11. november 2005

Minoritspartiets Abdul Wahid Pedersen – næstform. for ikke-politiserende ‘Muslimer i dialog’

Islamisten Abdul Wahid Pedersen tog i onsdagens Politiken bladet for munden i det der startede som et forsvar for Muslimer i dialog og kønsfascisme, men ender med injurierende angreb mod Lars Erslev Andersen og Torben Hansen.

Terror: Erslevs fornemmelse for muslimer
Terroreksperten Lars Erslev Andersen siger i et interview i Politiken (6.11.), at det ville være godt at vide noget mere om ‘politiserede’ muslimske foreninger som Hizb-ut-Tahrir (HT), foreningen Muslimer i Dialog (MID) og en tredje grupper af salafister.

At han nævner MID sammen med HT og salafisterne hænger muligvis sammen med, at han var misfornøjet med debatmødet (26.9.) ‘Terror – en trussel med mange ansigter’, som var arrangeret af MID. Han har i et debatindlæg i JP (1.10.) skrevet om, hvor rystet han var over at sidde i panel sammen med den britiske journalist og politiker Yvonne Ridley, som vist var en tand for kompromisløs efter hans smag.

Han var åbenbart også lettere chokeret over, at nogle muslimske kvinder valgte ikke at sidde sammen med mænd, og vice versa. Det var mænds og kvinders eget valg, om de ville sidde blandet eller hver for sig. Der var sæder reserveret til mænd og kvinder, og resten af de mange sæder var forbeholdt alle dem, der ikke havde noget imod kønsblanding, en mulighed, som også mange muslimer benyttede sig af. MID respekterede alle parter. Respekterer Erslev Andersen også friheden til at vælge, hvor man vil sidde?

På ganske elegant vis rubricerer han nu foreningen Muslimer i Dialog i kategori med foreninger og fællesskaber, der er på direkte konfrontationskurs med det danske samfund. Det kan han naturligvis tillade sig at gøre, selv om han ikke har belæg for denne venstrehåndskonklusion, for han er jo terroreksperten.

Men selv terroreksperter har taget fejl. MID arbejder for at fremme positiv dialog i samfundet, som ellers er præget af en polariserende debat. Havde MID været en politiserende forening, ville alle dens aktiviteter have haft et politisk sigte.
Erslev Andersen har været med til MID’s hidtil eneste politiske aktivitet, og det er åbenbart nok til, at han ud fra denne oplevelse ganske subjektivt kan udlede, at foreningen er politiserende. At MID har inviteret en skarp og til tider unuanceret dame som Yvonne Ridley til Danmark er på ingen måde anderledes, end at en ikke-muslimsk studenterforening i Århus dagen efter (27.9.) inviterede den islamofobiske og fascistoide historiker Torben Hansen til terrordebat sammen med Fatih Alev og Erslev Andersen, som så ud til at have det ganske fint med at sidde i det panel.

MID er ikke en politisk eller politiserende organisation. Havde vi været det, var der ingen grund til at holde det skjult. Terroreksperten viser tegn på, at han godt kunne trænge til en god omgang orientering om muslimske foreninger og deres grundsyn.

Der er da rart at høre at Muslimer i dialog ikke politiserer. Foreningen samarbejdede jo som bekendt med P1 om radio-serien Islams ansigter – en serie hvor den tre-mand store religiøse redaktion omfattede Asmaa Abdol-Hamid. Hun er kendt for ikke at ville give hånd med mænd, og stiller i næste uge op for Enhedslisten i Odense. Wahid Pedersen stiller op for Minoritspartiet i hovedstaden. Minoritetspartiet fik 0,378 pct. af stemmerne ved sidste folketingsvalg…

4 Comments »

 1. Det er nu ikke Minoritetspartiet men derimod Enhedslisten der har opstillet den muslimske fundamentalist Asmaa Abdol-Hamid til kommunalvalget. Ifølge pålidelige kilder har det fået den gamle ateist Karl Marx til at rotere så meget i sin grav i London at det giver udslag på Richterskalaen…
  http://odense.enhedslisten.dk/byraadsvalg/asmaa.asp

  Kommentar by Anonym — 11. november 2005 @ 23:45

 2. Hermed rettet – jeg er ved at blive gammel.

  Kommentar by Kim Møller — 11. november 2005 @ 23:48

 3. Gammel, det er noget kroppen bliver – evt. :)

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 12. november 2005 @ 01:13

 4. Ja, og Abu Ahmed og Abu Laban er stadigvæk ikke en og samme person.

  Kommentar by Mumin — 12. november 2005 @ 09:30

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper