20. september 2011

Berlingske Tidende problematiserer forsker der er tilknyttet borgerlig tænketænk…

Fremragende indlæg af Zorro2 på 180 grader, der hudfletter Berlingske Tidendes lyserøde journalistik – Berlingskes brug af “uafhængige” og “førende” eksperter.

“For to uger siden kunne man på Berlingskes hjemmeside læse en artikel af journalisterne Kasper Krogh og Morten Frich om det angiveligt angribelige ved at lektor Christian Bjørnskov (Aarhus Universitet) også er tilknyttet den borgerlige tænketank CEPOS, men at dette ikke er fremgået, når han som forsker har udtalt sig som ekspert i fx lighed.

… Hvis det er et problem at Bjørnskov er tilknyttet CEPOS og bruges som ekspert indenfor sit forskningsområde, hvilke forskere optræder så også som ”forskere” selvom de er eller har været engagerede i organisationer, der kan sammenlignes med CEPOS men har ganske anden politisk/ideologisk profil? Fx Center for Alternativ Samfundsanalyse (CASA), Centrum-Venstre Akademiet (CEVEA), Kraka, Progressivt Centrum, Socialistiske Økonomer, osv?

Spørgsmålet blev pudsigt aktuelt i mandags hvor Berlingskes Politiko-redaktør Bent Winther (selv fhv chefredaktør for Information) havde interviewet, hvad han kaldte ”Politikos panel af ni topøkonomer og førende samfundsforskere”.

Udover at ikke en eneste af de ni i Berlingskes ”ekspertpanel” er borgerlige, konservative eller liberale men alle er placeret fra Det Radikale Venstre til et stykke pænt ude på venstrefløjen, så var det bemærkelsesværdigt at mindst tre af de ”førende eksperter” er tilknyttet centrum-venstre organisationer – uden at dette fremgik af artiklen.

Her er så en hurtig liste over forskere der gentagne gange er blevet refereret af Berlingske uden antydning af at de på samme tidspunkter er involveret i centrum-venstre organisationer:

Torben M. Andersen, tilknyttet centrum-venstre tænketankene CEVEA og Kraka – hos Berlingske altid kun ”tidligere overvismand” og ”professor i økonomi”, o.s.v., uden anden etiket.

Bent Greve, tilknyttet centrum-venstre tænketanken CEVEA og folketingskandidat for Socialdemokraterne (2001, 2005, 2007) – hos Berlingske ”professor ved Institut for samfund og globalisering ved Roskilde Universitet”, ”professor, RUC”, ”professor … fra Roskilde Universitet”, ”professor i samfundsvidenskab”, o.s.v., uden anden etiket.

Jesper Jespersen, medlem af advisory board i centrum-venstre tænketanken CEVEA – hos Berlingske: ”professor, RUC”, ”professor … fra Roskilde Universitet”, o.s.v., uden anden etiket.

Per Schultz Jørgensen, medlem af advisory board i centrum-venstre tænketanken CEVEA – hos Berlingske: ”tidligere børneforsker og Børneråds-formand”, ”professor i socialpsykologi”, ”børne- og familieforsker”, o.s.v., uden anden etiket.

Tim Knudsen, medlem af advisory board i centrum-venstre tænketanken CEVEA – hos Berlingske: ”professor i statskundskab”, ”politisk ekspert … professor”, ”professor i offentlig forvaltning”, o.s.v., uden anden etiket.

Per Kongshøj Madsen, aktiv i Socialistiske Økonomer, formand for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd – hos Berlingske: ”professor og arbejdsmarkedsforsker”, ”arbejdsmarkedsekspert og professor”, o.s.v., uden anden etiket.

Peter Nedergaard, formand for centrum-venstre tænketanken Kraka – hos Berlingske: ”professor i statskundskab”, ”professor” , ”EU-professor”, o.s.v., uden anden etiket.

Ove Kaj Pedersen, bestyrelsesmedlem i centrum-venstre tænketanken CEVEA – hos Berlingske: ”professor ved Copenhagen Business School”,”professor på CBS”, ”ekspert i politisk økonomi”, o.s.v., uden anden etiket.

Niels Ploug, bestyrelsesmedlem i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd – hos Berlingske: ”afdelingsdirektør … og ekspert i ulighed”, uden anden etiket.

Birte Siim, medlem af advisory board i centrum-venstre tænketanken CEVEA – hos Berlingske: ”professor i samfundsvidenskabelig kønsforskning”, ”professor i samfundsforhold”, o.s.v., uden anden etiket.

Birgitte Sloth, bestyrelsesmedlem i centrum-venstre tænketanken Kraka – hos Berlingske: ”prodekan på det Samfundsvidenskabelige Fakultet”, o.s.v., uden anden etiket.

Christen Sørensen, (fhv.) formand for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd – hos Berlingske: ”tidligere overvismand, professor”, ”økonomiprofessor”, ”professor ved Syddansk Universitet”, o.s.v., uden anden etiket.

Eva Sørensen, medlem af advisory board i centrum-venstre tænketanken CEVEA – hos Berlingske: ”professor på Center for Demokratisk Netværksstyring på Roskilde Universitet” , o.s.v., uden anden etiket.

Signild Vallgårda, tilknyttet centrum-venstre tænketanken CEVEA – hos Berlingske: ”ekspert … professor på Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet”, uden anden etiket.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/29101/trackback

10 Comments »

 1. Intet nyt under solen der. Højre skal stigmatiseres, men det er en åbenbar selvfølge, at man er til venstre.

  Artiklen i Berlingske Pink er reelt set en journalistisk skandale af dimmensioner. Dog en efterhånden indgroet naturlighed fra Berlingskes side.

  Kommentar by Cicero — 21. september 2011 @ 06:58

 2. Man læser om tænketanke med landets bedste ventresnoede hjerner.
  Samtidig læser man også om beboere, som lever i angst pga. af den vidunderlige muslimske indvandring.
  Det kan godt være de tænker på unierne , men medfølelse er smidt ud i processen om at blive gode mennesker.
  Totalt absurd og hvilket svigt af danske medborgere…
  Hvilket svigt…
  Det stopper vel kun, når det er for sent?

  Kommentar by Pk — 21. september 2011 @ 07:12

 3. Jeg håber, at Ralp Pittelkow læser med her, da dette jo blot er mere benzin til et, i forvejen, ganske velbrændende debatbål om “Journalistisk Venstreparti”…

  Kommentar by Martin Eggert — 21. september 2011 @ 07:24

 4. Andet fra Berlingske:

  Det er dig, der er blevet radikaliseret, Carsten Jensen
  Af Tom Jensen

  Her bliver Carsten Jensens udgydelser i de ti år med borgerligt styre om især DF og Fogh gennemgået og udstillet. I al stilfærdighed.

  http://tomjensen.blogs.berlingske.dk/2011/09/19/det-er-dig-der-er-blevet-radikaliseret-carsten-jensen/

  Kommentar by Ole S. — 21. september 2011 @ 08:41

 5. Ja, den tidligere konservative Berlinger er på en venstresnoet glidebane: Lederartiklerne er godt nok borgerlige, men resten af avisen er præget af, at unge journalister, ensrettet på madrassaerne i Århus og Roskilde, gradvis erstatter de gamle, håndværksmæssigt uddannede. Kun bidragene udefra er værd at læse.

  Iøvrigt interessant, at først nu efter valget begynder medierne for alvor at undersøge S-SFs propaganda-usandheder: De 38.000 arbejdsløse, betalingsringens velsignelser, den økonomiske udvikling under VKO, efterlønnens “afskaffelse” osv.

  Nå, men VK var måske også blevet lidt metaltræt. Det kan nok være godt med en renselsesproces – at se, hvad Thorning-Schmidt reelt kan præstere.

  Kommentar by Gunnar Biering — 21. september 2011 @ 11:26

 6. Jeg tror ikke nogen på Berlingske bekymrer sig om “facts”. Deres artikler er fyldt med påstande som ikke er i overensstemmelse med den med det blotte øje observerbare virkelighed, og det bekymrer tilsyneladende ingen på redaktionen. Hvordan skulle man så kunne forvente at de mestrede den meget sværere kunst at levere balanceret journalistik?

  Det har i efterhånden nogen år ikke været andet en et dameblad trykt på dårligt papir.

  Kommentar by Vagn Henning — 21. september 2011 @ 11:56

 7. Kender det. Frygteligt og sidde med en ejerlejlighed i sådanne kvarterer. Den har tabt al værdi. Man skal nærmest betale folk for og flytte ind. Og til sidst er man nødt til tvangs auktion eller sælge til nigger/perkere.
  Er det derimod lejemål, er det vel muligt og fraflytte disse. Kræver godtnok indskud til at flytte ind det nye sted. Men det kan vel fås/lånes af kommmunen eller afdrages sammen med huslejen!!

  Kommentar by Goofy — 21. september 2011 @ 15:58

 8. Casten Jensen minder mig uhyggeligt meget om Breivik og det er vel bare et spørgsmål om tid før han kortslutter og omsætter sine ord til handlinger !

  Kommentar by Tolder — 21. september 2011 @ 21:10

 9. Få at gentage mig selv, HVEM EJER BERLINGSKE TIDENDE ?

  Et er at alle mener, at Lisbeth Knudsens, borgerlig light udgave(socialdemokratisk)er produktet, af hendes misregimente. Men hvorfor lader en avisgruppe som Mecom(tidligere ledet af David Montgomery som blev gået i jan.2011) Berlingske tidende bevæge sig længere og længere væk fra sit tidligere borgerlige stå sted. Samtidig mister avisen læsere. Er der ingen der fatter at det kvindemenneske´s politiske holdning og deraf ansættelses politik ødelægger avisen. Hvem lader dette ske?
  Hvem ejer flertallet af akterne i Mecom. Så vidt jeg kan se det er det nogle store fonde, som jeg ikke kan komme nærmere ind i ejerskabs strukturen.
  Berlingske Tidende begyndte allerede under Niels Lunde at bevæge sig i mod det socialdemokratiske projekt, og det er kun blevet værre under Lisbeth Knudsen.

  OT:se side 5 i Nørrebro/Nordvest bladet
  http://www.e-pages.dk/bgmonline_nv/226/

  mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 22. september 2011 @ 01:08

 10. 4. Ole S.

  En utrolig god artikel !

  Og jeg giver Tom Jensen ret i hvert eneste ord.

  Samtidig kan jeg ikke lade være med at grine over Carsten Jensen´s betegnelse af os, der stemme DF : “….Pia Kjærsgaard og hendes skimlede sekt af klamme kældermennesker” !

  Han er sgu ikke ked af det, Carsten Jensen, for hvis nogen ligner et sådant klamt kældermenneske – om et sådant eksisterer – er det da ham selv !

  Enten har han en hurtigt voksende skægvækst eller han er ikke for flittig med skaberen – men han ligner noget katten har slæbt ind fra møddingen.

  Det kan han jo nok ikke gøre for, så undskyld .

  Men han kan gøre for han sviner hver 8. dansker til med hans møddinge-sprog anvendelse.

  Han gør et usympatisk indtryk på mig.

  Kommentar by Vivi Andersen — 22. september 2011 @ 01:42

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper