24. oktober 2005

Dragsdahl godtager Robert Merrys kritik af Irak-krigen, og ignorerede baggrunden for samme

Meget kan man sige om Orienterings Jørgen Dragsdahl, men man må give ham at han er dedikeret til sin sag. Alle kneb gælder, og han er fuldstændig indifferent overfor eventuel påtale af ensidigheden. I fredags anmeldte han rosende Robert W. Merrys Sands of Empire : Missionary Zeal, American Foreign Policy, and the Hazards of Global Ambition, henviste ligeledes rosende til Huntingtons kulturkamp-tese – og godtog således kulturkonservativ kritik af fremskridtstanken. Målet var naturligvis at gå i rette med Bush og Irak-krigen, og der blev derfor ikke tid til at gå lidt bag om baggrunden for Merrys kritik af samme.

Her et citat fra Foreign Affairs hvor bogen er anmeldt i seneste nummer (Walter Russell Mead):

Islamic civilization, Merry argues, is fundamentally different from Western civilization. Democracy may not work in the Islamic world at all; if it does, it is more likely to empower radicals than to consolidate moderate rule.”

Omtale + link:

Fremskridtstanken har forblændet Bush-regeringen
At den militære indsats i Irak blev en langt mere vanskelig opgave end de havde forudset kom bag på amerikanerne, i hvert fald på de optimistiske dele af den amerikanske offentlighed og på kredsene omkring præsident Bush. Men hvorfor er det gået galt i Irak? I USA får Bush-regeringens inkompetence normalt skylden. Men en konservativ amerikansk forfatter, Robert Merry, har gravet dybere i vestlig filosofi efter en forklaring.

Oploadet Kl. 19:40 af Kim Møller — Direkte link2 kommentarer

2 Comments »

  1. Draghsdahls seneste artikel i HJV Bladet tager sgu også kagen. Her gør han sig klog på fænomenet/begrebet 4th Generation warfare (som vi angiveligt udkæmper i Mellemøsten for tiden). Efter at have læst artiklen er det dog klart at Draghsdahl har fattet meget lidt af hvad både begrebet 4th Generation warfare indeholder, og hvilke vilkår der for tiden kæmpes under i mellemøsten. Konklusionen er dog klokkeklar; vi kan ikke bekæmpe dem “militært”, så i stedet bør vi prøve at “forstå” dem og deres vilkår. Det kan man jo så vælge at tro på hvis man vil…….

    Kommentar by R.H. Iversen. — 24. oktober 2005 @ 21:58

  2. http://www.hjv.dk/Faelles/HJV-bladet/Nyheder/10-2005/Goliat+og+David.htm

    Kommentar by R.H. Iversen. — 24. oktober 2005 @ 22:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper