26. august 2011

Lektor Karen Sjørup bifalder Europaråds konvention der “gør op med kønsdeterminismen”

Det lykkedes ikke for venstresocialisten Karen Sjørup, at smadre det liberale demokrati ad politisk vej, men et lektorat på Roskilde Universitetscenter giver trods alt en skattefinansieret platform for hendes ‘progressive’ kamp. Fra kristeligt Dagblad – Europarådet vil gøre køn til en social konstruktion.

“For første gang bliver ordet “køn” i en international traktat eller konvention helt tydeligt tillagt en social betydning uden skelen til biologien. I hvert fald hvis det står til Europarådet, der den 7. april vedtog en konvention… Her defineres ordet “køn” som “de socialt konstruerede roller, opførsler, aktiviteter og egenskaber, som et givent samfund finder passende for mænd og kvinder”.

Hermed tager Europarådet de fremherskende kønsteorier til sig, lytter til forskerne og er i trit med tidens ånd, mener Karen Sjørup, forsker og lektor ved Institut for Samfund og Globalisering, Roskilde Universitet. Og det på et område, hvor Danmark er håbløst bagefter, tilføjer hun.

“Det er helt klart et fremskridt, at kønnene officielt defineres som socialt konstruerede, fordi det signalerer, at kønsrelaterede problemstillinger kan ændres. På den måde gør man op med kønsdeterminismen,” siger hun. …

På engelsk har man et ord for både det biologiske køn – “sex” – og for det sociale kaldet “gender”. Siden 1990’erne har man også i Sverige opereret med to ord inspireret af det engelske sprog, nemlig “kön” og “genus”… Man forsøgte på samme måde at finde et nyt ord på dansk under den forrige regering, men uden held. Under den siddende regering er kønspolitikken blevet til, helt uden at man har lyttet til eksperterne, mener Anette Borchorst, professor ved Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet.

“Man har lavet politik med skyklapper på baseret på holdninger og fornemmelser og uden at lytte til kønsforskningen,” siger hun…”

(BZ’eren Karen Valeur Sjørup i Ekstra Bladet, 26. august 1978; Kvinfo)

“Mens RUC blev startet efter studenteroprøret, blev der dog ikke lagt skjul på at centeret var et forum for politisk tænkning… På det videnskabelige plan var Habermas, Adorno, Horkheimer og ikke mindst Marx grundlaget for den kritiske teori der var de tidlige RUC’eres videnskabsteoretiske grundlag… Frankfurterskolen definerede udgangspunktet for den RUC’ske sociologi.” (Wiki, Roskilde Universitetscenter)

“The true object of Marxism, Horkheimer argued, was not the uncovering of immutable truths, but the fostering of social change.” (Martin Jay refererer Max Horkheimer, Frankfurterskolens grundlægger; The Dialectical Imagination, 1973, s. 46)

Oploadet Kl. 16:22 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/28106/trackback

20 Comments »

 1. Éngang nazi altid..øh jeg mener én gang marxi altid marxi ;)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 26. august 2011 @ 16:36

 2. Er det mon ikke i strid med op til flere EU og FN regler? Har man ikke ret til eget køn og kønsligestilling? dette vil jo fjerne kønnet og krænke ligestillingen.

  Gætter på at lærer og pædagoger nu skal undervise ved hjælp af tegnsprog og iklædt burka, så børnene ikke opfatter om det er han eller hun der leder undervisningen

  Kommentar by broholm (ordblind) — 26. august 2011 @ 16:55

 3. Åh Karen… Her lidt socialt konstruerede roller, opførsler, aktiviteter og egenskaber, som et givent samfund finder passende for mænd og kvinder:

  http://www.youtube.com/watch?v=KyxpltnqJj8

  Kommentar by Scarlet P — 26. august 2011 @ 17:02

 4. Åh, Karen. Den video sige alt, tak.
  Jeg mener, at Karen Sjørup som glødende marxist i sin tid på KU i flok forfulgte kvinder, der brugte make-up, fordi de på den måde udtrykte fjendskab mod revolutionen, der jo var lige på trapperne i 1970-erne :)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 26. august 2011 @ 17:23

 5. Jeg iler med at viderebringe inside viden, overgivet til mig underforhold, der gør at jeg anser dem for absolut troværdige.

  Som det indikeres af anti-m i 4, så er hendes “stil” eller metode at forfølge “fjenderne”. Således også på “hendes” institut.

  Darlings bliver præmieret med rejser til evindelig EUSSR arrangementer.

  Dem hun har set sig sur på, og dem er der altid nogen af, får kasseret deres arbejde, bliver overbebyrdet med “slave arbejde” osv osv.

  Arbejdstilsynet ville formentlig lukke instituttet hvis de kendte til forholdene. Ikke desto mindre, står vanvidshumanister i kø for, at få lov til at arbejde hos denne progressive kvinde, eller skulle man skriv hyn?

  Kommentar by Hans Und — 26. august 2011 @ 18:04

 6. Jeg ser frem til at Karen Sjørup vil slå et slag for, at muslimske mænd skal gå med tørklæde.

  Kommentar by Jens A — 26. august 2011 @ 18:41

 7. Hvordan er vores samfund blevet så fucked up så terrorister og psykopater, som tilmed vil bekæmpe vores ‘demokrati’ har fået lov til at bestemme hvordan alle andre skal tænke og opføre sig. Det er et sygt sygt socialistisk taber samfund vi har fået.
  DF 90 MANDATER ELLER UNDERGANG.

  Kommentar by Fritz — 26. august 2011 @ 18:42

 8. Frankfurterskolen på speed :(

  Kommentar by Henrik R Clausen — 26. august 2011 @ 18:44

 9. Jeg var kort oppe på sigthseen i Oslo, og kom forbi et par statuer. En lille nøgen mand, og en to gang størrer nøgen kvinde.. Tal lige om at give et symbol for femiseringen??

  Jeg tog et billede af den, for at minde mig om, hvor tåbeligt det er, at stille det ene køn over det andet.

  Kommentar by Lisbeth — 26. august 2011 @ 19:25

 10. Jamen det er venstrefløjen. De må godt opføre sig voldsatigt.

  Kommentar by Tim — 26. august 2011 @ 19:26

 11. Frankfurterskolen er jo også en slags kulturberigelse …

  Kommentar by Daniel Carlsen — 26. august 2011 @ 19:41

 12. lidt OT:
  http://www.denfri.dk/2011/08/dr-kraever-politisk-satireblog-stoppet/#more-9964

  Så lige at en anden blog har fået DR på nakken, men at dømme efter kommentarer handler det om at DR-logoet ikke må være til stede.

  Det må jo også gælde din blog så.

  Kommentar by Jesper Jakobsen — 26. august 2011 @ 19:52

 13. Det kan godt være, at man med vold og magt kan tvinge en opvoksende ungdom til at blive kønsneutral. Men hvordan dresserer man hormonerne ? Da jeg var soldat gik rygtet, at vores kost blev tilsat salpeter, for dæmpe vores seksualdrift. Det havde nu tilsyneladende ikke nogen effekt. Men en kastrering af alle drengebørn vil i hvert fald hjælpe feministerne med deres projekt.
  Vær i øvrigt opmærksom på. at Europarådet ikke er en del af EU, men et selvstændigt organ, hvori også ikke-eulande, f.eks. Rusland, har sæde.

  Kommentar by Andreas Br. — 26. august 2011 @ 20:31

 14. 180 Grader har følgende geniale tegneserie:

  http://www.180grader.dk/Indenfor/intetkoennet

  Børnehaven “Tøffelhelten”. Jeg ligger stadig flad af grin, selvom det faktisk er ret trist med det de politisk korrekte finder på.

  Kommentar by Lars H — 26. august 2011 @ 21:05

 15. Sikke et chok at dampe herind og se dette her med vanvids-kvinden Karen, Frankfurterskolen m.m..

  Troede jeg havde fået arbejdet mig igen og fået lukket ledet til de gyselige oplevelser med den type mennesker jeg i sin tid gjorde mig på studiet!

  Om der var forfølgelser af folk der ikke ville makke ret….det kan man lige bande på der var !

  Og en del klarede ikke mosten og måtte melde pas på studiet, andre klarede sig igennem ved hjælp fra psykologer – mange har givetvis aldrig helt overvundet deres mildt sagt ubehagelige oplevelser.

  At det stadig foregår er mig ubegribeligt !

  Sådanne mennesker som denne Karen skulle stoppes for det er psykisk terror hun udfører.

  Kommentar by Vivi Andersen — 27. august 2011 @ 00:14

 16. Hvem her på bloggen kan fortælle mig, om det var Frankfurterskolen og den kritiske teori, der skabte filosofien om de sociale konstruktioner – eller om det var poststrukturalisterne eller måske Michel Foucault? Det, at køn er en social konstruktion, er dog det mest vanvittige, man endnu har troet på. Hvor kommer den tanke fra? Velformulerede kulturmarxisters argumentation, som doceres på RUC lignende universiteter overalt i verden, er helt sikkert ensbetydende med de vestlige samfunds destruktion. Nu har EU så lavet en konvention ud af det vrøvl. Det var tyskere, som grundlagde Frankfurterskolen, og det var franskmænd, som grundlagde strukturalismen. EU er altså et tysk/fransk kulturmarxistisk projekt. Det kan vi da ikke være medlem af mere.

  Kommentar by Tim Pallis — 27. august 2011 @ 11:47

 17. #13 Andreas Br. Tak for oplysningen. Jeg vidste ikke at Europarådet var noget andet end EU.

  Kommentar by Tim Pallis — 27. august 2011 @ 11:55

 18. ->Tim Pallis. Socialkonstruktivismen udspringer af den sociologiske analyse som Goffmann og andre udførte. Det var en analytisk tilgang, der forklarede f.eks det institutionaliserede menneskes adfærd et stykke henad vejen. Når folk er spærret inde i fængsler, sindsygehospitaler osv påvirkes der adfærd og normer af det lukkede normsystem, der hersker og de mister noget af fornemmelsen af samfundets normer.
  Nogen har så gjort det til grndlaget for hele samfundets normdannelse ud fra en marxistisk tankegang om at hele samfundet er fanger af kapitalismen og først kan blive befriet ved en kommunistisk revolution, der ved en tilpas mængde udrensninger og henretttelser kan gå over i det klasseløse samfund, som alle marxister drømmer om skal komme en dag.
  Så socialkonstruktivismen beskriver det onde samfund, hvor alle er zombieaktører med roller i det kapitalistiske samfunds spil.
  Revolution er svaret. Derfor må drenge ikke lege med biler og piger må ikke lege med dukker og bruge make-up og kun piger må gå med slips og kun drenge må strikke, gøre rent og lave mad og gå med nederdel :)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 28. august 2011 @ 13:18

 19. PS. Goffman var OK. For ham var det bare et analyseredskab og ikke en samfundsteori. Stakkels Goffmann! :(

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 28. august 2011 @ 13:24

 20. 18+19 Tusind tak for den anti-marx anno dazumal. Kulturmarxisterne har altså hijacket den fra Goffmann og ført den ud i det ekstreme.

  Kommentar by Tim Pallis — 28. august 2011 @ 14:01

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper