26. august 2011

“Vi har ikke så mange penge som Venstre har…”, lød det fra Helle Thorning-Schmidt

“Vi har ikke så mange penge som Venstre har, og sådan er det”, lød det fra Helle Thorning-Schmidt i går, kort efter Løkke udskrev valget. En noget upræcis formulering, for nu at sige det pænt. Jyllands-Posten har gennemgået partiernes regnskaber for 2002 til 2009, og kun i 2007 havde Venstre flere penge at føre valgkamp for end Socialdemokraterne. Detaljerne i regneark her.

Fra Jyllands-Posten – Herfra kommer politikernes penge til valgkamp.

“Generelt er DA og DI mere trofaste pengedonorer for de borgerlige partiers moderorganisationer, end fagbevægelsen er for venstrefløjen. De borgerlige partier modtager også langt større beløb fra organisationer og foreninger end de øvrige partier. I 2007 – det seneste folketingsvalgår – modtog De Konservative således ca. 22 mio. kr. og Venstre ca. 16 mio. kr., mens Socialdemokraterne fik ca. 2 mio. kr. fra organisationer og foreninger. …

Men det er ikke ensbetydende med, at fagbevægelsen ikke sender massiv hjælp til rød blok. Som Morgenavisen Jyllands-Posten har afdækket, foregår det blot mere subtilt. Fagbevægelsen refunderer udgifter, hjælper med materiale og kanaliserer pengene ud på lokalt niveau og direkte til politikernes valgfonde, hvor der ikke er krav om offentlighed.

Oploadet Kl. 20:37 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/28121/trackback

13 Comments »

 1. Jeg hørte også Helle T’s kommentar og studsede over den. At det i bedste fald er en sandhed med modifikationer er rart at få dokumenteret.

  Kommentar by Stormen fra Nord — 26. august 2011 @ 20:44

 2. Hvorfor støtter Bryggeriforeningen sozierne? Drikker de mere øl? :)

  Kommentar by Thomas — 26. august 2011 @ 20:49

 3. …fordi socialisme er en ideologi der kun KAN være skruet sammen mens man har været skidefuld og på rulleskøjter :-)

  Kommentar by Henrik — 26. august 2011 @ 21:04

 4. En kælling som vil være statsminister og som ikke ved om der er overskud eller underskud på betalingsbalancen og som er fyldt med løgn…hold da kæft hvilken fremtid for vores børn.

  Kommentar by Fritz — 26. august 2011 @ 21:33

 5. Som med al den anden papegøjesnak der vælter ud af næbbet på hende er det halve sandheder og udenadslære. Mødte en dame i dag der på det inderligste bad os klistre ‘hendes’ lygtepæl til med valgplakater så hun i hvert fald ikke kom til at se “Det frygtelige røde kvindemenneske” fra sit køkkenvindue. Mange gav os en opmuntrende tommelfinger og venlig vinken fra deres biler, kun en gav os skydefingeren – den stakkel.

  Kommentar by synopsis-olsen — 26. august 2011 @ 22:22

 6. Hvad er straffen for at hive valgplakater ned?

  Kommentar by Endnu en vantro — 27. august 2011 @ 02:37

 7. Nej Hr. Vantro, den går ikke. Selvom man synes, at modstanderne er samfundsnedbrydende galninge, så må man altså ikke hive deres valgplakater ned.

  Hvis du alligevel skulle formaste dig til en sådan demokratisk helligbrøde, så findes der en lussator, der vil tage dig under kærlig behandling, som du fortjener:

  http://www.landsbytossen.dk/Lussingkursus%201.htm

  Og når han, qua sine udlevede år og utallige, uddelte lussinger, føler sig en kende modfalden, og mest af alt har brug for en middagslur, så findes der, til alles begejstring, nu nyudviklet udstyr til formålet:

  http://www.landsbytossen.dk/Fkaliedrevet%20lussator.htm

  Kommentar by Hr. Snusk — 27. august 2011 @ 03:44

 8. Og så er det ikke engang regnet med, at fagforeningerne betaler for S’ økonomiske tænketank, AE.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 27. august 2011 @ 06:47

 9. Der er et punkt på det regnska, som jeg gerne fjernet for tid og evighed: “Offentlig Partistøtte.” Hvordan kan det på nogen mulig måde være min pligt som skatteyder at støtte partier, som jeg inderligt ser hen hvor peberet gror? (Og det gælder dem alle!)

  Kommentar by MikaelF — 27. august 2011 @ 06:49

 10. A propos socialdemokraternes kampagnemidler.
  Jeg vil sådan håbe, at Pia Kjærsgaard i TV vil tage den sorte tyvemaske på, som en socialistisk annoncekampagne viste hende med og beskyldte hende for at være en tyv.
  Det ville udstille hele venstreføjens vamle hykleri om ‘tonen’ :)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 27. august 2011 @ 08:22

 11. Det værste er at fagforeningerne stjæler deres borgerlige medlemmers penge, og forærer dem til medlemmernes politiske modstandere såsom syge kommunister og socialister. Og det som gør det endnu mere sindssygt er, at ca. halvdelen af medlemmerne er borgerlige.

  Kommentar by Fritz — 27. august 2011 @ 08:45

 12. “Og det som gør det endnu mere sindssygt er, at ca. halvdelen af medlemmerne er borgerlige.”

  Utroligt mange borgerlige er en flok naive fjolser. Derfor betaler de gerne til det røde circus.

  Kommentar by Tolder — 27. august 2011 @ 12:34

 13. […] flere penge at føre valgkamp for end de røde. Så vidt jeg erindrer brugte begge fløje omkring 35 millioner, dels fra erhverslivet (blå-socialisterne), dels fagforeningerne (rød-socialisterne) – […]

  Pingback by 6 millarder kroner lige ned i kloakken « Hodjanernes Blog — 3. september 2011 @ 10:28

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper