9. november 2005

Svenskrøde socialister mod VK-DF, for Palæstina til minde om Krystalnatten?!?

Idag var det 67 år siden Hitler-Tyskland påbegyndte den etniske udrensning af landets jødiske minoritet, og landet rundt blev hændelsen markeret med stilfærdige demonstrationer til minde om det vi idag kalder Krystalnatten. Et enigt byråd stod bag arrangementet i Århus, med en række venstreorienterede grupperinger som anbefalere. Sidstnævnte havde tydeligvis ‘kuppet’ arrangementet, og noget er gået galt når kommunistiske fraktioner og andre venstrefløjsere samt anti-israelske organisationer deltager i en mindehøjtidelighed for jøder – der sjovt nok slet ikke deltog i arrangementet. Stikordet var ‘antiracisme’ og ‘antinazisme’, og på arrangementets plakat lød “Nul-tolerance for nynazisme”. Personligt tror jeg der afholdes flere anti-nazi-demo’er end der er nazister, og det var sgu underholdende at høre en fra Socialistisk Arbejderavis fortælle at han forleden så “en af dem” – det viste sig så at være en fra Den Danske Forening der boede i hans opgang. Jagten på den imaginære fjende fortsætter – stay tuned.

Jeg vil gætte på at der ialt var små 200 på Rådhuspladsen – en stor del herboende udlændinge, hovedparten af de øvrige svenskrøde efterskole-socialister, og ser man bort fra undertegnede og en håndfuld VK-byrødder var der næppe mange borgerlige tilstede. Socialistisk Arbejderavis solgte aviser, Antiracistisk Netværk uddelte brochurer, mens der blev synget Griegs Kringsatt af fiender. Her lød det blandt andet “Kast dine kræfter ind: Det onde skal tabe.” Det onde var naturligvis ikke bare nazisterne…

‘Muslimer er vor tids jøder’ var parolen, og (trommesolo)… Dansk Folkeparti er vor tids nazister.

Tænk hvis loonierne fik deres vilje…

Filminstruktøren Niels Malmros var konferencier, og sognepræst Sabine Bech-Hansen holdt en lille tale. Det blev til en solid gang halal, samt lidt anti-snak rettet mod Dansk Folkeparti og (måske i endnu højere grad) Århus mod moskeen. Hun afviste godt nok direkte sammenligninger mellem 30’ernes Tyskland og dagens Danmark, men hvor er det latterligt at høre hende postulere at vor tids racisme er ‘kultur-racisme’. Hun kan næppe selv mene alle kulturer er lige gode, og det kan vel ikke passe man skal være kultur-relativist for at undgå hadske etiketter.

Den yderste venstrefløj har altid baseret sin politik på anti-‘dittenogdatten’, langt værre var det at se ansvarlige politikere lefle for slige synspunkter. Den tidligere bykonge Flemming Knudsen havde i dagens anledning udskiftet fadbamsen med en fakkel, og mens den konservative byrådskandidat Ann-Kathrine Karoff smilede sødt til journalisterne hilste Louise Gade på Niels Malmros.

Selvfedmen var intens, men gudskelov var det hele overstået på godt 30 minutter, inkluderet et minuts stilhed – der næsten blev accepteret af de deltagende unge indvandrere. En gruppe på 10-20 stykker forsøgte flere gange at markere sin tilstedeværelse, men det lykkedes ikke rigtigt – der var ingen der lod sig provokere, så de fleste nød blot den af socialisterne uddelte offerrolle. En enkelt gik rundt med det palæstinensiske flag som kappe, og da jeg gik imod udgangen lød der råb såsom “hvad skal vi med jøderne…” En noget alternativ måde at mindes 6.000.001 dræbte jøder på.

Det er foragteligt at den yderste venstrefløj tager jødiske ofre som gidsler i deres maniske kamp imod politiske fjender, men endnu mere grotesk at det at det hele sker med støtte fra borgerlige partier.

Jeg tror Danskeren i Sverige brugte tiden bedre, da han valgte at gæste synagogen i København. Læs om det her.

Opdate 10/9-05. Der var gratis fakler i kassevis – en af dem blev brugt forkert. Fra Ritzaus Bureau:

“Politiet i Århus sendte onsdag aften en større styrke til Rosenhøjkvarteret i Viby, da der igen var ballade i bydelen. De unge satte ild til en container og forsøgte at brænde en kiosk på Søndervangs Allé af ved at smadre en rude og smide en fakkel ind i forretningen. Faklen fik dog ikke fat, og vægteren, der reagerede på kioskens alarm, kunne slukke den med vand, oplyser den vagthavende hos Århus Politi.”

Efter at have skrevet om demonstrationen igår sendte jeg en email til en af de deltagende konservative politikere med følgende ordlyd: “Vidste du godt at den yderste venstrefløj ville lave en happening ud af Krystalnat-højtideligheden onsdag aften. Det er mig uforståeligt at de konservative står som medarrangør, og hermed bifalder det jeg betragter som hetzen på en pragmatisk og helt igennem nødvendig udlændingepolitik.”

Svaret lød i sin helhed: Nej, det vidste jeg ikke… Da det gik op for mig i aftes, argumenterede jeg også for at vi skulle gå, men blev mødt med forklaringen om at det var en god sag og at det kunne resulterer i dårligt presse at gå. Jeg vil så samtidig sige, at jeg synes at aften forløb bedre ved sin afslutning end sin begyndelse, og jeg tror at nogle indvandre fik en lektion i demokrati. Så må jeg (og du) jo så bare sluge den kamel. Men som sagt, var Konservative gået, hvis det havde været op til mig!.

9 Comments »

 1. “Krystalnatten (mindedag for ofrene)
  Krystalnatten foregik i 1938 i Nazityskland, da nazisterne gennemførte en systematisk ødelæggelse af jødiske forretninger, religiøse og kulturelle institutioner.

  Mindedagen markeres onsdag den 9. november.

  OBS. Hvis du vil deltage i et arrangement – læg mærke til hvem arrangørerne er. Nogle arrangementer er blevet “overtaget” af forskellige organisationer med anti-jødiske eller negative holdninger over for Israel og som misbruger mindedagen til andre formål end det oprindelige.”

  http://hjem.get2net.dk/cfr/

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 10. november 2005 @ 01:13

 2. “Muslimer er vor tids jøder”…..”Stop hetzen”

  Så vidt jeg kan skønne, når jeg foretager mit daglige mediesurf, er mange muslimer idag den mest iøjnefaldende og dødelige trussel mod muslimerne selv over hele jorden.

  Kommentar by Marianne — 10. november 2005 @ 11:48

 3. Sang de virkelig “Kast dine kræfter ind: Det onde skal tabe.”? Nordahl Griegs originaltekst er “Kast dine krefter inn: døden skal tape.” Det må siges at være en temmelig fri oversættelse såfremt gengivelsen er korrekt.

  Kommentar by JP — 10. november 2005 @ 20:35

 4. Til JP

  “Sang de virkelig “Kast dine kræfter ind: Det onde skal tabe.”? Nordahl Griegs originaltekst er “Kast dine krefter inn: døden skal tape.” Det må siges at være en temmelig fri oversættelse såfremt gengivelsen er korrekt.”

  Fik faktisk udleveret et lille sanghæfte, og citatet er korrekt. Ordret står der: Tekst: Nordahl Grieg 1936, Musik: Otto Kristensen 1952.

  Det er sikkert Kim Larsens populære udgave af samme (som jeg sådan set troede ikke var en fortolkning).

  Kommentar by Kim Møller — 10. november 2005 @ 20:43

 5. Hold da kæft, hvor er det til at blive harm af, at den ekstreme venstrefløjen erobrer og forvansker højtidligholdelsen af Krystalnatten, så den passer ind i deres eget kram. “Muslimerne er vor tids jøder” er den største hån. Hvis der er nogen, der er truet i nutidens DK som i jøderne var det i 1937, er det netop… jøderne. Jøderne er vor tids jøder. Nazisterne er derimod nogle andre. Desværre ser det ud til, at det denne gang ikke bliver muligt at søge ly i Sverige. Hvilket gør det så meget mere forståeligt, at Israelerne indædt forsvarer det eneste stykke land, som jøderne kan kalde deres.

  Kommentar by x — 10. november 2005 @ 21:37

 6. Den helt store brækpose måtte i brug under læsning om dette absurde, svinagtige misbrug af en historisk begivenhed. At venstreekstremister og islamiske fascister stiller op kan ikke overraske. Men når Louise Gade og andre, som man troede var almindelige fornuftige danske politikere, slutter sig til, kan den eneste sammenhæng med den historiske krystalnat i Tyskland være, at SO EIN DIN MÜSSEN (UND WERDEN) WIR AUCH BALD HABEN.

  Skam dig, Louise.

  Kommentar by Lama Q — 10. november 2005 @ 23:06

 7. På tv2 østjylland kunne man i går fortælle, at politiet arbejder ud fra den mulighed, at den fakkel der blev smidt ind i en grillbar i rosenhøj stammer fra krystaldemoen. Altså at nogen af deltagerne i demoen er taget ud for at lave bål i gaden efter demoen. Hyggeligt selskab Louise! Min kontakt, der var tilstede under krystaldemoen, fortæller da også, at der var en gruppe yngre fremmde, der virkede som om, at de havde skumle planer. Flere havde tildækkede ansigter, og vedkommende bed specielt mærke i, at en fra gruppen på et tidspunkt udbrød noget i stil med “dem fra Brabrand mødes herovre” hvorefter de samlede sig. Den person der er anholdt for brandattentatet er for øvrigt fra Brabrand.

  Kommentar by Jake — 11. november 2005 @ 10:04

 8. En kommentar fra ÅMM:
  http://www.aarhus-mod-moskeen.dk/index.asp?id=279&cid=279&aid=611&mid=8&params=5

  Kommentar by Jake — 11. november 2005 @ 13:07

 9. Wow!
  Og i mit næste liv udvikler de konservative sig måske så langt, at de lærer at stave og sætte kommaer?

  Jeg mener: Nu, vi “venstresnoede” har kunnet det i en menneskealder er det måske snart højrefløjens tur?

  Kommentar by Carsten Agger — 12. november 2005 @ 21:37

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper