29. november 2005

Apropos på P1 om ‘højreradikal’ blogosfære-dominans – det er nok lovligt…

Magasinprogrammet Apropos på P1 havde igår weblogs som emne, og i en halv time blev mediet introduceret af en såkaldt internetforsker, og lidt senere i programmet kommenteret af en IT-journalist. Som sædvanlig blev den danske blogosfære ikke direkte omtalt, men…

Lene Juul, P1: Men du siger at meningsfællesskaber også er et meget udbredt område, og at især de højreradikale bruger de her weblogs.

Niels Ole Finnemann, AU: Det kan også være de venstreradikale gør, men nu er det de højreradikale der har tonen i øjeblikket, og der kan vi se at de er overordentligt velorganiseret med weblogs, og det er globalt. De linker til hinanden, og har man fundet en, så kommer man verden rundt på ingen tid. De er meget aktive, de skriver meget lange og hyppige indlæg, de observerer på alt hvad der sker i TVavisen – de kommenterer, og det er virkelig en meget omfattende aktivitet de har. Det er som regel, helt inden for normale ytringsfriheds rammer, så der er ikke noget kriminelt i det…

Lene Juul, P1: Nu du snakker om ytringsfrihed…

Niels Ole Finnemann, AU: … En række af de højreorienterede bruger udenlandske domæner, om de har tænkt over det af juridiske årsager skulle jeg ikke kunne sige. Men det er tilfældet.

En udsendelse der udelukkende omhandler fordelene ved weblogs som medie, kommer ind på danske og udenlandske politiske blogs, som ifølge forskeren er domineret af højreorienterede. Her burde debatten naturligvis være gået på hvilke sager disse blogs så vælger at skrive om, og hvorfor behovet for højreorienterede blogs er så stort… Men nej. Højreradikal-etiketten blev uddelt med rund hånd, og så var det store spørgsmål hvorvidt de eventuelt kunne retsforfølges hvis de begik (skriftlige) ulovligheder. Absurd – ikke at jeg er overrasket.

10 Comments »

 1. :)

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 29. november 2005 @ 20:57

 2. “de højreradikale har tonen i øjeblikket”. Der skal godt nok ikke meget til før de begynder at råbe vagt i gevær. så længe det er os (“de højreradikale”, hehe) der er forvist til internetblogs og dem (de venstreradikale?, nå nej – hvad mon de egentlig synes de selv er?) der sidder på P1 og DR skulle de vist stikke piben ind.

  Kommentar by udlandsdanskeren — 29. november 2005 @ 21:43

 3. Den venstreradikale tv kanal DR TV Avisen viste i her i aften et indslag med ‘Khan-sagen’, hvor der var mikrofonholder interview med Ritt Bjrregaard og hvor ‘journalisten’ sluttede med noget i stil med “Så hører vi forhåbentligt ikke mere til den sag”..

  http://www.dr.dk/pubs/nyheder/html/nyheder/tv-avisen/index.jhtml

  Kan desværre ikke få forbindelse lige nu – men det var det som jeg hørte.

  Kommentar by Christian — 29. november 2005 @ 22:38

 4. Det er overraskende og underligt at de kalder os højreRADIKALE når de bare kunne kalde os det de plejer (nazister, racister, ekstremt højre orienterede mindretal) det er selvmodsigende????

  Hvad fanden sker der i deres hoveder?

  Kommentar by Lisbeth — 30. november 2005 @ 10:26

 5. At blive kaldt højreradikal af etablissementet er straffen for den forbrydelse det er at gøre opmærksom på at man har øjne, ører og hjerne.

  Kommentar by Kimporator — 30. november 2005 @ 11:11

 6. Mht højreradikal, så har der live været historien om de “højre-orienterede” White Pride-folk, der har hærget en flok “ventreorienterede” i Århus.

  Der bliver sørme malt med bred pensel i disse tider.

  Henrik

  Kommentar by Henrik Krog — 30. november 2005 @ 19:42

 7. Til Henrik

  Det er da nemt at finde ud af.

  Henrik Gade Jensen, filosof – og højreekstremist.

  Carsten Jensen, forfatter – og samfundskritiker.

  Kommentar by Kim Møller — 30. november 2005 @ 19:51

 8. Jo mere pol-korr-folket kører den debatform, jo værre bliver det, når de overhaler os højre om på indvandrerområdet. Det bliver grimt og hyklerisk at være vidne til..

  Kommentar by IL KIMPO — 30. november 2005 @ 20:23

 9. Hold da kæft for en gang forstokket gang glatnakkeri. I er så paranoide, at i ikke kan kende et klap på skulderen, når i får et. Det må og skal skal straks tolkes som overlagt drabsforsøg. Lyt dog til manden. Han siger jo, at alt hvad i gør er det rigtige! Burde han ikke på finansloven som de andre af jeres venner?

  Kommentar by Anonym — 1. december 2005 @ 18:29

 10. Dog ikke mere “klap på skulderen” end, at “højreradikales” ytringsfrihed lige skal associéres med…..kriminalitet.
  “Det er som regel, helt inden for normale ytringsfriheds rammer, så der er ikke noget kriminelt i det…”
  Den negative “ros” har selvfølgelig sit formål her, ligesom formodningen om evt. lovbrud også luftes under henvisning til brug af udenlandske domæner.
  Alt i alt en IKKE underbygget mistænkeliggørelse.

  Kommentar by Marianne — 3. december 2005 @ 10:49

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper