2. september 2011

Dansk politik uden journalistiske filtre: Dansk Folkeparti er største parti, borgerligt flertal

I torsdagens Urban har en journalist fra avisen spurgt to tilfældige danskere hvem de ville støtte i valgkampen, og der er ingen overraskelser. Socialdemokraten Marianne ville ikke støtte sit parti økonomisk, men ville til gengæld gerne tage penge fra Pia Kjærsgaard, for som hun sagde – Jeg synes ikke, hun er rar… Jeg kan slet ikke stå inde for hendes udlændingepolitik”.

Artiklens anden hovedperson, var 27-årig Stine der stemmer på SF. Hun ville heller ikke støtte sit parti økonomisk, men ville i lighed med Marianne gerne tage penge fra Dansk Folkeparti, da hun “… er meget uenig med deres udlændingepolitik”. Journalistisk Venstreparti forstår virkeligt at finde dem. Se evt. s. 11, Fortjener politikerne kontant hjælp.

TV2 har i samarbejde med Altinget spurgt folketingskandidaterne om deres holdning til helt konkrete problemstillinger, og på TV2.dk kan man teste sin holdning, og se hvilken tre politikere man er mest enige med. I et demokrati deler man sig efter anskuelser, og en politisk blindtest må siges at være en smart måde at omgå journalistiske filtre, som for eksempel Urbans udsendte.

Fra TV2.dk – Brugernes Folketing: DF og K bliver størst.

“Følgende illustrerer graden af – TV 2’s meningstest, hvor brugerne kan sammenligne deres meninger med Folketingskandidaterne, kan melde om høj valgdeltagelse. Testen er nu blevet taget omkring 400.000 gange.

Og skulle man udelukkende gå frem efter testens resultater, var Dansk Folkeparti med en god margen landets største parti, og den blå blok urokkelig. Landets statsminister? Ja, han hedder Morten Marinus Jørgensen, og er en 33-årig nordjysk kandidat for Dansk Folkeparti. Landets næststørste parti er så Det Konservative Folkeparti, der dog ikke får partiformand Lars Barfoed valgt ind.”

Oploadet Kl. 06:38 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/28357/trackback

15 Comments »

 1. Hvilket illustrerer flere væsentlige ting.

  Når DF som parti scorer lavere i befolkningen (ved valg) end deres individuelle kandidater (ved test) kunne det tyde på at “partiet” for de fleste i befolkningen er et dårligt brand (i marketingsprog) SAMTIDIG med at befolkningen i vid udstrækning er enige med de individuelle kandidater.

  Det kan også hænge sammen med at de færreste danskere ved hvad partiet står for når der ikke er tale om udlændinge og ældre.

  Et konkret eksempel (som ikke nødvendigvis har meget med testen at gøre) er at partiet ofte opfattes negativt blandt forskere på landets højere læreanstalter. Men går man ind i detaljen har partiet en af de bedste politikker for videnskabelige forskere af samtlige politiske partier. Jesper Langballe har f.eks. kæmpet bravt for grundforskning og forskningsfrihed og det er faktisk blevet positivt bemærket af forskernes faglige organisationer. Der er således maget få politikere (og bestemt ingen fra V, K og S) som oplever at få rosende omtale i fagbladet “Forskningsforum” sådan som Langballe har fået det.

  Og samtidig kan man spørge, hvorfor Fokus (eller hvad det nu hed) kom til at løbe med DF’s politik på dyrevelfærdsområdet. Er politikken i DF ikke stadig den samme?

  Ovenstående blot nogle (måske ikke gode) eksempler, som kunne illustrere, at partiet har mange gode delpolitikker som befolkningen godt kunne tåle at høre mere om.

  Kommentar by Sigwar — 2. september 2011 @ 07:29

 2. Jeg kan konstatere, at jeg vil få 2. mandat i Østjyllands Storkreds, så der er åbentbart andre end mig, der er enige med mig.

  Kommentar by Claus Kvist Hansen — 2. september 2011 @ 10:08

 3. Det som står endnu mere lysende klart er, hvor meget DDR og resten af de venstreorienterede medier, er i stand til at påvirke danskerne med deres venstreorienterede løgn og bedrag. Så uden vores landsskadelige og tvangs-finansierede medier, så ville det sku være muligt at få Danmark tilbage.

  Kommentar by Fritz — 2. september 2011 @ 11:03

 4. De statslige medier understøtter staten i betydelig grad. Det er værd at huske på hvergang nogen påstår at det jo ikke gør nogen forskel, det gør det!

  Kommentar by Frikapitalist — 2. september 2011 @ 11:23

 5. Man burde lave en ny lov hvori hensigten er at man bare ikke kan misbruge ordet racist. Der skal være dokumentation, og ellers skal der gives bøder.
  Idag bliver det skambrugt, og det kan simpelthen ikke være meningen

  Kommentar by Tim — 2. september 2011 @ 11:25

 6. De test har ført til megen moro da jeg læste denne blog fra TV2 :)

  http://blog.tv2.dk/en_bedre_verden/entry408168.html

  Kommentar by Santor — 2. september 2011 @ 12:30

 7. Løsningen er enkel: tvangsopløsning af alle partier hvert 12. år, så “gode” og “dårlige” brands – og vane-stemning – mindskes.

  Kommentar by Henrik — 2. september 2011 @ 13:49

 8. Jeg har heldigvis ikke læst Urban’s historie, men kan fortælle at den anden dag, havde 24 Timer, en lignende vox-pop undersøgelse. Hele forsiden var fyldt med ansigter på alm. danskere, og inde i avisen var der så en dobbelt opslag hvor en lang række danskere havde ca. fem linier til at sige hvad der var vigtigst for dem.

  Tilsyneladende er hadet til Dansk Folkeparti tæt på at være en mærkesag for et flertal af befolkningen.

  Kommentar by Superman — 2. september 2011 @ 14:24

 9. Ekstra bonus;

  http://www.seoghoer.dk/Nyheder/Kendte%20DK/Det%20stemmer%20de%20kendte.aspx

  “Ligestillingspolitik” er det emne hvor Søren Fauli er lige på vippen til at vælge et andet parti. Hvad kunne være vigtigere, og hvor er der også stor forskel på partierne, hvoraf… øhm, ingen er imod, og alle vil arbejde for øget ligestilling, men har nogle små forskelle på metoder.
  Og Sovjet-sympatisøren Lotte Heisse stemmer på rød blok. Chok.

  Kommentar by Superman — 2. september 2011 @ 14:46

 10. Superman:

  Se på hvilke personer det er, der spørges: pensionister, offentligt ansatte og studerende. Kernevælgere for rød klovn.

  Kommentar by Henrik — 2. september 2011 @ 15:03

 11. Ps.

  Ser man på TV2s Folketing, så er den eneste mere eller mindre stabile regering der kan dannes i det V-K-O-La.

  Det lader også til, at SIAD har støtte nok i befolkningen til at få et mandat.

  Kommentar by Henrik — 2. september 2011 @ 15:05

 12. Jeg stemmer nok DF og kunne ikke drømme om at tage penge fra andre på baggrund af politisk holdning. Jeg har tidligere ikke været fornuftig nok eller klog nok til at undgå at modtage penge fra det offentlige, selv om jeg helst ville have betalt for mig selv eksempelvis ved arbejdsløshed.
  90% enig med Sennels, selv offentlig ansat.

  Kommentar by Peter Buch — 2. september 2011 @ 17:10

 13. OT

  “Ukendt Perker 2635 Ishøj”

  Fire røvere sparkede og slog 14-årig pige for 100 kr

  Læs mere: http://lokalavisen.dk/fire-roevere-sparkede-og-slog-14-aarig-pige-for-100-kr-/20110902/artikler/110909800/#ixzz1WpqigHUx

  Kommentar by Aglet Xander — 2. september 2011 @ 23:04

 14. OT (og dog)

  Tilsviningen af Dansk Folkeparti og Søren Espersen i særdeleshed fortsætter. Information påstår at Espersen kun vil give statsborgerskab til folk med “dansk blod” i årene: http://www.information.dk/277934

  Citaterne de benytter nævner intet om noget “blodprincip”, og for enhver normalt tænkende person lyder hele artiklen komplet utroværdig.

  DF afviser også på det skarpeste indholdet: http://www.danskfolkeparti.dk/Dagbladet_Information_bringer_falsk_artikel_om_Indfødsret.asp

  Marchen Neel Gjertsen, den ene forfatter til Information-artiklen, er tidligere byrådskandidat for Enhedslisten i Odense og medforfatter på bogen “Forklædt som nazist”.

  Det er kun få dage siden Ritzau bragte en nyhed om at Espersens kones firma Apple Farm Grafik og Reklame, der står for nogle af DFs annoncer og valgbrochurer. Ritzau skrev bl.a.: “Dansk Folkeparti bruger seks millioner kroner på partiets valgkamp, og de mange millioner ryger direkte ned i lommen på familien til DF-folketingsmedlemmet Søren Espersen”, og antyder dermed, at familien Espersen får en personlig milliongevinst fordi DF bruger firmaet til at lave deres annoncer.

  Efter klage rettede Ritzau i teksten, men antyder stadig, at en kvart million ryger direkte til familien Espersens aftenbord: http://borsen.dk/nyheder/politik/artikel/1/213925/df-valgkamp_forgylder_espersens_familie.html

  Det er enestående eksempler på modbydelig politisk journalistik og selvom de er så groteske, at de med det samme kan anses som utroværdige, har folkene bag opnået det de ville, hvilket man tydeligt kan se på Informations kommentarspor, hvor også en god gammel kending som modbydelige Shansen er kommet frem fra den sten hun gemmer sig under.

  Kommentar by Michael Jensen — 3. september 2011 @ 00:25

 15. @ Superman

  Dansk Folkeparti har fnat for de holdningsløse. Det er let nok at forstå. Så det giver god mening, at et flertal i befolkningen rynker på næsen ad dem.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 22. august 2013 @ 21:37

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper