14. august 2011

Ritzaus Bureau og Politiken hylder diktator Fidel Castro

Lørdag fyldte Fidel Castro 85 år. Fra Americas.dk – Politiken og Ritzau hylder en af det 20. århundredes mest brutale diktatorer i Latinamerika.

“Hele Danmarks meget seriøse og meget humane avis – hvis de selv skal sige det – bringer i dag (fredag den 12.8.2011) en slet skjult hyldest til Fidel Castro i anledning af hans 85 års fødselsdag lørdag.

Under overskriften “Castro – en revolutionær overlever” fortælles om de “storslåede resultater” som det kommunistiske regime har opnået, mens alt hvad der er gået galt siden 1959 enten skyldes udefrakommende begivenheder som den amerikanske embargo og Sovjetunionens fald, eller “afleveres” i form af tilforladelige vendinger der på ingen måde står mål med den brutale undertrykkelse og armod som Castros regime har været skyld i.

Castros regime er et af det 20. århundredes mest brutale latinamerikanske regimer, og har titusinder af menneskeliv på samvittigheden, mens mere end hundretusinde politiske modstandere (og homoseksuelle) har været gennem regimets koncentrationslejre og fængsler. Det opsummerer Politiken således til sidst i den stort opsatte artikel:

‘I et land der var dybt forarmet og præget af store sociale skel, da de kom til, præsterede denne generation af politikere [Castro og hans kumpagner] bemærkelsesværdige resultater de følgende årtier. Især i form af et uddannelsessystem- og sundhedssystem, der var unikt efter latinamerikansk målestok og også fik resten af verden til at spærre øjnene op.

Samtidig måtte befolkningen imidlertidig betale en høj pris for at leve i Castros “socialistiske paradis”. Undertrykkelsen af politiske modstandere har været nådesløs og mange har måtte betale prisen med livet eller lange fængelsophold.’

Med andre ord har undertrykkelsen været en pris som den cubanske befolkning måtte betale for at få et “unikt uddannelses- og sundhedssystem”. Kunne man mon forestille sig følgende fremstilling af Hitler?

Nej vel. Ligeledes vil de fleste formentlig også finde det problematisk hvis man relativerede Pinochet-regimets brutalitet ved at henvise til, at det var prisen som chilenerne måtte betale for at skabe Chiles “unikke” vækstmirakel. …

At man i artiklen gentager Castro regimets løgne om det “forarmede Cuba før Castro” og viderebringer dets propaganda om det cubanske sundheds- og uddannelsesystem er i bedste fald pinligt og i værste fald bevidst løgnagtigt.

Cuba var i 1950erne et relativt rigt samfund med en betydelig middelklasse. Man havde et rigt og internationalt anerkendt kulturliv og virkede som en magnet på ikke kun kunstnere og turister, men også især sydeuropæiske immigranter, som drømte om et bedre liv end de kunne få i Europa. Således lå der 200.000 ubehandlede immigrations-ansøgninger på Cubas ambassade i Rom de. 1. januar 1959, hvor Batista regimet faldt og den gamle diktator flygtede. Og selv om Batista bestemt ikke var en engel, kunne hans brutalitet slet ikke måle med Castro’s, hverken i omfang eller metoder.

Castro og ikke mindst Che Guevara formåede i de første måneder efter det gamle regimes fald, at slå flere ihjel end Batista-regimet havde haft held med siden 1952.

Med hensyn til det kommunistiske regimes storslåede resultater indenfor sundheds- og uddannelsesektoren, er langt det meste ren og skær propaganda.”

Oploadet Kl. 21:51 af Kim Møller — Direkte link6 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/27827/trackback

6 Comments »

 1. Selvfølgelig gør de det og de gør det med god samvittighed.
  Venstrefløjen har jo eneret på heroiske massemordere.

  Kommentar by Tolder — 14. august 2011 @ 23:10

 2. Tja, samme Das-blad Pølletiken og dens kollektive røv…øh, røde LEDERe er sikkert også vildt imponeret over det tidligere socialistiske diktatur USSR’s fantastiske opbygning af infrastrukturen med jernbane helt ud i Sibirien anlagt af anderledes tænkende politiske Gulag ø-hav straffefanger der knoklede dag og nat og kun fik udleveret en brødkrumme dagligt indtil de udmagret og nedslidte bukkede under for denne langtrukken sikre pinefulde død.
  Men ifølge lokums skribenterne på Pølletiken, er det vel BARE lidt menneskelige omkostninger!!!!men resultatet er da imponerende,ik!!!!

  Når formodentligt veluddannede skribenter forfalder til hyldelst til forrykte regimer som de morderiske kommunistiske, hvordan kan vi normalt begavede læsere så tro på, at de ikke også kaster sig pladask på maven for den næste modbydelige ideologi, såsom islam?

  Kommentar by li — 15. august 2011 @ 00:08

 3. At nogle kan være betagede af Castro-klanen skyldes måske, at godtroende fjolser i form af ‘berømtheder’ i Vesten har ladet sig forføre af mandens åbenbare karismatiske evner.

  Et lille udvalg, hentet fra artikler af eksilcubaneren Humberto Fontova. Fontovas skriverier er med den besnærende latinamerikanske patos der virkelig sætter fokus på Vestens mediers forgabelse af en flok forbrydere og folkemordere i Castro-Che-klanen. Og nej, han hylder ikke Batista styret, men gør opmærksom på de begyndende endnu større frihedsmuligheder cubanerne stod overfor, men som Castros ‘Revolution’ så effektivt smadrede.

  http://synopsis-olsen.blogspot.com/search/label/Humberto%20Fontova

  Journalist Dan Rather: “Fidel Castro er Cuba’s Elvis!”

  Prisvindende journalist Andrea Mitchell: “Fidel Castro er gammeldags, opmærksom – endog faderlig, en helt igennem fascinerende person!” og hun fortsætter i sin ‘forelskelse med “Castro har bragt en god sundhed og megen læsefærdighed til sit land. Hans personlige udstråling er magtfuld, hans nærvær er bydende.”

  CNN grundlæggeren Ted Turner: “Fidel Castro er en allerhelvedes karl. I folkens (tilhørerne ved Harvard Jura skolen) ville elske ham!”

  Her følger lidt flere skræmmeeksempler på naive meningsdannere:

  “Fidel lader våbnet falde til jorden, slår sig på lårene og står oprejst. Han er som en gigantisk penis der bliver vakt til live (Abbie Hoffman)

  “Du er den største og første helt der er kommet til verden siden 2. Verdenskrig! Det er som om Cortez’s spøgelse er kommet tilbage i vort århundrede ridende på Zapatas hvide hest!” (Norman Mailer)

  “En af de mest charmerende mænd jeg nogensinde har mødt!…..Castros personlighed er overvældende. Der er så meget karisma. Castro vil blive ved med at være en af de der ægte elektrificerende personligheder i en verden, hvor hans tilhørere forekommer sløve!” (Tidligere pressesekretær for Robert Kennedy og kampagneleder for Demokraterne, Frank Mankiewics.)

  “Når Fidel taler kan jeg fornemme en særlig stemning ved hans nærvær. Det er som om jeg møder en mand med en ny slags naturkraft! Her er en mand så opfyldt af energi, at han næsten er en særlig art! Magt stråler ud fra ham!” (Filmproducenten Saul Landau)

  Er det på tide at stoppe?, så skal det ske med manér:

  “Fidel Castro er et geni” gispede Jack Nicholson efter et besøg hos den cubanske Führer i 1998. “Vi talte om alt muligt” pludrede skuespilleren videre. “Castro er en humanist, som Clinton, Cuba er bare et paradis!” Jack Nicholson har sagt noget lignende i snart mange år nu.

  Mange af hans kolleger i Hollywood følger efter. “Socialismen virker. Jeg mener Cuba beviser det” (Chevy Chase).

  “Castro er uselvisk og moralsk, en af verdens klogeste mænd” (Oliver Stone).

  “Hvis du tror på frihed, hvis du tror på retfærdighed, hvis du tror på demokratiet, så kan du kun støtte Fidel Castro!” (Harry Belafonte).

  “De otte vigtigste timer i mit liv,” Steven Spielberg da han beskrev sin middag med Castro.

  Jeg vil ikke komme ind på de danske godtroende tåber i form af danske politikere, journalister og ‘kendte’ der selv er blevet forført af denne folkemorder. Betegnende dog, at de fleste er på venstrefløjen for denne politiske fløj har jo altid haft et betændt ønske om at blive frelst og forført af tyranner!

  Kommentar by synopsis-olsen — 15. august 2011 @ 06:57

 4. Nu mangler vi bare at Ritzaus Bureau og Politiken hylder diktator Pinochet i Chile, der reddede landet fra kommunistisk diktatur og økonomisk ruin. Og endnu mere fordi Pinochets revolution førte velstand og økonomisk fremgang med sig i modsætning til Castros, der førte til fattigdom og økonomisk tilbagegang :)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 15. august 2011 @ 08:12

 5. Sundhedssystemet har intet med Castro at gøre – Cuba havde allerede før ham Latinamerikas bedste sundhedssystem. Det eneste Castro har gjort er at lade være med at smadre det.

  Levestandarten er det gået værre med. Før Castro havde Cuba en levestandart bedre end de fleste sydeuropæiske lande. Som alle andre kommunister har Castro fået det smadret.

  Kommentar by Henrik — 15. august 2011 @ 08:32

 6. 4, anti-marx

  Pinnochet & co havde faktisk et, om ikke perfekt, så et rimeligt juridisk grundlag for at gribe ind.

  Så som at Allende nægtede at efterkomme domstolsafgørelser, nægtede at overholde den håndfæstning han havde måtte give parlamentet for overhovedet at blive valgt, fortsatte med at tillade marxistiske dødspatrulje at operer osv osv.

  Så det er rimeligt, at se Pinnochets indgriben som en genoprettelse af lov og orden (i forhold til Allende der brød bl.a. forfatningen).

  At han (Pinnochet) så også brød grundlæggene ret høre naturligvis med i billedet, ligesom det i høj grad kan diskuteres om genindførelsen af lov og orden (dvs demokrati) skete så hurtigt som det faktisk burde.

  Det skal også med, at det i høj grad var uansvarlig ageren fra borgerlig side, der fremkaldte situationen. Grunden til Allende overhovedet kom til, er ikke en strålende valgsejer, men at de borgerlige lå i indre strid. Og da det var parlamentet der skulle vælge en præsident så…gik det som det gik.

  Men billedet af Allende som demokrat, endsige demokratisk valgt, er en af venstrefløjens fiktioner.

  Kommentar by Hans Und — 16. august 2011 @ 18:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper