9. september 2011

En af medierne ignoreret meningsmåling for Altinget: “Massivt flertal for 24-års regel”

I lørdags, for blot seks dage siden, fortalte Helle Thorning-Schmidt til Ritzaus Bureau, at regeringen skulle “stoppe med deres skræmmekampagne” om socialdemokraternes udlændingepolitik – “vi er fuldstændigt klare i mælet”, lød det fra hende.

Selv let-borgerlige Berlingske Tidende mener nu ikke desto mindre, at oppositionens Udlændingepolitikken skrider. Herunder en meget sigende beskrivelse.

“… halvvejs i valgkampen krakelerer oppositionens erklærede faste udlændingepolitik. De to partier, S og SF, der vil i regering sammen, er i fuld gang med at erstatte den fælles udlændingepolitik med hver sin udlændingepolitik.

Flugten fra den faste udlændingepolitik begyndte i sidste uge, da SFs formand Villy Søvndal i denne avis annoncerede et opgør med den nuværende 24-års regel for familiesammenføring. Den skulle kunne gælde i den kommende valgperiode, fastslog han. Få timer senere mente han det alligevel ikke, men proppen var af flasken. SFs gruppeformand, Ole Sohn, og Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, viste sig at være helt uenige om pointsystemet, der knytter sig til 24-års reglen og som gør det muligt for unge under 24 at opnå familiesammenføring, hvis de opfylder en række krav om blandt andet erhvervserfaring og sprogkundskaber. Socialdemokraternes Henrik Sass Larsen fastslog i første omgang, at det nuværende pointsystem kun fjernes, hvis der er flertal for et rødt pointsystem i stedet. Derpå satte SF foden ned og gennemtrumfede, at pointsystemet skal fjernes, uanset om der er flertal for et andet.

I mellemtiden har Det Radikale Venstre præsenteret syv krav til udlændingepolitikken. Blandt mange andre tilbageslag for integrationen vil de Radikale med ét slag fjerne 24-års reglens beskyttelse af unge indvandrerpiger mod tvangsægteskab og tidlige graviditeter – den regel som har sikret, at netop indvandrerpiger har fået en chance for at uddanne sig. … Og som foreløbig kulmination har Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, bebudet lempelser i reglerne for at få permanent ophold i Danmark med den tilhørende adgang til offentlige ydelser. Hvis man kan tale om rød bloks udlændingepolitik, så omfatter den nu alene enighed om at lempe den. Spørgsmålet er kun hvor meget.

Samme artikel fortæller, at der blandt vælgerne er ‘et massivt flertal’ der ønsker at fastholde den nuværende udlændingepolitik, og i den forbindelse må man sige det er interessant, at ikke et eneste medie har fundet det værd at gengive gårsdagens Altinget-måling om 24-årsreglen.

Herunder lidt fra A&B Analysen for Altinget.dk – Massivt flertal for 24-års regel (kun online i uddrag).

“Det er derfor en fejlopfattelse, at det folkelige pendul i udlændingepolitikken nu er svinget tilbage på “slap” efter ti år med “stram”. Pendulet er snarere landet i midten, hvor flertallet hverken ønsker stramninger eller lempelser, men derimod en fastholdelse af status quo. Det er på ingen måde en sejr for de kræfter, der ønsker et opgør med de sidste ti års udlændingepolitik.

Mønstret har været næsten uændret siden 2002, hvor den nytiltrådte VK-regering sammen med Dansk Folkeparti gennemførte en historisk stramning af dansk udlændingepolitik: Omkring to tredjedele af befolkningen har bakket op om stramningerne, mens en tredjedel har været imod. Det er stadig situationen i september 2011... Den aktuelle meningsmåling fra A&B-analyse udført for Altinget.dk føjer sig til samme mønster…

Det er derfor en fejlopfattelse, at det folkelige pendul i udlændingepolitikken nu er svinget tilbage på “slap” efter ti år med “stram”. Pendulet er snarere landet i midten, hvor flertallet hverken ønsker stramninger eller lempelser, men derimod en fastholdelse af status quo. Det er på ingen måde en sejr for de kræfter, der ønsker et opgør med de sidste ti års udlændingepolitik.

For status quo er, hvad både tilhængere og modstandere har beskrevet som “Europas skrappeste udlændingelovgivning”. Status quo er, hvad Svend Auken (S) tilbage i 2002 beskrev som “fascisme”, og hvad en kronik i Guardian sammenlignede med Nürnberg-lovene.

Det toneleje er der ikke mange, der benytter i dag, hvor andre europæiske lande i større eller mindre omfang har strammet op, og lederne i England, Tyskland, Italien og Frankrig alle har lagt afstand til “multi-kulti-samfundet”.

[…]

For nogle Socialdemokrater og SF’ere er opbakningen til en strammere udlændingepolitik ren taktik… for andre politikere i S og SF er støtten til 24-års-regel og tilknytningskrav udtryk for, at de rent faktisk mener, at en begrænsning af tilstrømningen er den eneste måde at få integrationen til at lykkes på. Det er mest de ledende kredse i S og SF, der er nået til den konklusion…

[…]

… ikke megen tvivl blandt Venstres vælgere, mens der er lille segment af konservative vælgere, der er imod den stramme udlændingepolitik. Det er dog kun 15 procent af K-vælgerne, der vil af med tilknytningskrav og 24-års-regel, så større er “det radikale segment” blandt Barfoeds tropper dog heller ikke.

Oploadet Kl. 14:46 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/28647/trackback

10 Comments »

 1. […] Der er flere interessante ting ved Altingets undersøgelse. For det første blev den publiceret i går aftes kl. 20:00. Endnu i dag er den ikke refereret ét eneste sted kl 16:30, næsten 20 timer efter. Dernæst viser den, at der blandt de vælgere, der foretrækker Helle Thorning-Schmidt som statsminister, er 41 procent tilhængere af stramningerne, og kun 45 procent er imod. Oppositionen er altså i alt andet end fuld samklang med sine vælgere om fremmedpolitikken. Endelig peger undersøgelsens ukendthed på en konsekvent skævrapportering ubalance i nyhedsformidlingen, der falder ud til samme side hver gang. Eksempler: SFU-løgn om overfald = kom spontant i alle medier. DF medlemmet Kim Christiansen-overfaldet i Gellerup = intet udover den i lokale og Ekstra Bladet. Kamal Qureshi-måske-overfaldet = fuld, øjeblikkelig mediedækning. Men Altinget kan selvfølgelig nå at komme i TV Avisen i aften, det er fagfolks netsted på Christiansborg, nogle journalister må vel læse det. (Se også En af medierne ignoreret meningsmåling for Altinget: “Massivt flertal for 24-års regel”.) […]

  Pingback by Massivt folkeligt flertal for 24-års regelen « Snaphanen — 9. september 2011 @ 15:57

 2. Venstrefløjen har absolut INGEN viden omkring Islam og hvordan ideologien fungerer idag. De er bare med på bølgen, fordi det er nyt og der er en masse stemmer i denne gruppe.
  Ja journalistisk venstreparti har slået til igen.

  Kommentar by Tim — 9. september 2011 @ 16:31

 3. Spørg tusindvis af muslimske unge, om de bifalder 24 års-reglen ???
  Selv følgelig gør de det.
  Det har man sporadisk set i medierne, men ofte nedtonet.
  Tvangsægteskaber = legaliseret voldtægt.
  Harmonerer det i øvrigt med venstrefløjens kvindesyn ?
  Venstrefløjen støtter tvangsægteskaber.

  Kommentar by Anonym — 9. september 2011 @ 16:58

 4. Ja højst besynderlig udvælgelse af nyheder. En ukendt SFU-er skulle være blevet overfaldet. BREAKING NEWS.

  Oliver skulle være blevet overfaldet. BREAKING NEWS. Hvor troværdig er han??

  Men når en folketingspolitiker fra DF bliver overfaldet, så er der tavshed. Viser tydeligt hvor mediernes sympati ligger.

  Og intet problem for demokratiet. Må betyde at muslimsk vold er helt i orden, så denne her kommer der næppe mere om

  http://www.sn.dk/Voldssag-mod-politiker-udsat/Ringsted/artikel/150189 6. september 2011
  Ringsted: Først til november får Sadik Topcu rettens ord for, om han er skyldig i hustruvold eller ej…..

  Kommentar by tavsen — 9. september 2011 @ 17:07

 5. […] også En af medierne ignoreret meningsmåling for Altinget: “Massivt flertal for 24-års regel”.) På baggrund af valgkampens forløb, har minister for flygtninge, indvandrere og integration […]

  Pingback by Massivt folkeligt flertal for 24-års regel « Snaphanen — 9. september 2011 @ 17:42

 6. Gid de fleste danskere dagligt ville læse de forskellige danske blogs, primært Uriasposten.

  For hvordan skal budskabet ellers komme ud, at sosserne et al agter at rulle udlændingepolitiken tilbage ?

  Og dog, når jeg tænker over hvem den bedste lærermester i virkeligheden er så ….

  Så måske danskerne skal erfare også denne oplevelse i praksis ?

  Kommentar by Vivi Andersen — 9. september 2011 @ 18:38

 7. Vor frelser fra Det radikale Venstre Margrethe Vestager har set filmen: “Det endelige opgør” Nu vil hun også have det endelige opgør med Nationalstaten og danskheden, der står i vejen for multikulturen. Hun vil derfor også have det endelige opgør med den alt for stramme udlændinge politik, der forhindrer alliens udefra i at forny den danske kultur. Hun vil plante sine æg i danskerne, så de våger op som ægte rodløse og identitetsløse anti-nationalister.

  Vi lever i uvidenhedens tidsalder på trods af at computer og Tv står i næsten ethvert dansk hjem. Ellers kunne den slags politikere ikke slå sig løs med det nonsens, som de smider omkring sig med.

  I et velfungerende demokratisk samfund med ægte journalister ville de forlængst pille hende anti-nationale nonsens fra hinanden og have opstillet det multikulturelle skræk scenarium for hende. Men det sker ikke i DDR-landet hvor det er de politisk korrekte meninger, der styrer spytslikkernes tangent fumleri.

  Kommentar by machiavelli — 10. september 2011 @ 06:49

 8. #6 Danskerne læser ikke blogs som Uriasposten og kommer aldrig til det. Folk er ignorante, ligeglade og fatter ikke noget af hvad, der foregår omkring dem. Hvis de blev smidt ned i stenalderen ville 99,9 % dø, fordi de er så pisse hjælpeløse. Folk fatter ikke hvor lykkelige de burde være over at være født i denne tid. De tager det hele for givet. Det er en promille af nulevende og døde mennesker vi kan takke for, at vi har de muligheder vi har. Men folk er ligeglade, de vil hellere have deres forpulede Felix til at præsentere fredagsunderholdningen på DR, deres hæslige pop-musik og nye smartphones, så de kan ringe til hinanden og fortælle intetsigende, ligegyldigt bræk. Det er som en psykologisk mekanisme, der siger, at vi skal smadre det for os selv, at det er for godt til at være sandt, at vi på mange måder har toppet, men at nu kan det ikke bæres længere. Vi kunne have det så godt, vi har haft det så godt. Alligevel sløser danskerne det bort. Tager ytringsfrihed for givet, kræver mere velfærd, når hele lortet er på vej til rotterne og spytter de døde hovedet, dem som har gået gennem ild og vand for at vi kunne have alle de muligheder vi har i dag.

  Danskerne fortjener en borgerkrig, der kan ruske lidt op i dem. Ja, jeg er mega pessimist her til morgen.

  Kommentar by Frank P — 10. september 2011 @ 10:47

 9. Også jeg. Jeg er fuldstændig enig. Men som jeg har sagt for flere år siden. Dumheden er konstant og der er intet at gøre. Mennesker ser ikke, det vi ser og tænker ikke på den måde, vi gør. Og sådan har det altid været. Fortidens lyse tænkere var dog i absolut mindretal medens millioner i dag tænker som vi.

  Min gamle far var glødende antikommunist og sagde tit, “hvad fanden foregår der mellem ørerne på folk”. Tja bl.a. øl, fisse og hornmusik, og det har intet med intelligens at gøre. Vi må tage det sure med det søde og bide os i tungen. Og måske taget vi fejl? Måske får vi en strålende fremtid.

  Kommentar by machiavelli — 10. september 2011 @ 11:31

 10. Det mest deprimerende er, at der findes mennesker, der kan finde på at stemme på socialisternes ´unfair Græske-tragedie økonomi løsning´.

  Kommentar by li — 10. september 2011 @ 14:51

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper