29. juli 2011

Blogger erkender kontakt: “Jeg har været venner med Breivik i omkring to år på Facebook.”

Søndag aften deltog Margrethe Monika S. Hansen i den sene Deadline, og kom her for skade at forveksle massemorderen Anders Breivik med den anonyme norske blogger Fjordman. Presset af Fjordmans dementi, forsvarede Shansen dagen efter sit postulat i en kommentar på P77.dk, og erkendte sin kontakt til den norske massemorder: “Jeg har været venner med Breivik i omkring to år på Facebook.”. Jeg har det fra Breivik selv.

(Shansen i kommentar på P77.dk, 25. juli 2011)

En eventuel forveksling forandrer dog intet, lød det, for som hun skrev nogle minutter senere i en kommentar til ‘Karlsen’, det vigtigste er ikke “hvem der er Fjordman men om hvilke grupper og enkelt personer der står i skyggen af Breivik”. Klart, der er i det mindste andre politiske fjender man kan associere med massakren.

(Shansen om Fjordman på P77.dk og i Facebook-note, 23. juli 2011)

I en kommentar sent onsdag aften nævner Shansen afværgende, at “hun på intet tidspunkt i DR 2 Deadline nævner Fjordman”. Et primitivt postulat, når nu hun tidligere samme dag flere steder postulerede at Breivik var identisk med Fjordman, og hendes ekspertkommentarer om Breiviks danske forbindelser udelukkende var baseret på Fjordmans politiske virke.

Hun kunne ikke sige om han specifikt havde mødtes med nogen, men han “er en del af det der går under navnet Counter-Jihad Netværk”, og har derfor “helt sikkert, også haft kontakt til danskere bloggere og debattører”. Intet konkret – blot formodninger om en anden mands netværk.

Selvom Breivik viste sig ikke at være Fjordman, så har det ikke ændret det store. Nu er det bare Fjordmans netværk der skal associeres med Breivik og de blodige lig. Såvidt den del af historien.

I en tidligere kommentar indflettede Shansen diskret, at Breivik var “venner med både danske og svenske bloggere”, og i en dansk mediekontekst vil det selvfølgelig altid være interessant, at få blotlagt Breiviks danske kontakter. Da Shansen ikke benyttede sin taletid på Deadline til at navngive eventuelle danske Facebook-venner, så har Breivik næppe været ‘prominent chefideolog’, men nok nærmere en perifær skikkelse, der uden held forsøgte at skabe kontakter på tværs af landegrænser.

Onsdag kunne Ritzaus Bureau oplyse, at der blandt de mere end 1000, der fik tilsendt Breiviks manifest kort før massakren, blot var seks med dk-adresser. Ekstra Bladet har gravet i listen, og kunne torsdag afsløre, at ‘mindst ti’ danskere har modtaget manifestet. Hvis man forventer de pågældende ti, så har været créme de la créme af brave kulturkonservative, så bliver man slemt skuffet. Fra Ekstra Bladet – Terrorbluff (online-udgave).

“Ekstra Bladet har gennemgået listen over modtagere af den norske massemorders nationalistiske kompendium, og selvom der er en overvægt af personer, der på den ene eller den anden måde har ytret sig kritisk i forhold til islam enten i regulær politik eller i debatter på nettet, så er der ingen rød tråd i listen af modtagere… En af dem er regionalpolitiker og medlem af Dansk Folkeparti, en er en islamkritisk blogger, et par har skrevet indlæg i online-debatter, der afslører synspunkter et stykke til højre for midten, nogle vedkender sig den hedenske tro, og endelig er der en venstreorienteret folkeskoleelev fra Silkeborg blandt Breiviks ‘allierede’.

Det norske politi konkluderer i dag, at ‘Breivik var alene’, og det var også den konklusion tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsens konklusionen gav i gårsdagens udgave af Ekstra Bladet.

“Når man tænker på den enorme forberedelse, der ligger bagud i forbindelse med bomben og angrebet på øen, så viser den nærmest tilfældige distribution af manifestet, at han formentligt har været meget alene om sin sag… I værste fald – for Breivik – så afslører det, at det er bluff det hele.”

Shansen og P77.dk har her fredag eftermiddag intet oplyst om Breiviks danske Facebook-venner, og hvis man ser bort fra den forretningsmæssige kontakt han har haft med danske Glen Lykke Jensen, så har ingen danskere tilsyneladende haft egentlig kontakt med massemorderen Anders Behring Breivik.

Altså, udover Margrethe Monika S. Hansen selv, formentligt med en falsk Facebook-identitet. Det er set tidligere…

(Shansen som racisten ‘Bjarke WP Jensen’; Uriasposten, 31. maj 2010)

Oploadet Kl. 16:32 af Kim Møller — Direkte link52 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/27185/trackback

52 Comments »

 1. Offtopic
  “Cairo protesters call for an Islamic state in Egypt

  Calls for an Islamic state have taken over Cairo’s Tahrir Square as the largest demonstration since February has been mobilized by the country’s Islamist organizations.

  The secular youths who once dominated this central Cairo square are in a distinct minority these days, and especially today, dominated as it is by Islamists.”

  http://www.theglobeandmail.com/news/world/africa-mideast/cairo-protesters-call-for-an-islamic-state-in-egypt/article2113896/

  Kommentar by BE — 29. juli 2011 @ 16:46

 2. […] Er Mahmoud Ahmadinejad på modtagerlisten? “Vem bryr seg?” andre end den radikale Shansen, Politikens primær-kilde, der ikke interesserer sig for politik, men for personer og forfølgelse af dem. Hendes vilje er […]

  Pingback by Cherry picking « Snaphanen — 29. juli 2011 @ 17:04

 3. @ Kim
  Så vidt jeg kan umiddelbart kan se inde på Shansen p77-hjemmeside, er artiklen, hvori hun hævder at Breivik er identisk med Fjordman, IKKE pillet ned:

  http://www.p77.dk/radikalisering/80-tema-netvaerket/543-terroristen-fra-norge-er-prominent-chefideolog-i-det-antimuslimske-univers

  Jeg har selv kritiseret hende for denne dybt urimelige løgn i kommentarsporet til artiklen “Breivik havde kontakt til andre højreekstremister”.
  Her har hun – som jeg også påpeger – tilsyneladende IGEN har haft gang i sit fra Urius Oregon-tiden så ivrigt anvendte amatørbilledredigeringsprogram og indsat English Defence League og Norwegian Defence Leagues logoer som baggrund på Breiviks usmagelige selvportræt-fotos, hvor han lader sig afbilde med det formodede mordvåben.

  Desværre vedholder Shansen jo altså stædigt sine løgne, og hvis jeg kender hendes tvivlsomme net-adfærd ret, er dén skribent “Karlsen”, som optræder i kommentarsporet til den ovenfor linkede løgnehistorie og på mærkværdig vis har besynderligt travlt med at forsvare hendes påstande, vel ingen andre end hende selv som i desperation tyer til dette pseudonym: Vedkommende er i hvert fald lige så hjælpeløst ordblind og usammenhængende i sin argumentation.

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 29. juli 2011 @ 17:13

 4. OT Islamister afpisser deres “terrortorium” i UK:
  http://ekstrabladet.dk/112/article1593487.ece

  Kommentar by Hertz — 29. juli 2011 @ 17:31

 5. -> Anders

  Det meste af det kommer på P77 er for langt ude, men i disse dage er medierne ligeglade. Et aktuelt eksempel.

  Det sidste døgns tid har hun blandet to sager sammen. Historien om domprovst Poul E. Andersen (som via Uriasposten citeres i Breiviks manifest), og den regionalpolitiker for DF der modtog manifestet.

  Domprovsten (hun stavede først navnet forkert) har aldrig været DF’er, det har derimod Jørgen Heering, og ham har Ekstra Bladet talt med.

  En mand hun tilbage i 2009 hævdede var medlem af Stop Islamiseringen af Danmark. Den gamle blog er lukket, men Ekstra Bladets journalist har set google cache fra hendes blog hvor hun hævder således. Tydeligvis med baggrund i medlemskab af et SIAD-facebookgruppe. Ligenu står der på EB.dk følgende…

  “… har angiveligt også en fortid som aktiv i Stop Islamiseringen i Danmark.”

  Kommentar by Kim Møller — 29. juli 2011 @ 18:03

 6. @ Kim

  Ja, det er direkte skræmmende at moderne journalister åbenbart dels er så dårligt uddannede (de lader til aldrig at have hørt om kildekritik?) samt så politisk farvede, at de ukritisk labber Shansens udgydelser på P77 i sig.

  Hun er tydeligvis stadig så åbenlyst konspirationsparanoid, at hun insisterer på at se eet obskurt “hemmelige anti-islamisk netværk” alle steder på en måde, der vel nærmest kunne være taget direkte ud af det klassiske anti-semitiske falsum “Zions Vises Protokoller”.

  Dertil kommer hendes deciderede fabrikation af løgne, såsom det omtalte billede af Breivik med sit gevær, hvor hun har redigeret NDLs og EDLs logoer ind i baggrunden, således at en ukritisk læser kunne forledes til at tro at det var en sammenhæng, Breivik selv ønskede at formidle.

  EDL er bestemt ikke Guds bedste børn (snarere en flok hooligans), men alligevel er det beskæmmende når etablerede bloggere som den ellers engang så anti-islamiske Charles Johnsen på LittleGreenFootballs.com såvel som BBC ligeledes tillyver dem direkte forbindelser til Breivik, som tværtimod ifølge sit eget manifest foragter EDL som værende “naive” i deres tro på demokrati og derfor principielt uforenelige med hans egne doktriner.

  I denne sammenhæng må jeg anbefale følgende klip fra et BBC-program, hvor EDL-lederen Tommy Robinson skamløst forsøges associeret med Breivik af den arrogante og inkvisitoriske interviewer, men heldigvis kan referere til Breiviks eget manifest:

  http://www.youtube.com/watch?v=JS3i7bJVvvI&feature=player_detailpage

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 29. juli 2011 @ 18:51

 7. ahhh, så det er i virkeligheden Shansen`s påvirkning der har drevet morderen til sin udåd. Det anede mig at langvarig bekendtskab med med de politiske amatører fra de radigale var skadeligt for psyken.

  Kommentar by Santor — 29. juli 2011 @ 19:09

 8. -> Santor

  Den bliver svært at vende rundt på P77. På den ene side skal hele højrefløjen holdes ansvarlig for Breiviks forbrydelse, ikke mindst de danske bloggere, på den anden side, må hun fastholde at Breivik var moderat, så hun ikke selv får en aktie som agent provocateur. Hmmm, nu går jeg ud fra almindelig logik. Glem det.

  Kommentar by Kim Møller — 29. juli 2011 @ 19:19

 9. Tak Kim, det bliver fandme bare bedre og bedre, det venstreorienterede smudsblad politiken taget i at samarbejder med en ven til den norske terrorist, DDR bruger samme ven som sandhedsvidne i deres hetz mod alle modstandere af fri indvandring. Gad vide om disse medier sammen med vennen(Sohansen) til ABB, har været med til at påvirke ABB til at udføre hans sindssyge terrorhandling.

  Kommentar by Fritz — 29. juli 2011 @ 19:31

 10. Shansen har én dagsorden, selvom hun mangler evner til at udføre den: Hun stræber efter udsætte bla. Uriasposten for enhver voldmand, der har lyst. Skulle det lykkes hende end dag, bør hun høre nøje efter her: Da vil hun blive udsat for det samme trusselsniveau, hun påfører andre. Vil hun tage dette alvorligt ? Næppe. Det kan der for kun ende galt for hende.

  Kommentar by Joesf K. — 29. juli 2011 @ 20:14

 11. Er der nogle der har overvejet om Breivik i virkeligheden er konvertit??

  Kommentar by Erik — 29. juli 2011 @ 20:23

 12. ->11 Erik

  Det tror jeg er utænkeligt. En konvertits psykologiske profil vil være meget forskellig fra den psykologiske profil der har givet Breivik hans drive og selvdisciplin. En konvertit vil have alt for travlt med at falde ind i islams verden, og vil umuligt kunne arbejde energisk og metodisk i flere år på dette ‘projekt’ samtidig, OG dertil sætte sig ind i alle de kilder der nævnes i ‘kompendiet’. Husk hvor dumme og psykisk enfoldige konvertitter ofte er. Islam fylder et hul i deres liv.

  Den slags dobbeltspil du gætter på passer bedre på typer som Mohammed Atta, der jo netop er vokset op med islam på rygmarven, og hans dygtighed gik på at spille en anden rolle (diskoteksgæst osv.) der ikke krævede samme indsats som Breiviks projekt.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 29. juli 2011 @ 20:45

 13. […] indrømmer, at hun gennem 2 år har været venner med Breivik på […]

  Pingback by Har den radigale blogger Margrethe S. Hansen (‘Shansen’) været inspirationskilde for Anders behring Breivik? « Hodjanernes Blog — 29. juli 2011 @ 20:48

 14. @ Lars Findsen

  Tak for svar.

  Kommentar by Erik — 29. juli 2011 @ 21:06

 15. “Anders Behring Breivik stiller krav om uniform i spjældet”Øæplo

  MEN !

  “Ifølge avisen Dagbladet ville han (ABB) som erstatning for sin uniform have lov til at bære rødt tøj. Det fik han lov til.”

  lidt Ironisk . . .

  Kommentar by Aglet Xander — 29. juli 2011 @ 21:29

 16. Kære venner, har i tænkt på om den venstreorienterede Sohansen sammen med hendes ven Anders Behring Breivik i virkeligheden er en del af det globale netværk som Villy Løgnhals så tit taler om, det skulle ligge 10-15 km. under indlandsisen, det er jo nærmest uhyggeligt at tænke på hvad de store sorte kræfter kan udrette(nej nej det er ikke Sohansens fysiske form som jeg tænker på).

  Kommentar by Fritz — 29. juli 2011 @ 21:41

 17. Så alle har travlt med at hæfte ABB til konservative blogs for at stoppe dem en gang for alle, mens hans eneste danske ven er en venstreradikaliseret, fedladen, uuddannet kvinde fra den københavnske vestegn og som ABB, også lever i en boble. Hvad lever hun egentlig af?

  Det med “Counter-Jihad Netværket” lyder som en af hendes konstruktioner som startede med “Netværket” for nogle måneder siden. Hun er fantasifuld men det er det medierne vil have. Til helvedes med sandheden.

  Hvornår siger DR Deadline og Politiken at de stoler på ABB’s eneste danske ven som kilde?

  Kommentar by Zod — 29. juli 2011 @ 21:52

 18. Joesf K.s stupide kommentar fortjener vel egentlig ikke en kommentar, men alligevel: Hvor infantil kan man blive. Dernæst har jeg et spørgsmål: Hvor mange hits har p77 egentlig? Jeg vil ikke selv gå derind og dermed bidrage til statistikken, men det her ligner lidt en storm i et glas vand. Konen er skør i bolden, og ganske vist har hun på mærkelig vis fået taletid, men var det ikke bedre blot at ryste på hovedet, i stedet for at spille bolden på hendes banehalvdel?

  Jeg så netop Gro Harlem Brundtland i deadline med alvordsmine kommentere på det der må være højreoprienterede blogs, hvor unge i dag kan diskutere spørgsmål som “er størstedelen af befolkningen fremmed” (ikke korrekt citeret, men noget i den retning). Og det var et problem at diskussionen ikke var “offentlig”. Var der nogen der sagde dinosaur?

  Kommentar by Høgsbro — 29. juli 2011 @ 21:59

 19. Rigtige muslimer bruger ikke toiletpapir, NÆh De bruger fingrene

  Kommentar by Charles Nielsen — 29. juli 2011 @ 22:13

 20. shansensoen har simpelthen fis i kasketten.

  Kommentar by Nielsen — 29. juli 2011 @ 22:37

 21. Jeg har lige været inde på nrk.no og se på billederne af dem som blev dræbt. Det gør indtryk. Mine børns alder, og livslyst og mod stråler ud af billedrækken. Så trist.

  Kommentar by Høgsbro — 29. juli 2011 @ 22:42

 22. I krig er sandheden det første offer, det gælder åbenbart også i valgkamp.
  Det er ikke noget forsøg på at sige at Anders Breivik eller for den sags skyld Fjordmand er anstændige mennesker!
  Men vil man deltage i debatten, skal man lade være med at lyve!
  Jeg kan ikke se at et terrorangreb af en gal man i Norge gør truslen om islamisk terror mindre i Danmark. Det er på sin plads at gøre opmærksom på at vi i Danmark har haft adskillige terrorforsøg fra islamistiske galninge. Indtil nu har vi været heldige, men det skal ikke få os til at sænke paraderne! PET har bare fået et nyt område at holde øje med.
  Jeg er overbevist om at anklagerne fra venstrefløjen, om at “tonen” i debatten skulle være fødekilde til terrorisme, er forkert.
  Seneste nyt tyder på at Anders Breivik skulle have kontakter til svenske radikale,og det bekræfter kun min mistanke.
  I Norge og i Sverige er debatten netop blevet bremset, og her ser vi terror, medens i Danmark hvor debatten er mere fri, ser vi ikke radikaliserede antiislamister. I Danmark er den radikale højrefløj svag, det tilskriver jeg den åbne debat.
  I øvrigt er det mig en gåde hvorfor den militante venstrefløj går så stærkt ind for en øget islamisk indvandrig. Noget der er mere reaktionært skal man da lede længe efter.
  For at vende skytse, har jeg også svært ved at accepterer den del af den danske højrefløj der er voldsomt optaget af våben og uniformer, det er den mindre begavede del af højrefløjen, og den del af højrefløjen, der driver ordentlige mennesker direkte i armene af venstrefløjen og socialdemokratiet!

  Kommentar by Grisling — 29. juli 2011 @ 23:05

 23. Helt spontant har jeg taget mig selv i at gå og synge “De binder os på mund og hånd, men de kan ikke binde ånd…”

  Mærkeligt indfald, eller?

  Kommentar by Per — 30. juli 2011 @ 00:07

 24. Og så lidt ved siden af. I Somalia forsøger oprørsgruppen Al-Shabaab at forhindre nødhjælpen når frem til de ti tusinde af sulte der lider af hungersnød.

  I libyen har de slået deres ledende general ihjel, fordi de ikke stoler på ham. Alt går efter den muslimske drejebog. Mord og drab.

  Kommentar by machiavelli — 30. juli 2011 @ 01:41

 25. Grisling, du skrev “Jeg kan ikke se at et terrorangreb af en gal man i Norge gør truslen om islamisk terror mindre i Danmark”.

  Det er den suverænt bedste kommentar jeg har set om Breivik-sagen!

  Kommentar by Dog of God — 30. juli 2011 @ 02:19

 26. Det had den ekstremt ordblinde og svært overvægtige frk. Hansen og den gale nordmand går og roder med foran skærmen tager udgangspunkt i det samme forstyrrede verdensbillede. Jeg ser desværre kun lighedspunkter mellem dem. Ingen forskelle!
  Adam Holm bør redegøre for sin brug af “eksperter”. Der er en del han har misset totalt!

  Kommentar by morlille — 30. juli 2011 @ 07:12

 27. FN: Ytringsfriheden overtrumfer alt

  http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2011/07/29/234732.htm

  Ja nu har jeg hørt alt! Grise flyver og køer kvidre.

  Kommentar by Hr Petersen — 30. juli 2011 @ 08:44

 28. Enig med 26. morlille: Adam Holm bør redegøre for sin brug af “eksperter”. Hans brug af den Radikale politiker Margrethe Monika S. Hansen er under al kritik.
  Godt Kim Møller stadig orker at afsløre, hvordan tragedien i Oslo udnyttes til venstreorienteret spin i Danmark.
  Desværre opgiver den fanatiske danske venstrefløj aldrig.
  Hensigten helliger midlet i deres kamp for tusindårsriget.
  Løgnen har altid været en del af deres politiske taktik.

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 30. juli 2011 @ 09:13

 29. Nu har Helle Thorning også været til sørgemesse i Norge sammen med de norske Socialdemokrater, en værre gang hykleri har man næppe set, disse landsforrædderiske politikere, som i mine øjne er medskyldige i mordene, det er jo disse politikere, som uhindret har lukke muslimer ind i vore lande, Stoltenberg siger således, at disse unge mennesker som er blevet myrdet, var dem der i fremtiden skulle tegne Norges politik, tak siger jeg bare, det vil altså sige med en endnu kraftigere indvandring.
  Med det i tankerne, ser det ikke lyst ud for hverken Danmark eller de andre nordiske lande. Det vil være en katastrofe, hvis Socialdemokratiet og den øvrige venstrefløj skulle vinde valget i Danmark, så vil det ikke være sidste gang vi har set en Breivik.

  Kommentar by Hvid etnisk dansker — 30. juli 2011 @ 10:39

 30. Vi kan vist være enige om at det er en gal mand der sidste
  fredag udførte denne forfærdelige ugerning.
  Intet, absolut intet skal diskuteres..
  Men d.d. har en af vore formiddagsaviser meget villigt lagt
  spalteplads til en person som i sin kroniske brandert giver
  Pia Kjærsgaard (indirekte) skylden for denne denne ugerning.
  Med eller uden stråhat er denne Von Trier den største jubel-
  idiot nationen kan fremvise!
  At det er Ekstra Bladet der på forsiden tillader dette kvaj
  at fremkomme med sit fordrukne vrøvl kan næppe undre mange.
  bernadotte36
  30.Juli 2011

  Kommentar by erik pedersen — 30. juli 2011 @ 11:36

 31. Hvis Trier skulle blive offer for én som Breivik, så bliver han forhåbentlig ikke straffet, men bliver belønnet for at skaffe Danmark af med Trier idioten.

  Kommentar by Hvid etnisk dansker — 30. juli 2011 @ 11:51

 32. -> ‘Hvid etnisk dansker’

  I går talte jeg med en journalist fra en større dansk avis angående Uriaspostens moderationspolitik. Jeg pointerede, at censur var en glidebane, og fortalte at jeg også fremover vil lade kommentatorer kommentere frit i det omfang det ikke er omfattet af straffeloven. Han læste højt fra en ‘Charles Nielsen’-kommentar på Snaphanen, og bad om min holdning. Jeg sagde at den var provokerende, tydeligvis udforskede gråzonen, men ikke var noget jeg ville bruge tid på at redigere væk. Her trak jeg dig frem, som et eksempel på en kommentator der ikke kunne skrive en linje uden at flirte med hævn, straf og vold. Ikke ulovligt, bare usmageligt. Du vil heller ikke blive slettet fremover, men måske skulle du overveje om Uriasposten er rette forum. Det må da værende utilfredsstillende aldrig at få positiv respons – eller respons overhovedet.

  Kommentar by Kim Møller — 30. juli 2011 @ 12:02

 33. #30 Erik Pedersen. LvT har brug for at kompensere for sin naziudtalelse i Cannes. Ved at udskamme en nazist/fascist/racist (i De Anstændiges optik) håber han, at få oprejsning i de rette miljøer.

  Kommentar by Hr. Snusk — 30. juli 2011 @ 12:08

 34. LvT har brug for at kompensere for sin naziudtalelse i Cannes.

  I høj grad, og en halvhjertet undskyldning under pres er ikke nok. Det er min fornemmelse, at LvT ikke har begrebet National-Socialismens ondskab, og ikke har viden nok til at indse, at den slags er ikke noget, man bare bruger til at skaffe billig PR.

  I hans position ville en saglig, semi-dokumentarisk film om National-Socialisternes anti-kapitalistiske fundament og det deraf afledte jødehad være en glimrende måde at viske tavlen ren.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 30. juli 2011 @ 12:51

 35. Nu har S.Hansen fundet på en ny idé, som måske kan redde hende fra den totale latterliggørelse.

  I stedet for at sige at Fjordman er Breivik, så er hun nu ved at købe sig ind på idéen om at Fjordman-aliaset dækker over et blogget-kollektiv, hvor Breivik blot var ét af medlemmerne.

  Og den er jo ligesom alle mulige andre løse postulater svær at modbevise. For når Fjordman lystigt blogger videre – og selv hvis han på et tidspunkt offentliggør sin identitet – så kan S.Hansen altid bare komme og sige “ja, men Breivik skrev nogle af de gamle Fjordman- blogindlæg, så jeg havde faktisk ret hele tiden”. Mere fladpandet og ubrugeligt konspirationsteoretisk ævl skal man vist lede længe efter.

  Kommentar by Vest — 30. juli 2011 @ 13:03

 36. -> Vest

  Tak for henvisningen. Jeg ser hun nu skriver…

  “Lad mig for en god ordens skyld også lige nævne at min gamle “Bjarke WP profil” den som Kim Møller nu forsøger at promovere som den ifølge Kim Møller selv, skulle være den der var ven med Breivik. Ikke er den korrekte profil. Dermed er der igen tale om endnu en løs påstand fremsat af Kim Møller fra Uriasposten.”

  Jeg skriver ingen steder, at hun var ven med Breivik med sin Bjarne WP-profil. I den oprindelige ‘Bjarne-post, fortalte hun netop, at hun kun lavede profilen for at finde ud af hvem der de senere måneder havde hetzet hende på Facebook. Det var et år siden – og hendes Breivik-venskab har to år på bagen jvf. den citerede P77-kommentar.

  “Altså, udover Margrethe Monika S. Hansen selv, formentligt med en falsk Facebook-identitet. Det er set tidligere…

  Jeg nyder solen og tager en tur på stadion med drengene, velvidende at tænkende individer der har sat sig ind i tingene godt kan se hvem der forsøger at redde hvad reddes kan med fejllæsninger og et forsvar baseret på ‘forvirring’.

  Kommentar by Kim Møller — 30. juli 2011 @ 13:24

 37. Kim Møller

  Ingen aner hvem der står bag ‘Hvid etnisk dansker’, ‘Sort uetnisk ikke-dansker’ eller mange andre, så derfor er det meningsløst at gå med på præmisserne opstillet af journalisten fra den større danske avis i at spekulere i dette. Kommentatoren med pseudonymet kunne ligesågodt være journalisten selv, der laver sjov i gaden a la Shansen, så derfor kan kommentarer aldrig have en tilbagevirkende tilsmudsning af bloggeren. Det burde journalisterne selv kunne tænke sig frem til, men det gør de ikke.

  Jeg husker en anden gang, da Shansen optrådte som sandhedsvidne for småt funderede journalister. Det var i en debat om indavl blandt indvandrere, der kørte heftigt på avisen.dk. Shansen påstod selvfølgelig at indavl blandt danskere var mindst ligeså slem, og problemet var meget tydeligt med fysiske og psykiske skader ude i de små sjællandske byer, som Shansen havde rejst tyndt.

  avisen.dk hoppede seriøst med på Shansens skøre påfund og overvejede at køre en artikelserie om det udbredte indavlsproblem i Danmark. Journalisterne kontaktede Shansens om hendes (dengang var hun en han) observationer, men efter nogen tid dødede sagen stille ud og blev aldrig en historie, muligvis pga indgriben ovenfra fra mere fornuftige personer, der ikke ville have avisen.dk gjort til grin.

  Kommentar by traveler — 30. juli 2011 @ 13:24

 38. Hørte, at S kunne være navnet for en skjult forherliggørelse af Bader -Meinhof…

  Kommentar by l. johs — 30. juli 2011 @ 13:25

 39. I stedet for at sige at Fjordman er Breivik, så er hun nu ved at købe sig ind på idéen om at Fjordman-aliaset dækker over et blogget-kollektiv, hvor Breivik blot var ét af medlemmerne.

  I øvrigt financieret af CIA – det har jeg hørt for længe siden :)

  Kommentar by Henrik R Clausen — 30. juli 2011 @ 14:07

 40. Sørine Gotfredsen: Det er dybt bekymrende, at nogen i dette land kan stille spørgsmålet om, hvor Anders Breiviks had mon stammer fra. Vi ved udmærket, hvor det stammer fra, og vi har vidst det længe. Lad os udnytte den norske tragedie til at forstå faren ved det multikulturelle.
  256 Kommentarer

  Af Sørine Gotfredsen, sognepræst og journalist

  29. juli 2011, 22:30

  Det seneste store terrorangreb får først og fremmest konsekvenser for Norge, men det får også betydning her i landet. Anders Breiviks blodige aktion rammer frontalt ind i den danske debat, og han vil blive flittigt brugt i argumentationen i de to lejre, der i årtier har skændtes om den multikulturelle udvikling. En udvikling, der vedrører os alle, for fænomenet er fyldt med ideologi og menneskesyn, og mens den ene lejr ser det multikulturelle samfund som en smuk fremtidsvision om det gode, tolerante og universelle menneske, ser den anden det overvejende som en utopi. Tilmed en farlig utopi, der på grund af store religiøse og kulturelle forskelle kan udarte til vold og langvarig strid. Begge lejre kan bruge Breivik i eget ærinde og gør det allerede. De multikulturelle tilhængere har således hævdet, at det er de nationalt sindede på den borgerlige fløj, der med deres sprogbrug og kritik af islam er med til at skabe en mand som Breivik. Og samtidig afsløres fra samme side en forbløffende mangel på indsigt, når man i en leder i Politiken kan læse følgende: »I fortvivlelse og afmagt må vi stille spørgsmålet: Hvor kommer alt det had dog fra?« Et meget afslørende spørgsmål, der med få ord udstiller et af de helt store problemer i tilgangen til den muslimske indvandring. Nemlig at visse toneangivende stemmer aldrig for alvor har erkendt, hvor vanskeligt det er at blande kulturer, hvorpå de efter et angreb som forleden ser forbløffede op og spørger: Hvorfor gør mennesker sådan noget? Sagen er, at vi udmærket godt ved hvorfor, og vi har vidst det længe. Så når hele den pæne fløj, der drømmer om en multikulturel fremtid, hævder, at hadet fremprovokeres af retorikken og de grove generaliseringer, understreger det blot, hvilken enorm uvilje de stadig nærer imod at forstå det sande omfang af problematikken.

  I lejren, hvor man hylder det multikulturelle, har man uendeligt svært ved i alvor at overveje, om udviklingen i dag mon er den rigtige, og i stedet griber man til de velkendte midler. Fordømmelse af tonen samt efterlysning af mere tolerance.

  For vi kan ikke begribe tilstandene i dag, medmindre vi tager både historien og menneskets natur i ed. Historien fortæller nemlig, at islamisk og kristen kultur altid har haft uhyre vanskeligt ved at leve fredeligt sammen, og rækker man tilbage i den danske debat, har en del af advarslen mod det multikulturelle samfund helt fra begyndelsen i 80erne rummet netop påmindelsen om, hvad der er gået forud. Når Søren Krarup i sin tid kritiserede indvandringen og udlændingeloven fra 1983, hang hans bekymring uløseligt sammen med historiens vidnesbyrd om, hvilke enorme problemer der opstår, når kristent og muslimsk menneskesyn og samfundstænkning skal sameksistere. Konflikten løber som en rød tråd fra tiden med korstogene omkring år 1100 til kampene mellem Osmannerriget og Vesteuropa, stridighederne på Balkan og i dag ghettodannelser og parallelsamfund i store dele af Europa. Sammenstødet skaber spændinger og åben kamp, og når pæne mennesker fra Politiken og omegn nu forvirret efterspørger en forklaring på hadet, må man blot minde dem om, at de har fået den for længst. Men de har ikke villet lytte. Hadet stammer fra de samfund, vi selv i disse år skaber. Ekstremismen skabes gennem følelsen af på grund af indvandring at være truet på eksistensen, og det kan man godt affeje som primitivt og hysterisk, men det er virkeligheden, og den skal tages alvorligt. Da Anders Breivik havde opgivet det politiske system, besluttede han at gribe til mere kontante midler, og han vil sandsynligvis blive efterfulgt af andre med samme følelse af at være omgivet af lovgivere, der møder ethvert problem med talen om endnu mere rummelighed. I lejren, hvor man hylder det multikulturelle, har man uendeligt svært ved i alvor at overveje, om udviklingen i dag mon er den rigtige, og i stedet griber man til de velkendte midler. Fordømmelse af tonen samt efterlysning af mere tolerance.

  Naturligvis skal man formulere sig med omtanke, men et had som det, der har udfoldet sig i Norge, skabes næppe gennem sprogbrug. Det næres af en langt dybere følelsesmæssig kilde, der driver et individ til at ville udrydde ideologien om mennesket som et abstrakt væsen, der ikke er afgørende forbundet med kulturelle og religiøse rødder. Det er en teori, der står i klar kontrast til selve menneskenaturen, så mens vi i disse dage får serveret remsen af navne på dem, der anklages for at opildne til ekstremisme – heriblandt Lars Hedegaard, Karen Jespersen, Søren Krarup, Pia Kjærsgaard og Søren Pind (sidstnævnte synes desværre at have fået kolde fødder), skal man huske den anden remse. Navnene på dem, der i årevis har forkyndt, at det gode menneske kan skabe det gode multikulturelle samfund. Folk som Marianne Jelved, Svend Auken, Margrethe Vestager, Carsten Jensen og Tøger Seidenfaden. Det er utvivlsomt dem, Anders Breivik primært animeres af, fordi han afskyr tanken om det kulturløse menneske og i ren trods selv bliver helt overordentlig konkret. Både i tanke og handling. Han bliver til det menneske, der vil bremse den evige relativering af det, vi selv kommer af, og som derfor begynder at slås. Dermed illustrerer han, at det for det første er livsfarligt at manipulere med menneskenes kulturelle identitet, og for det andet at visse mønstre i verdenshistorien gentager sig. I dette tilfælde markant demonstreret ved, at Breivik ligefrem optræder som en kristen ridder fra de gamle korstog. Tiden er en anden, men grundinstinktet består, og det er præcis dette tidløse instinkt, man i drømmen om det multikulturelle samfund gang på gang på katastrofal vis negligerer.

  Det er bestemt sandsynligt, at Dansk Folkeparti og den frie danske debat har været med til at lukke luften ud af de værste tempelriddere herhjemme. Vi kan ikke styre, hvilke skøre teorier folk sidder og udarbejder i det kujonagtige univers på nettet, men vi kan fastholde en åben og klar samtale, der anerkender, at sammenstødet mellem islam og kristen kultur er fyldt med problemer. De kan ikke løses gennem pæn tale på Jelveds lærerværelse, men skal i stedet mødes med en bestræbelse efter at hævde et folks kultur og normer så entydigt, at den enkelte kan genkende sig selv i sit eget land. Det er den åndelige, kulturelle, folkelige og dannende oprustning, der skal udgøre den grundvold, som kan holde de mest voldsomme kræfter i skak, og politikerne skal i meget højere grad tage menneskers bekymring alvorligt. Et flertal i Norge vil have begrænset indvandringen, dansk politik har i ti år været bygget på et folkeligt ønske om samme opbremsning, og i både England, Frankrig og Tyskland vakler man i troen på det multikulturelle samfund. Utopien er under pres.

  Derfor er det ret beset chokerende, at vi med vores mange erfaringer med det multikulturelle stadig skal høre det hjertegribende naive spørgsmål: Hvor stammer hadet fra? Vi ved godt, hvorfor Breivik hader, hvilket jo i øvrigt er blevet udførligt forklaret af manden selv. Han hader i protest mod forvandlingen af det norske og vesteuropæiske samfund, han er desperat og næppe ganske mentalt rask, men hans rationale står lysende tilbage. Og vi er i årtier blevet advaret om det af dem, der i respekt for historiens tidløse tale har mindet os om, at volden vil bryde ud, når islam og kristendom støder sammen. Opfindelsen af det gode multikulturelle menneske er som formel for en hel nation en farlig fantasi, der kan fremprovokere frygtelige kræfter, fordi den negligerer den enkeltes behov for at føle sig tryg i sin egen kultur. Anders Breivik har understreget alt det, vi vidste i forvejen, og han vil blive brugt af begge lejre i den hjemlige debat. De, der fortsat dyrker den kulturløse ideologi, vil blive ved med at efterspørge det eneste middel, de kender til – pæn tale og mere tolerance, og som modvægt skal Anders Breivik også bruges på anden vis. Til at forstå hvor farligt mennesket er, når det føler sig presset, og at vi i denne multikulturelle tidsalder presser menneskene mere end klogt er.

  Mere fra Kronikker

  Sommerparadokser

  Niels Fog: Når man ser på os krævedanskere, er det på en eller anden måde paradoksalt, at vi samtidig er så hjælpsomme og arbejdsomme når det gælder masser af frivilligt arbejde.

  TAGS

  Sørine Gotfredsen

  Kommentar by Gó læsning — 30. juli 2011 @ 15:14

 41. […] og Ayyan Hirsi Ali til vor tids afløsere for Johnny Hansen. Det må være noget Politiken og deres dyslektiske hovedleverandør af myter, kan bruge i morgen. Den tredje […]

  Pingback by Åben jagtsæson i Norge « Snaphanen — 30. juli 2011 @ 18:03

 42. Mon ikke Shansen bliver set efter i sømmene af PET?? Hun er rablende gal i hovedet . Er der nogen der ved hvad hun lever af, for ansat i et firma kan hun næppe være, men måske kan man leve af at være blogger for de radikale,

  Kommentar by K K Nielsen — 30. juli 2011 @ 18:35

 43. 22 du har for sin vis ret. Men smertegrænsen er åbenbart ikke nået endnu, Joh ganskevidst. Det kommer.

  Kommentar by Charles Nielsen — 30. juli 2011 @ 20:29

 44. […] 29 juli 2011 – Blogger erkender kontakt: “Jeg har været venner med Breivik i omkring to år på Facebook.” (Om […]

  Pingback by Debbie Schlussel, Amerikansk Jødinde: Norske unge på Utøya fik løn som fortjent » Balder Blog — 30. juli 2011 @ 21:39

 45. Flot Kronik af Sørine Gotfredsen: Der er nogen der kan sige det.

  “Det er dybt bekymrende, at nogen i dette land kan stille spørgsmålet om, hvor Anders Breiviks had mon stammer fra. Vi ved udmærket, hvor det stammer fra, og vi har vidst det længe. Lad os udnytte den norske tragedie til at forstå faren ved det multikulturelle.”

  Ja hvis sandheden findes, så er den her. Men det forstår hundehovederne på Politiken og Information ikke. Den næste tragedie venter forude.

  Kommentar by machiavelli — 31. juli 2011 @ 00:46

 46. Jeg tror ikke, PET interesserer sig for SHansen. Hun er trods alt ikke involveret i politisk vold selv, og opfordrer ikke selv til det.

  Hun fungerer blot som målsøger for Antifa og andre rabiate grupper, der uden større betænkeligheder bruger vold og trusler mod dem, de betragter som mindreværdige, herunder ‘højreekstremister’ og ‘racister’, som udpeget af SHansen, Zølck og lignende.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 31. juli 2011 @ 08:55

 47. -> Henrik Clausen

  Helt enig med om Shansen. PET skal holde øje med folk der planlægger terror, ikke spilde tiden med nettets ‘verbal-terrorister’, som må siges at være i en anden kategori. Jeg vil næsten sige, at selv hvis Shansen gjorde i bombebygning, så skulle de lade hende være i fred. Hun når næppe frem til ’sprænger-i-hånden-under-samling’-fasen. Det skulle være kompliceret stof.

  Kommentar by Kim Møller — 31. juli 2011 @ 10:53

 48. 36

  “…fortalte hun netop, at hun kun lavede profilen for at finde ud af…”

  Gad vide hvor mange andre falske profiler hun har lavet sig?

  Kommentar by Liva — 31. juli 2011 @ 11:19

 49. Kære Kim Møller:
  “Shansen” og så mange andre poltikere rager os en pind.
  Fortsæt dog med at tage alle udtalelser op her.

  Og igen: Stoltenberg opfordrer os alle (?) til at fortætte!

  Personligt: holder på mine demokratiske rettigheder!

  Kommentar by l. johs — 31. juli 2011 @ 14:19

 50. Nu vil det norske politi have en snak med Fjordman for at “skaffe oversikt over høyreekstreme miljøer i Europa.”

  1. Ja de norske myndigheder mener ihvertfald så IKKE at Breivik og Fjordman er samme person (det er der så vist også kun Shansen der mener)

  2. Åbenbart skal Breiviks vanvidsgerninger nu også i Norge til at instrumentaliseres til at undertrygge islam-kritik og kritik mod en fremtid med islamisk dominerede multietniske samfund. Vi skal åbenbart alle stigmatiseres som potentielle terrorister og højreekstreme hvis vi er enig med nogen Breivik var enig med (og listen er jo lang med både AFR, Naser Kharder, Fjordman osv osv)

  Kommentar by Den Kutteklædte Hævner — 2. august 2011 @ 10:13

 51. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10089094

  Kommentar by Den Kutteklædte Hævner — 2. august 2011 @ 10:14

 52. […] http://www.uriasposten.net/archives/27185 Blogger erkender kontakt: “Jeg har været venner med Breivik i omkring to år på Facebook.” Søndag aften deltog Margrethe Monika S. Hansen i den sene Deadline, og kom her for skade at forveksle massemorderen Anders Breivik med den anonyme norske blogger Fjordman. Postet av Kim Møller på Uriasposten 29. juli 2011. […]

  Pingback by Kilder til min bok Vitne til vanvidd | vitnetilvanvidd — 14. januar 2016 @ 18:44

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper