11. september 2011

Venstrepolitiker til ung indvandrer efter overfald på DF-politiker: “I passer jo på min bil ik'”

Den 30. august blev SF’s Kamal Qureshi overfaldet under den store Eid-fest i Valbyhallen. To mænd tilhørende det segment, en partifælle til Qureshi dagen forinden havde betegnet som ‘højreorienterede muslimer’, ville ikke finde sig i at Qureshi uddelte valgmateriale. Samme dag gengav DR Online historien med Politiken.dk som kilde, og historien blev da også en del af nyhedsstrømmen på samtlige større medier.

“På et tidspunkt kulminerede den anspændte stemning… – Jeg hiver fat i kassen og siger, at han skal holde fingrene væk fra vores materiale. Så bliver jeg slået i brystet flere gange, og der er en af dem, der giver mig en skalle, siger Kamal Qureshi til politiken.dk.” (DR Online, 30. august 2011: SF’s Kamal Qureshi overfaldet ved eid-fest)

Dagen efter, den 31. august blev et unavngiven medlem af Socialistisk Folkeparti Ungdom overfaldet i forbindelse med plakatopsætning i en mindre sydfynsk by. På basis af en pressemeddelelse fra en lokalformand for SF, røg historien i alle større medier, herunder eksempelvis DR Update og Radioavisen.

“I går aftes var en af vores unge SFU’ere ude at sætte noget valgmateriale op i Egense, og pludselig dukkede en gruppe unge op som overfaldt ham samtidig med at de råbte “Rødt socialistsvin” efter ham. De havde slået og mishandlet ham, så han nu er indlagt på traumecentret på Odense Universitetshospital, siger Eva Dam Thrane.” (P4 Fyn, 1. september 2011: Groft overfald på ung SFU’er)

I onsdags, den 7. september, blev Dansk Folkepartis folketingskandidat Kim Christiansen overfaldet i forbindelse med et valgmøde i Århus Vest.

“DF’eren var sammen med otte andre politikere til valgmøde på Nordgårdsskolen, da han allerede under sit første indlæg blev chikaneret af en gruppe på 5-6 unge indvandrere… Under den efterfølgende pause følte Kim Christiansen sig så utryg, at han besluttede sig for at køre hjem sammen med sin kone… – Men da vi kørte væk, blev vi stoppet af gruppen på 5-6 unge. De sparkede på bilen og kastede en sten, som ramte lige under vinduet, hvor min kone sad, fortæller Kim Christiansen.” (Ekstra Bladet, 8. september 2011: DF’er overfaldet i Gellerup)

Overfaldet på SFU’eren viste sig senere, at være pure opdigt fra kendt venstreradikal. Uden anden dokumentation end andenhåndskilde nåede historien alligevel alle medier.

I de to øvrige sager foreligger der interviews med offeret, og selvom et øjenvidne fortalte Ekstra Bladet, at Kamal Qureshi (blot) blev skubbet hårdt af to aggressive mænd, så problematiseres Qureshis udlægning ikke, hvad må siges at være i orden.

Den sidste sag er den eneste hvor der foreligger konkret dokumentation, men ironisk nok, også den eneste der ikke blev gengivet af Ritzaus Bureau, og blev en del af den landsdækkende nyhedsstrøm. Med undtagelse af Ekstra Bladet har intet landsdækkende medie omtalt historien, og overfaldet på DF’eren i Gellerup forblev således en lokalhistorie. Her lidt fra TV2 Østjyllands eufemiserende indslag om DF’eren der ‘følte sig generet’ – DF’er forulempet i Gellerup.

Kim Christiansen, Dansk Folkeparti: … her rammer stenen (peger på bule i bilen), og jeg har så fået en del skrammer hen ad siden her, hvor man forsøger at sparke til bilen, og det som vi selvfølgelig bliver meget forskrækket over, det er det her stenkast på bilen.

[…]

Thomas Ræddik, TV2 Østjylland: … med til mødet var flere andre lokale folketingskandidater – alle tager de afstand fra stenkastene, men ifølge Venstres Finn Thranum var Kim Christiansen selv med til at provokere de unge fra Gellerup.

Finn Thranum, Venstre: Han lod sig provokere, og så på et tidspunkt så siger Kim Christiansen i hans oplæg, at han desværre bliver nødt til at gå klokken 21 fordi han skal til noget andet. Og så er der en af de unge mennesker der rækker hånden op, og siger, at han gerne må gå noget før. Og så, altså – selvfølgelig er det jo en provokation, men vi skal jo som landspolitikere vise hvordan man snakker til hinanden, så må vi jo ikke lade os provokere. Han lod sig så provokere, og endte med at sige, at det var sådan nogle som ham der skulle sendes ud af landet, og han ville personligt selv betale for at få ham sendt ud af landet.

Kim Christiansen: Vedkommende provokerer mig, ved at spørge om jeg vil betale hans billet hjem, og det svarer jeg bare bekræftende på, hvis ikke han kan finde ud af det danske demokrati. Så bekræfter jeg – så skal jeg gerne betale hans billet hjem.

Thomas Røddik: … Men Dansk Folkepartis Kim Christiansen har fået nok af Gellerup, så har Venstres Finn Thranum fået nye venner i Vestbyen.

Finn Thranum: – Jeg holdt jo derover i går med min bil, og jeg har snakket med nogle i den kælder jeg var inde i

Ung indvandrer: Ja, vi passer på din bil (smiler)

Finn Thranum: Ja, I passer på min bil ik’ – det var rigtigt fint. (klapper ham på skulderen)

(“Kim Christiansen føler sig generet af unge indvandrere” )

Jeg udarbejdede kladden til denne post fredag aften. Nogenlunde samtidig gav Enhedslistens 76-årige Ole Krarup en socialdemokratisk folketingskandidat en lussing under et valgmøde i Helsingør. En bizar historie, men selvom Sjællandske Nyheder transmitterede debatten direkte med live-feed fra byrådet, så har intet medie endnu bragt billeder af overfaldet.

Hvis Ole Krarups 73-årige fætter i Dansk Folkeparti havde gjort noget lignende, så ville ingen personlige problemer kunne bortforklare episoden. Vi ville alle have set sekvensen på TV2 News.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/28676/trackback

13 Comments »

 1. Finn Thranum er en idiot og fatter ikke en brik.
  Hvad er det da for noget vrøvl at lukke ud og hvad er det for en vinkel at have: “Man må ikke lade sig provokere som landspolitiker”.

  Må Man konfrontere Kim?

  Kommentar by Tim — 11. september 2011 @ 12:23

 2. Ole Krarups fætters fætter i Dansk Folkeparti optræder hver aften (og har gjort det gennem længere tid) i DR2. Nemlig med et billede, hvor han sidder op og sover. DR er nærmest liderlige efter at vise billeder af DFere, når de kan fange dem i den “rigtige” situation.

  Kommentar by Jens A — 11. september 2011 @ 12:58

 3. Hvis jeg var indvandrer i Gellerup, ville Finn Thranums bil være den første jeg smadrede. Hans nedladende snak, om at de skal passe på hans bil, får mig til at tænke på Sydsfrikas fattige. “Watch your car, boss? Watch your car??” Han taler jo til dem/om dem som om, de er aber. I det mindste behandler Kim Christiansen “de unge” som om, de er mennesker.

  Kommentar by Itzpapalotl — 11. september 2011 @ 13:06

 4. Off-topic
  Er der nogle der har læst dette?

  Khalid Alsubeihi
  Dansk mulimiske Union og ViOmIs (viden om islam)
  http://www.facebook.com/notes/khalid-alsubeihi/dansk-mulimiske-union-og-viomis-viden-om-islam/10150372670942160

  Det man skal være opmærksom på som muslim er, at der er en del Olma som mener man ikke skal deltage i valget, og disse Olma har deres beviser, og dem har vi fuld respekt for, men langt de fleste velkendte Olma har tilladt at man deltager i valget, nogen af dem har enda sagt at man er forpligtet til det, og de har også deres stærke beviser og disse Olma skal også respekteres, og dermed har man som muslim valgt om at følge den holdning man følger sig mest tryg ved. og husk at vi som mindretal i dk har andre sharia regeler end dem som bor i et islamiske land.

  Fik i det:
  “vi som mindretal i dk har andre sharia regeler end dem som bor i et islamiske land”.

  Afsløring: Sharialoven hersker i Danmark
  Sharia i Danmark I STOR GRAD
  http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1617864.ece

  Hvornår begynder vi at forbyde sharia? Det er simpelthen uhørt at politikere skal være så dumme!

  Kommentar by Tim — 11. september 2011 @ 13:38

 5. @ 3

  de opfører sig også aber, men jo, Finn Thranum er rystende naiv.
  den omgangstone han har med dem i dette klip strækker sig kun indtil den første konflikt, dvs meget kort tid

  og allerede nu er den baseret på et hav af falske præmisser fra begge sider

  Kommentar by Jake — 11. september 2011 @ 13:43

 6. Er der nogen der har set lussingen udenfor MSM?

  Kommentar by WillliamJansen — 11. september 2011 @ 13:50

 7. Finn Thranum er ikke naiv. Han er en kujoneret tøsedreng, der fører tilpasningspolitik.

  Kommentar by Kim Poulsen — 11. september 2011 @ 13:56

 8. #7 Kim poulsen

  Netop, han anerkender også deres magtposition i området og mangler bare at stikke dem en 50 – 100 kroner for at certificere deres optræden som fuldt ud accepteret.

  Der er visse steder i Bla. New York hvor banderne tager sig betalt for IKKE at smadre ens bil.

  Kommentar by Santor — 11. september 2011 @ 14:23

 9. @ 5

  De opfører sig som ganstere. Finn er tydeligvis ikke naiv. Han ved vel, at biler de fleste steder i landet kan passe sig selv.

  Er det en holdbar situation, at man skal indynde sig hos forbrydere for at få lov til at have sin bil i fred?
  Finn Thranum nærer jo åbenlyst intet ønske om at ændre Brabrand til det bedre, så hvorfor stiller han i det hele taget op? I sin magtiver viser han alle, at vold betaler sig. Når jeg læser en historie som den overfor, får jeg lyst til at smadre Thranums bil, indtil han siger noget, som ikke provokerer mig.

  Kommentar by Itzpapalotl — 11. september 2011 @ 16:06

 10. Jeg finder det også krænkende,at vore”politikkere”ikke magter at kalde en spade for en spade! Det krænker i den grad min retsfølelse,at bandemedlemmer får muslimrabat(dvs.frihedsberøvelse skal begrænses). Har vi ikke nok kriminelle i Danmark? Behøver vi dybest set opmuntre flere? Jeg spørger mig selv:hvad er det rød blok vil?Er de virkeligt indstillet på at afmontere Danmark?Det tror jeg dog ikke,de haster blot med at berige sig,inden festen slutter!

  Kommentar by karl3447 — 11. september 2011 @ 16:42

 11. http://lokalavisen.dk/gaderoevere-med-knippel-slog-offer-til-blods-/20110910/artikler/110919970/1265
  igen igen

  Kommentar by Hr Petersen — 11. september 2011 @ 20:13

 12. Off-topic:

  Hej, ville lige sige, at jeg nu har afgivet min stemme til Alex Ahrendtsen, så fynboer kom op ad sofaen!

  Med konservativ hilsen.

  Kommentar by bl - nu df'er — 11. september 2011 @ 20:37

 13. DF generet? Haha, så tag til Sverige og oplev en banan-republik i fuldt flor. Det er fandeme abekattevanvid af højeste banan-hylde!

  Therese Borgs indlæg af 3/9: http://thereseborg.wordpress.com/2011/09/03/felaktiga-uppgifter/

  Lov mig at klikke på alle links, fra det på huset påmalede “Her bor racisten Therese Borg”, de smadrede ruder og til hvordan man “vuxenmobber” hinanden. Hun har oplevet alle disse ting på lige over 1 år! Hun har ikke været medlem af SD før 2010!

  En gennemsnits-DF’er kommer forhåbentlig aldrig ud for noget lignende på et helt liv? Og så foregår disse ting endda i en søvndyssende svensk by som Eskilstuna! Det vil svare til Esbjerg eller Randers…

  Kommentar by Frank P — 12. september 2011 @ 00:23

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper