22. november 2005

Hvorfor skal jeg undervises i demokrati, spurgte Abu Labans teenagesøn…

Et lille læserbrev fra Kirsten Damgaard i dagens Jyllandsposten.

Uønsket undervisning i demokrati
En lærer fortalte mig for nogle år siden om en 14-15-årig muslimsk dreng i hendes klasse, der var blevet meget irriteret på hende i samfundsfagsundervisningen. Lærerens undervisning blev imødegået med et rasende »Hvorfor skal vi høre om demokrati?« Hele sit liv har denne dreng levet i Danmark, men skolens påvirkning kan, som alle lærere og pædagoger ved, ikke opveje hjemmets socialisering. Drengen er Abu Labans søn.

Oploadet Kl. 20:13 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer
Arkiveret under:

8 Comments »

 1. Man kan da godt være betænkelig med hensyn til, hvad unge Laban har fortalt sine klassekammerater under fredsgbønnen. Men jeg er også betænkelig ved Kirsten Damsgaards måde at hænge et ungt menneske ud på. Jeg ved ikke, om hun er psykolog på Vestre Borgerdyd gymnasium, men at viderebringe sladder fra venner og bekendt om navngivne børn, der er blevet undervist af en lærer mener jeg tanderer til brud på tavshedspligten – uanset hvor lømmelagtige de børn må have været.
  Og der er altrså ikke noget nyt i, at unge mennesker ytrer sig med absolutte meninger og tror, de ved alt om, hvordan et samfund skal styres. Det kan en lærer da ikke tage alvorligt.
  Jeg troede ikke denne blog gik i Ritts fodspor og giver samfundet skyld for, hvordan børn ter sig på skolen. Det er og bliver lærernes ansvar, hvis de ikke kan finde ud af at undervise de børn, der findes i deres klasse. Dermed ikke sagt, at forældrene ikke har en del af skylden for poderenes opførsel – men når det gælder indlæring mener jeg, at den danske folkeskole har fejlet.

  Kommentar by Michael J. — 23. november 2005 @ 10:12

 2. Det er ikke skolerne der har fejlet….
  Og desuden var han vist gæsteoptrædene på den skole, og det er jo ikke lærene “Lømlen” prøvede at få med sig, men de andre elever til fredagsbønnen

  Den danske folkeskole har fejlet….

  Fordi den ledes af radikale mm. fjolser!

  Kommentar by L — 23. november 2005 @ 14:23

 3. Sikke en gang vrøvl, hvordan fanden skal man undervise folk der med forælderens besked skal fritages for stort set alt (for man må jo helst ikke omgåes vantro alt for meget) og uintegrebare “gæster” der mener sig ret til at bestemme hvordan undervisningen skal foregå, i det land de frivilligt har valgt at slå sig ned i (læs UDNYTTE)det er sgu da en umulig opgave, og misforstå mig ikke, jeg har nu heller ikke alt for meget til overs overfor de “røde” lærere, men lige når det kommer til at undervise muslimer, er de uden skyld !

  Kommentar by whodares — 23. november 2005 @ 14:26

 4. Til Michael J

  “Men jeg er også betænkelig ved Kirsten Damsgaards måde at hænge et ungt menneske ud på.”

  Havde hun skrevet at islamismen havde vundet indpas på danske gymnasier, så ville det være en udokumenteret generalisering. Virkeligheden skal frem, og det må være vigtigere end fine fornemmelser.

  Kommentar by Kim Møller — 23. november 2005 @ 23:27

 5. Jamen, det er præcist DET der er hovedproblemet : virkeligheden må ikke fortælles – den skal helst ties ihjel.

  Så længe man fortsætte denne politik – så længe er det umuligt at få løst problemerne .

  At være så konfliktsky betyder, at vi heller lader os gøre til Dhimmiere i eget land og på Europæisk plan acceptere at lade Europa omdanne til Eurabia.

  Hvor er vores fornemmelser for ansvar overfor vores egne børn og deres efterkommere ?

  At vi er slatne og uden vilje til at gøre hvad der nødvendigvis må gøres betyder, at vi lader vores egne børn og deres efterkommere betales prisen for vores uanstændige handlemåder .

  Kommentar by vivi andersen — 24. november 2005 @ 07:34

 6. Hvad med anmeldelsespligt, når vort demokrati forsøges undergravet ved at søge støtte og hverve (andre) unge til undergravende virksomhed og med oprettelse af det religiøse khalifat? Hvor langt skal man trække tavshedspligten?
  Sagsbehandlere og behandlere i sundhedssystemet har også tavshedspligt, men anmeldelsespligt, når der opstår kendskab til overgreb på medmennesker, herunder børn.
  Hisb-ut-Tahrir står vel ikke ligefrem som hverken demokratiets eller den danske stats skytsengle.
  Jeg er iøvrigt bekendt med, at organisationen ikke er forbudt her i landet. Men hvorfor tavshedspligt, når organisationen hverver unge, her i skolen under bøn, til organisationen mhp undergravning af landets lovfæstede værdier?
  Fatter ikke, at Hisb-ut-Tahrir nyder den danske stats beskyttelse.

  Kommentar by Marianne — 25. november 2005 @ 18:54

 7. Glemte iøvrigt lige at spørge, hvornår vi mon skal beskytte os selv og vort samfund? Kigger lidt langt efter visse politikeres manglende interesse for denne selvfølgelige indgangsvinkel til tingene.

  Kommentar by Marianne — 25. november 2005 @ 18:58

 8. Vi skal beskytte samfundet NU og det sker ikke med politikernes hjælp. Jeg forslår at du begynder at grave miner ned i din have Marianne og skaffer et par solide alarmer.

  Kommentar by Lisbeth — 6. december 2005 @ 09:18

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper