11. december 2005

Loonierne nægter at se årsagssammenhænge – Bush & Fogh er jo onde, sagde ‘idealisterne’

Den danske venstrefløj har det alt for nemt. Når amerikanske arbejdere bliver arbejdsløse pga. outsourcing til Kina, så klynkes der over de menneskelige konsekvenser, ligesom Michael Moore gøres til helt når han producerer en dokumentar om onde kapitalister der gør hardworking americans til subsistensløse i en by tæt på hans velhaver-residens. Når der så er præsidentvalg i USA hører vi om den onde Bush, og den fornuftige (/europæisk-sindede) Kerry, desuagtet at John Kerry som demokrat er fortaler for en mere vidtgående protektionisme end Bush.

Blandt andet derfor er det surrealistisk, at læse følgende i dagens JP Århus – Happening for Afrikas fattige.

“En halv snes unge frivillige aktivister fra den uafhængige danske udviklingsorganisation IBIS gennemførte i gå på Lille Torv en happening for at gøre forbipasserende opmærksom på, hvordan de rige lande behandler de afrikanske folk, når det gælder samhandel.

Happeningen var et led i kampagnen “MakePovertyHistory” (Gør fattigdom til historie), som har kørt over hele landet i et halvt års tid. Med i kampagnen er også Folkekirkens Nødhjælp, Mellemfolkeligt Samvirke og UNPD – FN’s udviklingsprogram…

Idealisme
»Meget idealistisk har en halv snes unge fra Århus – udelukkende studerende – været aktivister for IBIS i forbindelse med denne kampagne…

Først skulle de gennem en sluse, hvor de blev udsat for “dumping” – overhældt med flåede tomater af to personer iført store hoveder lignende præsident George W. Bush og statsminister Anders Fogh. Symbolsk for, at f.eks. Europa med store tilskud støtter og dermed pumper eksporteren af dåsetomater og mange andre varer til Afrika, så afrikanske producenter ikke kan konkurrere.”

Det blev ikke emnet for denne postering, men hvor er jeg træt af ordet ‘idealisme’.

2 Comments »

  1. Opråb!

    Enhedslisten indkaldt til demonstration under parolen “Stop Dumpingen” af tæpper til Pakistan og hiv-medicin til Afrika.

    Demonstrationen begynder traditionen tro med omfattende hærværk mod Mcdonalds, efterfulgt af stenkastning og fællessang.

    Kommentar by DMX — 12. december 2005 @ 02:33

  2. Når de venstre orienteredes “Fakta” ikke holder og deres angreb med ord på personlige fejl ikke fører nogle steder hen griber de til vold og hærværk.

    Kommentar by Lisbeth — 15. december 2005 @ 10:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper