25. september 2011

Børsen Lørdag om forbilledlige Sverige: “Thorning kan vende det danske image”

Børsen er en niche-avis, men ligner på visse punkter alle mulige andre. I Børsen Lørdag kan man blandt andet læse om et ‘kontroversielt’ investeringsgeni på “på den økonomiske absolutte højrefløj”, amerikanske Peter Schiff. Længere inde i avisen kan man læse en længere Helle Ib-analyse af dansk politik lige nu, men før det hele 10 sider om den nye regerings arbejde med at rette op på Danmarks fremmedfjendske omdømme.

Sidstnævnte artikel er skrevet af Leonora Beck, der for få år siden var redaktør af det nu nedlagte medlemblad for Radikal Ungdom. Et blad der bar titlen ‘Det Frie Ord’. Makes me wonder.

(Børsen Lørdag, 24. september 2011, s. 10-11; Online-udgave)

Her lidt fra Thorning kan vende det danske image (ikke online).

“En rød regering står nu med ansvaret for at rette op på det fremmedfjendske image, som udlandet har hæftet på Danmark efter ti år med højrefløjens regerende hånd. Spørgsmålet er, om vælgerne vil lade Thorning vende det rygte der har kostet erhvervslivet dyrt.

En Muhammed-krise, valgkampe med racistiske undertoner og adskillige stramninger på udlændingepolitikken. Og så lige 98 ekstra toldere til at vogte de danske grænser. Alle episoderne har tiltrukket den internationale presse, og hver eneste gang er panderynkerne i udlandet blevet dybere. Hvad blev der af den tolerante, lille stat i Norden?

De danske politiske beslutninger og ytringer, der kan ses som fremmedfjendtlige, er allerede begyndt at blive adopteret i udlandets syn på Danmark. Begivenheder som Muhammed-krisen og grænsekontrollen lagrer sig langsomt i udlandets hukommelse, siger den verdensberømte Simon Anholt. Han opfandt begrebet nation branding, og har skrevet stribevis af bøger om emnet.

‘Jeg har bemærket en trend, som angår Danmark,’ siger han til Børsen. For få år siden kunne folk udenfor Europa ikke skelne mellem Danmark, Norge og Sverige, fortæller Simon Anholt. Det var et og samme land. Det var Skandinavien. På grund af Muhammed-tegningerne kombineret med stramninger i udlændingepolitikken og udtalelser fra højreradikale danskere osv. er det samlede syn på Skandinavien ved at krakelere.”

(Børsen Lørdag, 24. september 2011, s. 15)

Det fortælles, at regeringen planlægger at fjerne grænsekontrollen for hermed “at sende et signal til udlandet”, om at Danmark nu vil føre en mere “åben og inkluderende politik”. Artiklen er spækket med løs væven om ‘branding’ og ‘image’, og eneste håndfast er faktisk en oversigt over udviklingen i tyske hotelovernatninger, sommeren 2011 i forhold til sommeren 2010. Her fremgår det, at Danmark i modsætning til Norge har fremgang, og sågar større fremgang end Sverige.

Oploadet Kl. 20:46 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/29308/trackback

14 Comments »

 1. Journalistisk venstreparti…
  Her er endnu et eksempel fra berlingske.
  Hvor blev værdierne af?
  http://www.b.dk/kommentarer/hvor-blev-vaerdierne-af

  3) Tro. Osama bin Laden er død og vi får snart en ny stormoske i København. Troen stortrives mange andre steder end inden for folkekirkens faste rammer. Var det ikke på tide at gøre op med statsreligionen og diskutere religionslighed?

  Ja der er jo ingen der går til disse her naive venstre ekstremister….og så er Ulla endda historiker…kuk kuk.

  Kommentar by tim — 25. september 2011 @ 21:12

 2. Hvorfor er det sådanne journalister ikke ligger mærke til at der blev anholdt 5 grupper islamister på 10 dage her i Norden? Det er bare ufatteligt

  Britisk politi sigter seks for terrorplan
  http://borsen.dk/nyheder/weekend_og_nat/natteside/artikel/ritzau/3/SAM-383124.html

  Kommentar by Tim — 25. september 2011 @ 22:46

 3. Leonora Beck er ude i et politisk ærinde, det er tydeligt med egne formuleringer som: Hvad blev der af den tolerante, lille stat i Norden? Hvad blev der af frihedens fæstning? Hun prøver at få den blå vælger, det er nok mest blå, der læser Børsen til at tro at samarbejdet med DF har og vil være altid skadeligt for Danmarks image. Som om Danmark kan have et image som en Cola-flaske…

  De fleste journalister er selvfølgelig politisk bevidste, det er vel primært en af grundene til at blive journalist. Og som journalist kan man selvfølgelig ikke undgå at lægge sit farvede syn på verden ind i det man skriver om. Man kan sløre det ved at have modsatrettede synspunkter med, men generelt så skinner det tydeligt igennem hvor journalisten står. Leonora Beck har præsteret et svendestykke af en artikel, der er så nederdrægtig og falsk at jeg væmmes, at Børsen overhovedet vil trykke det lort.

  Til sagen: Forskningen på området er ikke entydig, hun finder selvfølgelig frem til de undersøgelser, der taler hendes sag, men sandheden er, at det er hamrende svært at gøre op. Man kan spørge forskellige virksomheder, hvilket man også har gjort, og de fleste mener, at det ikke har betydet noget som helst. Det er ganske enkelt ikke noget den enkelte forbruger eller den udenlandske virksomhed man handler med går og tænker på til dagligt. Det med danmarks image er populært blandt journalister, som en skriver det: “Det er en forestilling der kun eksisterer hos naivistiske journalister.” Lad mig tilføje politikere og konsulenter med speciale i kulturer, sociologi og andre demagogiske uddannelsesretninger.

  Kommentar by Frank P — 25. september 2011 @ 23:58

 4. vel snarere Vestager og Schmidt Nielsen, der vil af med 24 års reglen og tilknytningskravet. Skal S virkelig ud i mørket i ti år igen?

  Kommentar by Josef K — 26. september 2011 @ 01:02

 5. Hellige enfold:

  “Mer än 50 procent av invandrarna lever på socialbidrag, och många därutöver försörjs i andra bidragssystem.

  Utlandsfödda i Sverige är överrepresenterade 8,8 gånger i utnyttjandet av försörjningsstöd (socialbidrag) jämfört med den svenskfödda befolkningen. De utgör 14,7 procent av Sveriges befolkning men förbrukar 60,2 procent av de totala socialbidragen. Siffran skulle vara ännu högre om inte bara utlandsfödda utan även personer med utrikes bakgrund vore medräknade.

  Högst är utrikes föddas överrepresentation i Växjö, där de förbrukar 78,9 procent av kostnaderna för försörjningsstöd (21,5 gånger mer än svenskarna). I Södertälje 77,8 procent, i Botkyrka 77,2 i Malmö 75,4, i Kristianstad 72,6 procent, i Stockholm 67,5 och i Göteborg 66,7 procent.

  Av utgifterna i offentliga sektorn slukas nu nästan hälften, 41 procent, av kostnaderna för socialt skydd (olika sociala transfereringssystem)”

  http://snaphanen.dk/2011/09/24/103424/#more-103424

  Kommentar by Snaphanen — 26. september 2011 @ 01:33

 6. Peter Schiff er amerikaner, men tilhører den østrigske skole af økonomer.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Austrian_School

  Kommentar by Mikker — 26. september 2011 @ 04:40

 7. Frank P. du skriver “De fleste journalister er selvfølgelig politisk bevidste”.

  Der er ikke noget selvfølgeligt her, og slet ingen evidens. Snarerer vil jeg sige de fleste journalister har en pseudo politisk bevidsthed, en overbevisning de tror er politisk bevidsthed. Der er ikke tale om nogen forståelse af forholdet mellem magt, udfordringer og betingelser, og engagement. I stedet dyrkes det mytiske tilhørsforhold til “segmenter”, identitetskrykkerne, den desperate fastholden af en selvskabt virkelighed. I den henseende udgør jounalister ikke nogen særlig gruppe, tværtimod deler de status med forfærdende mange danskere. Se på blogdebatterne hvilket niveau folkets politiske debat befinder sig på. Læs læserbrevene. Selv højt op i de politiske rækker findes dette problem. Jeg mindes et læserbrev som svend Auken skrev som støtte til Dan Jørgensen i forbindelse med valget af EU-politikere. Den mest infame shaming af Messerschmidt, og en totalt egocentrisk demagogi om DJ’s dygtighed, uden hensyn til de politiske valg.

  Politisk bevidsthed er mangelvare i Danmark, ikke kun hos jounalister.

  Kommentar by Høgsbro — 26. september 2011 @ 07:01

 8. -> Mikker

  Dohh. Takker.

  Kommentar by Kim Møller — 26. september 2011 @ 07:05

 9. Børsen er erhvervslivets “Ekstra-Blad” på godt og ondt.

  Kommentar by Sigwar — 26. september 2011 @ 08:24

 10. Ad 9: Ja, sagkundskaben har trange kår…. Det er et populistisk blad, og blevet til en reklamesøjle hvor dygtige kommunikatorer forførere naive journalister som kunne tænke sig at vide noget om erhvervslivet, men det skinner oftest igennem at journalisterne ikke forstår ganske basale sammenhænge….

  Kommentar by Bjarne P. — 26. september 2011 @ 09:30

 11. “En rød regering står nu med ansvaret for at rette op på det fremmedfjendske image, som udlandet har hæftet på Danmark efter ti år med højrefløjens regerende hånd.”

  Ja, tak. Det ville da være dejligt, hvis den nye femi-regering kan rette op på udlandets intolerante syn på Danmark. :)

  Den nye regering kunne vise hensyn til vores sekulære samfund ved bl.a. at forbyde hijabs på offentlige arbejdspladser.

  “Spørgsmålet er, om vælgerne vil lade Thorning vende det rygte der har kostet erhvervslivet dyrt.”

  Nå, det er der skoen klemmer. Tænkte det nok. :) Follow the money igen, igen.

  “En Muhammed-krise, valgkampe med racistiske undertoner og adskillige stramninger på udlændingepolitikken. Og så lige 98 ekstra toldere til at vogte de danske grænser. Alle episoderne har tiltrukket den internationale presse, og hver eneste gang er panderynkerne i udlandet blevet dybere. Hvad blev der af den tolerante, lille stat i Norden?”

  Men hvilke panderynker. Panderynker bl.a. i islamiske lande..

  Den lille stat i Norden, Danmark, kæmper for at kunne blive ved med at være tolerant – og derfor er det nødvendigt at sige NEJ til tilrejst religiøs intolerance. Og den lille stat i Norden, Danmark, kæmper for frihed – ikke mindst ytringsfrihed til os alle.

  Kommentar by Liva — 26. september 2011 @ 14:23

 12. Jeg har kun læst online versionen, og den er jo med begrænset adgang.

  Fortæl mig venligt at det er løgn at Børsen har brugt 10 sider på artikler om Danmarks image ?
  Er det journalist-praktikanten der er hovedforfatter til det hele, eller er der også flere af de øvrige journalister involveret i tilsvarende absurde artikler.

  Den smule artikel der er online er himmelråbende, og vel nok udtryk for noget af det mest politiserende jeg umiddelbart kan komme i tanke om. Dertil naturligvis blottet for nogen form for saglighed, dokumentation eller antydningen af kritiske spørgsmål.

  Jeg går ud fra at det er udtryk for den særlige britiske form for humor, at en brite udtaler sig om DK’s image og forsvundne venlighed, her ca. 1 år efter at Cameron måtte afmelde den britiske multikulturalisme og mens buldozerne stadig kører rundt og river de sørgelige rester ned efter urolighederne i store byområder i London.

  Og hvad Simon Anholt angår. Så har han tidligere udtalt sig. Pudsigt nok altid uden at underbygge påstanden med konkrete målinger, hvilket jo ellers er det han lever af.

  Kommentar by Superman — 26. september 2011 @ 17:08

 13. @12:
  “Pudsigt nok altid uden at underbygge påstanden med konkrete målinger”

  En ting som “image” er i sagens natur subjektivt, men generelt affspejler denne “verdensberømte Simon Anholt” konklusioner den politiske venstrefløjs verdensforstaaelse og dens mangel paa respekt for fakta.

  Som for eksempel “en Muhammed-krise, valgkampe med racistiske undertoner og adskillige stramninger på udlændingepolitikken” har mellem en helt anden klasse og sikkert majoriten i udlandet øget Danmarks allerde gode image.

  Kommentar by marius — 26. september 2011 @ 18:41

 14. Peter Schiff er nu en fin nok fyr. Kan varmt anbefale hans bog “How an Economy Grows and Why It Crashes”

  Kommentar by Kristoffer — 26. september 2011 @ 19:29

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper