder EB. På den ene side kritisere Poul Madsen at man lukker sig inde, Peter Thyssen føler det som et fængsel osv. osv.
  Når det så viser sig at der blot er tale om lidt toldkontrol, så er det også galt.

  Vinderen er dog nok Thomas Borberg, fotograf for Politiken. William Jansen har et blog indlæg med de usympatiske tilkendegivelser fra den kant.

  Kommentar by Superman — 6. juli 2011 @ 19:01

 8. Flere europæiske lande har overordentlig store økonomiske problemer, herunder truende statsbankerotter. Den samlede europæiske offentlige økonomi kører med et underskud på mere end seks procent af medlemslandenes BNP. Det er dobbelt så meget som tilladt ifølge ØMU-reglerne. Der et tale om en kolossal trussel mod vores velstand.

  Men “den progressive elite” er optaget af toldkontrol.

  Kommentar by Niels P. — 6. juli 2011 @ 19:48

 9. Den socialdemokratiske regering i Norge indfører skærpet grænsekontrol.
  http://www.tinyurl.dk/27938

  Kommentar by Als — 7. juli 2011 @ 08:01

 10. EU er et topstyret, udemokratisk bureaukrati uden folkelig forankring. EU-bureaukraterne og EU-fanatikerne foragter nationalstaterne og deres befolkninger, som de ikke hurtigt nok kan får tromlet ned. Dernæst fjerner man de enkelte befolkningers suverænitet over egne nationale forhold. Den proces er i fuld gang.

  EU-toppen ved godt, at befolkningerne er imod de fleste af EUs tiltag, hvorfor man behændigt undlader at sende traktatændringer og lignende til folkeafstemning. For man ved godt, at det vil blive forkastet, som det skete med Lissabontraktaten, som blev forkastet i de tre lande, hvor den var til afstemning. I de nationale parlamenter bliver ændringerne så vedtaget af lalleglade EU-idioter.

  Når enkelte lande trodser EU-styret, som i grænsekontrol-sagen, søger man hurtigst muligt at banke det formastelige land, som stadig tror at have indflydelse på egne indre anliggender, på plads. På trods af opinionen i landene. Befolkningerne vil man skide på.

  Det er faktisk ret uhyggeligt. EU ligner mere og mere en totalitær forbundsstat…

  Kommentar by Jern Henrik — 7. juli 2011 @ 09:57

 11. Jeg var lige forbi Ekstrabladets webside og kan konstatere at en vis journalist ved navn Kurt Simonsen stadig ikke er blevet klogere. Han har lavet et “humoristisk” web-TV indslag – og nej, jeg gider ikke linke til det!

  “Velkommen – Ekstra Bladet genåbner grænserne

  Ekstra Bladets helt egne EU-kontrollører er vågnet op til dåd. De vil ophæve Dansk Folkepartis indespærring af danskerne”

  Kommentar by T. H. — 7. juli 2011 @ 11:57

 12. Tyskerne vil sgu da bare have det nemmere til deres næste blitzkrieg.
  Ikke alt for mange bommer og chikaner til og stoppe dem.

  Kommentar by Peter — 7. juli 2011 @ 12:18

 13. Genåben gendarm stien og dermed gendarm jobbet.
  Opret en stilling, der både gælder kontrol af varer og personer!

  Kommentar by Peter — 7. juli 2011 @ 12:21

 14. Jyllandsposten har en artikel om at “Dansk Folkeparti vinder på grænsekontrol”.
  Dansk Folkeparti har hentet de tabte vælgere i YouGovs meningsmålinger for metroXpress hjem i folden.
  Bemærk sprogbrugen “hjem i folden”! Det antyder noget om journalistens mening om DF-vælgere.

  Kommentar by Ole Madsen — 7. juli 2011 @ 13:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper