22. september 2011

Voxpop: Enhedslisten og Radikale kunne isolere Folketingets tre største partier værdipolitisk

Enhedslisten fik med 12 mandater et rekordvalg, men skulle man vurdere ud fra efter avisernes manden-på-gaden-interviews, så skulle de formentligt være endnu større. Jeg har gemt et par aviser, der over tre sider har interviewet 23 danskere om hvad de ville stemme, og hvad de stemte ved det netop overståede folketingsvalg.

Med det udgangspunkt har jeg set lidt på svarene, der ikke altid er helt konkrete. 18 ud af de 23 adspurgte stemte på rød blok, og de klart største partier ville blive Enhedslisten og De Radikale, der med hjælp fra Socialistisk Folkeparti formentligt kunne danne en værdipolitisk alliance, der isolerede landets tre største partier, Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

Af blå bloks 5 stemmer, gik de to til Liberal Alliance, partiet der gik til valg på “Åbne grænser, lukkede kasser”. Venstre og Konservative fik en stemmer hver. Dansk Folkeparti fik ikke en eneste stemme, og ville ryge ud af folketinget. Hele tre af de adspurgte røde vælgere, glædede sig specifikt over, at udlændingepolitikken ikke blev et emne, og Dansk Folkeparti ikke fik taletid.

78 procent stemte på rød blok, der således fik absolut flertal med 140 mandater.

(Urban, 14. september 2011, s. 9 & 24 timer, 16. september 2011, s. 22-23)

Urban – Hvem har du tænkt dig at stemme på?

Louise Windfeldt (47-årig journalist): “Jeg stemmer Enhedslisten eller SF…”

Mujtaba Abdulridha (19-årig gymnasieelev): “Jeg stemmer på Enhedslisten, det er jeg ikke i tvivl om… Jeg blev ret provokeret over den video, som Dansk Folkeparti lavede om Vollsmose.”

Charlotte Lund (34-årig folkeskolelærer): “Jeg stemmer SF… især på grund af deres udlændingepolitik.”

Jesper Vest Hansen (21-årig studerende): “… min holdninger svarer mest til De Konservatives, så det bliver muligvis dem jeg stemmer på eller Liberal Alliance.”

Daniel Rosenhau (19-årig student): “… det bliver enten Enhedslisten eller SF.”

Jesper Teilmann Olesen (29-årig studerende): “Jeg stemmer på Enhedslisten, det har jeg gjort de sidste tre gange.”

Julie Bruhn-Petersen (33-årig kommunikationsarbejder): “Jeg stemmer på Venstre… jeg har også lyttet til Liberal Alliances holdninger.”

Niels Jonas Enok Olesen (21-årig studerende): “Jeg hælder til De Radikale, men det kan være jeg stemmer blankt.”

24 timer: Tre ugers valgkamp – rykkede den noget?

Karen Jørgensen (22-årig studerende): “Jeg stemmer radikalt.”

Rasmus Ulveman (19-årig studerende): “… har vaklet lidt imellem Liberal Alliance og De Konservative.”

Majbritt Nielsen (47-årig piccoline): “DF har ikke kørt frem med udlændningespørgsmål som sædvanligt, og det er godt… jeg er stadig socialdemokrat.”

Marianne Andersen (48-årig overlæge): “Jeg er stadig på venstrefløjen…”

Rasmus Larsen (27-årig bankansat): “Jeg er stadig liberal (LA, red.).”

Kåre Øskov (36-årig selvstændig): “Jeg synes, at det har været et valg mellem pest og kolera” (formentligt blå)

Villy Nielsen (53-årig fagforeningsansat): “Der har været en bemærkelsesværdig forskel, på den måde rød og blå blok har ført valgkamp. Blå blok har i dén grad benyttet sig af smæde- og skræmmekampagne…” (formentligt rød)

Mikkel Møller (26-årig studerende): “Jeg synes valgkampen har været bedre end de seneste års valgkampe, hvor DF har bralret op om udlændingepolitik… Jeg stemmer stadig rød blok – min stemme gik til Det Radikale Venstre.”

Marius Broch (55-årig fabriksarbejder): “Jeg har på intet tidspunkt overvejet at give min stemme til andre end Socialdemokratiet.”

Anja Hansen (36-årig fleksjobber): “Jeg har ikke ændret politisk ståsted overhovedet.” (formentligt rød)

Cana Buttenschøn (24-årig jordemoder): “Rød blok har fået min stemme.”

Laila Øksnebjerg (37-årig neuropsykolog): “… brevstemte før valgdagen på et venstrefløjsparti”

Anne Kristensen (61-årig pensionist): “Jeg har under valgkampen været i tvivl, om jeg skulle stemme SF eller S…”

Ulrik Siiner (43-årig fagforeningsansat): “Jeg… stemmer stadig radikalt.”

Karen Schmidt (56-årig socialrådgiver): “Jeg synes, at det har været positivt, at der ikke er blevet snakket så meget om… udlændingepolitikken… De Radikale, De Konservative og især Enhedslisten har været de bedste til at skære igennem… og stå ved egne holdninger.” (formentligt Enhedslisten)

Optalt således: Urb1: 0,5 SF/Ø, Urb2: Ø, Urb3: SF, Urb4: 0,5 K/LA, Urb5: 0,5 SF/Ø, U6: Ø, Urb7: V, Urb8: B / 24t1: B, 24t2: 0,5 LA/K, 24t3: A, 24t4: Rødt, 24t5: LA, 24t6: (blåt), 24t7: (rødt), 24t8: B, 24t9: A, 24t10: (rødt), 24t11: Rødt, 24t12: Rødt, 24t13: 0,5 A/SF, 24t14: B, 24t15: B/K/Ø=(Ø). I parantes er sat vurderinger på baggrund af 24 timers oprindelige interview med samme, 29/8-11.

Slutresultat: Enhedslisten: 4- Socialistisk Folkeparti: 2,5 – Socialdemokraterne: 2,5 – Det Radikale Venstre: 4 – Rød blok: 5,0 – I alt 18 stemmer / De Konservative: 1 – Liberal Alliance: 2 – Venstre: 1 – Dansk Folkeparti: 0 – Blå blok: 1. I alt 5 stemmer.

Af de 23 adspurgte, er 12 mænd og 11 kvinder. Gennensnitsalderen er 35 år.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/29056/trackback

28 Comments »

 1. Af de 23 adspurgte, er 12 mænd og 11 kvinder. Gennensnitsalderen er 35 år. …og de er allesammen københavnere?

  Det sidste er bare et gæt baseret på at København er dansk journalistisk base, men det vil forklare tendensen i VoxPop-afstemningen.

  Kommentar by William Jansen — 22. september 2011 @ 13:00

 2. Der er kun rødt flertal i KBH

  Kommentar by Charles Nielsen — 22. september 2011 @ 13:06

 3. Kreativ idé. Det viser nok journalisternes røde bias. De bestemmer selv hvem, der skal citeres i avisen og så de kan altid lige fixe en Vox Pop, der viser trenden :(

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 22. september 2011 @ 13:49

 4. “Tilstræbt objektivitet” er et ukendt begreb for disse gratisavisers journalister.

  Kommentar by Hr. Snusk — 22. september 2011 @ 13:50

 5. En anden forklaring på overvægten af røde i avisernes manden-på-gaden-interviews kunne selvfølgelig være, at de blå er på arbejde ;)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 22. september 2011 @ 14:01

 6. :-) Lige på!

  Kommentar by Hr. Snusk — 22. september 2011 @ 14:46

 7. The Future of the Europeans and their Culture by Dr. David Duke (Part 1)
  http://www.youtube.com/watch?v=fGkYBAL6CNs
  DANMARK!!

  Kommentar by Tim — 22. september 2011 @ 15:13

 8. Nå jeg troede han havde noget interessant at sige om Europa og Danmark…mest er noget vrøvl

  Kommentar by Tim — 22. september 2011 @ 15:42

 9. @ William

  Det forklarer givetvis noget at en hovedparten af alle voxpops laves i KBH. Uden lige at have undersøgt sagen, forekommer det mig dog at 24Timers dobbeltside er folk der er interviewet i et tog (ikke s-tog), og altså må formodes at være folk der bor uden for København.

  En anden bias ved voxpop vil ofte være at de foretages i journalisternes arbejdstid, hvilket også er de fleste andre arbejdende danskeres (hvilket vist efterhånden er et mindretal) arbejdstid. Dem er er tilbage at “fange” på strøget, stranden, osv., er næppe repræsentative.

  Kommentar by Superman — 22. september 2011 @ 16:50

 10. Ja, det er rigtigt, at i 24timer-eksemplet foregår det i et tog, og der er folk fra hele landet. Hvis noget sted er overrepræsenteret, så er det vist Odense. Men man kunne også nemt forestille sig, at togpendlere også har en skævvridning.

  Kommentar by info — 22. september 2011 @ 17:41

 11. “Enhedslistens ungdomsafdeling går i opløsning”
  http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article1625754.ece

  Minder mig om en replik fra Crimson Tide hvor ubådskaptajnen siger “… vi er ikke her for at udøve demokratiet, vi her for at bevare det”

  Sjovt som kommunismen ikke fungerer i den virkelige verden
  :-)

  Kommentar by Kenny Starfighter — 22. september 2011 @ 18:25

 12. Elefanten i stuen hvad angår valgresultatet er Breivik-afæren .
  I en dansk sammenhæng skete den på et katastrofalt strategisk tidspunkt , og derfor var det at udlændingepolitiken blev til et tabu emne , og derfor var det at DFs ellers stabile fremgang for første gang blev opbremset.
  Man kan måske sige at blå bloks strategiske angrebsvåben pludselig blev neutraliseret fordi en uforudsigelig hændelse gjorde det muligt for rød blok at rette et forbavsende velkoordineret angreb drekte mod det sted hvor dette våben produceres .
  Mange andre faktorer har selvfølgelig også virket til rød bloks fordel, men disse har alle eksisteret over et langt tidsrum og har i sig selv forårsaget modsatrettede tendenser ,som under andre omstændigheder ville have været nok til at bevare den eksisterende ligevægt. Et eksempel herpå er den økonomiske krise hvor rød blok umiddelbart har en historisk betinget fordel , men hvor de rødt-dominerede sydeuropæiske lande ( og USA) er et frygtindgydende eksempel på , hvor den røde politik førere henad.
  Det vil med andre ord være en god idee at studere hele Breivik afføren en gangt til med et mikroskop . Set fra venstrefløjens synsvinkel må den betragtes som et politisk mirakel …

  Kommentar by Ole Burde — 22. september 2011 @ 19:17

 13. @ Ole Burde

  Enig!

  Men det er en uomtvistelig kendsgerning, at socialisternes mission er lykkes.

  Aldrig har så mange indvandrere stemt til et folketingsvalg. Vi ved at ca 90% af dem stemmer på Rød Blok. Ca. 16000 stemmer afgjorde valget, så værsgo de nøgne kendsgerninger: socialisterne og muslimerne har sejret ad helvede til!

  “KULTURBERIGELSEN” har vundet valget for RØD BLOK.

  Kommentar by Erik — 22. september 2011 @ 19:54

 14. Ud fra dette, kan man da se at folk er særdeles naive.

  Kommentar by Charles Nielsen — 22. september 2011 @ 22:30

 15. En anden forklaring på overvægten af røde i avisernes manden-på-gaden-interviews kunne selvfølgelig være, at de blå er på arbejde

  Kommentar by anti-marx anno dazumal

  Ha! den var god!

  Kommentar by Machiavelli — 23. september 2011 @ 02:37

 16. FBI Lecturer: Al-Qaida is “irrelevant” – Target Islam
  http://kitmantv.blogspot.com/2011/09/fbi-lecturer-al-qaida-is-irrelevant.html

  Bingo…NU skal vesten gå i offensiven i stedet for at hoppe igennem Islams ringe

  Kommentar by tim — 23. september 2011 @ 03:52

 17. Den mest sandsynlige forklaring er at gratisaviserne er de mest røde (hvilket jeg tidligere har påpeget).

  Dette kan i sig selv skyldes at gratisaviserne tager de mest ubegavede (= dårligst reflekterende) journalister ind.

  Indenfor alle fag er der nogle opgaver som der ikke er prestige i. For journalister er det lavstatus at arbejde på en gratisavis.

  Ingen af de dygtige journalister søger således godvilligt ind på gratisaviserne og derfor får man en overvægt af journalister der bevidstløst gengiver mainstream uden selvstændig reflektion – slagsiden til venstre bliver derfor også større end i andre medier.

  Kommentar by Sigwar — 23. september 2011 @ 07:31

 18. Glemte at tilføje:

  Og derfor kan de naturligvis også fikse en Vox Pop så den er i overstemmelse med deres meninger.

  Kommentar by Sigwar — 23. september 2011 @ 07:34

 19. Erik
  På lang sigt vil “kulturbrigelsen” klart nok forandre fuldstændig på alt , inkl. partipolitik , men jeg tror ikke vi er kommet dertil endnu .
  Indtil for nylig var den gradvise vækst af automatisk-røde ny-vælgere mere eller afballanceret af en voksende tendens hos etniske danskere til stemme DF som protest mod afviklingen af projekt Danmark.
  Det er denne ligevækt som jeg mener blev et offer for Breivik affæren , eller mere nøjagtigt blev ramt af masssemediernes UDNYTTELSE af breivik affæren .
  Det lykkedes atter en gang at udnytte “skamme ud” mekanismen til fordel for venstrefløjen…

  Kommentar by Ole Burde — 23. september 2011 @ 10:48

 20. Enig med Burde

  Kommentar by machiavelli — 23. september 2011 @ 10:59

 21. 19 + 20

  Jo, men danskerne burde sgu da kunne tænke SELV og ikke lade sig trække rundt i manegen af medierne !

  Står det så slemt til, at det lige præcist er det vores landsmænd i overvældende flertal ikke kan, så….. nå, men det tror jeg faktisk ikke er tilfældet.

  Det kunne være fordi folk er smadder trætte af politikerne og alt hvad de står for – så Christiansborg blæser man en lang march !

  Noget andet er at Blå Blok har godt af en pause fra regeringsmagten.

  Nu kan man få tid til at “gøre rent” og få omgrupperet m.m.m..

  Og desuden har Rød Blok nu chancen for at vise hvad de i grunden duer til – foruden at være gode til at galpe op og hade DF !

  Kommentar by Vivi Andersen — 23. september 2011 @ 13:22

 22. Superman er inde på noget. Voxpops foretages i arbejdstiden, ergo er dem der fanges for det meste studerende, pensionister, husmødre, arbejdsløse osv.

  Dertil kommer, at journalister ofte stiller sig hvor der er mange mennesker på en gang, så de kan få overstået voxpop´en i en fart. Det vil sige for eksempel bus- og togstationer (det er i hvert fald der, jeg er blevet kontaktet. Dermed sorterer man også arbejdende folk med egen bil fra.

  Kommentar by Henrik — 23. september 2011 @ 13:29

 23. Vivi Andersen “Nu kan man få tid til at “gøre rent” og få omgrupperet m.m.m..”
  Det kan jo være rigtig nok men indtil videre ser det ud til at de “konservative” tumler videre med Frodo Barfod i spidsen, på dødskurs , forøvrigt sidder Birthe Rønn Hornbæk stadig i folketinget,plus feks. DR lover Ellen Trane Nørby, Eyvind Vesselbo og andre dødsejlere i blå blok. Sålænge de og deres myldrer rundt i blå blok, er den substans der kræves, fraværende.
  Hvis der sker en opstramning og en renselse inden for blå blok, vil det både være tiltrængt og velkomment.

  Kommentar by PBr — 23. september 2011 @ 16:05

 24. Forøvrigt er de der bliver citeret af Urban jo mestendels studerende og andre offentligt forsørgede.
  Gu ved hvad de ville ernære sig ved hvis Danmark igen skulle befinde sig i den situation at befolkningen skulle ernære sig ved landets Resurser, Dvs.primært landbrug, fiskeri ,lidt råstofindvinding og varetransport og handel?

  Kommentar by PBr — 23. september 2011 @ 16:15

 25. hehe

  Selvfølgelig er de blå vælgere på arbejde, og kan ikke interviewes på gaden. :-D

  Men dagen efter valget kunne Radioavisen godt lade 2 arbejdere fra Venstre og DF komme til orde. :-(

  Tilbage i 70’erne protesterede Erhard voldsomt over et stykke klassisk musik, der var blevet spillet i forlængelse af en nyhed.

  Jeg undrede mig, men DR gav en undskyldning. Musikken var ikke velvalgt i den situation.

  Det viste bare, at der er mange måder at lave propaganda

  Kommentar by tavsen — 23. september 2011 @ 16:25

 26. Hvor er det utroligt, at Tv-medierne får lov til at fortsætte deres propaganda. Hvor er BESTYRELSERNE henne ?
  Det er efterhånden så tydeligt, at et børnehavebarn kan gennemskue det.
  Det har altid været mig en gåde, at de såkaldte “journalister” stadig mener, at de kan være sig selv bekendt. Har de slet ingen moral ?
  Da 85% af dem er røde, passer det nok, at de ikke kender begrebet MORAL.
  Desværre – FOR DEM – er sejrens sødme kort. Næste valg vil kassere de røde.

  Kommentar by ramses-2 — 23. september 2011 @ 17:15

 27. “Hvor er det utroligt, at Tv-medierne får lov til at fortsætte deres propaganda. Hvor er BESTYRELSERNE henne ?”

  De fleste bestyrelser til mange offentlige virksomheder og institutioner består for det meste af suppejægere. Erhard Jacobsen var så ikke en af den slags :-)

  Kommentar by Tolder — 25. september 2011 @ 07:50

 28. Stort set alle aviser er eget af (blå) forretningsfolk, der nok ikke er særligt begejstrede for idholdet af deres egne aviser. Men hvis du ikke kan opdrive en blå journalist, så må du jo trykke det røde skidt.

  Kommentar by Frank P — 26. september 2011 @ 00:07

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper