15. juli 2011

Mads Bjerre Mouritzen – fra den militante venstrefløj til den retfærdighedssøgende Islam

Langt interview med Mads Bjerre Mouritzen i seneste udgave af Weekendavisen. Tidligere var han en del af den RAF-støttende BZ-brigade, i dag er han konverteret til Islam. Han minder lidt om Anne Grete Holmsgaard, der tidligere kæmpede for proletariatets diktatur, men i dag kæmper for en ‘grøn revolution’ hvor politik styres af ’saglighed’ og ikke vælgerflertallets forgodtbefindende.

Fra Jeg har købt pakken, som den er (af Søren K. Villemoes; ikke online).

“Mads har konverteret for en lille måned siden, så det hele er stadig meget nyt for ham. Han tager det med forsigtige skridt. Bønnen har dog allerede fået en central rolle i hans hverdag. …

Mads har en fortid som aktivist på venstrefløjen. I 1980erne var han med i BZ-brigaden, og senere blev han engageret i det antifascistiske miljø på Nørrebro. Håndgemæng med politiet og folk på den yderste højrefløj kender han alt til – og har da også selv uddelt sin andel af håndmadder.

»Jeg er stadig revolutionær, og jeg vil gerne kendes som antifascist. Det har jeg altid været. Men der er nok nogen, der skal være glade for, at jeg har skiftet fra at være meget radikal til væsentlig mere moderat.« Når jeg spørger, om han har skiftet nogle af sine gamle værdier ud i omfavnelsen af islam, lyder svaret klart: Nej! Jeg er dog ikke helt overbevist. Kan fusionen af en muslimsk tro og en revolutionær socialisme virkelig ske så gnidningsfrit? Ifølge Mads er det intet problem.

»Der ligger nogle grundlæggende socialistiske dyder i islam,« som han udtrykker det. »En god muslim er aktivt solidarisk. Et af mine store problemer med det danske samfund har altid været den overdrevne individualisme. I islam går sammenholdet forud for individualismen. Det anser jeg som meget vigtigt.« …

Mads har således ikke overgivet sig til den mere politiske variant af islam. »Til folketingsvalg stemmer jeg altså socialistisk, ikke muslimsk,« som han siger. Da vi begynder at tale om et eventuelt kalifat i Danmark, ryster han på hovedet: »Det er jo en rablende idé.« Alligevel vil han ikke udelukke, at han måske en dag vil se anderledes på politisk islam. »Jeg vil aldrig sige aldrig.«.

[…]

»Kristendommen er jo kendetegnet ved kirker i Nordjylland, hvor der står en præst, der er mere kedelig end dødt træ og prædiker død og helvede. Islam, derimod, det er magisk. Det er Aladdin og 1001 Nat.« Uanset grunden kunne Mads ikke finde sig selv i kristendommen. Islams klare linjer og præcise anvisninger gav til gengæld en tryghed og befrielse.

»Jeg har ikke overgivet mig til islam for at tolke på det,« som han formulerer det. »Det er nærmere for at være fri for at skulle rende rundt og hele tiden definere, tolke og vurdere alting… Jeg har købt pakken, som den er.« For nogle muslimske konvertitter er omvendelsen en del af en radikalisering. Men med Mads ser det omvendte ud til at være tilfældet. Hans bevægelse mod islam har været en langsom afradikalisering. …

Før i tiden var han hurtig til at fordømme sine politiske modstandere og var ikke bleg for at pege fingre ad dem, moralisere og til tider endda gribe til vold. I dag har han udviklet et noget mere tolerant syn. Paradoksalt nok ser han nu som muslim med mildere øjne på Dansk Folkeparti og dets vælgere, end han gjorde tidligere.

»Hvis jeg ser bort fra ledelsen, så ser jeg i Dansk Folkeparti nogle mennesker uden de store ressourcer, der er dybt pressede, og som forsvarer sig selv. Det har jeg i virkeligheden al ære og respekt for. Jeg kender dem selv fra skurvognen… Det er let at spille fin og fordømme dem, der griber til den indre svinehund. Men det er voldsomt hyklerisk. Jeg vil aldrig dømme en, blot fordi han stemmer Dansk Folkeparti.« Mads kan dog godt se nogle af de samme drivkræfter, der er gået igen fra hans tid som aktiv bz’er til dagens liv som muslim.

»Vi troede altså på kærlighed og retfærdighed dengang.”

(Mads Bjerre Mouritzen, Demo mod hele lortet, 27. februar 2011; Youtube)

Opdate. Mads Bjerre Mouritzen, ses herunder som livvagt for kommunisterne Erik Jensen og Petter Sommerfelt (begge Demos), der den 10. juni 2006 var taget til Svendborg for at deltage i en venstreorienteret moddemonstration.

(foto fra Junikredsen, 24. august 2008)

Oploadet Kl. 14:48 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/26891/trackback

22 Comments »

 1. Han har nu indset, at hvis han skal kunne overleve med sit socialistfacistiske grundlag, er han nødt til at gå ind i islam nu.
  Når islam får overtag i Danmark (i hans antagelige levetid), vil han og alle hans røde venner få det svært eller blive elimineret af muslimerne.
  Klogt træk – så ved vi også hvor vi har ham!

  Kommentar by Black Watch — 15. juli 2011 @ 14:54

 2. DET er virkelig en mand, der ikke kan komme igennem tilværelsen uden at stirre ned i en detaljeret manual hele tiden. Det er sgu ikke noget at prale med offentligt.

  Kommentar by wied — 15. juli 2011 @ 15:06

 3. Mads har fungere som “bodyguard” for den nu afdøde demos leder Erik Jensen. Det gjorde han i Svendborg i forbindelse med, at det daværende Dansk Front afholdt en manifestation.

  Kommentar by Jørgen — 15. juli 2011 @ 15:14

 4. Jeg kan godt tilgive de tosser, der valgte forkert i deres ungdom, men sidenhen blev klogere og skiftede spor.

  Mads Bjerre Mouritzen derimod vil jeg kalde en landsforræder.

  Kommentar by Hr. Snusk — 15. juli 2011 @ 15:30

 5. Se billedet nederst på dette link:
  http://junikredsen.wordpress.com/2008/08/24/afa-bagmand-d%C3%B8d/

  Kommentar by Jørgen — 15. juli 2011 @ 15:41

 6. Han har tydeligvist ikke læst koranen hvis han tror den prædiker solidaritet og tolerance.

  Jeg tror det er et politisk stunt, der er en hel klasse af mennesker derude der tror af hvis de bare viser den almindelige Dansker at også Danskere kan være muslimer, så vil de blive mere tolerante overfor dem.

  De samme mennesker der tror at bare man går foran med et godt eksempel så skal mellemøsten nok pludseligt finde ud af at opføre sig ordentligt.

  Kommentar by Vejle — 15. juli 2011 @ 15:56

 7. Mange af de autonome tager så meget skade af stofmisbruget i deres ungdom , at de ikke har nogen mulighed for at vende tilbage til et normalt liv.

  I ungdomshuset var der en betydelig jenkemproduktion. Et nyt billigt narkotika raffineret fra menneskelig ekskrement :

  http://www.youtube.com/watch?v=5-SB7kKwn1A

  http://www.youtube.com/watch?v=2UsNbsjpuLc

  Mange autonome er jenkemafhængige, og de bliver holdt fast i fællesskabet via gruppepres og deres afhængighed.

  Jenkem er oprindeligt en afrikansk opfindelse, som senere spredte sig med hjemvendende nødhjælpsarbejdere :

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/406067.stm

  “”Nobody knows exactly where the idea for making Jenkem came from, but it has been used by street-children in Lusaka for at least two years. Nason Banda of the Drug Enforcement Agency is not proud when he says that it is unique to Zambia. He shudders when he sees the boys at the sewage ponds, scavenging for faecal matter to make Jenkem.””

  Kommentar by Bendt Weinstein — 15. juli 2011 @ 16:17

 8. Anonym livvagt billed nr.2

  http://junikredsen.wordpress.com/2008/08/24/afa-bagmand-d%C3%B8d/

  Kommentar by Anonym — 15. juli 2011 @ 16:22

 9. There’s no fool like an old fool.

  Kommentar by Crass Børsting — 15. juli 2011 @ 17:21

 10. HERRESTEGUD

  Mads Bjerre Mouritzen har blot fundet noget, der er 1300 år ældre end Marx. Det er da progressivt.

  Og gå fra den ene totalitære tankegang til den anden, det er da progressivt.

  Ufatteligt så mange mennesker, der er bange for at tænke selv, og derfor “Jeg har købt pakken, som den er”

  Man kan bare se på den muslimske verden, hvad der kommer ud af at være fri for at tænke selv.

  Muslimer ønsker ikke at leve i muslimske lande. De kommer til den vestlige verden, fordi de foretrækker kristendommens velsignelser.

  De kun kan få et godt liv i de kristnes paradis

  Kommentar by tavsen — 15. juli 2011 @ 17:36

 11. “jeg vil gerne kendes som antifascist” siger fjolset og tilslutter sig saa islamofascisterne.

  Kommentar by marius — 15. juli 2011 @ 18:16

 12. Nu ikke så barsk ved manden. Han melder sig jo bare ind i en forening hvor det bliver endnu nemmere at være voldelig og styre andre mennesker uden at samfundet tør/vil gribe ind. Det siger sig selv, at nu kan han uddele øretæver og påberåbe sig islamofobi når han bliver konfronteret med sine ugerninger, det er straks sværere i AFA, hvor han ikke nyder samme beskyttelse.

  Kommentar by Per — 15. juli 2011 @ 18:29

 13. “Men der er nok nogen, der skal være glade for, at jeg har skiftet fra at være meget radikal til væsentlig mere moderat” Ha ha ha – selvbedraget længe leve… Bessefar, knoglerne splintrer så let som ingenting i din alder. Enhver frisk folkeskoledreng, med mælkeskæg på overlæben, kunne da slå dig ud af kurs.

  Mads Bjerre Mouritzen virker som en tragisk person med et lidt sølle liv bag sig. Mere er vist ikke at sige om den sag. Ingen grund til bruge krudt på ligegyldige personer…

  Kommentar by Frederik — 15. juli 2011 @ 18:46

 14. Betegnende at to radikale ideologier, socialismen og islam finder i det fælles mål, at kontrollere enkeltindividets handlinger og tankevirksomhed.
  Man bilder sig ind, at det er for at ‘frelse’ verden, skabe lighed og retfærdighed, men omkostningerne er at friheden, individualitet og spontanitet kvæles.

  Islam er nu også begyndt at indfange de som har gjort miljøbevidsthed til deres ‘religion.’
  http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/06/islam-og-miljforkmpere-i-tt-samarbejde.html
  Der er fortalere for at moskeer skal bygges ‘grønt,’ for citat: “muslimer har en personlig forbindelse med farven grøn,” og at “Profeten Muhammads yndlingsfarve var grøn.”
  Det nyeste er dette: “…en måde vi med fasthed kan stå op for retfærdighed er ved at afslutte vor afhængighed af olie og kul. Energier fra Helvede er i særlig grad ødelæggende og uretfærdig for folkene og Planeten.”

  Men disse Helvedes energier skal først udnyttes ved at der suges flere penge ud af Vesten, så vi kollapser. Så er den grønne jihad er fuldført.

  Så husk at spare på olien!

  Kommentar by synopsis-olsen — 15. juli 2011 @ 19:31

 15. Nej nej, denne ynkelige forvirrede konvertit. Hør ham.
  Islamisk socialistisk solidaritet. Ja jo, min fjendes fjende o.s.v.
  Bønnen er blevet en central del i hans liv (vi lytter til en voldsforbryder)
  Indenfor Islam går sammenholdet forud for individualismen (aner han overhovedet noget om Islam?
  Han stemmer dog ikke muslimsk ved valget???
  NEJ til et kalifat. Men man skal nu aldrig siger aldrig.
  Islamisk magi, Aladdin og 1001 nat. Var han total skæv under interwievet?
  Befrielse og tryghed. Tak skævben. Den er helt gal. Har han ikke læst i den forkerte bog?
  Jeg vil ikke begynde at tolke. Nej det ligger vist også noget uden for hans mentale rækkevidde.
  Gudske lov, han er blevet tolerant. Det er der nogen som kan være glade for. Så fik vi den.
  Vor herre bevares, en helt utrolig superklovn. De må gerne få ham med maske knojern, kølle og hele pakken.

  Kommentar by EH — 15. juli 2011 @ 19:41

 16. Slaveri er en guddommeligt ordineret institution i islam!

  Går idioten her ind for slaveri?

  Sikke en taber.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 15. juli 2011 @ 23:07

 17. Spøjs video (“demo mod hele lortet”). De sorte faner blafrer til tonerne af “Bandiera rosso”…

  Kommentar by info — 16. juli 2011 @ 10:38

 18. “Kristendommen er jo kendetegnet ved kirker i Nordjylland, hvor der står en præst, der er mere kedelig end dødt træ og prædiker død og helvede. Islam, derimod, det er magisk. Det er Aladdin og 1001 Nat.”

  Jeg tror ikke han har læst koranen.

  Kommentar by Kafirharbi — 16. juli 2011 @ 23:01

 19. Er man så dum, så man har tilbragt hele sin ungdom og det meste af sit voksenliv på den ekstreme venstrefløj, er der jo ikke langt til også at blive muslim. Det her bekræfter vel bare, hvad vi vidste i forvejen.

  Kommentar by Peter Andersen — 18. juli 2011 @ 00:59

 20. “Islam, derimod, det er magisk. Det er Aladdin og 1001 Nat.”

  Spørg lige Irans venstrefløj hvad der skete med dem, da de hjalp de fyrretyve røvere til magten..!

  Store idiot..!

  Kommentar by Peter Andersen — 26. januar 2014 @ 02:50

 21. https://www.youtube.com/watch?v=p5iG2ChOnms

  Kommentar by mads bjerre mouritzen — 6. maj 2015 @ 03:41

 22. https://www.youtube.com/watch?v=p5iG2ChOnms
  tyve år senere.

  Kommentar by mads bjerre mouritzen — 6. maj 2015 @ 03:44

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper